Şimdi Ara

VPN'e Bağlanmama Rağmen Engelli Sitelere Girmeme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar çok ilginç bir sorunla karşı karşıyayım. VPN'ye bağlanmama rağmen erişim engelli siteye (URL Tabanlı Engelleme) girdiğimde benihttp://213.14.227.50/ (Erişim Sağlayıcıları Birliği) sitesine yönlendiriyor. VPN açıkken bu nasıl olabiliyor buna bir açıklık getirebilir misiniz ? Modem TT'nin, modemden mi yönlendirme yapıyorlar acaba?

    VPN açık olmasına rağmen TT'nin modemiyle URL tabanlı engellenmiş sitelere bağlanmamı engelleyebilirler mi? ULTIIX hocam siz bilirsiniz bu konuları, cevaplarsan sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilgisayarMeraklısı -- 20 Haziran 2018; 1:53:57 >







  • Merhaba.
    Bazı vpn programları DNS sızıntısını unutabiliyorlar.

    Siz bilgisayarınızın dns adresini değiştirmediyseniz bu adres gateway ile aynıdır yani istek modeme gider.
    VPN bağlantısını sağladığınızda yerel ağ dışındaki tüm erişimler vpn ağı üzerinden geçer. örneğin vpn bağlı iken modem arayüzüne erişebilirsiniz.
    Eğer tüm bağlantılar vpn üzerinden geçseydi vpn sunucusuna bağlantı sağlanmazdı.

    Bu sorunu gidermek için dns adreslerini yerel ağ dışındaki bir adres ile değiştirmeniz gerekiyor.
    Bunu ellede yapabilirsiniz veyahttps://s.ahmetozer.org/Windows/cmd/clear-dns.cmd dosyasını yönetici olarak çalıştırarak otomatik olarak dns adreslerinizi değiştirebilirsiniz.




  • Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim, zaten DnsCrypt ve GoodByeDPI programlarını kullanıyorum. DNS leak testi yaptığımda da sıkıntı görünmüyor, DNS önbelleğinide temizledim kaç kere. Tor Browser'da bile aynı linke yönlendiriyor. Tabi bu sadece URL tabanlı engellenen sitelerde oluyor, yoksa wikipedia ve imgura girebiliyorum. İşin ilginç kısmı mobilde(Wİ-Fİ) sıkıntısız girmekte.

    Edit: Verdiğiniz Clear DNS'i çalıştırdım ama hala aynı. DNS Leak kontrol ettim Cloudflare oldu, yani DNS sızıntısı yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilgisayarMeraklısı -- 20 Haziran 2018; 3:13:32 >
  • Bu hatanın sebebi browserin dns isteklerini vpn harici yönlendirmesiyle oluyor... DNS adreslerini izlenmeyen az kullanılan bir tanesiyle değiştirirseniz hatasız girebilirsiniz... Firefox da about:config sayfasında proxy yazıp network.proxy.socks_remote_dns anahtarını true yaparsanız da dns değiştirmeden yine bağlanabilrsiniz....Firefox dns isteklerini vpn den yollar artık...
  • Tarayıcı kendi ara sunucusunu kullanıyor olmasın?
    Başka bir tarayıcı veya komut satırıyla denesene bir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Firefox kurdum şimdi, network.proxy.socks_remote_dns ayarını true yaptım ama hala aynı adrese yönlendiriyor çıldırıcam. VPN açıkken DNS leak yapıyorum, çıkan DNS'ler VPN'ye ait. OLmadı başka modeme geçicem, bunlar kendi modemlerinden bir şey çeviriyor.
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BilgisayarMeraklısı B kullanıcısına yanıt
    bat çalıştırdıktan sonra vpn bağlanıp tekrar bat dosyasını çalıştırıp tarayıcınıza girebilir misiniz ?
    VPN derken tarayıcı üzerinde çalışanlar değil onlar proxy servisi. Bilgisayarınıza uygulama olarak indirmeniz gerekiyor.

    Proxy ayarlarınızın da varsayılan olarak kapalı olduğundan emin olun.
  • Arkadaşlar öncelikle yaşadığım bu sorun URL tabanlı engellenmiş ve tamamen engellenmiş bütün sitelerde olmuyor, sadece URL tabanlı engellenen A ve B sitesinde oluyor. Yani A ve B sitesi hariç erişim engelli sitelerin hepsine girebiliyorum. Sanırım A ve B sitesi için başka yöntem kullanmışlar.

    Şimdi ben bir şey fark ettim. VPN'in DNS'leri dahil neredeyse bütün bilindik DNS adreslerini kendi DNS sunucularına yönlendirmişler gibi görünüyor.
    DNS Leak testinde sızıntı olmamasına rağmen hemde. Bu durumda URL tabanlı engellenmiş ve tamamen engellenmiş bütün sitelere girebiliyorken, URL engelli A ve B sitesinde sansürü abartmış olacaklar ki benihttp://213.14.227.50/ (Erişim Sağlayıcıları Birliği) sitesine yönlendirmekte.

    Google DNS'yi denediğim de ise sorun çözüldü. Sanırım Google DNS'te yönlendirme işlemi yok.
    Google DNS'e ek olarak işe yarayan 1 tane daha DNS var(İsmini söylemeyeyim, onuda yönlendirmesinler), VPN'in DNS kısmına Google
    DNS olarak ayarladım ve sorun çözüldü. Ama Google Dns'yi 10 dk civarı falan kullandıktan sonra yine yönlendirmeye başladı, DNS önbelleğini temizledim şimdilik sorun yok Google DNS'de.

    A ve B sitesine VPN ile girdiğimde VPN'nin kendi DNS'i de dahil olmak üzere Cloudflare DNS ve diğer bilindik DNS'leri nasıl yaptılarsa kendi DNS'lerine yönlendirerek benihttp://213.14.227.50/ (Erişim Sağlayıcıları Birliği) sitesine yönlendirmekte.
    A ve B sitesinde uygulanan sansür yeni sansür yöntemi olabilir diye düşünüyorum. ULTILIX hocam böyle bir şey mümkün mü acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilgisayarMeraklısı -- 20 Haziran 2018; 20:17:15 >




  • BilgisayarMeraklısı B kullanıcısına yanıt
    VPN programında routing ile ilgili bir sıkıntı olabilir ve dns trafiğiniz vpn dışından bağlantı sağlıyor olabilir.
    VPN ile bağlantı kurulduğunda içinden geçen verilere müdahile edilirse bağlantı sağlanamaz.
    Genel olarak engellemelerde artık şu dns bu dns diye engel yok. Eski sistemde öyleydi . Bazı yerlerde TCP UDP 53 komple transparan proxy den geçiriyorlar bazı yerlerde ise direk porta pakmaksızın geçen paket içinde istenilmeyen bağlantı var engelleniyor yada kendi verileri ile değiştiriliyor (DPI)
  • Bloklu VPN mi kullanıyorsunuz?

    Zira Yeni ve Güçlü Türkiye'de bloklanan VPN'ler var. Ben şuan OPERA VPN kullanıyorum, her hangi bir sıkıntı olmuyor.
  • goodbyedpi da sanırım erişim veremiyor, peki yeni bir alternatif var mı yoksa illa ki bir sunucu alıp vpn mi kuramamız gerekecek :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.