Şimdi Ara

Vw Caddy 1.9 Tdi inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
7.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Model Yılı : 2008
    Km : 143000
    Kullanılan km : 13000

Motor:

Araçta 1.9 dizel pompa meme teknolojisine sahip motor bulunmakta. 1900 devirde tam performans gösteren turbo sayesinde çekiş gayet yeterli. Aracı yük amaçlı kullanmıyorum. En fazla 800 kg ağırlıkla kullandım. Performansta ve çekişte herhangi bir değişiklik olmadı. Bakımları aksatılmadıkça rahatlıkla 500 bini görebilir. Fakat aynı şey turbo için geçerli değil. Turbonun ortalama ömrü 100 bin km. Değişim 1000 ila 2500 lira arasında değişiyor. Motor soğukken gayet sesli çalışıyor. Isınınca ses azalıyor ama yinede o kadar sessiz sayılmaz. Kabine bu sesin % 10 kadarını iletiyor. 2004 modellerinde bulunan kaput keçesi ve motor kapağının diğer modellerde olmaması veya çok azında olması ses yalıtımında önemli bir eksi. Bunu da motorun aşırı ısınmaması için koymadıkları şeklinde bir söylenti var.

Tüketim:

Araç 19 km ş.içi ortalama hızla 8 litre civarı tüketiyor. Ortalama hız yükseldikçe tüketim azalıyor. Klima açık ve sıkışık trafikte rahatlıkla 9 litreyi görmek mümkün. Şehir dışında ise rekorum 5.2 1100 km lik Eskişehir Adıyaman yolu arasında bu değeri yakaladım. Aracın en ekonomik olduğu hız 85 ila 90 km arası. Daha sonrasında tüketim artıyor. Bunda aracın aerodinamik yapısının büyük etkisi var. Bir depoyla performanslı kullanım 800 km ortalama 1000 km kasarak 1200 km görmek mümkün. tabi şehir dışında. Depo 60 lt kapasitede.

İç aksam, konfor :

İç aksam hemen hemen komple sert plastik. Ön koltuklar gayet rahat fakat arka koltuklar biraz dik. Araç içinde bolca eşya bölmesi mevcut. sürücü koltuğu yükseklik ayarı var. Arka bölümde kapı içleri kontraplak üzeri kumaş kaplama. Tavan kontraplak. Bagajda döşeme yok. Bunu dışarıda 1000 tl gibi bir rakama komple yaptırabiliyorsunuz. Klima yeterli. Hız sabitleyici kolayca ve ucuza takılabiliyor. Ben 170 e taktırdım. Yan sanayi kol alsaydım 100 liraya mal edebilirdim. Ön camlar otomatik. Arka camlar açılmıyor. istenirse 150 tlye taktırılabilir ancak su alma sorunu oluşabilir. Aynalar elektrikli ve ısıtmalı. Direksiyon elektrikli. Bence gayet güzel. iç hacim gayet geniş ve havadar.

Güvenlik.

Araçta iki hava yastığı, abs, asr var frenleri gayet güzel ve ani frende yığılma yapmıyor. acil fren destek sistemi de mevcut. Ön tarafı kaza anında çok çabuk dağılması için dizayn edilmiş. Arkada ise tamponun içinde çok sağlam bir demir var. Caddy e arka tampondan çarpmak istemezdim. Ön yolcu hava yastığı kapatılabiliyor. Arka koltuklarda isofix mevcut.

Eksileri:

- Ş.içi yüksek tüketim.
    - Arka camların açılmaması.
    - Ön tarafta kör noktalar dönüşlerde sıkıntı yaratıyor.
    - Pahalı yedek parça.
    - Arka koltuklar fazla dik.
    - Yanal rüzgarlardan etkilenme.

Artıları.

-Ticari olmasına rağmen konforlu bir araç aile için ideal.
    - Ş.dışı ideal tüketim.
    - Yüksek hızda bile araç stabilitesi bozulmuyor.
    - Güçlü motor.

Sonuç olarak ticari sınıfın en sağlamı olmasa da en konforlu listesinde ilk sıralara oynayan bir araç. Aile için ideal ticari için düşünülebilir bir araç. Bir mpv değil fakat piyasası daha iyi olduğu için elden çıkarması daha kolay.

Yukarıdaki yazdıklarım tamamiyle tecrübe ve düşüncelerime dayalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dadas_ismail -- 24 Ağustos 2014; 11:06:04 >

• Teşekkürler inceleme için.

Şahsen Caddy'den aldığım zevki çoğu B segmenti araçtan alamadım.
  • İnceleme için teşekkürler öncelikle.Ben yapmayı düşünüyordum siz önce davranmışsınız ben de 2009 Caddy sahibiyim.Yakıt konusunda şehir içinde ideal bana göre 1.9 motora ve torka göre az yakıyor hatta,şehir dışı hiç yakmıyor bile denebilir.Ticari araçlarda Caddy bir yana diğerleri bir yana diyerek kısaca özetleyebiliriz.
  • deserthawk D kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkür ederim. gerçekten de sürüşü otomobil kadar olmasa da çok keyifli.
  • Ben teşekkür ederim. son yıllarda bütün ticariler daha çok binek araçlar gibi dizayn ediliyor. Berlingo ve ikiz kardeşi partnerde bu sınıfta gayet iyiler.
  • Eksileri artılarından fazla.Ticari tarafından bakıyorum yok,aile aracı olarak bakılacak bi tarafı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıghtman

Eksileri artılarından fazla.Ticari tarafından bakıyorum yok,aile aracı olarak bakılacak bi tarafı yok.

Tercih meselesi. Mesela benim iki çocuğum var. Arkaya iki koltuk bağlıyorum bir de eşim rahatça sığıyorlar. senede iki defa uzun yol yapıyorum. En az 5 büyük valiz oluyor. Dönerken bakliyat turşu gibi şeyler getiriyorum rahatça sığıyor. İstanbula gitmiyorum köprü derdi yok. Yılda bir muayene ama vergisi düşük. Bu fiyata bu modelde mpv bulmak zor. 1.6 benzinlide benim ihtiyacımı görmez. Modeline göre otomobil kadar güvenli. Benim için ideal ama büyük araca ihtiyaç duymayanlar için gereksiz olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dadas_ismail -- 24 Ağustos 2014; 14:35:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.