< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cloudman34 -- 24 Nisan 2022; 12:20:25 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Volvo S60 Aldım, Eksper Raporu Ne Yapmam Lazım?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Araba güzel duruyor. Gerekli sorgulamalarıda yaptırdıysanız güle güle kullanın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar,
Teşekkür ederim gerekli sorgulamalari eksper yaptı, km be tramer gibi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Öncelikle hayırlı olsun.
1- Eski sahibi değiştirmişte olsa ikinci el araç alınca yağı filtreleri mutlaka değiştirilir. Hatta trigerde değiştirilebilir.
2- Disk zayıfladıysa torna hiç bir işe yaramaz. Sadece kenardaki fatura kısmını alır o kadar. Hatta zayıflamış diski daha çok inceltir.
3- Bana kalırsa araç uyarı vermediği sürece dpf temizliğine ihtiyaç yok. Onun dışında yazda geliyor iç-dış detaylı temizlik yaptırılmalı koltuklar direksiyon buharla temizlenmeli.
-
Trigeri anlamanin bir yolu var mi ?
Hayırlı olsun.
Şanzıman yağı ne zaman değişmiş? Powershift şanzıman sorunlu olabiliyor. Yağ ve filtre değişimine gerek yok bence. O kartı sahibi yazmakla uğraşmaz. Fren ve direksiyon yağı da eski ise değişebilir.
DPF kendi rejenerasyona giriyor zaten, aracı devirli kullanmak yeterli.
Çizik ve göçük yerler nazar boncuğu kalsın fakat derin çizik varsa paslanmaması için nokta nokta boya yapılabilir.
Motorda antifriz yoksa korozyona karşı tamamen değişmesi iyi olur.
Disk bitmiş matem yenilenmesi lazım. Balatalar da kontrol edilir.
Arka lamba kırık sanırım. Çıkma parça araştırıp orijinali ile değiştirebilirsiniz. Yan sanayi solma yapar.
Triger ne zaman ve kaç km'de değişmiş? Birlikte su devridaim pompası da değişmiş mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 24 Nisan 2022; 12:39:3 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Triger 3.000 km once değişmiş. Az once aradim tekrar sordum.
Yag bakimina da babasi malzemeleri alıyormuş, ustasina sadece işçiliğe yaptiriyormus.
Diski torna ettirmisler mi bakin. Eger Yakin zaman da satacam diyorsaniz torna edilmemisse daha once torna ettirin kullanin.
Yakın zamanda satmayı düşünmüyorum yeni almayı düşünüyorum
Araba diri duruyor, begendim. İlk sahibinden olmasi ve araç çakal çukal tayfanin eline düşmeden alacak olmaniz cok muhim bir noktadir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
eolys diye dpf sıvısı var bunlarda, onu kontrol ettirmen-ekleten gerek.
-
balata ve diskleri iyi bir markayla değiştirirdim ben param varsa ve bu araca uzun bir süreliğine bineceksem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 24 Nisan 2022; 20:49:8 > -
Evet ilk sahibinden alacağım aracı o yönden benim de kafam rahat
2017'de ikinci el A3 1.6 dizel ile S60 1.6 dizel arasında kalmıştım. S60'da hararet ile ilgili bazı şikayetler var. Hatta şikayetlerde kronik olduğunu yazmışlar. 1.6 dizel motorun uyarı vermeden yatak sardığını dahi yazan var. Yanlış yönlendirmek istemem. Sorunun hangi seride yaşandığını derinlemesine araştırmadım. Öten yandan, yanlış yağ kullanımı, kalitesiz ürün kullanımı vb. bu soruna neden olabilecek birçok sebep var. Bu yüzünden A3'ü tercih etmiştim.
Edit: imla..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoyWalsh -- 26 Nisan 2022; 2:10:48 > -
Belki düzenli bakim yapmayanlar, kötü yağ kullananlardan dolayı olabilir mi hocam, ilk sahibinden alacağım o yüzden biraz kafam rahat
Cok masrafli araba almissin aman haaa dikkat et ben olsam ucuz yollu hallederdim. Fazla pimpirikli olma motor konusunda uzmez velakin diger aksamlari bilemem. Diskleri torna kurtarirsa tornalat fazla teferruata girme.
Bide kaskosuz binilmez buna sanayide 2 yil once bi volvo geldi turbosu gitmis 12 bin lira mi oyle biseye degistirmislerdi simdi kac paradir kaskosuz binersen gece uyuyamazsin kasko yap digerlerini yaptirma.
Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.
Taş gibi araba almışsın.103 binde Volvo İlk sahibinden daha ne olsun.bu km bu araba için bişey değil.ayrica çok ta masraflı değil.
Sadece diskleri değiştir yeterli.
Birde detaylı temizlik pasta cila tamamdır.
Bakım kilometre zamanı neyse 10000 se mesela biraz daha erken götürürsün bakıma.
Ben olsam yetkili Volvo servisinde bakımları yaptırırım.inan atla deve fark yok ve faturalı garantili taksitle yapılabiliyor.kafan rahat olur
Allah razı olsun, evet bakım konusunda dikkatli davranacağım. Birde ilk sahibi olduğu icin temiz bakmislardir. Hani ilk basta sıfır aldıkları icin ilk psikolojisi ile. Ufak tepek kaportads sürmeleri var. Boya yaptirmim diyorum sebebi boya olursa degeri düşer diye. Sizin düşünceniz nedir?
Boya ya gerek yok bence de.rütuş ve pasta cila ile bir kısmı düzelir zaten .
Teşekkür ediyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- arabanın ön camından su giriyor
- lpg li araçlarda benzin filtresi değişimi
- direksiyonu çevirince gelen sürtme sesi
- arabanın boyası kalktı ne yapmalıyım
- app plaka muayeneden geçer mi
- yeni honda accord
- toyota chr 2025
- uçan araba fiyatları
- seat leon fiyat listesi
- elektrikli ford transit
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X