Şimdi Ara

'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar' (444. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19.612
Cevap
155
Favori
1.402.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 442443444445446
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: volkancanikli

    Günaydınlar D5 awd m olsun aslan gibi homurdasın razıyım

    Üstad,
    O noktada bir sıkıntı yok. Keyfi dünyaya değişilmez. Homurtu bazen rahatsız edici derecede oluyor. Özellikle kışın fazlalaşıyor.
    Bilgisii tecrübesi olan varsa diye. Yoksa zaten homurdanıp duruyor.
  • ben bu t4 de drive kapali iken daha az yakiyorum bunu biri aciklayabilirmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yolcum

    quote:

    Orijinalden alıntı: ssozen11

    quote:

    Orijinalden alıntı: hguresci

    Arkadaşlar, sürekli gittiğim servisten arayıp +1 yıl garanti kampanyasından bahsettiler. Detaylı bilgisi olan var mı?

    ücreti karşılığında 1 yıl aracınızn garantisini uzatabiliyorsunuz. Bundan faydalanabilmeki için aracınızın bakımları zamanında ve düzenli olarak yetkili servislerde yapılmış olmalıdır. Ayrıca aracınız 30 ay ve 50.000 km'nin altında olmalıdır. Bu kriterlere uymanız halinde makul bir ücret karşılığında oldukça geniş bir kapsamda aracınzın garantisini 36 ay'dan 48 ay'a çıkarabilirsiniz. 1 Şubat'ta sunulmaya başladı.

    Sayın ssözen..

    Ben, aracımı 2. El olarak Volvo 2. El bayiinden (Arkas) 2013 Kasım ayında aldım. ( Aracım 2012 Kasım üretimi. 2013 Mart trafiğe çıkışlı.)
    2013 yılı Mart ayında, aldığım bayiiden sıfır olarak satılmış. Yani 6 ay sonra aynı yerden 2. el olarak aldım ama garanti konusunda şöyle bir sorunla karşılaştım.
    İkinci el aldığım aracıma verilen garanti 24 ay.. Toplam 3 yıl değilmiş.. Volvo'da araç garantileri 2+1 yılmış ve bu +1 yıl, kişiye özel yapılıyormuş araca yapılmıyormuş..
    İkinci el olarak aracı alırken, +1 yıl garantininde noterde devir alınması gerekiyormuş.. Volvo 2. el satış temsilcisi, aracı alırken bu garanti hakkında bir işlem yapmadığı için o hak yanmışmış. O nedenle ben +1 yıl garantiyi kullanamayacakmışım. Aldığım aracın, 2014 Kasıma kadar 1 yıl garantisi kalmışmış. Bu Ankara'daki Volvo yetkili servisinizin açıklamasıdır..
    Bu saçmalık aracı alırken epey canımı sıktı, hatta aracı almaktan bile vazgeçecektim ama o dolulukta uygun bir Volvoya sahip olma hayalimi uzun bir süre gerçekleştiremem korkusuyla mecburen aracı aldım.
    Servisiniz, +1 yıl garantinin (yani 3. yılın) aracım için geçerli olmayacağını söylüyor.. Bu durumu yasal olarak zorlamayı düşünüyorum ve bu konuda araştırmam devam ediyor. Yetkili biri olarak yardımcı olursanız sevinirim.

    1. Volvo, 3 yıl diye söylediği garantide 3. yılı kişiye özel mi yapıyor ? Bu konuda satış uygulamanız resmi olarak bu şekilde mi ?

    2. Şimdi sizin bahsettiğiniz kampanyayı kullanmak istesem, benim açımdan nasıl olacak ?? (Aracım dediğiniz şartları sağlıyor.. 30 ay , 50.000Km altı, bakımları düzenli ve serviste yapıldı. )


    Teşekkürler.

    Sn. Yolcum,

    öncelikle bilgi kirliliği için özür dilerim. Her satış danışmanına bizzat anlatmam rağmmen halen bu tarz gerçek dışı ve anlamsız ifadelerin kullanılıyor olmasına inanın anlam veremiyorum.

    Gelelim sorununuzun çözümüne

    1- 3. Yıl Garanti kişiye özel değil araca yapılmaktadır ancak bu ürün bir Sigorta ürünü olup Sigorta Poliçesi ile belgelendirilmekte olduğundan, aracın el değiştirmesi halinde, sigorta poliçesine bir zeyilname yapılarak, poliçe sahibin değişikliğinin yapılması gerekiyor. Bunun tek nedeni, kasko hasarlarında olduğu gibi, 3. Yıl Garanti hasarlarında da ödeme Sigortalı adına, Sigorta Firması tarafından Servise yapılıyor ve Sigortal, bu ödemeyi yapması için Sigorta Şirketine bir İbraname veriyor. İşte sorun burada başlıyor. Aracın ruhsat sahibi, dolayısıyla Fatuıra sahibi olan şahıs ile Poliöe sahibi aynı olmayınca, ibraname geçersiz olacağından, işlem aksiyor.

    Siz herhangi bir hak kaybına uğramış değilsiniz. Size PM atıyorum. Sorununuzu en kısa zamanda çözeriz merak etmeyin.

    2- 4. Yıl Garantiyi Yetkili Servise giderek dilediğiniz zaman alabilirsiniz. 3. Yıl garanti bununiçin bir engel teşkil etmez, ki o sorunu da zaten çözüyor olacağız.

    Sevgiler




  • Aracı sizden başka düzenli kullanan biri varsa ona diğer anahtarı verin ve myS60 menüsünden anahtar hafızasını aktifleştirin. İki sürücü de kendi farklı anahtarlarıyla araca binmeden önce kilitleri açmak için uzaktan kumanda tuşuna bastığında sürücü arabaya binene kadar sürücü koltuğu kaydedilen hafızaya gelmiş olacaktır.

    Saygılar..
  • Benim aracımda da drive tuşu hiç yok :) (2012 T4).
  • Çok arabaya bindim, volvodan daha rahat koltugu olanına denk gelmedim,, elektrikli koltuk olmazsa olmazdır benim için. Volvolarda 3 hafıza + 2 kontak anahtarı hafızası vardır,,, hafızaya sadece koltuk pozisyonunu kaydetmez aynı zamanda aynaların pozisyonunuda kaydeder, aynalarıda otomatik ayarlar..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abdsanli

    quote:

    Orijinalden alıntı: volkancanikli

    Günaydınlar D5 awd m olsun aslan gibi homurdasın razıyım

    Üstad,
    O noktada bir sıkıntı yok. Keyfi dünyaya değişilmez. Homurtu bazen rahatsız edici derecede oluyor. Özellikle kışın fazlalaşıyor.
    Bilgisii tecrübesi olan varsa diye. Yoksa zaten homurdanıp duruyor.

    Ziebart'ın uygulamaları vardı bu konuda hocam
  • Syn muradi77
    Ön camı orjinaliylemi değiştiniz yada orjinali nekadar biliyormusunuz sömestr tatili dönüşünde bir tırın ön cama taş fırlatmadı sonucu 1 tl büyüklüğünde yuvarlak bir çatlak oluştu tamir ediliyormuş ama doğuda küçük bir şehirdeyim kaskom yerli cam takıyormuş (kasko bozulmadan) onuda ben istemedim sizden fikir almak istedim

    Ayrıca gösterge panelinde 2 toz vardı büyükçe sigara külü gibi ( oysa arabada içmem) ben bir riske girip gösterge panelinin hemen önündeki plastiğe elimle bastırrak hava tuttum tozlar aşağıya düştü gözükmüyor şimdi ( ayrıca d ve e segmenti bir araçta göstergelere toz gelmesi abestle iştigal)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sn burakthy bende drive fonksiyonunu kapattığımda aracım yarım litre ile 1 litreden biraz daha az yakıyor güzergah ve sürüş sitilim aynı.
    drive iki fonksiyonu yönetiyor kalkışta tork düşürme ve ayağınızı gazdan çektiğinizde nötr konumuna alma.
    bildiğiniz üzere de 2004 sonrası neredeyse tüm araçlar bir cut off valf sayesinde ayağınızı gazdan çektiğinizde eğer vitesteyse araç bu sistem devreye girerek
    kinetik enerjiden yararlanıp yakıt akışını kesiyor. binevi yakıt kontrol cihazı :)YKC :) ama nötr pozisyonunun da özellikle yokuş aşağı gidebileceğiniz mesafede artıyor.
    uzun yolda drive açık şehir içi kapalı pozisyonda tutmaya özen gösteriyorum.
    son olarak nerede okudum tam hatırlamıyorum ama İstanbul trafiği gibi sıkışık trafikte kullanım için drive fonksiyounun açık olması öneriliyor şanzımanın sağlığı için.
    hem tork az hemde daha az vites değişim aralığı var. ben vites değişim aralıklarıkları ile igili bi fark göremedim o ayrı.
    ayrıca bir tavsiye çok sıkışık trafikte powershifti manuel moddan kullanın.

    saygılar




  • fsnn F kullanıcısına yanıt
    sn fsnn toz olayı tamammen parça tasarımından kaynaklanıyor. gösterge panelinin önünde ki cam göstergeden bağımsız, ayrılabiliyor. toz girmemesi zaten saçma olurdu.
    bu durum yeni tft lerde değişti sanırım.
    hatta geçen bende boyoz kalıntısı vardı 2 gün boyunca 100 çizgisinin önünde durdu. aracı boyoza sabitledim. sonra kendiliğinden düştü. :)))))))))
  • Syn filitarn toz girmemesi saçma olurdu yazmışınız eski kasa s80 nin göstergesine 11 yıl yoz girmedi bırakın tozu syn muradinikine sivrisinek girmiş kayınpederimin 2007 meganında toz yok sıfırı 100 000 tl nin üzerindeki araçların göstergesine sivrisinek girmesi daha saçma değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim araçların koltukları gerçekten çok rahatlar, bir üst segmentten de çok araç kullandım onlara kafa tutacak derece iyiler...
    Ama koltuklarla ilgili gerçekten canımı sıkan iki konu var, ben hem enine hem boyuna XL bir adamım, birincisi koltukların yeterince aşağı inmediğini düşünüyorum, 2013 C180'imiz var bir tane de, arada onu da kullanıyorum, volvonun koltukları çok daha rahat olmasına rağmen, mercedes'te hem oturuş pozisyonunun daha alçak olmasından hem de direksiyonun daha küçük olmasından ötürü kendimi daha ferah hissediyorum onda...

    Bir de volvo'nun derileri, arkadaş evlat gibi bakıyoruz derilere resmen. Her bakıma girdiğimde, yaklaşık 3 ayda bir oluyor o da, deri bakımı yaptırıyorum serviste, ona rağmen arabayı alalı 14 ay oldu, tamam çok büyük bir deformasyon yok ama yine de derilerin ilk aldığım günkü olduğunu söyleyemeyeceğim. Galiba yarı deri daha mantıklı bir seçenekmiş diye düşünüyorum zaman zaman...

    Yukarıda bir arkadaş F30 sayfasına link vermiş, girmişken iki bakındım, ne güzel NBT retrofiti yapıyorlar arabalarına kocaman ekranlar takıyorlar arabalarıyla olan arayüzlerini değiştiriyorlar, pek bir özendim pek bir imrendim onlara. Acaba buna benzer bizim de yapabileceğimiz, SCT dışında bir şey olabilir mi?

    Mesela gösterge panelimizi, makyajlı kasanınkiyle değiştirmemizin bir yolu var mı? Aksesuar sayfasında o gösterge makyajlı kasa için tanımlanmış ama bizim kasalar için tanımlanmamış yani resmi cevabı "yok" aslen ama ben
    "hiç mi yok?" diye biraz zorlamak istiyorum. Sabri bey, ne dersiniz?




  • filtiarn kullanıcısına yanıt
    sn. filtiarn,

    neden çok sıkışık trafikte manuel modda kullanılması gerektiğini açıklayabilir misiniz acaba?

    bu arada benim araçta cam açık hiç gitmem, sürekli klima açıktır, göstergede herhangi bir problem yaşamadım, belki bunun da etkisi vardır.

    saygılar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razi5000 -- 12 Şubat 2014; 13:56:57 >
  • Ben de retrofit olarak gündüz farlarının montajını merak ediyorum.
  • fsnn F kullanıcısına yanıt
    sn fsnn yanlış anlamışsınız yada ben yanlış anlattım. o tasarımla oraya toz girmemesini beklemek yanlış olur demek istedim size saçma demedim.
    meganeda veya s80 de olmaması tamamen gösterge panelinin tasarımıyla alakalı. eski kasa s80lerın gösterge paneli bizimkilerden farklı

    saygılar
  • sn razi5000

    çok sıkışık trafikte sürekli vites değişimi yaşanacağından sanzımanı gereğinden fazla zorlamamak adına söyledim. D konumunda araç 1 ve 2 vitesler arasında sürekli gidip gelicek. ama manuel moda aldığınızda sürekli 1 de tutarak bunun önüne geçebilirsiniz.
    bu konu golf manuelinden alınmış bana da bir arkadaşım gösterdi. mantıklı geldi.

    bende camlar açık gitmem ama sunroof veya kapılar mecburen açılıyor. rüzgar varsa dururken bile açılabilir.
    sn fsnn yede dediğim gibi gösterge panelinin önünde ekstra cam olması araya tozların veya sineklerin kaçmasının kolaylaştııyo.

    sn. onrakmn

    tft gösterge retrofit uygulama yapılabilmekte fakat yol bilgisayarı bilgileri gösterilmemekte. kalan km vs.
    bu retrofitte sadece tft ile gelmiş yada üzerine yazılım yüklenmiş bir ekranın değiştirilmesi sayesinde olmakta.
    kazalı araçlardan çıkmış yada hali hazırda tft si olan bir araç bulup yeni aldığınız tft yi onun aracına takıp yazılım sipariş edip tekrar kendi aracınıza takarsanız çalışır ama kısıtlı tabiki.
    yol bilgisayarı bilgileri hi/low can iletişimi farkından dolayı alınamamakta. ama soketler vs tamamen uyumlu.
    aksesuar sayfasındakiler yeni modeller için yazılım yüklenebilir şekilde gelmekte. bizimkilere takılıp yazılım yüklemenin imkanı yok.
    ama bununla ilgili takibim sürmekte low- hi çeviricisinden bahsediliyor tedarik edince bilgilendircem.

    saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filtiarn -- 12 Şubat 2014; 14:49:15 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: volkancanikli

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdsanli

    quote:

    Orijinalden alıntı: volkancanikli

    Günaydınlar D5 awd m olsun aslan gibi homurdasın razıyım

    Üstad,
    O noktada bir sıkıntı yok. Keyfi dünyaya değişilmez. Homurtu bazen rahatsız edici derecede oluyor. Özellikle kışın fazlalaşıyor.
    Bilgisii tecrübesi olan varsa diye. Yoksa zaten homurdanıp duruyor.

    Ziebart'ın uygulamaları vardı bu konuda hocam

    Nasıl bir uygulama ki? Biraz bilgim olursa ona göre araştırayım. Konya'da Zibart çok açık kalamadı başka markalar var.




  • Bende şöyle bi sıkıntı gözüme çarptı.

    Arabayı istop ettirdikten sonra, bi kere sellektör yaptıgımda 20 sn (yada o civarda bir süre) farlar yanıyordu, son 1 haftadır falan bunu yapmama rağmen bu sistem çalışmamakta.

    Sebebi nedir sizce ?
  • hmm yokusu buldumu drive ( peygamber vitesini kinetic enerji diye yutturuyor) sikisik trafikte manurl tesekkur ederum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yasinozkan Y kullanıcısına yanıt
    yasınozkan

    peki bu bahsettigin hangi donanımdavar? bnm my 2013 premıum
  • 
Sayfa: önceki 442443444445446
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.