Şimdi Ara

Vucütta yağ olarak depolana yiyecekler neler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kızartma,şeker,yağlı, yiyecekler ama en çok hangi şeyler yağ olrak depolanır ben yıllarıdr çok aşırı tatlı yerdim ve maalesef karnımda ve belımde yag var :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sadece yağ, yağ olarak depolanır ama sen karbonhidratı çok yersen vücut sadece karbonhidrat yakar dolayısıyla yağlar depolanır. Enerji elde edimi için ilk tercih karbonhidrattır.
  • şeker nasıl yağya dönüşüyor yıllardır anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: hærun

şeker nasıl yağya dönüşüyor yıllardır anlamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

Sadece yağ, yağ olarak depolanır

Yanlış. Obezler çok yağlı yedikleri için mi şişmanlar? Her türlü karbonhidrat da kandan uzaklaştırılmak için karaciğerde yağa dönüştürülüp depolanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abbas The Traveler

quote:

Yanlış. Obezler çok yağlı yedikleri için mi şişmanlar? Her türlü karbonhidrat da kandan uzaklaştırılmak için karaciğerde yağa dönüştürülüp depolanır.

Karbonhidrat glikojen olarak karaciğerde depolanır diye biliyorum. Kaynak gösterirsen sevinirim.
  • quote:

quote:

quote:

Karbonhidrat glikojen olarak karaciğerde depolanır diye biliyorum. Kaynak gösterirsen sevinirim.

dediğniz doğru ama fazla karbonhidrat vücutta yağa çevirilip depolanır.

quote:

Vücuda besinlerle giren karbonhidratlar, basit ve kompleks olarak ikiye ayrılır. Karbonhidratların fazlası, vücutta yağ olarak depolanır.

http://www.gizemlikapi.com/besinler-ve-ozellikleri/44143-besin-gruplari-karbonhidratlar.html

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: halloween13

Kızartma,şeker,yağlı, yiyecekler ama en çok hangi şeyler yağ olrak depolanır ben yıllarıdr çok aşırı tatlı yerdim ve maalesef karnımda ve belımde yag var :(

karnındaki ve belindeki yağı eritmek için sana yapacaklarını söylüyorum
    Pirinç pilavı yemeyeceksin
    Ekmek olarak tam buğday ekmeği yiyeceksin
    Kırmızı etten çok beyaz et tüket
    Genel olarak hep sebze yemeye çalış
    İçecek olarak sadece su ve soda iç
    İmkanın varsa her gün bisiklet sür, yoksa yürü.

kilona ve metabolizmana bağlı olarak yağ oranını ciddi bir şekilde azaltırsın. Bunları yaparak ayrıca bir de spora gidersen daha da iyi olur.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

dediğniz doğru ama fazla karbonhidrat vücutta yağa çevirilip depolanır.

quote:

Vücuda besinlerle giren karbonhidratlar, basit ve kompleks olarak ikiye ayrılır. Karbonhidratların fazlası, vücutta yağ olarak depolanır.

http://www.gizemlikapi.com/besinler-ve-ozellikleri/44143-besin-gruplari-karbonhidratlar.html

Verdiğin kaynak hiç güvenilir değil. O yüzden kabul etmemi bekleme. Bir üniversitenin sitesinden bir kaynak gösterebilirsen ancak mantıklı bir şey yazdığı kesinleşir.

Tamam dostum dediğin doğru, buldum. Hocamın sunumlarında yazıyor. Glikoz, prüvatın üzerinden asetil ko-a çevriliyor. O da serbest yağ asidine dönüşüyor. Serbest yağ asidi de triacilgliserolün yapısına katılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NuTeRX -- 16 Aralık 2012; 13:58:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DamonSalvatore

quote:

Orijinalden alıntı: halloween13

Kızartma,şeker,yağlı, yiyecekler ama en çok hangi şeyler yağ olrak depolanır ben yıllarıdr çok aşırı tatlı yerdim ve maalesef karnımda ve belımde yag var :(

karnındaki ve belindeki yağı eritmek için sana yapacaklarını söylüyorum
    Pirinç pilavı yemeyeceksin
    Ekmek olarak tam buğday ekmeği yiyeceksin
    Kırmızı etten çok beyaz et tüket
    Genel olarak hep sebze yemeye çalış
    İçecek olarak sadece su ve soda iç
    İmkanın varsa her gün bisiklet sür, yoksa yürü.

kilona ve metabolizmana bağlı olarak yağ oranını ciddi bir şekilde azaltırsın. Bunları yaparak ayrıca bir de spora gidersen daha da iyi olur.

Evde bisiklet var ama yakta olanında her aksam 20 dk suruyorum etı pek svmm balık ve tavuk cok yerım bulgur pılavını svmezdım ama artık yıyecegım kemek ekmek yıyorum artık ve tattlı cayı kolayı cıkolatyı kesmeyı dusunuyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.