Şimdi Ara

Volvo V40: Ve O Sensin (124. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.822
Cevap
113
Favori
671.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 122123124125126
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    180HP iken 235 civarı hıza çıkmıştım. 200HP yaptırdıktan sonra 250km/h olan limitöre takıldı. Ne kadar bassanız da 251 olmuyor.
  • MaTaDoR kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevap için Polestar işe yarıyormu yani gereklimi acaba yaptırsammı yaptırmasammı diye hep düşünüyorum. Önerileriniz nedir?
  • Değerli Volvoseverler arkadaşlarım ben yeni kayıt oldum foruma bir Volvo kullanıcısı olarak aracım Volvo V40 Advance paket

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kemalatmali

Değerli Volvoseverler arkadaşlarım ben yeni kayıt oldum foruma bir Volvo kullanıcısı olarak aracım Volvo V40 Advance paket

hoşgeldin hayırlı olsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günal kullanıcısına yanıt
    Sn. Günal

Biraz geç oldu sanırım ama cevapsız bırakmış olmayayım :). Evet ufak da olsa ekranlar arasında fonksiyonel görüntü farklılıkları var. Neler olduğunu şimdi tek tek anlatmak zor. Size tavsiyem, bir servise giderek ekranları ve fonksiyonları karşılaştırın, farkı kendiniz keşfedin :). Eğer SCT taktıracaksanız 7 " zaten şart.

• ds1990 D kullanıcısına yanıt
    200 km/h hiç zorlanmadan rahat bir şekilde görüyor. Ama daha da fazlasına ben cesaret edemiyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: ds1990

Teşekkür ederim cevap için Polestar işe yarıyormu yani gereklimi acaba yaptırsammı yaptırmasammı diye hep düşünüyorum. Önerileriniz nedir?

Bendeki polestar değil. Fakat benzer bir uygulama, Mehmet Gazihan'a yaptırmıştım.

İşe yarama konusunda, aracın genel ivmelenmesinde hissedilir bir iyileşme oldu. Kendi aracım çip öncesi dyno'da 173 HP güç üretmişti yani 180 HP olması gereken değere ulaşamadık. Çip sonrası ise 201HP verdi. Yani 30HP'ye varan bu artış haliyle her an hissediliyor. Özellikle çip sonrası ilk sürüşte heyecan verici bir his oluşmuştu bende, fark barizdi. Şimdi alıştım.

Konuya dönersek, motor devir bandında torku biraz daha geç verir hale geldi fakat toplamda 300Nm gibi bir değere ulaştı. Bunun bir getirisi de otoban hızlarındaki ortalama yakıt tüketimi en az %20 oranında azaldı. Uzun yol yapanlar için faydalı olacaktır. Motor karakteristiğinde veya şanzıman tepkilerinde ise, majör bir değişiklik olmadı sadece motorun devirlenme isteği arttı dolayısıyla herşey biraz daha ani gerçekleşiyor yani daha çevik hissettiriyor o kadar.

Ben bu işlem için 750 TL gibi bir rakam ödediğimden kesinlikle değer diyorum. Ama polestar konusunda istenilen fiyat alınan güce göre ekstrem bir seviyede kalıyor. Bu yüzden değmez diyorum. Bu işlem için verilecek maksimum rakam 1000TL seviyesinde olmalıdır diye düşünüyorum.

• MaTaDoR kullanıcısına yanıt
    Anladım çok teşekkür ederim. Şuan araç beni zaten baya bi kesiyo 102 HP A3'ten sonra 180 HP araba gerçekten yeterli ama ileriki zamanlar için düşüneceğim tabiki. Tekrar teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaTaDoR

Dün gece 1 sularında TEM'de beyaz bir yeni kasa Dodge Challenger ile kapışmaya girdik. Allah'ım o nasıl egsoz sesidir öyle, hala kulaklarımda.

50 km kadar önlü arkalı bayağı mücadele ettik. Sürücüsü aracına hakimdi o yüzden gönül rahatlığıyla gazlayabildim.

Benim V40 200HP onunki 305HP olmasına rağmen, benden 250Kg ağır olması ve eski tip 5 ileri otomatik vitesi ile yakın performanslar gösterdik diyebilirim. Onun düşük hızlardaki ani ivmelenmeleri 3.6 litrelik büyük motorunun avantajıyla biraz daha iyi gibiydi ama bu fark pek hissedilmiyordu çünkü sürekli dip gaz gidemiyorduk.

Fakat hızlar arttıkça özellikle 220Km/h'nin üzerinde onda hissedilir bir hantallaşma oluyordu, aerodinamisinden ötürü nefesi kesiliyordu diye düşünüyorum. Sonuçta dipdibe, yan yana fena yürüdük diyebilirim kesinlikle. Sonuç olarak birbirimizden hiç kopmadık ve heyecan dolu bir mücadele yaşadık.

Otobanda orta şeritte 80'le gidenlerin sağından solundan aynı anda 240'la giden iki araba geçince nasıl hissettiklerini merak etmiyor değilim. Güzel bir ses ve görüntü bütünü oluşmuştur eminim.

Umarım bana denk gelirsiniz.

Lafa bak, heyecan doluymuş nasıl hissettiklerini merak ediyormuş.

• Bugün volvo servisden mail gelmiş v40 icin 17 jant seti 6000 küsürden 3300 tl ye düşmüş diye.ne dersiniz alınır mı resmini koymaya çalışacağım mobilden ekleyebilirsem
     Volvo V40: Ve O Sensin

• quote:

Orijinalden alıntı: crazydentist

Bugün volvo servisden mail gelmiş v40 icin 17 jant seti 6000 küsürden 3300 tl ye düşmüş diye.ne dersiniz alınır mı resmini koymaya çalışacağım mobilden ekleyebilirsem

Lastik Dahil mi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: jonywayt

quote:

Orijinalden alıntı: crazydentist

Bugün volvo servisden mail gelmiş v40 icin 17 jant seti 6000 küsürden 3300 tl ye düşmüş diye.ne dersiniz alınır mı resmini koymaya çalışacağım mobilden ekleyebilirsem

Lastik Dahil mi :)

Jant lastik seti diyor hocam

• crazydentist kullanıcısına yanıt
    R-Design jantları beğeniyorsanız, 17" olan sıfır ayarındaki jant ve lastiklerimi satıyorum:

• Kemalatmali K kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar herkese selamlar. Uzun araştırmalarım sonucu aradığım aracı buldum. Ve 2013 V40 CC T4 Powershift ile aranıza katıldım. Tek söylenecek söz kesinlikle mükemmel ve kendinizi güvende hissedebileceğiniz bir araç. Ne A3 ne de BMW 1 serisi. Dopdolu ve her ihtiyacınıza karşılık verebilen bir araç. İkinci el almama rağmen satın aldığım kişi aracına çok iyi bakmış. 12.000 km de temiz kullanılmış kaput ve çamurluk korumalı siyah janlı füme rengi bir V40 CC sahibi oldum. İmkanım oldukça resim kouymaya çalışacağım. Bir arkadaşımız gündüz ledleri ile far kaşlarının aynı anda yanmasını sormuştu ama cevabı gelmemişti sanırım. Bilgisi olan arkadaşlarımız yazarlarsa çok sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alibulus

Arkadaşlar herkese selamlar. Uzun araştırmalarım sonucu aradığım aracı buldum. Ve 2013 V40 CC T4 Powershift ile aranıza katıldım. Tek söylenecek söz kesinlikle mükemmel ve kendinizi güvende hissedebileceğiniz bir araç. Ne A3 ne de BMW 1 serisi. Dopdolu ve her ihtiyacınıza karşılık verebilen bir araç. İkinci el almama rağmen satın aldığım kişi aracına çok iyi bakmış. 12.000 km de temiz kullanılmış kaput ve çamurluk korumalı siyah janlı füme rengi bir V40 CC sahibi oldum. İmkanım oldukça resim kouymaya çalışacağım. Bir arkadaşımız gündüz ledleri ile far kaşlarının aynı anda yanmasını sormuştu ama cevabı gelmemişti sanırım. Bilgisi olan arkadaşlarımız yazarlarsa çok sevinirim.

Hayırlı olsun Hocam, donanım sevıyesı ve fıyat nedır...

• Gökkum G kullanıcısına yanıt
    ben arabamı şubatta teslım aldım v 40 advence paket (my 14) benım aracta kaşlar ve alt ledler aynı anda yanıyorbıldıgım kadarıyla guncellemede my 14 gıbı yapıyorlar.
  • Az önce sanıyorum Volvo merkezdendi, bir hanımefendi aradı. Geçtiğimiz hafta Volcar'da servise girdiğimde VIDA yazılımıyla baktıklarında güya aracımdaki çip tuning işlemini tespit etmişler. Nasıl bir tevafuksa tam da yukarıda ds1990 nickli arkadaşa çip yaptırdığımı söylediğim mesajdan 3 gün sonra ortaya çıkıyor bu olay ve motor konusunda garanti dışı olduğumu söylendi.

Ondan önceki hafta da yine navigasyonun dokunmatiğindeki aynı problemle ilgili Volcar'a gitmiştim fakat nasılsa bu son gittiğimde tam da forumdaki mesajımdan sonra çip olayı tespit edilmiş. Hadi onu geçtim, aracın motor haritası olan yani çip tuning işlemi yapılan modül sol ön çamurluğun arkasında yer alan ayrı bir kutu. Navigasyonla ilgili olan kısımla uzaktan yakından alakası yokken nasıl bu olay ortaya çıkmış ve çıktı diyelim servisteyken niye bana bir şey söylenmemiş?!? Kısaca ben bunu yedim mi? Yemedim.

Bu arada yanlış anlaşılma olmasın; motorun garanti dışı kaldığını ben de biliyorum. Zaten bunu göze alarak çip yaptırdım ve bu yüzden yaptırdığımı söylemekten de çekinmiyorum. Motorda bir sorun olduğunda gidip garantiye başvuracak değilim, Allah korkum var Elhamdülillah.

Kızdığım nokta sanki serviste bir hata tespit edilmiş gibi bana alakasız bir zamanda telefonla bildirim yapılması. Bir de ben umursamayınca hanımefendi kişi jantları değiştirdiğim için süspansiyon sistemi ve balatalar için de garanti olmayacak falan gibi bir şeyler de söyledi ama sonra kendi de emin olamadı, geri aldı vs. Ben o sırada gülüp geçtim bir şey söylemedim zaten böyle küçük hesaplarla kafamı yoramam.

Sonuçta müşteriye yapılan; işte bak sen böyle hatalı iş yaparsan böyle garantiden mahrum kalırsın tarzı zorlama bir yaklaşımı hiç doğru bulmadım. Son zamanlarda gayet memnun olduğum Volvo Türkiye yine yapacağını yaptı, başarılarının devamını diliyorum... Benden uzak olsunlar yeter.

• size serviste herhangi bir bildirimde bulunmadılar mı bakın burada modül var falan diye yoksa forumu takip ediyorlar gibi.
  • slm arkadaslar.aracım 2013 v40.dün akşam aracımın sol arka kapısının kilitli olduğunu farkettim.sadece sol arka kapı.uzaktan kumanda ile açıp kapamama rağmen sol arka kapı açılmıyor.ne içerden nede dışardan..acaba bu sorunu yaşayan oldumu aranızda? yada konuyla ilgili bilgisi olan varmıdır?? bilgilendirecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurmanduz

slm arkadaslar.aracım 2013 v40.dün akşam aracımın sol arka kapısının kilitli olduğunu farkettim.sadece sol arka kapı.uzaktan kumanda ile açıp kapamama rağmen sol arka kapı açılmıyor.ne içerden nede dışardan..acaba bu sorunu yaşayan oldumu aranızda? yada konuyla ilgili bilgisi olan varmıdır?? bilgilendirecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

evet aynı olay tanıdığımın arabasında başımıza geldi. baya aç kapa yaptık kumandayla ama düzelmedi. kapatıp 10-15dk bekledik kapı düzeldi.
  • 
Sayfa: önceki 122123124125126
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.