Şimdi Ara

☆ Vu-Meter Silicon Tower Lm3915 ☆ [Bol Resimli] (Vu metre nasıl yapılır ?) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
2
Favori
4.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nipp10

Şerit ledin ş si yokken acaba 21 W lık araba ampullerini nasıl yakarım diye düşünmüştüm bir ara

Güzel olmuş Tebrik ederim @linyit43 Yav ben 3 4 band spectrum analyzer gibi yapmak istiyorum. Ama 4 5 adet vu meter var elimde sesi frekanslara bölecek bi düzenek lazım. 500 ledlilerle uğraşamayacağım şimdi.

Vu-metrenin önüne band geçiren filtre yaparak halledebilirsin. opamp ile yapılmış yüzlerce çeşit alçak geçiren yüksek geçiren devreler mevcut. Her vumetrenin önüne farklı frekans aralığını geçiren devre yaparsan basit bir spectrum analizer yapmış olursun

• Nipp10 kullanıcısına yanıt
    @Nipp10 Cevabını için teşekkür ederim

Beyler konu spectrum anlyzer gidiyor onları artık yorumlayamam burada kendi aranızda çözün
  • 55electronicdesign kullanıcısına yanıt
    Neden olmasın ki? elektrik parasını ben ödüyorum
    En uzunlarından floresan lambalarla yapıcan sğper olur :D
  • @Nipp10 Baba parası mı?
    @linyit43 floresan ile yapamazsın, starter'i saniyede kaç kez tetiklemeyi düşünüyorsun? Buna artı olarak kaç saniye de harekete geçeceği de önemli.
    Voltajı sabit tutarsak, elektronik starter'li küçük W'lı floresan kullanılabilir.
    Buda devreye az da olsa zararı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55electronicdesign -- 2 Şubat 2014; 22:29:29 >
    Geçenlerde elektrofizikcinin 12v ile floresan çalıştırdığı gibi artık turuncu turucuncu Neyse ben büyük işlere bulaşmadan uzaklaşayım 220v gireceksiniz gibi :D
    Yaşım 28 nereden baksan 10 yıldır çalışıyorum.
    Elektrik-Elektronik üzerine dimi ?
    Bir kaç işte çalıştım üstelik motosikletçiyim. Elektronikle kendimi bilelim bileli uğraşıyorum.
    Bende diyorum elektrik-elektronik mi yoksa bilişim mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 55electronicdesign

Bende diyorum elektrik-elektronik mi yoksa bilişim mi?

Analog elektronik dostum eskiciyim ben
  • Analog Severim ama elimde çok şükür bayağı malzeme var ama okul yüzünden vakit bulamıyorum.
  • Cubuk silikondan cakma angel eye far yapmistim. Aklima geldi simdi

• du riechst so gut kullanıcısına yanıt
    :D
  • Guzel calisma pleksi cubuk kullanarak zenginlestirilebilir.

• Bu devrede 2 adetmi lm3915 entegresi kullanildi?

• linyit43 kullanıcısına yanıt
    Baski semasini verdiginiz devreyi 2 tanemi yaptiniz yan yana yani 2 adet led var silikonun iki tarafinda 2 ser tane koymussunuz 20 led var toplam ikitane devremi var yani 2 tanemi lm3915 entegre kullandiniz tesekkurler...

Iki konunuzada yorum attim vumetrede forumun en iyilerindensiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

Ne demek

Dostum o borular tam olarak neyden yapılma acaba cam mı?

Bir de o kadar kabloyla ısınma olmuyor mu?
  • Ay ay ay ne kadar cevaplar gelmiş hepinize teşekkür ederim :D

@swordmaster Burada 30x30 cm plexi 29 tl olunca ve bana 60x50 lazımdı insan bi duraklıyor plexsi yapacaktım fiyatları araştırdım çok geldi gözüme kredi kartıylada yapamazdım durum karışık internetten bu aralar bişey alamam o yzüden böyle yaptım

@hasanb35 İlk şema internette bulunabilir şema ikinciyi ise kendim yaptım. Tek entegre kullanarak her çıkışa iki led bağladım daha doğrusu şöyle diyim resimlerdede görüldüğü gibi yassı kablo ile bi sağdan bi soldan 10ar adet toplam 20 adet kablo aldım en üstteki ledleri birleştirdim sırayla aşağı ine ine her kabloyu birleştirdim resimdede görüldüğü gibihttp://i.hizliresim.com/xVY18B.jpg entegreye ikişer kablo bağlı. Her çıkışa iki led bağlamış oldum.

@umut_baris O borular aslında silikon yapıştırıcı googlede silikon yapıştırıcı diye aratsan kolayca bulabilirsin. 10mm ve 7mm olmak üzere iki silikon yapıştırıcılar vardır bunlara kalın silikon ince silikon diye tabir edilir ve boyları 30 cmdir. Herhangi bir mağazanın hırdavat bölümünde veya gezerseniz kolayca bulabilirsiniz. Burada öenmli olan yumuşaklığı yumuşağı ve sert olanı var biyerlere yapıştırırken hep yumuşak alıyorum fakat vu metre yaparken sert aldım çünkü odanın sıcaklığından esneyip sarkma olmasın diye. Sert ile yumuşak arasında fiyat farkı yoktur. Her birine 7.5 cm kullanarak ( yarım santim deliklere sokma mesafesi) toplam 75cm kullandım 4 adet silikon aldım 1 tl ye 3 tanesini böldüm zaten az bi parçada kaldı sonra 4. aldığım yumuşak silikondan yarımşar cm keserek böyle yaptımhttp://i.hizliresim.com/ek6kZv.png sonra deliklere bundan geçirdim araya 7.5 cm lik sert silikonları geçirdim iki taraftan sıkıştırıp deliklerin arkasındaki az boşluğu silikonu eriterek yaptım artık tahytayla bütünleşti.

Yani plexiye 60 tl vereceğime 1 tl ye silikonlar yaparım daha iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

Ay ay ay ne kadar cevaplar gelmiş hepinize teşekkür ederim :D

@swordmaster Burada 30x30 cm plexi 29 tl olunca ve bana 60x50 lazımdı insan bi duraklıyor plexsi yapacaktım fiyatları araştırdım çok geldi gözüme kredi kartıylada yapamazdım durum karışık internetten bu aralar bişey alamam o yzüden böyle yaptım

@hasanb35 İlk şema internette bulunabilir şema ikinciyi ise kendim yaptım. Tek entegre kullanarak her çıkışa iki led bağladım daha doğrusu şöyle diyim resimlerdede görüldüğü gibi yassı kablo ile bi sağdan bi soldan 10ar adet toplam 20 adet kablo aldım en üstteki ledleri birleştirdim sırayla aşağı ine ine her kabloyu birleştirdim resimdede görüldüğü gibihttp://i.hizliresim.com/xVY18B.jpg entegreye ikişer kablo bağlı. Her çıkışa iki led bağlamış oldum.

@umut_baris O borular aslında silikon yapıştırıcı googlede silikon yapıştırıcı diye aratsan kolayca bulabilirsin. 10mm ve 7mm olmak üzere iki silikon yapıştırıcılar vardır bunlara kalın silikon ince silikon diye tabir edilir ve boyları 30 cmdir. Herhangi bir mağazanın hırdavat bölümünde veya gezerseniz kolayca bulabilirsiniz. Burada öenmli olan yumuşaklığı yumuşağı ve sert olanı var biyerlere yapıştırırken hep yumuşak alıyorum fakat vu metre yaparken sert aldım çünkü odanın sıcaklığından esneyip sarkma olmasın diye. Sert ile yumuşak arasında fiyat farkı yoktur. Her birine 7.5 cm kullanarak ( yarım santim deliklere sokma mesafesi) toplam 75cm kullandım 4 adet silikon aldım 1 tl ye 3 tanesini böldüm zaten az bi parçada kaldı sonra 4. aldığım yumuşak silikondan yarımşar cm keserek böyle yaptımhttp://i.hizliresim.com/ek6kZv.png sonra deliklere bundan geçirdim araya 7.5 cm lik sert silikonları geçirdim iki taraftan sıkıştırıp deliklerin arkasındaki az boşluğu silikonu eriterek yaptım artık tahytayla bütünleşti.

Yani plexiye 60 tl vereceğime 1 tl ye silikonlar yaparım daha iyi

Oda sıcaklığında sarkma yapmazsa ben de yaparım.

Daha önce yapmıştım ama plaket üzerineydi.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.