Şimdi Ara

☆ Vu-Meter Silicon Tower Lm3915 ☆ [Bol Resimli] (Vu metre nasıl yapılır ?) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
2
Favori
4.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Aldığınız silikon sert olursa sarkmaz. Sertliğine şurdan anlarsın silikonu istediğin kadar kıvır hiçbir şekilde kıramazsın sen silikonu ikiye bük baya ikiye bük ama hemen bükülüyosa yumuşaktır fakt iyice bükerken baya zorluyorsa serttir.
  • Hocam oncelikle saol sanirim 10 ledde guzel durur sade plaket ustune. Bir sorum daha olacak 1 saattir ariyorum bulamadim oncelikle
    Bazi vu metreler ortadan yana dogru isik arttiriyor bazilari bas vurdukca asagidan yukariya bazilari en uclardan ortaya dalgalaniyor vs vs ben istiyorumki alttan uste dogru isiklar yukselsin bu neyle alakali baglama tarziylami? Sizinki gibi alttan yukari gitsin isiklar Tesekkurler birde. Renkler nasil olmali zevkinize guveniyorum mavi yesil kirmizi yada sari yesil kirmizi olabilir v.s beyaz led haric

Sizi bogdum sorulara ama maglum ogrenme cabasi rgb ledler var cok renkli onlardan yapsam hangi renk yanicak yada surekli degisecekmi hos olurmu yorumlarinizi bekliyorum Tekrar Tesekkurler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanb35 -- 11 Şubat 2014; 19:28:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hasanb35 H kullanıcısına yanıt
    tek led rgb ise vu metreyi unutun :D fakat farklı renkte ledleriniz varsa yani normal led aman neyse saçamalıdm :D 5 yeşil 2 sarı 3 kırmızı yaparak yapabilirsiniz ve üstteki şemayı yapın anlamayanlar olursa diye paint çiziminden örnekte yaptım altına onlara bakarak yapabilirsin. Ortadan çıkması inmesi gitmesi gelmesi devrenin elemanıyla olmuyor fark etmedin galiba :) normal aşağıdan yukarı zaten bu devreler buna 2 led bağlama şansımız var 3.leri bağlarsak yani 30 led yaparsak entegre yanabilir fakat 20 led oluyor. normal devreyi yapın 10 ledli olarak ekstra 10 led daha ekleyin ve bunların gene + kısımlarını birleştirerek ilk yaptığınz devrenin + kısmına her ledden gelen - kısmına önceki yaptığınız ledlerin ayaklarına bağlayabilirsiniz ortadan çıkartmak için iki adet yaptığınız aşağıdan yukarıya olan vu metrenin aşağı kısımlarını kafa kafaya verirsiniz sağa ve sola yükselir tam tersiniz yaparsanız dıştan içe doğru olur yani ledleri koyuş yönünüze bağlı bu ortadan fln yükselmesi sizin aradığınız ise sade olan normal vu metre 10 ledli ilk resimdeki devreyi yapın olay biter :D ben hiç plakete girmem önceki konudada gördüğün gibi kabloyla herşeyim :D

• Valla bisi anlamadim hocam :-)

R(ed)G(reen)B(lue) yani rgb led 3 renk den fazla yaniyor peki anlamadigim olay ilk bastaki cumle
    Ayni devreyi cok renkli ledlerde yapsam anlamsiz olarak tek renkmi yanar yoksa surekli yanip sondukleri icin vumetreden cok gece lambasi havasimi verir birde yukaridaki devreyi aynen yapinca entegrede asiri isinma olmuyormu ve alttan uste sizinki gibi yanicak demi? o kullandiginiz icinden 2 adet kablo cikan gri kablolarin adi ?? Saygilar Tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanb35 -- 11 Şubat 2014; 19:48:15 >

• 1 adet ledin var ve 4 adet bacak var dimi yani rgb dediğinize göre. Tavsiyem gidin yeni led alın her biri ayrı renkte öyle ypaın rgb ledleriniz bunun için heba etmeyin başka yerlerde kullanılabilir onlar zaten rgb ledle olmaz bu devre normal ledle olacak.

Kullanacağın ledin rengi fark etmez fakat bağlayacağın hger led tek renk olacak rgb olmaz.

Entegrede ısınma olmuyor öyle az bişey ısınıyor fakat zararı yok 4 saat durmadan çalıştırdım hemde 20 ledli olarak hiçbir sorun omladı rahatça kullanabilirsiniz.

Yassı kablo olarak bilinir ben 14 lü olarak yolda geçerken tesadüf buldum 4 adet kablosunu oradan ayırdım 10 adet yaptım resimde gördüğün gibi her lede teker teker lehimledim hepsini + kısımlarını ise çıplak bakır telle yaptım tahtaya boydan boya bakır tel uzattım her ledi ona lehimledim böyle oldu sağ ve soldan gelen yassıları birleştirdim ve entegreye bağladım.

Yassı kablo bilgisayar tamircilerinde yedek ikinci el parça satanlarda çok rahatça bulabilirsiniz 60lı olarak 50 cm kabloyu ben 1 tl ye aldım ucuz onlar zaten benim bu tüm sistem maliyeti şu oldu

Silikonlar = 1tl
    Yassı kablo = 1tl (ben yolda buldum bedavaya geldi)
    Ledler (20 adet) = 2 tl
    Potansiyometre = 1.5 tl
    Kablo = 1 tl
    güç , jack girişleri = 1 tl
    Anahtar = 0.50 tl
    Entegre = 5 tl
    Direnç = 10 kr

Toplam = 13.10 TL + Dış kabı tahta kutu vs vs

Not: alacağın ledler şeffaf olsun dışıda kırmızı yeşil fln olmasın şeffaf olsun kafası sen sadece led istiyorsan hoş gözükmesi için 10mm led kullanabilirsin fakat 3v olacak

• hoş olmuş
  • arkadaş sen yapıosun da hep biraz kaç volt verdiğini kaç amper verdiğini anlatsaydın daha iyi olurdu
  • enex E kullanıcısına yanıt
    12v 500mA (0.5A) vererek ledler ise normal silikonlu dış mekan şerit ledten sökülmüş smd ledlerdir ve her çıkışa iki adet bağlanmıştır paralel olarak.
  • Çok dandik duruyo , plexi glasstan yapsaydın daha iyi olurdu
  • TheJudgé kullanıcısına yanıt
    60 tl ye sadece plexi almam. O zaman telefon için para biriktiriyordum. Alınacak başka şeyler vardı yani 60tl olsaydı elimde onu plexi glassa vermezdim. Zaten bunu yaptığımdan beri 10-15 sefer çalıştırmışımdır şuan hoparlör subwoofer kutusunun üstünde öylece duruyor o bir zevkti yaptım denedim bitti. Birine göstermek için açarım vs vs. Yakında havya alırsam bozduğum tip31 devresini yapıp onunla beraber ara sıra açabilirim. Ben kırk yılın başı kullanacağım şey için 60 tl veremem. Yaşım da büyük değil sağlam bir işte çalışıp para alamıyorum.

Ama haklısınız plexi glassdan yapsaydım güzel olurdu. Dediğim nedenlerden dolayı 5-10 lira verip bunu yapmak ta benim için yeterli. Yaptığıma değdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 23 Ağustos 2014; 14:13:42 >
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    merhaba

ledler ısınırsa silikon erime durumu söz konusu olabilirmi acaba bende deniyeceğim güzel çalışma iyi forumlar
  • K4S4TUR4 kullanıcısına yanıt
    Bütçeniz geniş ise plexi kullanın. 7mm çapında 7-8 cm uzunluğunda plexi çubuk kestirin. Ben beklesem plexi ile yapardım ancak hemen öylesine yapmak için ve değişik olması için bunu kullandım videoda görüldüğü gibi ışıklar komple kaplanmıyor. Ancak siz silikonu 5cm kadar yaparsanız çubuk komple ışık olur. Benim 7+1cm yani 7cm gözüken yarımşar cm tahtaya giren kısmı toplamda 8cm lik bir çubuk kullandım sen toplamda 5cm kullan ki tamamen ışıklı olsun.

Sorunuza gelecek olursak erime konusu yok sarkma durumu da yok 3 saat aralıksız çalıştı hiçbir sorun olmuyor. Tahtayı matkap ile delin sonra silikon çubuğu sokun ardından ledinizi delikten sokun ve ledin arkasından siliikonu eritmeye bağlayın damlaya damlaya açtığınız delik tıkanır ve kaya gibi olur led. Silikon çubuklar sabit değil ama oynamıyor yani yerinde sağlam tozlandığı zaman hepsini çıkarıp teker teker silme şansım oluyor.

• Merhaba cevap için teşekkür ederim 3 saat bence makul sorumun cevabını aldım plexi ile yapıyor herkez o iş çok sıradan artık ben silikonla ilk defa gördüm ve çok begendim mantık çok güzel iyi forumlar

• Hort gibi olacak ama

Gayet güzel olmuş biraz kafa çalışsa bu konulara yapmak istediğim şeyler
  • TheRad67 kullanıcısına yanıt
    Yok cokta eski degil konu.

Yaptırabilirsinizde. Semayi gosterirsin rica edersin yaparlar. 3-5 lira işçilik parası alır. İnternetten hazır köylerde sana yardımcı olabilir.

• eline sağlık çok güzel olmuş
  • tr-ex T kullanıcısına yanıt
    Rica ederim ne demek

• silikonları iyi bilirim ben küçükken türkiyede yokmuş dünyadada yok kadar azmış onlarda yapamıyomuş babam makinası yaptı sonra türkiye de olmuş oldu. babam işi bırakınca bir sürü ülkeden insanlar gelip babamdan parayla almış makina çizimlerini zamanında baya iyidik de şimdi sadece çop torbası ve patpat naylon yani balonlu naylon yapıyoruz.

fakrikamızın linki:
    http://www.kavipsan.com.tr/
    soy adım kavuncuoğlu aslında soyadımızın biraz kısaltılmışı ve değiştirilmişi.
  • Ellerinize sağlık çok güzel olmuş.
    Slikon yerine pipet ile de yapılabilir. Pipetlerin ucuna 5mm ledler çok uygun oluyor. Ayrıca pipetin içine fosforlu kalem mürekkebi koyarsanız çok şık olabilir.
    Belki yakında yapar, paylaşırım.

• @ReBeater bende bunu yaparken çaresizlikten urettigim bir çözümdü normalde çubuk plexi yapacaktim ama slikon da aynı islevi gördü. Demek baban sayesinde oldu ha iyiymis başarılar dilerim

@e_m_r_e-97 bekliyorum

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.