Şimdi Ara

BMW 3 serisi (F30) (817. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
12 Misafir (1 Mobil) - 11 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70.563
Cevap
501
Favori
4.494.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 815816817818819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İlginç bir kıyaslama
    bisan bisiklet - BMW koltuğu ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furious_tr -- 10 Şubat 2014; 10:32:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Furious_tr

İlginç bir kıyaslama

haksızmıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Narc0s3

quote:

Orijinalden alıntı: Zoroglu

herkese s.a . aranıza bugün katıldım aldığım yeni arabam 2013 320d sport
    araç la ilgini ilk izlenim motor performans çok iyi,koltuk kalitesi,konfor ve güvenlik bir önceki aracım olan volvo s60'a göre beş para etmiyor

Yazıdaki cümleye dikkat

....koltuk kalitesi,konfor ve güvenlik bir önceki aracım olan volvo s60'a göre beş para etmiyor

Arkadaş alır almaz airbagleri test etmiş anlaşılan

hiÇ SORMA kapısı koptu arabanın airbeg lerde açılmadı!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: kkurt2002

quote:

herkese s.a . aranıza bugün katıldım aldığım yeni arabam 2013 320d sport
    araç la ilgini ilk izlenim motor performans çok iyi,koltuk kalitesi,konfor ve güvenlik bir önceki aracım olan volvo s60'a göre beş para etmiyor

Kusura bakmayın ama bence F30 320d yerine başka araç satmışlar size aşağıya garaja inip bir daha dikkatlice kontrol edin !!!

sonradan farkettim hocam bisan bisiklet satmışlar bana
  • grandfather_H G kullanıcısına yanıt
    F30 alma aşamasında alternatif olarak volvo S60'ı da düşünüyordum ancak şöyle bir durum karşıma çıkıyordu:

1.6 powershift modeli yakıt tüketiminden dolayı direk eliyordum (sadece yakıt tüketimi de değil emisyon oranından dolayı ileride başımıza ne geleceği belli değil)

1.6 115 hp'lik (edrive) modeli de performanstan dolayı direk eliyordum. Sırf Volvo'ya binecem diye o kasayla 115 hp olmaz. Ayrıca yakıt tüketimi de dizel olmasına rağmen hiç iyi değilmiş.

Geriye kalan alınabilir tek model 2.0 163 hp'lik dizel model, onun da fiyatı BMW F30'dan daha pahalıydı. Şimdilerde ise BMW direk euro bazlı sattığı için fiyatlar birbirine yaklaştı, belki BMW baz model bir miktar daha ucuz olabilir ama hala Volvo daha pahalı diyebiliriz. Tamam o fiyata verdiği donanımlar daha fazla olabilir ama benim için önce motor, şanzıman, görüntü önemlidir, bunların hepsinde de F30 üstün. S60'ın iç mekanı daha kaliteli ve evet meşhur güvenlik olayında da üstün olabilir ama F30'un da bu özellikleri hiç fena değil.

Son olarak gittiğim iki Volvo bayisinde gözlemlediğim ilgisiz, umursamaz tavrı da eklemeliyim. BMW plazalarda ise insana kral gibi muamele ediyorlar. Bu tabi ki karar vermek için ölçü değil ama Volvo'nun da insanları çekmek için bir şeyler yapması lazım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Furious_tr

İlginç bir kıyaslama

haksızmıyım

Size hak vermek ve BMW'yi eleştirmek adına söyleyeyim:
    özellikle F30 kasa araçların koltuk iskeleti paslanma problemi mevcut (Ayrıca fren diskinin orta kısmında -hub tabir edilen yer- belirgin paslanma var) . Benim aracımın ön koltuklarını garanti kapsamında değiştirdiler. Biz değiştirilen kısımları
    incelediğimizde koltuk alt kısımdaki paslanan iskeletin (metal?) değiştirildiğini fakat normalde görünmeyen koltuk sırt iskeletinin ise aynen paslı vaziyette durduğunu gördük (fotoğrafları mevcuttur). Koltuk değiştikten sonra bu seferde koltuk içinden tıkırtı benzeri sesler gelmeye başladı! Şimdi tekrar değişecek...
    fren hub paslanmasıyla ilgili hiçbirşey yapmadılar tabi normal olduğunu söylediler ama 1 seriside dahil diğer serilerde bu problem yok.Not: Ama Bisan bisiklet koltuğu değerlendirmesi ilginç olmuş tabi

• eatag E kullanıcısına yanıt
    15 sene önce Opel aracımı değiştirmek için gittiğim Audi servislerinin ilgisiz tavrı sonrası sırf denemek için BMW borusana gitmiştim. Satış temsilcisinin samimi, yakın tavrı ve test sürüşüm sonrası BMW müşterisi oldum. Özellikle BMW satış kısmının tavrı gerçekten iyi haklısınız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: eatag

F30 alma aşamasında alternatif olarak volvo S60'ı da düşünüyordum ancak şöyle bir durum karşıma çıkıyordu:

1.6 powershift modeli yakıt tüketiminden dolayı direk eliyordum (sadece yakıt tüketimi de değil emisyon oranından dolayı ileride başımıza ne geleceği belli değil)

1.6 115 hp'lik (edrive) modeli de performanstan dolayı direk eliyordum. Sırf Volvo'ya binecem diye o kasayla 115 hp olmaz. Ayrıca yakıt tüketimi de dizel olmasına rağmen hiç iyi değilmiş.

Geriye kalan alınabilir tek model 2.0 163 hp'lik dizel model, onun da fiyatı BMW F30'dan daha pahalıydı. Şimdilerde ise BMW direk euro bazlı sattığı için fiyatlar birbirine yaklaştı, belki BMW baz model bir miktar daha ucuz olabilir ama hala Volvo daha pahalı diyebiliriz. Tamam o fiyata verdiği donanımlar daha fazla olabilir ama benim için önce motor, şanzıman, görüntü önemlidir, bunların hepsinde de F30 üstün. S60'ın iç mekanı daha kaliteli ve evet meşhur güvenlik olayında da üstün olabilir ama F30'un da bu özellikleri hiç fena değil.

Son olarak gittiğim iki Volvo bayisinde gözlemlediğim ilgisiz, umursamaz tavrı da eklemeliyim. BMW plazalarda ise insana kral gibi muamele ediyorlar. Bu tabi ki karar vermek için ölçü değil ama Volvo'nun da insanları çekmek için bir şeyler yapması lazım.

bmw f30 kasa ve 2 lt motor, şuan için türkiye pazarında zirvede ve hak ediyorda az yakıyor çok kaçıyor ,motor performans ve 8 ileri şanzımanıyla devrim niteliğinde!!! araba tercihinde şanzıman en önemli faktördür ki bmw bu konuda zirvede yer alıyor. arabanın her şeyi tamamda biraz daha koltukları iyi olabilir. volvoyla kıyas yaptığım şeyde koltuk ve konfor ama bazı arkadaşlar ne hikmetse yanlış anlayıp ön yargılı davranıyorlar motor ve şanzımanda volvoyla bmw nın kıyası ayıp bile olur

• Zoroglu kullanıcısına yanıt
    Benim koltuklarla ilgili bir sıkıntım yok. Standart koltuğu kullanıyorum. Benim sıkıntılarım benzinliden gelen dizele benzer motor sesi, rüzgar sesi ve bir de iç mekanda bazı sote yerlerde kullanılan plastik kalitesi. Bir de donanım eksikliği tabi ama en gerekli şeyler yine de var. Bu arada aracım 1.6 136 hp. hem performans hem de tüketim olarak çok memnunum. Fazla km yapmadığım için 3.20d bana yaramıyor.
    Siz sportline almıştınız değil mi? Spor koltukları mı beğenmediniz, yani kavraması rahatlığı vs yoksa sadece kumaşı mı beğenmediğiniz nokta?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MEGREZ

Güvenlik 10dk anlaşılan birşeydi zaten, teşekkürler bundan sonra bmwnin güvensiz araç olduğunu öğrenmiş olduk

10dk öğrenilmiyor geçen sene sattığım 10 küsür sene bindiğim 2001 model bmw 520i aracım çok daha güvenlik hissi veriyordu. güvenlik konusunu dobloyla kıyaslamadım volvoyla kıyasladım? peşin hükümlü olmanın faydası yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: grandfather_H

Forumların ögretici yanları yanında bide volvocular cıkktı gibi yanlarıda var artık onlarıda maruz göreçegiz. Akademisyen olmam nedeniyle biraz eğitici bi mesaj yazmak istedim ama o bile yanlış anlaşılıyor. Şunu açıkça söyleyelim bence BMW en güzel araba markası ama benım demek istediğim bu kadarda boş olmasın arabalar bari cc, ön park sensörü standart olsun. Demek istediğimi bari resimlerden anlatayım :) 2 ilanı bi inceleyin derim

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-firsat-aracidir-acil-comfort-pulus-153451035/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-2012-yeni-dizayn-joystik-vites-s60-advance-powershift-full-152551518/detay

Akademisyen olduğunuz kadar biraz araştırmacida olsaydınız keşke.sanırım buda bizim ülkemizdeki eğitim sisteminin sıkıntısı..
    Neyse konuya gelecek olursak adam arabayı aldım guvenlik beş para etmez volvoya göre derse kusura bakmayın bende volvocular türedi derim.bununda akademisyen! birine sorma durumum yok.yani anlayacağınız bizde sizleri mazur görüyoruz..
    Ikincisi ise biraz arastirsaydiniz ne olduğunu anlasaysaydiniz burdaki bmw alanların büyük çoğunluğunun donanım tercih etmek yerine eşsiz sürüş keyfini,powershift teki gibi takur tukur geçişler yerine zf şanzıman tercih ettiğini anlardiniz.

Bu arada "mazur görmek"tir doğrusu.maruz değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatgs -- 10 Şubat 2014; 11:51:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: iamlegendfb

Siz sportline almıştınız değil mi? Spor koltukları mı beğenmediniz, yani kavraması rahatlığı vs yoksa sadece kumaşı mı beğenmediğiniz nokta?

koltuğun kumaşı bir yana koltuğu yukarıya kaldırmak için direksiyondan iyi bir destek almak lazım 20 bin liralık arabada bile koltuğu yukarı aşağı indirmek için havalı kol kullanılıyor. koltukta ne konfor var ne de kalite? bu arabaya bu koltuk

Bu konuda bmw'nin suçu yok aslında iş tamamen satış stratejisiyle ilgili; elektrikli-hafızalı,bel destekli,ısıtmalı,soğutmalı,nappa deri döşemeli koltukla da ithal edebilirler araçları ama borusan bu şekilde gelicek ülkemizde ki vergilerden dolayı fazladan 10-15 bin tl maliyeti olucak araçları satmak istemiyor. Çünkü bu sefer fiyatlar 5 serisine iyice yaklaşıcak 3 serisi hedef satışlarını gerçekleştiremeyecekler. Alt sınıf araçlar donanım doldurur (örneğin kore araçlarında yok yok), üst sınıf araçlarda motor-işçilik satar donanım ekstra maliyetlidir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    İşte burada ne kadar para o kadar köfte durumu devreye giriyor... O koltuğu elektrikli ve dakota derili alma şansını da sunuyor BMW size... Parasını verir beğendiğinizi alırsınız yada beğenmiyorsanız almazsınız. Ben gittim showroom da sportline kumaş koltuk ile sportline suni deri koltukları inceledim kumaş koltuğu almaya karar verdim. Dakota'ya param yetse dakota siparişi verirdim. Olay bu kadar basit aslında. Her şeyin en iyisi BMW'de var. Siz paradan haber verin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferhatgs

quote:

Orijinalden alıntı: grandfather_H

Forumların ögretici yanları yanında bide volvocular cıkktı gibi yanlarıda var artık onlarıda maruz göreçegiz. Akademisyen olmam nedeniyle biraz eğitici bi mesaj yazmak istedim ama o bile yanlış anlaşılıyor. Şunu açıkça söyleyelim bence BMW en güzel araba markası ama benım demek istediğim bu kadarda boş olmasın arabalar bari cc, ön park sensörü standart olsun. Demek istediğimi bari resimlerden anlatayım :) 2 ilanı bi inceleyin derim

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-firsat-aracidir-acil-comfort-pulus-153451035/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-2012-yeni-dizayn-joystik-vites-s60-advance-powershift-full-152551518/detay

Akademisyen olduğunuz kadar biraz araştırmacida olsaydınız keşke.sanırım buda bizim ülkemizdeki eğitim sisteminin sıkıntısı..
    Neyse konuya gelecek olursak adam arabayı aldım guvenlik beş para etmez volvoya göre derse kusura bakmayın bende volvocular türedi derim.bununda akademisyen! birine sorma durumum yok.yani anlayacağınız bizde sizleri mazur görüyoruz..
    Ikincisi ise biraz arastirsaydiniz ne olduğunu anlasaysaydiniz burdaki bmw alanların büyük çoğunluğunun donanım tercih etmek yerine eşsiz sürüş keyfini,powershift teki gibi takur tukur geçişler yerine zf şanzıman tercih ettiğini anlardiniz.

değerli arkadaşım volvocuların türediği falan yok.10 sene bmw ye bindim sonra gittim 85 bine volvo aldım takır tokur ses hiç gelmedi bana 1,5 sene içinde ama performansı yetersizdi bmw nin bana verdiği sürüş keyfini yaşatmadı aracı sattım 146 bine bmw ye geri döndüm sırf o sürüş keyfini alayım diye,gaza dokunduğumda araba aksın gitsin diye yolda beni tatmin etsin diye... 85 bin liralık arabadaki koltuk konfor kalitesi ve güvenlik 146 binliraya aldığım arabada yok bulamadım. bu izlenimlerimi yazdım bmw nin bu eksikliklerini yazdım sözüm ona bazı kendini bmw ci zannedenlerin zoruna mı gitti ne oldu anlamadım hakaret edenler oldu bi küfür etmedikleri kaldı. biri sana başka şey satmışlar diyor biri güvenlik 10dk damı anlaşılıyor diyor daha neler neler bu nedir yaw

• Burada araçlarını elestiren bir çok kişi oldu.bende bir kaç yönünü elestirmisimdir.koltuk dersiniz,konfor dersiniz ben size hiç birşey demem haklısınız demekten başka.ki onunda parasını verirsiniz en iyisini alabilirsiniz.ama güvenlik dediginiz elle tutulur gözle görülür bi olay değil.ayrıca güvenlik konusunda firmaların arasında büyük farkların olduğunu düşünmüyorum.
    Bu arada küçük bi not: Volvo nun sahibi malesef çinliler(Geely).bu belki! arac üretim standartlarını degistirmemistir.ama benim için ciddi bir imaj kaybı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadohan kullanıcısına yanıt
    sınıf atlamayı bırak bir kenara da sen biraz oku seyret araştır? güvenlikte volvoyu ezer geçer dediğin arabanın güvenlik testinde kapısı koptu birader volvoya ne oldu bi bok olmadı? ahkam keseceğine biraz araştır peşin hükmünü bir kenara koyabilirsen tabi. bide hazmetmeyi öğren
  • Yakında foruma bir Kia'cı şahsiyet gelip,
    "BMW'nin civataları beş para etmez, Kia'nın civataları mükemmel"
    derse kimse şaşırmasın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamlegendfb

İşte burada ne kadar para o kadar köfte durumu devreye giriyor... O koltuğu elektrikli ve dakota derili alma şansını da sunuyor BMW size... Parasını verir beğendiğinizi alırsınız yada beğenmiyorsanız almazsınız. Ben gittim showroom da sportline kumaş koltuk ile sportline suni deri koltukları inceledim kumaş koltuğu almaya karar verdim. Dakota'ya param yetse dakota siparişi verirdim. Olay bu kadar basit aslında. Her şeyin en iyisi BMW'de var. Siz paradan haber verin.

Aynen dediğiniz doğrudur, siz paradan haber verin opsiyon çok.
    Bakın konfigüratöre, 80bin euro'dan daha pahalı 316i alabilirsiniz (yanlış yazmadım, seksenbin).
    Ha alınır mı, kimse almaz tabii. Ama sonuçta opsiyon mevcut.

Olan opsiyonu almayıp da markaya kızmak pek mantıklı değil.

Aracınız sportline galba ve spor koltuk var. En başta konfor iddiası olan bir koltuk değil zaten.
    Bizde de aynısı var ve tamamen vücudu sarmak amacıyla yapılmış bir koltuk.
    Mesela kilolu biri iseniz, rahat etmeniz gerçekten kolay değil.
    Daha doğrusu avantajını görmeniz çok kolay değil.

Yani uzun lafın kısası BMW'de opsiyon çok, ama amacınızı ve isteğinizi belirlemeniz lazım. Olay bu.

• 
Sayfa: önceki 815816817818819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.