Şimdi Ara

Vücut geliştirme ve kilo alma,Sık sorulan sorular - Cevaplar (93. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.662
Cevap
53
Favori
454.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: FieSTaA

quote:

Orijinalden alıntı: _Durmaz_

Bende yeni başladım 2 hafta kadar oldu. Hoca beslenmen biraz zayıf karbonhidrat tozu al dedi. :) İnternetten baktım genelde protein tozu diye geçiyor. Hangisi doğrudur hangisini alayım ?

doğal beslen derim. pilava makarnaya felan aban.

bencede boşver uzaydan gelmiş ürünleri kullanıp gözünü kör etme benim bi arkadaşım whey protein kullandı kör oldu
    sonra amino kullandı düzeldi gözleri çivi çiviyi söker demişler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J-Smoove -- 4 Haziran 2010; 19:17:40 >
  • http://www.tekplatform.com/erkek-kahvesi/332410-vucut-gelistirme-hareketleri-erkekler-kosun-d.html

burdaki hareketleri yapsam evde dumble ile nasıl olur peki salona gitme şansım yok ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chorme86

quote:

Orijinalden alıntı: Kıdemli Çavuş

z barla yapılabilecek hareketler nelerdir ve z bar ile bench press yapılır mı?

Z barla bench olmaz yapılacak hareketler şunlar aklıma gelenler ;
    Biceps icin;
    Dar tutuş curl
    Geniş tutuş curl
    Ters tutuş curl
    Triceps;
    Anla Triceps
    Ayakta extention
    Dar bench
    Omuz,trapez;
    Upright row
    Neck pres veya ön press

bi de şunu merak ediyorum: z barla kollar için hareket yapınca geliştirir mi yani hacim kazandırı mı ? diğer sitelerden de baktım düz bar hacim için z bar izole için demişler, şimdi z bar kullanırsam kollarım fln incelmez demi geliştirir yani yine de sakata gelmiyim..
  • Arkadaşlar VG hareketi nedir ?
  • Arkadaşlar tamamen doğal beslenmenip vücut geliştirmenin, ek besin alıpta geliştirenlere göre avantajları nelerdir. Sonuçta doğal beslenip vücut geliştirmek daha meşakkatli ve zaman isteyen bir iştir. Bir yönden dahi olsa avantajı olmalı.
  • whey kullanana göre tamamen doğal beslenenin bi avantajı olacağını sanmıyorum fakat creatine-NO gibi ürünler kullanıp da atıyorum 100kg bench yapabilen biri bunları bıraktığında 100 ü tam çıkaramayacaktır kuvvetle muhtemel fakat tamamen doğalsa vatandaş 100kg yu öyle gördüyse onda herhangi bi sorun olmayacaktır

quote:

Orijinalden alıntı: LimonKolonyasi

quote:

Orijinalden alıntı: 3RS!N

Whey wheydir. İşleme teknolıjisi aynı olduktan sonra marka ne olursa olsun whey in kalitesi düşmez. Kaliteyi arttıran içinde ki amino asit profilinin değeri ve sayısıdır. Optimum`un piyasasının iyi olmasının nedeni içeriğinde ki ekstra 5 er gram bcaa ve glutamindir özellikle glutaminin kilosu 200liranın üzerindeyken optimumun böyle bir seçenek sunup ekstra glutamin kullanımına gerek bırakmaması bıraksa bile daha ekonomik ve pratik bir zemin hazırlamasıdır. tabii ülkemizde kiloluk wheylerin olmaması da buna ayrı bir artıdır. Yoksa üretim teknolojisi 5 yılın öncesinindir, amino asit profilinin çok zengin olduğunu sanmıyorum. Eğer dymatize üretim teknolojisi ve amino asit profili aynı ise ve daha ekonomik ise tercih etmek daha mantıklıdır.
    Nedemek istediğimi ve J-Smoove `un ne demek istediğini muscletech nitrcotech ve pro serisi yada Gaspari IntraPro gibi zengin içerikli wheyleri kullanıp ayna karşısına geçtiğinizde kaslarınıza kazandırdığı sertliği ve doluluğu görünce anlarsınız.
    Ben de ekonomik olduğu için 3 yıldır hep optimum kullanırım ama muscletech, Gaspari alabilsem optimumun yüzüne bile bakmam.

gerçekten bu kadar farkeder mi ? 12 aya yakın oldu son 6 ay düzenli bi şekilde çalışıyorum, yağ oranım 16 civarında muhtemelen ölçü olarak da sorun yok fakat sert göründüğümü de söyleyemeyeceğim, nitrotech in bi faydasını görür müyüm yoksa yağ yakımı üzerine mi yoğunlaşmalıyım ?
    teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LimonKolonyasi -- 5 Haziran 2010; 11:01:25 >
  • quote:

whey kullanana göre tamamen doğal beslenenin bi avantajı olacağını sanmıyorum fakat creatine-NO gibi ürünler kullanıp da atıyorum 100kg bench yapabilen biri bunları bıraktığında 100 ü tam çıkaramayacaktır kuvvetle muhtemel fakat tamamen doğalsa vatandaş 100kg yu öyle gördüyse onda herhangi bi sorun olmayacaktır

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 3RS!N

Whey wheydir. İşleme teknolıjisi aynı olduktan sonra marka ne olursa olsun whey in kalitesi düşmez. Kaliteyi arttıran içinde ki amino asit profilinin değeri ve sayısıdır. Optimum`un piyasasının iyi olmasının nedeni içeriğinde ki ekstra 5 er gram bcaa ve glutamindir özellikle glutaminin kilosu 200liranın üzerindeyken optimumun böyle bir seçenek sunup ekstra glutamin kullanımına gerek bırakmaması bıraksa bile daha ekonomik ve pratik bir zemin hazırlamasıdır. tabii ülkemizde kiloluk wheylerin olmaması da buna ayrı bir artıdır. Yoksa üretim teknolojisi 5 yılın öncesinindir, amino asit profilinin çok zengin olduğunu sanmıyorum. Eğer dymatize üretim teknolojisi ve amino asit profili aynı ise ve daha ekonomik ise tercih etmek daha mantıklıdır.
    Nedemek istediğimi ve J-Smoove `un ne demek istediğini muscletech nitrcotech ve pro serisi yada Gaspari IntraPro gibi zengin içerikli wheyleri kullanıp ayna karşısına geçtiğinizde kaslarınıza kazandırdığı sertliği ve doluluğu görünce anlarsınız.
    Ben de ekonomik olduğu için 3 yıldır hep optimum kullanırım ama muscletech, Gaspari alabilsem optimumun yüzüne bile bakmam.

gerçekten bu kadar farkeder mi ? 12 aya yakın oldu son 6 ay düzenli bi şekilde çalışıyorum, yağ oranım 16 civarında muhtemelen ölçü olarak da sorun yok fakat sert göründüğümü de söyleyemeyeceğim, nitrotech in bi faydasını görür müyüm yoksa yağ yakımı üzerine mi yoğunlaşmalıyım ?
    teşekkürler

Sert görünüm kazanabilmen için kas kütlenin oturmuş olması lazım bu da natürel olarak 2-3 yıllık düzenli bir çalışma gerektirir. Yeni başlayan birinin (ki ilk 1-1,5 yıl çaylaklık dönemidir) bu farkı kas kütlesi oturmadığı için görmesi pek mümkün değil.
  • 3 mesaj yukarda bir soru sormuştum.
  • cevapladım ben 3 mesaj yukardakini: whey kullanana göre tamamen doğal beslenenin bi avantajı olacağını sanmıyorum fakat creatine-NO gibi ürünler kullanıp da atıyorum 100kg bench yapabilen biri bunları bıraktığında 100 ü tam çıkaramayacaktır kuvvetle muhtemel fakat tamamen doğalsa vatandaş 100kg yu öyle gördüyse onda herhangi bi sorun olmayacaktır.

elimde bir adet animal pump var. ilgilenen varsa pm atabilir
  • Şimdilik kişisel rekorlarım:

Bench Press 65x4
    Squat 100x3
    Deadlift 110x1

Bench Press'i 80'lere çıkarmaya çalışıyorum

Edit: Hiçbirinde barların kendi ağırlıklarını hesaplamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D06A31849 -- 8 Haziran 2010; 13:34:54 >
  • Rekor diye bir şey yoktur, çalıştırdığınız bölgeyi ne kadar etkiliyorsunuz, kas verimi ne kadar alıyorsunuz o önemli
  • ağırlık arttıktan sonra elbet gelişilecektir yanılıyor muyum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Azap

Rekor diye bir şey yoktur, çalıştırdığınız bölgeyi ne kadar etkiliyorsunuz, kas verimi ne kadar alıyorsunuz o önemli

sen ne diyorsun ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2shae

Şimdilik kişisel rekorlarım:

Bench Press 65x4
    Squat 100x3
    Deadlift 110x1

Bench Press'i 80'lere çıkarmaya çalışıyorum

Edit: Hiçbirinde barların kendi ağırlıklarını hesaplamadım

big lifts represents big body
    tabikide gerekli bu tür çalışmalar
    kendi kilon nedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J-Smoove -- 8 Haziran 2010; 17:55:15 >
  • boy 1,73 kilo şu anda 66 yağ oranım da geçen haftaki ölçüme göre %13,7 kas kütlesi 52,7 gr anlayacağınız yılların verdiği yüzme ile çok define bir vücuda sahibim şu anda clean bulk aşamasındayım günlük 3500-4000 kalorileri görmeye çalışıyorum, beni en sevindiren neredeyse 2 katım ağırlığında deadlift yapmam, perşembe tekrardan sırt antrenmanım var 130 raw deneyeceğim

moralimi bozan bench pressimin düşük olması umarım onu da en kısa sürede 80'lere çıkartabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D06A31849 -- 8 Haziran 2010; 18:06:43 >
  • 66 kgda 4 bin kalori ile clean bulk yapabiliyorsanız bayağı aktif bi metabolizmaya sahipsiniz heralde ne kadar süredir çalışıyorsunuz düzenli olarak ? bftr de 1 yıl yazdığınızı hatırlıyorum ama
  • quote:

66 kgda 4 bin kalori ile clean bulk yapabiliyorsanız bayağı aktif bi metabolizmaya sahipsiniz heralde ne kadar süredir çalışıyorsunuz düzenli olarak ? bftr de 1 yıl yazdığınızı hatırlıyorum ama

Başlarda bir anda kalori çıkartmak çok fena yaptı beni uykusuzluk falan çektim amanbunların hepsi normal şimdi vücudum alıştı.
    Kalorileri asla abur cubur çikolata kek pasta gibi besinlerle doldurmuyorum bazen ufak da olsa cheat meallerim oluyor ama kafaya takmıyorum sonuçta 21 yaşındayım olur öyle şeyler .
    Günde 6 adet öğünüm var fakat 2 hafta önce Viyana'dan okul kabulüm geldi o devlet dairesi senin bu devlet dairesin benim gidip gelmekten şu sıralar 3 bazen 2 öğün alabiliyorum haliyle kalori cetveline uyamıyorum.

7 seneye yakın lisanslı yüzücülük son 3 senedir de düzenli olarak body geçmişim var. Evet bftr'de de yazıyorum arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Ayrıca bb.com üyeliğim de var sağolsun orası da baya fikir edinmemi sağladı

Ekleme:
    uzun süreli amacım bu yağ yüzdesinde kalıp (hatta 11-12 olursa daha iyi olur) 80 kiloyu görmek bu da epey bir kas kütlesi arttırma oluyor. Kaç sene alacak hiçbir fikrim yok ama bu sporda şimdilik amacım bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D06A31849 -- 8 Haziran 2010; 19:23:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2shae

quote:

Orijinalden alıntı: Azap

Rekor diye bir şey yoktur, çalıştırdığınız bölgeyi ne kadar etkiliyorsunuz, kas verimi ne kadar alıyorsunuz o önemli

sen ne diyorsun ya

Göğüse gelince;
    Ağır çalışmak için hiç çabalama, sen çalıştığın kasa konsantre ol ve zorla yeter, sonuçta kas senin kaç kilo kaldırdığına değil, karşılaştığı dirence bakar... Bende zamanında aa yok 150'nin altına gireyim, aa şunu yapayım derdim...Spor salonlarında millet ağır kaldırma sidik yarışına girer onlara bizde girerdik zamanında ama onları aştınmı büyük yol kat ettin demektir
    Yanlış göğüs antrenmanları omuzu sakatlar doğrudur, ben omuzumdan bir yıl kadar bir süre çekmiştim sanırım, hiç geçmeyecek sanmıştım, yaptığın hataları bırakırsan ordaki kıkırdak ve-veya doku kendini tamir eder, muhtemelen hassas doku zedelenmesidir, üzerine çok gitme zamanla geçer

Türkiye'de bu sporda geleceği olabilecek birisinin mailime verdiği cevap, onu itibar olarak yazmıştım o mesajı.

Ben max ağırlık değilde, kasları max yoracak ağırlıkta çalışmanın daha faydalı olacağını düşünüyorum. Yanılıyormuyum bilmiyorum, eminim daha bilgili olan birisi yazıcaktır.
  • bence sen ne istersen olur çokkkkkkkkkkk güzelsin
  • kasları ağırlık daha fazla yormaz mı ? sonuçta yeterince ağır olan bişeyi hızlı yapmanız gibi bişey değil zaten zorluyorsa?
  • 
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.