Şimdi Ara

vw cc yakıt tüketimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Yılbaşından önce sıfır vw cc 160 Dsg araç aldım yakıt tüketimine değinmek istiyorum. Araç ilk 700 kilometre şehir içinde kullandım malum rodaj süresi sakin kullanıyorum orta doluluk trafikte dolanıyorum ort. 7.5 - 8.5 litre tüketimim var. Biraz performansa yüklenildiğinde tüketimi 1 litre arttırmak lazım şunları unutmamak lazım kış şartları + 235 taban lastikler + motorun yeniliği + start/stop'u kullanmama rağmen + 1500 kilo ağırlığa rağmen güzel bi değer. 70 litre benzin tankı var + 7 litre yedek depo. Geçen gece bi tekirdağ yaptım ort. 80-120 ile gittim genelde cruise control'deydim . Hafif rampa yukarı 201'e ulaştığım zamanlar oldu. İstanbula döndüğümde bu 8.5 'lık değer 7.1'e inmişti. Ortalamayı sıfırlamış olsaydım 6.5 gibi bi değer tuttururdu.
    Bundan önce scirocco vardı aynı şekilde oda Dsg idi. Aralarındaki fark start/stop ve CC'de ayak gazdan çekildiğinde araç kendini boşa alıyor motor devir saati rölantiye iniyor bu sayede yakıt yönünden tasarrufa geçiliyor.
    Bu konuyu açmamın sebebi yok sakin kullanırsın trafikte 12-13'den aşağı inemezsin gibi daha önce bu aracı ve araçları kullanmayan kişilerin yorumlarının yanlışlığını göstermek amaçlı.
    Ayrıca araçla ilgili çekinmeden bilgi alabilirsiniz.
    Fotoğraflar eklencektir

• furkane megane F kullanıcısına yanıt
    Hangi şehir hocam.8 lt değerler oldukça ii.Benimde niyetim var bu aracı almaya 10 l olsa razıyım
  • Bence de Güzel değerler 1.500 kiloluk bi araç için , dediğim gibi ben çok aşırı bi trafikte kullanmıyorum düzgün bi kullanım ile aşırı trafikte bile çıkacağı değerler 9-10 civarı. Benim kullandığım güzergah yeşilköy - ataköy - bakırköy civarında kullanıyorum .
  • Selamlar kiralık olarak kullandığım bir araç.Almaktan vazgeçme sebebimse;İstanbul merkezde 12.5 dan aşağıya düşürememekti.Daha önce 3.20 d ile 7.2 yi geçemediğim aynı güzergahtan bahsediyorum.Arada ki farkıda gözönüne (45-50bin liralık farktan bahsediyorum) alarak opel insignia 1.6at aldım....11-12 arası yakıyor.O yüzden bu yorumuda okuyan arkadaşlar bir kulaklarına küpe etsinler....
  • quote:

Orijinalden alıntı: certac

Selamlar kiralık olarak kullandığım bir araç.Almaktan vazgeçme sebebimse;İstanbul merkezde 12.5 dan aşağıya düşürememekti.Daha önce 3.20 d ile 7.2 yi geçemediğim aynı güzergahtan bahsediyorum.Arada ki farkıda gözönüne (45-50bin liralık farktan bahsediyorum) alarak opel insignia 1.6at aldım....11-12 arası yakıyor.O yüzden bu yorumuda okuyan arkadaşlar bir kulaklarına küpe etsinler....

12.5 gibi bi ortalama yakalamanız için kontağı açtığınız her an trafik içinde olmalısınız yada gazlamışsınızdır. aracım 1.000 kilometreyi geçti halen 7.5 - 8.5 civarları seyrediyor12.5 gibi bi ortalama yakalamanız için kontağı açtığınız her an trafik içinde olmalısınız yada gazlamışsınızdır. aracım 1.000 kilometreyi geçti halen 7.5 - 8.5 civarları seyrediyor

• Maalesef ben 7.5-8.5 ü bırakın 10 u göremedim....3.20d den sonra insan bu araçlarda gazlamaya cesaret edebilir mi:) Benzin 5 i aşmışken ne haddimize gazlamak.Aynı araç komşumda var onunlada konuşuyoruz bazen o da;10-11 in altına düşmediğinde iddialı....Bizde bir sürüş hatası var sanırım?
  • quote:

Maalesef ben 7.5-8.5 ü bırakın 10 u göremedim....3.20d den sonra insan bu araçlarda gazlamaya cesaret edebilir mi:) Benzin 5 i aşmışken ne haddimize gazlamak.Aynı araç komşumda var onunlada konuşuyoruz bazen o da;10-11 in altına düşmediğinde iddialı....Bizde bir sürüş hatası var sanırım?

meraktan soruyorum.bmw 3,20 d nin nekdar yakıt harcıyordu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mazda 3 yakıt tüketimi
    15 yıl önce açıldı
    COROLLA D4-D YAKIT TÜKETİMİ !!!
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yukarıda da yazmıştım....7,2-7,5 arasında değişiyordu.3 sene kullandım 3.20d e90 ı...Yazları azalır 7,2 kışın artar 7,5....
    Dün akşam teyid amaçlı komşuma bir daha sordum....''7.5-8 yaksın gelsin anahtarı vereyim'' dedi passat cc için...performanslı kullanmaya kalkışırsan bir depo ile 400-450 arası gidersin dedi...
    Unutmamalı ki kullandığınız mesafe ve şehirler tabi ki fark yaratır.Benim arabam istanbul da benim bulunduğum yerde 11 yakıyor.Mersin de bir arkadaş resim paylaşıyor o orada 8.5 u tutturuyor.Ama alacaklar arkadaşlara referans olması açısından bunlarıda bilsinler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi certac -- 9 Şubat 2014; 10:24:02 >
  • quote:

Yukarıda da yazmıştım....7,2-7,5 arasında değişiyordu.3 sene kullandım 3.20d e90 ı...Yazları azalır 7,2 kışın artar 7,5....
    Dün akşam teyid amaçlı komşuma bir daha sordum....''7.5-8 yaksın gelsin anahtarı vereyim'' dedi passat cc için...performanslı kullanmaya kalkışırsan bir depo ile 400-450 arası gidersin dedi...
    Unutmamalı ki kullandığınız mesafe ve şehirler tabi ki fark yaratır.Benim arabam istanbul da benim bulunduğum yerde 11 yakıyor.Mersin de bir arkadaş resim paylaşıyor o orada 8.5 u tutturuyor.Ama alacaklar arkadaşlara referans olması açısından bunlarıda bilsinler....

Selam insignia yeni makyajlı olan değil mi? Yakıt, konfor ve performans olarak CC ile kıyaslama yapabilir misiniz? Teşekkürler
  • vitisvinifera68 V kullanıcısına yanıt
    Selamlar
    CC görünüş ve iç kalite olarak güzel araç ama insignia yenilenmiş hali ile geri kalmaz.Yakıt konusunda bence her ikiside özürlü,tabi neye göre kıyas aldığınıza bağlı.1500-1600kg olan bu araçların tabi ki küçük hacimli motorlarla bu kadar yakması normal.10 seviyelerinde geziniyor insignia 1.6 AT6 aracım.Önce ki 3.20d den sonra performans olarak kıyas kabul edemeyiz tabi ,ama zaten ben bmw yi ayrı tutarak bu kıyası yapıyorum.CC de yolda güzel akan bir araç.DSG AT6 ya göre daha konforlu ve teknolojik bir şanzuman.Ancak tabi ömür konusunda sanırım AT6 lar daha sorunsuz.Arada büyük fiyat farkını zaten hesaba katmıyorum.Üstelik paket olarak bir insigni cosmo aldığınızda hemen hemen her şeye sahip oluyorsunuz.Performansı fena değil.Ama ne kadar performans o kadar yakıt.Uzun yollarda hızı sevmem derseniz 120-130 bandında 7-7.5 lt arasında dolaşıyor.....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.