Şimdi Ara

'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar' (445. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19.612
Cevap
155
Favori
1.401.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 443444445446447
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • abdsanli kullanıcısına yanıt
    EGR valfiniz ve boğaz kelebeğiniz kirlenmiş olabilir. Kirli olduğunda motor normalin üzerinde gürültülü çalışır. Belki sizi bu rahatsız ediyordur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: i_aydinol

    Mrb,

    bi sorum olacak. Arabam s 60 my 2013 ve merceksiz orj. sarı olanlardan. Gecenlerde gunduz mercekli bi s 60 gordum kı gerçekten ınanılmaz bı hava katıyor araca. Sonradan takılır mı bu sıstem ve sıkıntısı veya orjınalı gıbı olur mu?

    Bide fıyatı konusunda yardımcı olursanız cok sevınırım.

    Bilginiz yok sanırım ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abdsanli

    quote:

    Orijinalden alıntı: volkancanikli

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdsanli

    quote:

    Orijinalden alıntı: volkancanikli

    Günaydınlar D5 awd m olsun aslan gibi homurdasın razıyım

    Üstad,
    O noktada bir sıkıntı yok. Keyfi dünyaya değişilmez. Homurtu bazen rahatsız edici derecede oluyor. Özellikle kışın fazlalaşıyor.
    Bilgisii tecrübesi olan varsa diye. Yoksa zaten homurdanıp duruyor.

    Ziebart'ın uygulamaları vardı bu konuda hocam

    Nasıl bir uygulama ki? Biraz bilgim olursa ona göre araştırayım. Konya'da Zibart çok açık kalamadı başka markalar var.

    eğer ses olayı teknisyenler tarafından normal karşılanmışsa...http://www.ziebart.com.tr/icerik/oto-ses-yalitimi.html#.UvuRAvl_ujA




  • quote:

    Orijinalden alıntı: filtiarn

    sn fsnn yanlış anlamışsınız yada ben yanlış anlattım. o tasarımla oraya toz girmemesini beklemek yanlış olur demek istedim size saçma demedim.
    meganeda veya s80 de olmaması tamamen gösterge panelinin tasarımıyla alakalı. eski kasa s80lerın gösterge paneli bizimkilerden farklı

    saygılar

    Haklısınız ben yanlış anlamış olabilirim bu tasarımda toz girmemesi imkansız hatta sivrisinek bile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i_aydinol İ kullanıcısına yanıt
    Xenon farı sonradan taktırmak çok zahmetli ve masraflı olur.
    Sistemde olmazsa olmaz far yıkama ve otomatık yukseklık ayarı olmak zorunda.
    Bunun için kaba taslak.
    Farlar değişecek
    Tampon değişecek
    Far yıkama nozzle takılacak
    Far yıkama tesisatı takılacak
    Far tesisatı takılacak
    Sam ünitesi takılacak
    gerekli kodlamalar yapılacak vs.vs
    Bu dediklerim tahmini 7-10 bin tl arasına çıkar.
    tabi yapabilen bulursanız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • farin icine sadece mercek takiliyor ama bu islem icin farin acilmasi gerekiyor muayenede xenon var ise otomatik yukseklik ayari ve far yikama mecburi buvyuzden en kolay mercek takilir muayene zamani mercekteki xenon sistem yerine klasik ampul takilir en uygun cozuk yapilir sahibindende mercwk yada googleda aratirsaniz bubisibyapan bahcelievkwrde vir iki yer varvoralara ulasabilirsiniz. mercekli xenon olmassa olmazimdir sunroof kadar onemlidir ALLAH secme sansi nasip ettikce iaterim gercejten arabanin havasini degistiriyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış hatırlamıyorsam sn. Mordeaur aracına xenon taktırmıştı. Önceki sayfalarda detaylı anlatmış ve fotoğrafları paylaşmıştı.


    @Mordeaur
  • Mercek takmak çözüm değildir.
    Kaldı ki bu işlem aracın elektronik sistemlerinde sıkıntı çıkartır.far içine su alır vs vs.
    Takılsa bile TUV'de sıkıntı çıkar.ne yükseklik ayarı olur nede far yıkama.
    Bence en mantıklı olan standart farlarla yola devam etmektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,

    Fara sonradan mercek takılmasını amatör seviyede yapılacaksa kesinlikle önermiyorum. Alırken bi-xenon ekletmeye bütçemiz el vermemiş, sonrasında durumumuz müsait olduğunda işlemi yaptırmıştık ama gerekli alt yapıyı sağlamadan sadece mercek ve xenon lamba uygulaması yaptığımız için çok verim alamadık. Farın ergonomisi ustalık kaliteli olduğu için etkilenmedi, su, buhar vs. sızıntı yaşamadık ama aracın elektronik alt yapısıyla uyum sorunu yaşadık. Başta akü anlamsızca hızlı şekilde bittiğinden yolda kalma durumumuz oldu, neyse ki şehirdeydik. Garantiden sırf bu sebepten alternatör değişti.

    Şimdilik herhangi bir problem yok, deneme yanılmayla kesin çözüme ulaştık ama bu demek değil ki yaptırmak sağlıklı. Aracınıza zarar verme olasılığınız yüksek. Kesinlikle yaptırmak istiyorum, rahat edemem diyorsanız, sn. imagoodman'in belirttiği gibi bu işçiliği fabrikasyon parçalarla yapacak bir yer bulmanız.




  • fsnn F kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Sn. fsnn benim de ön camım memleketin mucurlu yollarında önümdeki araçlardan seken taşlarla iki yerden pul atmıştı. Kaskom bitmek üzereyken bozulmadan cam değişim hakkımı kıllandım. Kaskom Mapfre Genel Sigortaydı orjinal cam için benden %10'nu talep ettiler 170 lira verdim. Sorduğumda camın fiyatı için 2400 lira demişlerdi. Kasko şirketine yaptıkları indirimle 1700 liraya gelmişti fiyatı.

    Sn filtiarnında dediği gibi gösterge panelinin önündeki cam ayrı olduğundan araya toz da giriyor sinek de.

    Bir akşam bir göl kenarında sokak lambası altında arabanın camlarını açık tuttum temiz hava alsın diye, Arabaya döndüğünde sivrisineklerden dolayı arabaya giremedim bir süre. İşte o sslerden bir tanesi nerden girmişse bilmiyorum daha da gösterge panelinde duruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mordeaur kullanıcısına yanıt
    Anlaşılan boş bi heves. Ne diyelim birdahaki aracımıza inşallah. hepinize ck tsk ederim değerli yorum ve fikirleriniz için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: filtiarn
    sn. onrakmn

    tft gösterge retrofit uygulama yapılabilmekte fakat yol bilgisayarı bilgileri gösterilmemekte. kalan km vs.
    bu retrofitte sadece tft ile gelmiş yada üzerine yazılım yüklenmiş bir ekranın değiştirilmesi sayesinde olmakta.
    kazalı araçlardan çıkmış yada hali hazırda tft si olan bir araç bulup yeni aldığınız tft yi onun aracına takıp yazılım sipariş edip tekrar kendi aracınıza takarsanız çalışır ama kısıtlı tabiki.
    yol bilgisayarı bilgileri hi/low can iletişimi farkından dolayı alınamamakta. ama soketler vs tamamen uyumlu.
    aksesuar sayfasındakiler yeni modeller için yazılım yüklenebilir şekilde gelmekte. bizimkilere takılıp yazılım yüklemenin imkanı yok.
    ama bununla ilgili takibim sürmekte low- hi çeviricisinden bahsediliyor tedarik edince bilgilendircem.

    saygılar.

    Mesajınızdan sonra ben de kurcaladım biraz yabancı forumları, muhtemelen aynı yerleri okuduk hatta.
    Benim anladığım şu anda kısmen çalışmış durumda, ama retrofit lobisi geri kalanını da çözer, eminim buna ben...
    Ama anladığım kadarıyla Volvo resmi olarak bunu hiçbir zaman desteklemeyecek. Birisi de bu konuya yorum olarak, makyajlı kasaya geçmek için en büyük sebep o gösterge, o da uygulanırsa kimse kendi S60'ını makyajlı hali ile değiştirmez bu yüzden Volvo bunu yapmaz demiş. Çok mantıksız gelmedi bana açıkçası...




  • Makyajlı hali ile değiştirmeye değermi sizce?
  • Bence hiç gerek yok.
  • Volvo sahiplerine yada konuda uzman yetkili biri varsa (Sabri Bey gibi) birşey sormak istiyorum ..

    Aracı sıfır alırken yetkili bayii de şu özellik bu donanım var vs. diyorlar. Bunu bilerek aracı öğrenerek yetkili baiiden alıyorsunuz..
    Ama araç ikinci ele düşünce ve de özellikle Volvo dışında bir galeriden falan satılmaya kalkınca, aracı tanımayan satıcılar tarafından bazı özellikler bilinmiyor.. Mesela bir internet sitesinde araç resimlerle bas bas ben premium modelim diye bağırıyor ama ilan reklamında Advance yazıyor , hatta satan galerici bile advance olduğunu iddia edebiliyor..

    Sorum şu : Aracın motor, şasi numarası yada herhangi bir verisini bir sisteme girerek... O aracın fabrikadan hangi ekstra donanımlarla çıkıp Türkiye'ye geldiğini öğrenebileceğimiz bir yer var mı ? (bir internet sitesi yada yetkili servis gibi..)
    Aracımı ikinci el olarak aldığım zaman, fotoğraflarını foruma koyduğum da, burada bile araçta Adaptif Cruise Control olup olmadığı konusunda yanılgı oluşmuştu, sonradan olmadığını öğrenmiştik..

    Mesela aracımda ABH (Aktif Uzun Far Sistemi) var mı yok mu, yada yaya algılama sistemi var mı yok mu gibi dışardan bakıldığında görüntü olarak kendini belli etmeyen bazı sistemlerin araçta olup olmadığını , kısaca araçtaki tüm donanım özelliklerini öğenmenin bir yolu var mı ?


    Teşekkürler..




  • Makyajlı kasa ile makyajsız kasa yan yana.

  • Arkadaşlar 0 km araçlara çok ciddi zamlar gelmiş.

    S60 Drive + Manuel 97 bin küsürden başlıyor.

    Volvo bayisini alakasız bir konu için aradığımda öğrendim zammın geldiğini.

    İnternet sitesi halen güncellenmemiş. İnsanlar tesadüfen değilde doğru düzgün web sitesine bakıp fiyatları öğrenebilseler keşke...
  • kendimde var diye demuyom makyajsiz kasa daha guzellll

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün Ankara çevre yolunda daha önce bir aracın çarpmış olduğu bir zavallı bir köpeğin üzerinden yüksek hızda geçmek zorunda kaldım. Köpek ben geçtiğimde zaten ölmüştü ve yerde yatıyordu. Karanlıkta yerde yatan köpeği fark ettiğimde direksiyonu kıramadım, mecburen ortalayıp 120-130 km hızla üzerinden geçtim. Geçerken tak diye bir ses geldi ve araç ön taraftan köpeğe vurdu. Eyvah tamponu dağıttık diye içimden geçirerek en yakın benzinliğe çekip kontrol ettim ve S60'ın yüksek bir araç olmasına bir kez daha şükrettim. Tampon köpeğe hiç dokunmamış, fakat karter koruması köpeğe temas etmiş. Görebildiğim kadarıyla karter korumasında çatlama patlama yoktu, yarım saat boyunca aracı kullanmaya devam ettim, herhangi bir uyarı ışığı da yanmadı. Ama yine de Her ihtimale karşı cumartesi gidip servise göstereceğim.

    Bizim aracın karter koruması plastikti sanırım. Plastik ise dayanıklı olduğunu öğrenmiş oldum. Ciddi bir kazaya hasara sebebiyet verecek bir olayı ucuz atlatmış olmama seviniyorum, umarım karterde de bir sıkıntı çıkmaz. Bir taraftan da zavallı bir canlı öldü... Yollarımız malesef çok güvenli değil, her an herşeye hazırlıklı olmak gerek...




  • yolcum kullanıcısına yanıt
    kısaca cevap vereyim, böyle herkese açık bir imkan benim bilgim dahilinde yok :).
  • 
Sayfa: önceki 443444445446447
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.