Şimdi Ara

Vvt-i ve Vtec farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vvt-i ve vtec arasında ne gibi fark var ve hangisi daha iyidir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İkisi benzer sistemler
    1.6 vvti Toyota motorunun rakibi yok onu da üretimden kaldırdılar

• Toyota 1.6 atmosferik motorlara noktayı koydu, zirve 1.6 valvematic 132 hp motordur.

Bu 132 lik 1.6 valvematic ünite turbo benzinli motorlara benzer performans veriyor, diğer 1.6 atmosferik motorları da deneyimlemiş biri olarak yapıyorum bu yorumu.

Belki de bu yorumuma etken olan neden valvematic ünite ile birlikte kullanılan multidrive s cvt tip otomatik şanzımandır, çünkü 1.6 turbo dizel 270 nm torklu bir ünite ile 2k devir 100 km hız ile çıkabildiğim yokuşu, diğer 1.6 atmosferik benzinli ünitelerde 5k devir de çıkabilirken, toyotanın 1.6 valvematic motoru multidrive s şanzımanı ile 3.5k ile çıkabiliyorum 100 den düşmeden, çok aşırı ses olmadan, yani nispeten motor sesi olmadan diyebileceğim şekilde, bu arada dolu bagaj, 5 yetişkin ve ciddi dik rampa ile beraber.

• Bu da bahsetmiş olduğum 1.6 valvematic ünitenin 0 100 performansı, buradaki aracın üzerinde orijinalinde gelen 16 jant yerine 17 jant olmasına ve yol hafif rampa yukarı gözükmesine rağmen 0 100 yaklaşık 9 saniye sürüyor.

Özcan Altayyoutube
    Corolla 1.6 132hp MDS 0-100kmh testi (sportmod , kick down)
    https://www.youtube.com/shorts/EODdbVPaCyw?si=VXOSF50H_PKROudH

Bu arada söylemiş olduğum 132 lik valvematic ünite, yularıdaki forumdaşımın demiş olduğu vvti ın geliştirilmiş son versiyonudur.

• ikisinin ortak noktası tarihi eser olmalarıdır.

• blueSKYLINE kullanıcısına yanıt

aşırı ses olmadan mı? biraderde 1.8 hibrit modeli var. 1.8 bile bağırıyor, çok şikayetçi. 1.6 nasıl bağırmaz. 1.6 atmosferik her araç yokuşta bağırır.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt

Hocam size bütün olayı ciddi bir rampadaki deneyimlerimle anlatmaya çalıştım, aşırı ses olmadan durumu kişiye göre değişebilir ama gerçek şu ki araç 5 yetişkin dolu bagaj ciddi dik bir rampada 3.5k devirde çıkabiliyor 100 km hızdan düşmeden, bence de 3.5k devirde öyle fazla bir ses gelmiyor, daha yeni yeni ses gelmeye başlıyor motordan, inanmıyorsanız buyrun gelin beraber deneyelim.

Sizin bir kere bu 1.6 valvematic üniteyi 1.8 ünite ile kıyaslayıp 1.8 in bağırmadan çıkamadığını 1.6 nasıl çıkacak demeniz olaydan bihaber olduğunuzu gösteriyor. Çünkü 1.6 valvematic ünite otto çevrimine sahip stroku kısa ve daha performans odaklı üretilmiş bu yüzden de 132 hp güce ulaşabilirken, 1.8 hybrid modeldeki 1.8 hacimli motor atkinson çevrimine sahip, elektrik motoru ve bataryalar ile uyumlu çalışmasına adına daha verimli olma amacıyla üretilmiş bir motor, bu yüzden de elektrikli motorla beraber bile toplamda 122 hp güce ulaşabiliyor.

Bilmem anlatabildim mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İkiside değişken ayarlı subap işte

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bana eski arabamızı hatırlattın.

2006 Corolla 1.6 vvt-i 110hp. Sıfır almıştık.

Çok tatlı gidiyordu be.

• sssemih24 kullanıcısına yanıt

O zamanlar vtec 2 civic ile birlikte 0-100 değeri 9-10 saniye civarıydı.O dönem volkswagen tarihi çöp olan 8 valilik motoru getiriyordu.Turbo çıkana kadar Japon’lar sıradan aile araçlarında hızlıydı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.