Şimdi Ara

'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar' (443. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19.612
Cevap
155
Favori
1.401.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 441442443444445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mrb,

    bi sorum olacak. Arabam s 60 my 2013 ve merceksiz orj. sarı olanlardan. Gecenlerde gunduz mercekli bi s 60 gordum kı gerçekten ınanılmaz bı hava katıyor araca. Sonradan takılır mı bu sıstem ve sıkıntısı veya orjınalı gıbı olur mu?

    Bide fıyatı konusunda yardımcı olursanız cok sevınırım.
  • 2013MY olan bizim araçlarda 2. Nesil yağmur sensörü kullanılmış ve ön camı değiştirmeyene kadar bir sorunum yoktu. Cam değişiminden korktuğum da sensörlerden birisinin düzensiz çalışması. Neyse ki diğer sensörlerde bir sorun yok.

    Geri görüş kamerası olan araçlarda park sensörü gereksiz değil ama neredeyse hiç gerek kalmıyor. Geri vitese geçtiğin an Kamera görüntüsü 1-2 saniye sonra ekrandadır. Kılavuz çizgileri lastik izini gösteriyor. Doğru yeri gösteriyor.

    Klima orta ızgarasından gelen ses derinlerden değil, öflenen havaya yön veren oynar parçadan geliyor.

    Bir de göstergenin iç kısmında iki leke ve bir sivrisinek var. Göstergeyi açıp temizleyen var mı?

    Lastik önerileriniz için teşekkürler,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yagmur sensorunden ondekı 300c passat audi a3 3 tane mini cooper s imdede memnun degildim volvolda rahatsız edici bir sey goremedim ama gene memnun degilim neden surekli dereceyi ayarlıyorum belki lüks arabalarda dereceyi de arac kendi ayarlıyordur. Bu arada ön cam filmi de etkileyebilir sanırım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: egonul

    Merhaba,
    Ocak ayi basinda ben de 2013 model makyajli s60 d2 advance powershift satinalarak araniza katilmis bulunmaktayim. Ancak aracin ses yalitiminda bir problem oldugunu dusunmekteyim. Aracin motor ses yalitimi gayet basarili. 50-60 km/h hizlara kadar arac icerisinden duyulan ses cok az. Ancak 70-80km/h hizdan sonra kabin icerisinde bir ugultu duymaya basliyorum. Daha yuksek hizlarda ugultu daha da artiyor. Bu ugultuyu araci satinalmadan once test aracinda da duymustum ancak cok uzerinde durmamistim. Sirf karsilastirma yapabilmek icin Passat, BMW 3 serisi veya C180 gibi bir arac kiralayip uzun yolda test yapmayi planliyorum. Ses duyarliligi kisiden kisiye degisir dolayisiyla objektif bir degerlendirme yapmak pek mumkun degil. Ancak mevcut kullanicilarda da kabin icerisindeki ugultu mevcut mudur merak etmekteyim. Bu arada aracimdaki lastikler uzerinde gelen dort mevsim Continental lastikler.




    Gecenlerde 2000 km de bir s60 d2 yi kullandik iceriye oldukca fazla ruzgar sesi aldigini farkettim. Ancak Allaha sukur bendeki s60 ta boyle bir ses yok, hatta gecenlerde mercedes e 2009 sahibi birisi araci inceledi ve sessizlik ile konforu kendi aracina gore daha iyi buldu. Lastik sesi olsa lastikten diyecegim ama nasil ruzgar sesi aliyor bir fikrim yok

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim 2012 S60 drive aracımda da aynı rüzgar sesi vardı. Bakım için servise bırakırken bu durumu bildirdim, serviste yapılan bir uygulama ile uğultu sesi ciddi oranda azaldı. Uğultu sesi ile sorun yaşıyorsanız servise durumu bildirmenizde fayda var.

    @mmystere @egonul
  • Arkadaşlar, sürekli gittiğim servisten arayıp +1 yıl garanti kampanyasından bahsettiler. Detaylı bilgisi olan var mı?
  • Merhabalar,
    Yaklaşık 10 senedir VOLVO dışında arabam olmadı. 2010 model s80 D5 aldım motordaki homurtudan dolayı sattım ve 2011 D5 AWD aldım. Yaklaşık 2 senedir binmekteyim. Arabanın gücü, çekişi çok keyifli ama homurtusu beni öldürüyor. Servis sesin karekteristik bir ses olduğundan başka bir şey söylemiyor.
    Bu konuda bilgisi olan bir arkadaşım var mı?
  • Günaydınlar D5 awd m olsun aslan gibi homurdasın razıyım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hguresci

    Arkadaşlar, sürekli gittiğim servisten arayıp +1 yıl garanti kampanyasından bahsettiler. Detaylı bilgisi olan var mı?

    ücreti karşılığında 1 yıl aracınızn garantisini uzatabiliyorsunuz. Bundan faydalanabilmeki için aracınızın bakımları zamanında ve düzenli olarak yetkili servislerde yapılmış olmalıdır. Ayrıca aracınız 30 ay ve 50.000 km'nin altında olmalıdır. Bu kriterlere uymanız halinde makul bir ücret karşılığında oldukça geniş bir kapsamda aracınzın garantisini 36 ay'dan 48 ay'a çıkarabilirsiniz. 1 Şubat'ta sunulmaya başladı.
  • Arkadaşlar 30 ayda ve kmsi 50.000 i geçmemiş ne kadar araç var acaba ortalıkta. volvonun vereceği garantide neler var merak konusu uzatılmış 3 yıl garantisinin ne olduğunun kokusu yeni çıkmaya başlamışken.(arkadaşım citroen c5 ini 2 yıl sonunda 850 tl vererek 2 yıl daha uzattı içerik yine bizim 3.yıla benzer.)

    ayrıca geçenlerde gördüğüm garanti veren mapfre warranty. firması var 1 yıl / 15000 km(8000 liraya kadar 2 defa) garanti veriyor (bakımlarının düzenli yapılmış faturalanmış ve Aracınızın 7 yaşın ve 150.000 km’nin altında olması koşuluyla).

    fiyat konusuna gelince ekspertize göre değiştiği ve 250tl civarında olduğu söylendi. genel olarak motor/elektrik/şanzıman ağırlıklı bir garantiymiş. volvodaki 3.yıla benzer parçalar büyük meblağ da problem çıkaracak ana elemanlar garantiye alınmış. yeterli mi tartışılır.

    saygılar
  • Arkadaşlar

    1,6 T4 Advance 'e ek olarak önerebileceğiniz bir seçenek daha var mı s60'ta
  • ufuque U kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle R-Desing paket.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hatta rebel blue r design ;)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kırmızı r design çok nazara gelio dikkat tecrübeyle sabit millet gözlerini alamıyo:))

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bmw 3 sericiler arabalarında ki konforu S60 ile kıyaslar olmuş :)
    Sonra ''Ya bizim arabalarımız daha hızlı diye'' olayı bağlamışlar. :)

    http://forum.donanimhaber.com/m_58868558/mpage_273/tm.htm
  • Bmw de balata sensörü de var galiba balatayla kalan km ikazları;) ilginç güvenlik bu kadar iyi varsa
    Tabi sonra su soru geliyo bizdede bittiğine dair ikaz varmı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: imagoodman

    Bmw 3 sericiler arabalarında ki konforu S60 ile kıyaslar olmuş :)
    Sonra ''Ya bizim arabalarımız daha hızlı diye'' olayı bağlamışlar. :)

    http://forum.donanimhaber.com/m_58868558/mpage_273/tm.htm

    tek karşılaştıracakları şey de hız zaten zannedersin istanbul trafiğinde herkes hergün evden ralliye çıkıyo, bmw de volvo da mecedes de harika araçlar ama her malın bi alıcı profili vardır, ben bi volvo kullanıcısının daha efendi kullandığını, güvenliği ve farklılığı ön plana aldığını düşünüyorum, bmw ci herşeyi boşverir sırf sürüş zevki olsun da 150 bin verdiğim aracın koltuğunu ben elimle de ayarlarım der, saygı duyarım, aman fazla ses çıkarmamak lazım herkes bilmesin çok tutulmasın öyle her köşe başında aynı volvoyu görmek istemem şahsen...




  • eritroblastosis kullanıcısına yanıt
    Elektrikli koltuk bence tercih meselesi. Diğer yorumlarınıza katılıyorum fakat elektrikli koltuk bence angarya. Benden önce kısa boylu birisi girdiyse araca,kapısını açıp eğilerek koltuk ayarını en geriye alıp biniyorum araca.8 saniye kadar sürüyor. Oysa ki mekanik olsaydı bir hamlem ile geri alırdım anında otururdum :)
  • genelde sorun etmem onu ama sürüş sırasında elektronik kontrol büyük bi konfor bence, tercih meselesi tabi...benim volvolar hakkında en büyük şikayetim hep direksiyon büyüklüğü olmuştur. hatta arkadaşlarım da aracın içine girdiklerinde ilk dikkatlerini çeken hep direksiyon büyüklüğü oldu. boyum 178, o kadar da uzun değilim ama inip binerken hep dizim çarpardı, direksiyonda düzlemsel bi açı yerine vw in yaptığı gibi hafif bi yatay açı bu sorunu çözebilirdi belki, biraz da direksiyon çapı küçülse fena olmaz tabi, bazen kamyon başında hissederdim kendimi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ssozen11

    quote:

    Orijinalden alıntı: hguresci

    Arkadaşlar, sürekli gittiğim servisten arayıp +1 yıl garanti kampanyasından bahsettiler. Detaylı bilgisi olan var mı?

    ücreti karşılığında 1 yıl aracınızn garantisini uzatabiliyorsunuz. Bundan faydalanabilmeki için aracınızın bakımları zamanında ve düzenli olarak yetkili servislerde yapılmış olmalıdır. Ayrıca aracınız 30 ay ve 50.000 km'nin altında olmalıdır. Bu kriterlere uymanız halinde makul bir ücret karşılığında oldukça geniş bir kapsamda aracınzın garantisini 36 ay'dan 48 ay'a çıkarabilirsiniz. 1 Şubat'ta sunulmaya başladı.

    Sayın ssözen..

    Ben, aracımı 2. El olarak Volvo 2. El bayiinden (Arkas) 2013 Kasım ayında aldım. ( Aracım 2012 Kasım üretimi. 2013 Mart trafiğe çıkışlı.)
    2013 yılı Mart ayında, aldığım bayiiden sıfır olarak satılmış. Yani 6 ay sonra aynı yerden 2. el olarak aldım ama garanti konusunda şöyle bir sorunla karşılaştım.
    İkinci el aldığım aracıma verilen garanti 24 ay.. Toplam 3 yıl değilmiş.. Volvo'da araç garantileri 2+1 yılmış ve bu +1 yıl, kişiye özel yapılıyormuş araca yapılmıyormuş..
    İkinci el olarak aracı alırken, +1 yıl garantininde noterde devir alınması gerekiyormuş.. Volvo 2. el satış temsilcisi, aracı alırken bu garanti hakkında bir işlem yapmadığı için o hak yanmışmış. O nedenle ben +1 yıl garantiyi kullanamayacakmışım. Aldığım aracın, 2014 Kasıma kadar 1 yıl garantisi kalmışmış. Bu Ankara'daki Volvo yetkili servisinizin açıklamasıdır..
    Bu saçmalık aracı alırken epey canımı sıktı, hatta aracı almaktan bile vazgeçecektim ama o dolulukta uygun bir Volvoya sahip olma hayalimi uzun bir süre gerçekleştiremem korkusuyla mecburen aracı aldım.
    Servisiniz, +1 yıl garantinin (yani 3. yılın) aracım için geçerli olmayacağını söylüyor.. Bu durumu yasal olarak zorlamayı düşünüyorum ve bu konuda araştırmam devam ediyor. Yetkili biri olarak yardımcı olursanız sevinirim.

    1. Volvo, 3 yıl diye söylediği garantide 3. yılı kişiye özel mi yapıyor ? Bu konuda satış uygulamanız resmi olarak bu şekilde mi ?

    2. Şimdi sizin bahsettiğiniz kampanyayı kullanmak istesem, benim açımdan nasıl olacak ?? (Aracım dediğiniz şartları sağlıyor.. 30 ay , 50.000Km altı, bakımları düzenli ve serviste yapıldı. )


    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 11 Şubat 2014; 19:34:00 >




  • 
Sayfa: önceki 441442443444445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.