Şimdi Ara

Vücuda alınan yağda yağa mı dönüşüyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Soru biraz saçma gibi gelebilir ama,üç temel besini ele alırsak;protein yağa dönüşmüyor,karbonhidrat=yağ.peki yağlı yiyeceklerdeki yağlarda vücutta yağa mı dönüşüyor?

• Protein yaga donusmuyor olsaydi sadece proteinden 5000 kalori alarak 2 senede Arnold olurduk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakınız araştıralacak şey insülin kan şekeri besinmlerin taşınması vs vs.
  • Kalori daha çok karbonhidrattan alınmıyor mu?Farklı günlerde ağırlık çalışmadan önce bir karb birde protein alın,sizce hangisinde daha verimli çalışırsınız?karbonhidratlar glikoza dönüşerek vücutta yakıt vazifesi görürler.sizin bahsettiğiniz kalori bu şekilde harcanır.kandaki şeker karbdan gelir,proteinden değil.insülin salgılatan ve fazlası insülin direncine sebep olanda karbdır,eğer proteinde aynı etkiyi gösterseydi şeker hastalarının diyetinde protein yasağı da olurdu.aşırı protein kullanımından kilo alan birini duymadım hiç.genelde kilo verme diyetleri de protein ağırlıklıdır.çünkü karb gibi yağa dönüşmezler.ama şöyle de birşey var;ekmeksiz veya başka karb olmadan tavuk,balık,et,yumurta yedik diyelim.bu besinlerin içinde belli bir miktar yağ vardır.az veya çok.başlıktaki konuyla bağlantılı yine.eğer bu yağlar vücutta yağa dönüşürse bu demek değil ki protein aldığımızda yağa dönüşür.proteinin içindeki yağ başka kendisi başka.zaten vücut çalışanların en büyük handikaplarından biri bu.büyümek için protein alınırken istenmeyen yağda alınıyor.lor peynirinin bile yarısı yağ.işte bu yüzden başlığı açtım.yağlardan bu kadar korkmalımıyız?tabii ki sağlıklı olanlardan.canan karatay'a göre yağlar karbdan çok daha sağlıklı.yani ona göre eti yağıyla tüketin,ama ekmeksiz.
    Burada yazdıklarım bu zamana kadar beslenmeyle ilgili edindiğim bilgiler.arada yanlışlar olabilir.hiçbiri kişisel düşüncem değil.yanlış olan yerleri düzeltin lütfen

• gümüş_süvari kullanıcısına yanıt
    Tamam düzelteyim.

Vücutta depolanan yağın alınan besinin cinsiyle alakasından çok alınan toplam kalori ile alakası vardır. Eğer günlük ihtiyacının üstünde alırsan, ağırlık çalışması yapıyorsan, bir kısmı kas bir kısmı yağ olarak depo edilir. Kas olarak depo etmek için proteine ihtiyaç vardır evet, ama vücudun belli bir süre içinde inşa edebileceği kas seviyesi sınırlıdır, onun üzerinde istediğin kadar protein al kas değil yağ birikir. İnsülin hormonu değildir tek başına yağlanmaya sebep olan, alınan ekstra kaloridir. Günlük 5000 kalorilik saf protein bile tüketsek eğer 2 metre boyunda 120 kilo ve %8 yağ oranına sahip değilsek çok hızlı bir şekilde göbek yaparız. Yağ tüketimi konusuna gelince, vücudun sağlıklı çalışması için yağ tüketimi protein kadar önemlidir. Yağ tüketmeyen birisinin yağ yakması mümkün değildir, zira vücut yağ almadığı için yağı "değerli" bir enerji kaynağı olarak görüp gerekmedikçe yakmayacaktır, o yüzden yağ yakarken olabildiğince karbonhidrattan kısılır. Kilo alırken yağlanmamak için de dikkat edilmesi gereken yağ yememek değil, aşırı kalori almamaktır. Canan Karatay'ın o dediği konuda katılıyorum bu arada ben.

Vücudun fazla enerjiyi depolama birimi temelde yağdır, o sebepten ötürü yağlar da, karbonhidratlar da, proteinler de yağ olarak depo edilir gerekenden fazla tüketilirse.

• Uzun uzun yazmaya gerek yok. Proteini fazla alırsan, vücut fazlasını yağ olarak depolar.
  • Her zaman değil. Örnek keto diyeti...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Saça limon sürmek zararlı mı??
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolga224

Uzun uzun yazmaya gerek yok. Proteini fazla alırsan, vücut fazlasını yağ olarak depolar.

Bende sizi düzeltiyim dediğiniz bir yerde doğru lakin şöyle.. Almanız gereken günlük kaloriden daha fazlasını alırken Proteini,karb ve yağdan daha fazla alırsanız vücut proteini yağ olarak depolar.. Vücudun fonksiyonlarını iyi şekilde çalıştırmak amaçlı Pro/karb/yağ % lerini iyi ayarlamak gerekir (hormonların çalışması,enerji,insulin,kas onarımı vb için) lakin almamız gereken günlük kaloriden biranda çok çok fazla (+300-500 den bahsetmiyorum) alırsak gerek %lerde protein fazla olsun,gerek karb,gerekse yağ fark eden birşey olmaz vücud gene yağlanmaya başlar ''doğal'' bir sporcu için..
  • cangk kullanıcısına yanıt
    Bahsedilen şey genel olarak kalori aşımında ortaya çıkan durum. Diyette zaten böyle bircdurum söz konusu değil.

• İlk soru soran arkadaş öyle bir şey yazmamış ki.
    "Soru biraz saçma gibi gelebilir ama,üç temel besini ele alırsak;protein yağa dönüşmüyor,karbonhidrat=yağ.peki yağlı yiyeceklerdeki yağlarda vücutta yağa mı dönüşüyor?"
    Yağların temel görevi hormonların düzgün çalışması. Özellikle esansiyel yağlar. Omega3-6-9 oluyor. Durum da kısaca şu. Protein karb yağ kalori aşımı durumunda üçü de yağ olarak depo edilebilir. Ayrıca aynı şekilde pritein karb yağ üçü de gerektiğinde enerji verici olatak kullanılabilir yani yakılabilir. Tabi bunlarin sırası var. Daha detaylandirmim en iyisi yoksa uzuycak falandı filandı yağlar fazladan carbon içeriyor falan...

• İyi tamam da soruyu soran arkadaş, yağlı yiyeceklerdeki yağların vücutta yağa dönüşüp dünüşmediğini sormuş. Bende her zaman yağa dönüşmeyeceğini söylemişim. Örneğin keto diyetinde günlük kalorinin yaklaşık %60'lık kısmı yağdan oluşmaktayken vücut yağ yakar.
  • Frank08 kullanıcısına yanıt
    dostum alıntılamışsında ben zaten bunu biliyorum ayrıca benim söylediğimi tekrarlamışsın :). neyi düzelttin merak ettim?
    8000 kalorilik keto diyeti yaparsan 3 ayda obez olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cangk

İyi tamam da soruyu soran arkadaş, yağlı yiyeceklerdeki yağların vücutta yağa dönüşüp dünüşmediğini sormuş. Bende her zaman yağa dönüşmeyeceğini söylemişim. Örneğin keto diyetinde günlük kalorinin yaklaşık %60'lık kısmı yağdan oluşmaktayken vücut yağ yakar.

Takvime bakmaya gerek yok. Görünüyor ki yaz geliyor..
  • tolga224 kullanıcısına yanıt
    Yok orda sadece "fazla protein yersen,vucud onu yaga donusturur" demisiniz,yani sadece protein olarak demisiniz,benim yukarida yazdigimi iyice okursaniz anlarsiniz neyi duzeltmek istedigimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank08 -- 11 Mart 2015; 21:27:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frank08

Yok orda sadece "fazla protein yersen,vucud onu yaga donusturur" demisiniz,yani sadece protein olarak demisiniz,benim yukarida yazdigimi iyice okursaniz anlarsiniz neyi duzeltmek istedigimi.

Hoşgeldiniz frank bey. Askerlik nasıl geçti. Kasları koruyabildiniz mi naptınız. Bu konuyu cidden çok merak ediyorum
  • Lentus kullanıcısına yanıt
    Hoşbulduk teşekkür ederim.. Güzel,rahat bir askerlik geçirsemde,sonuçta askerlik işte.. 5.5 ay herşeyden uzak...
    Kasları korumak,hmmm bunu başarmak o sureçte gerçekten çok zor,çünkü yediğimiz yemeklerden güzel bir sonuç beklemek çok zor.. Asker enerjik olsun,karnı tekrar acıkmasın diye basıyorlardı karbonhidratı,ekmeği,balı/pekmezi.. Proteinli öğün çok nadir denk geliyordu,hatta bazen kahvaltıda sadece Mercimek çorbası falan veriliyordu ekmek ile düşünün..Acemilikte zaten eğitim alanına sadece yürümek 2km di,bunu gün içinde 3 kez yapıyorduk git-gel olarak ve bazen uygun adımda,bazende spor eğitimi olduğundan ekstra enerji harcıyorduk,dışarıdan birşey temin edemiyordum çünkü Koskocaman Alaydaydık. Otomatlardan Eticanga alıyordum sürekli enerji olsun diye.. 35 günde 5 kilo falan verdim,eridim orda..
    Lakin Ustabirliğime geçtiğimde çok güzel bir Dışkarakolda görevimi yaptım fakat beslenme gene yetersiz kalıyordu,tek farkı Acemilikte 223 kişi yerken,Karakolda gene aynı tür yemekler 20 kişi için yapılıyordu.. Çoğu zaman dışarıdan yiyorduk fakat güzel bir beslenme ve iyi bir antrenman yapabilceğimiz imkan olmadığından çok geriledim fiziksel görüntü olarak,kol sırt ve bacaklarım iyi lakin şuan su ve yağ tutmuş,yok edilmeye hazır ufak bir göbeğe sahibim =)
    Vücud ağırlığımla çalışıyordum Barfiks,Chinup,Dips,Şınav,One Leg Bulgarian Squat gibi fakat çokta çalışmadım açıkcası,beslenmeyede dikkat edemedim dediğim gibi çünkü kendi kendime ''geldiğim zaman kasarsın,askerdesin bunları da kafana takma'' dedim.. Cidden onu düşüncek durumda değildim..
    Sonuç itibari ile güçten çok düşüceğimi düşünmüyorum şuanda 1,5 - 2 aya kas hafızası dediğimiz durum olursa eğer toparlıcağımı düşünüyorum.

Edit:Ekleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank08 -- 12 Mart 2015; 1:42:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Magnetic Monopole

8000 kalorilik keto diyeti yaparsan 3 ayda obez olursun.

Soruda kalori yazıyor mu?
    Keto diyetinde zaten kafana göre kalori almıyorsun. Vücut ağırlığının lbs cinsinden 10 katı civarı kalori alınması öneriliyor. Benim demek istediğim sağlıklı yağların her zaman yağlandırmadığı hatta yağ yaktırdığıydı, ama yanlış anlattım galiba kendimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frank08

Hoşbulduk teşekkür ederim.. Güzel,rahat bir askerlik geçirsemde,sonuçta askerlik işte.. 5.5 ay herşeyden uzak...
    Kasları korumak,hmmm bunu başarmak o sureçte gerçekten çok zor,çünkü yediğimiz yemeklerden güzel bir sonuç beklemek çok zor.. Asker enerjik olsun,karnı tekrar acıkmasın diye basıyorlardı karbonhidratı,ekmeği,balı/pekmezi.. Proteinli öğün çok nadir denk geliyordu,hatta bazen kahvaltıda sadece Mercimek çorbası falan veriliyordu ekmek ile düşünün..Acemilikte zaten eğitim alanına sadece yürümek 2km di,bunu gün içinde 3 kez yapıyorduk git-gel olarak ve bazen uygun adımda,bazende spor eğitimi olduğundan ekstra enerji harcıyorduk,dışarıdan birşey temin edemiyordum çünkü Koskocaman Alaydaydık. Otomatlardan Eticanga alıyordum sürekli enerji olsun diye.. 35 günde 5 kilo falan verdim,eridim orda..
    Lakin Ustabirliğime geçtiğimde çok güzel bir Dışkarakolda görevimi yaptım fakat beslenme gene yetersiz kalıyordu,tek farkı Acemilikte 223 kişi yerken,Karakolda gene aynı tür yemekler 20 kişi için yapılıyordu.. Çoğu zaman dışarıdan yiyorduk fakat güzel bir beslenme ve iyi bir antrenman yapabilceğimiz imkan olmadığından çok geriledim fiziksel görüntü olarak,kol sırt ve bacaklarım iyi lakin şuan su ve yağ tutmuş,yok edilmeye hazır ufak bir göbeğe sahibim =)
    Vücud ağırlığımla çalışıyordum Barfiks,Chinup,Dips,Şınav,One Leg Bulgarian Squat gibi fakat çokta çalışmadım açıkcası,beslenmeyede dikkat edemedim dediğim gibi çünkü kendi kendime ''geldiğim zaman kasarsın,askerdesin bunları da kafana takma'' dedim.. Cidden onu düşüncek durumda değildim..
    Sonuç itibari ile güçten çok düşüceğimi düşünmüyorum şuanda 1,5 - 2 aya kas hafızası dediğimiz durum olursa eğer toparlıcağımı düşünüyorum.

Edit:Ekleme.

Geçmiş olsun diyelim o zaman. Toplarlarsın.

Ama askerlere bol proteinli beslenme programları hazırlayıp ağır fiziksel antrenmanlar yaptırılması gerektiğini düşünüyorum. Bunu niye yapmıyolar acaba.. Bildiğin köle gibi besliyolar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.