Şimdi Ara

Voyager'den Dünya'nın görüntüsü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1977 / 7.2 Milyon km uzaktan Dünya ve Ay görüntüsü :https://i.hizliresim.com/vJVkgp.jpg

    1990 / 6.88 Milyar km uzaktan Dünya :https://i.hizliresim.com/1GB1YG.jpg

    13 Eylül 2013 : Voyager, Güneş sisteminden çıkıp yıldızlararası uzaya geçiş yapmış

    Uzaya çok ilgiliyim bu Voyager konusu beni benden alıyor. Evren o kadar büyük ve muazzam ki ne yapsam aklıma Dünya'nın evrende bir toz tanesi bile olmadığı, günlük yaşantımın bir hiç olduğu, çok saçma sapan konulara kafa yorduğum aklıma geliyor. Bazen milyarlarca km öteden Dünya'ya bakıyormuşum gibi hayal ediyorum da bu sonsuzluğun içinde gerçekten hiç bir şeyiz

    2020 yılına kadar Voyager ile haberleşme ön görülüyormuş. Yıldızlararası alandan bir görüntü illa ki NASA'ya gönderilmiştir ve o görüntünün güzelliği hayal bile edemiyorum. Eminim ki Voyager olmasa da bir insan yapımı araç bir gün trilyonlarca km. öteden başka canlıların, başka dünyaların üyeleriyle bir gün iletişim kuracak ve bizler bunu maalesef göremeden bu dünyadan çekip gideceğiz.
    Saniyede 17 km ile ilerleyen Voyager'e 2020'den sonra ne olacak? Bu konularda derin düşünsem de ne yazacağımı da tam bilmiyorum ne öngörüyorsunuz ve düşünüyorsunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phorever -- 19 Kasım 2017; 5:6:45 >







  • Voyager One'ın dünyadan uzakligi an olarak 13 trilyon mil =21 trilyon kilometre .Samanyolu çapı 100bin ışık yılı, güneş sisteminin merkeze uzakligi 26bin ışık yılı ise sarmal sistemin bitiş noktası ile aramizda 24bin ışık yılı kadar mesafe var bu da 228 trilyon kilometre yapar voyagerların fırlatılış yönünü bilmiyorum fakat merkezden tam tersi yöne düz gidecek şekilde fırlatildigini varsayarsak (ki bu imkansız kütle çekimden dolayı) 40 yılda kabaca %9 luk bir mesafe (güneş sisteminden sarmal kolun bitişine kalan yol) katetmiş.Akıl almaz sayilar gözlemlenebilir evrende bile milyarlarca trilyonlarca galaksi var tüm insanlık olarak yalnızız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stoffers -- 20 Kasım 2017; 9:12:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alttaki fotoğraf carl sagan'ın "soluk mavi nokta" olarak adlandırdığı meşhur fotoğraf,
    benzer duyguları o da anlatır.

    https://tr.wikipedia.org/wiki/Soluk_Mavi_Nokta
  • stoffers kullanıcısına yanıt
    voyager güneşten sonraki en yakın yıldız Proxima Centauri'ye yöneltilmiş olabilir mi, eğer öyleyse yolu yarılamış sayılır ...
  • Bayberty kullanıcısına yanıt
    Voyager rotasıni bilmiyorum bulamadim fakat dediginiz gibiyse proxima ile aramizda 39.9 trilyon kilometre var dediginiz gibi %50den fazla yol katetmis olur.Benim bahsettigim rotada şu şekilde.



    Voyager'den Dünya'nın görüntüsü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stoffers -- 21 Kasım 2017; 8:30:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • stoffers kullanıcısına yanıt
    Bu fotoğraftaki galaksiden milyarlarca olduğunu düşünün. Belki bir yerlerde bizler gibi düşünenler, diğer galaksilere iletişim sağlamanın peşindelerdir. Jüpiter'deki fırtına bile muazzam iken diğer galaksilerde kim bilir ne gezegenler oluşuyor, ne fırtınalar doğal afetler tarif edilemez bir yıkım içindeler. Gece gökyüzüne baktığımızda diğer gezegenlerin görüntüsünü yada diğer galaksilerin en ufak bir belirtisini görseydik kesinlikle gözümü alamazdım. Bazen Ay'a bakıyorum kendi kendime bir zamanlar oraya ayak basmışlar diye söyleniyorum. Sıra Mars'ta :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phorever -- 21 Kasım 2017; 5:18:57 >
  • phorever kullanıcısına yanıt
    Akıllı yaşam formunun olup olmadığını belki de hiç bir zaman bilemeyecegiz fakat uzak gelecekte insanlığın yıldızlar arası koloniler kuracağına veya farklı gezegenlerde organik yaşam formunun insanlar tarafından tetiklenebileceğine inaniyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.