Şimdi Ara

Volvo'nun yakışıklı delikanlısı; C30 / C30 R Design... (56. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.518
Cevap
24
Favori
229.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş
  • sevgili furion90, aradaki farklılıkları daha rahat bulabilmen için şu 2 görsel daha faydalı olacaktır:
    1:

3:

bu iki tasarım evet çok benzer ama kesinlikle birebir aynı değil.
    ayrıca aslında volvo'da yapılan şeyle bmw'de yapılan şey aynı değil. bmw zaten spordur, bütün arabaları spordur yani.
    volvo ise asla spor olarak algılanmamış bir markadır. siz bir modelinizi spor olarak algılatmak istiyorsanız, bunu yıllardan beridir asla spor olarak algılanmamış bir başka modelinizin iç tasarımını aynen kullanarak başaramazsınız. olay pazarlamada konumlandırma olarak geçen konudan ibarettir. bu arada pazarlama falan okumadım mühendisim, sadece ilgim var biraz.

sevgili crashmania:
    volvo cars, volvo groupdan ayrılalı 13 yıl oluyor. 1999'da Ford'a 2010'da ise Geely'e satıldı. Yani şu an kullandığımız otomobilleri üreten firmanın, o iş makineleri üreten volvo'yla hiçbir ilgisi yok.

• konsol konusuna ben de biraz değinmek istiyorum. c30 s40 c70 lerde kullanılan konsolları her ne kadar devrim yaratacak orjinallikte bir tasarım olarak görsemde birebir aynı iç tasarımın c30 s40 c70 olmak üzere 3 araçta da kullanılması konusunda cakırhan arkadaşımıza katılmadan edemeyeceğim.

hadi c30 ve s40 yine tamam birbirlerinin sedanı hatchbacki gibiler fakat c70 de kullanılması gerçekten abesle iştigal olmuş. en azından makyajlı kasalarda Yeyin dediği gibi s60ın konsol tasarımı biraz modifiye edilerek kullanılabilirdi.

bunun sebebi yey in bahsettiği gibi tek kalıp kullanarak bir çok araca aynı konsolu üretip, üretim ve yedek parça maliyetlerini minimum düzeyde tutmaktır. inşaat sektöründen biliyorum yeni bir tasarım yaparken bile kalıp kullanılacaksa o işin maliyetinin akıl almaz bir kısmı sırf kalıp işçiliğine gidiyor.

maliyet düşürme olayını anlayabilirim ticari açıdan çok doğru bir hamle fakat bu kesinlikle onayladığımı göstermez. yıllarca yerden yere vurduğum audi ve wvnin "dışını azcık değiştir içini komple aynı yap ya da yine azcık değiştir" mantığını Volvonun da kullanması beni birazcık üzmüştü açıkçası. tabi şöyle de bir durum var volvonun kullandığı iç konsol ve kesinlikle diğer araçların ki ile karşılaştırılamıyacak düzeyde bir sıradışı ve futuristik tasarıma sahip olduğu için o kadar da gözüme batmıyor. yani en azından klasik bir konsolu 3 4 araba da kullanmıyor. sıradışı olanı yapıp onu kullanıyor. bu belki kendimizi avutmamıza en önemli gerekçe olarak gösterilebilir.

spor araç olayına gelirsek eğer; bunun subjektif bir karar olduğunu düşünmemekle beraber c30 ve c70 kesinlikle spor araçlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhan850 -- 1 Aralık 2012; 10:54:32 >

• bu arada bizim araçların 2006 yılında xc60 ile tanıtılan konsept konsol tasarımı.

aradan neredeyse 7 yıl geçmesine rağmen hangimiz hala bu konsolun eskidiğini (hem konsept hem de mevcut araçlarımızdaki) sıradışı bir tasarım olmaktan çıktığından bahsedebilir ki.

Haklısın, olayı detaylandırmak istemediğimden volvo ile ilgili bildiklerim sanki seneler öncesinde duraklamış gibi gözüktü. Bende biliyorum işin kar marjı kısmının ne zaman ayrılıp, ne zaman farklılaştığını. Fakat şöyle bi durum var, Çıkılan kar ortaklıkları tasarımda pek bir fark göstermedi, halen isveçte bulunan çalışanların elinden çıkmakta bu tasarımlar, bu testler. Yani konusunu konuştuğumuz bu iç tasarım olayı aslında halen volvo firmasının çalışanlarının elinde olan bişey. En basitinden volvo tırların iç dizaynları,aynı şekilde kepçeler vs. ler. Motor ve aktarım organları konusunda inanın pek bişey diyemem, durum aynen dediğiniz gibi. Fakat iç ve dış tasarımda halen değişmeyen volvo mimarisinin ürünlerini görmektesiniz. Evet, değişen sahipleri bu mimarları dizginliyor kalite konusunda,ama çizimler ve üretim planları bu kadar daraltılmış değil.

c70 ile ilgili fikrimi soracak olursanız aslında eski kasa c70 ler bence tam bu iç konsol konusunda bahsettiğiniz tarzdandı. Farklılık yoktu, kullandığınız araçtaki dikizden görüldüğünde 2. rev s60 sanabilirdiniz. 2012 c70 ler ise bana göre "hah dış tasarımı sonunda kotardınız" mantığında bi kasa oldu. Yeni c70 leri gayet beğeniyorum. İçi s60 gibi olsa kötü olur diyemem, ama şuanki hali de inanın sırıtmıyo bana, her ne kadar 6-7 senelik bi iç dizayn olsa da.

İtiraf edeyim c30 kullanan biri olarak aracın dış kaportası konusunda hiç bir kelime edemem, bence malzeme olarak gayet kaliteli. Fakat iç konsoldaki kapıların tutma kısımları inanın hangi akla hizmet üretilmiş bir durum bilmiyorum. Elimden gelse kendim bir çözüm üretip uygulayacam.Tarz olarak uyumlu olsa da bana son derece kalitesiz geliyor. c70 kapıları mesela kesinlikle böyle değil. Ama kapının tutma kısmı hariç geri kalanı gayet iyi, üst konsol ise isveç gibi bi ülkenin şartlarından öte daha çok ekvator çevresi için sanırsın üretilmiş. Bir çok araç kullandım,yolcu olarak bindim güneşe bu kadar uygun bir ön konsol inanın ki görmedim.

• cakirhan
    dostum hayatımda bmw kadar iç tasarımı iğrenç bi araç görmedim
    aradaki farka bakarsak konsoluk sağ tarafındaki hafif değişikliği, direksiyondaki alüminyumu görürüz bunun gibi ufak şeyler sadece yer değiştirmiş ortasından geçen uzun hattıda kırmızıya boyayarak farklı görünmesini sağlamış o yüzden bi fark göremedim dedim
    araç dünya markası olabilir ama sevmiyorum bana göre değil zaten bmw'yi kullananların geneli (hepsi demiyorum) serseri oluyor
    sen gidipte 200hp'lik bi araca 19-20 inç jant takarsan o iş olmaz böyle spor araç oldurulmaz yani
    mustang'lerde bile 20 inçlik jantlar var ve bahsettiğimde 500hpnin üstündeki bi mustang zaten bmw'nin eski modellerinin tümü mustang camaro tarzı araçalra benzetilmeye çalışılmış ama bmw ilahta olsa o tür araçlarla aşık atamaz neyse konumuz c30 ama biz niye başka markaları konosuyoruz anlamış değilim
    spor araç konusuna gelirsek dünyada öyle spor araçlar varki ne hondaya ne bmwye spor araç derim ben örnek vermeme gerek varmı baş harfleri F-L-K-P vs ile başlıyor bilirsiniz bu markaları
    volvo zaten baştan sona klasik araç üreten bi marka ben volvodan ahım şahım bi araç beklemiyorum beklememde adamların tarzı belli çünki
    beğenenler olmuyormu ? oluyor yoksa niye alsınlar
    herkes spor araç sevicek değil zaten volvoya binen kişiler kişiliğinide belli ediyor hani ben bitane serseri tipli birinin tutup volvoya bindiğini görmedim
    neyse konumuz c30 ama biz niye başka markaları konosuyoruz anlamış değilim

• quote:

Orijinalden alıntı: erhan850

maliyet düşürme olayını anlayabilirim ticari açıdan çok doğru bir hamle fakat bu kesinlikle onayladığımı göstermez. yıllarca yerden yere vurduğum audi ve wvnin "dışını azcık değiştir içini komple aynı yap ya da yine azcık değiştir" mantığını Volvonun da kullanması beni birazcık üzmüştü açıkçası. tabi şöyle de bir durum var volvonun kullandığı iç konsol ve kesinlikle diğer araçların ki ile karşılaştırılamıyacak düzeyde bir sıradışı ve futuristik tasarıma sahip olduğu için o kadar da gözüme batmıyor. yani en azından klasik bir konsolu 3 4 araba da kullanmıyor. sıradışı olanı yapıp onu kullanıyor. bu belki kendimizi avutmamıza en önemli gerekçe olarak gösterilebilir.

spor araç olayına gelirsek eğer; bunun subjektif bir karar olduğunu düşünmemekle beraber c30 ve c70 kesinlikle spor araçlardır.

kendi klasmanında her aracın bi spor aracı vardır bu araçları tutupta en lüks araçların spor araçlarıyla karşılaştırırsak öyle bi spor araç kalmaz zaten
    bmw audi mercedes mini volvo gibi araçların kendi klasmanında spor araçları var zaten yok diyen yey'di sanırım o genelleme yaparak spor araç değil demiş olabilir
    volvoda en beğendiğim iç tasarım radyo kısmıdır ben hiçbi arabada radyonun arakasının boş oldugunu görmedim plazma misali yapmış adamlar elini arkasından geçirip öbür tarafından çıkar

• crashmania (çarpışan manyak) sanırım türkçe çevirisi bu
    katılıyorum volvonun üretimleri hala isveçte volvoda yapılmaktadır kimsede aksini ispat edemez google biraz açıp araştırısanız görüceksiniz

Orijinalden alıntı: Furion90

crashmania (çarpışan manyak) sanırım türkçe çevirisi bu
    katılıyorum volvonun üretimleri hala isveçte volvoda yapılmaktadır kimsede aksini ispat edemez google biraz açıp araştırısanız görüceksiniz

Ahaha carpisan manyak mi ? Koptum cidden..

Bu arada ii ihh C30 Belcikada uretilmektedir :) Ve kesinlikle spor arac degildir. Sportif ve kasli karosere sahip bir arac sadece.. Zaten yuruyeni s40, sanzimani motoru aktarmasi focus olan bir aracin nasil spor oldugunu dusunuyorsunuz anlamak mumkun degil :)) Demek sokaklardaki sirket focus tdci lari sizin zihniyete sahip, onlarda araclarini spor arac saniyor ve gazliyolar

Saka bir yana arkadaslar spor/sportif konusu farklidir. Benim icin 200 hp asagisi,suspansiyonlari ve koltuklari ozel ayarlanmamis bir arac spor falan degildir.

Oturun bir gun type-r koltuguna,bmw m3 koltuguna, yada mini cooper s koltuguna gazlayin biraz,virajlara falan girin. Iste o gun himm evet bu eleman dogru diyomus dersiniz. Bakin bunu c30 yol tutusu kotu anlaminda falan demiyorum ha. Aksine cokta iyidir, goz yasartici bir yol tutusuna sahiptir C30 :) Bunu kisisel araclarimla pist tecrubesi olan biri olarak soyluyorum(Korfez) . Sokak gazcisi falan degilim.Zaten sokaktaki virajlarla bir aracin yol tutusunu olcemezsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YEY -- 2 Aralık 2012; 1:45:37 >

• Çarpışan manyak arkadaşlarım arasında da süregelen bi geyiktir, severim :)

c30 aynen, belçikada üretilir, bilginiz olsun bize en yakın orj. parçaları almanyadan getirtilebilir.(şahıs bazlı) Aynı şekilde volvolara özel üretim yapılan mod firmalarının da almanyada eli ayağı bulunur

Bana göre bi araçta Spor/sportif kavramları aynı kapıya çıkan kavramlar. Spor bi araç sportif sürüş zevkiyle sürülür gibi sportifliğe dökülür kelime anlamıyla. Ve kesinlikle katılıyorum. Yürüyen ve motor olarak spor sürüşe uygun değiller,amma velakin öyle bi görünüm söz konusu. İçine binmemiş kişiler uzaktan baktığında tamamiyle hıza odaklı bir araç zannediyolar. Koltuk kafalıkları dahi arkadan bakıldığında bu izlenimi uyandırıyor.

Aynen üstadım bende sokak gazcısı değilim, aracımı 1600 2200 gibi devirler arasında kullanan, bi aciliyetim yoksa tıngır tıngır giden bi tipim. Ama demek istediğim c30 lara binmeyen kişiler bu olayı anlamıyor :) Bir kere istanbul park bi kere de tuzla da bir pistte denedim aracımı(istanbul parktaki tamamen keyif amaçlı,malum o pistin hakkı farklı dallar) Aynı şekil 250-300 hp araçlarda kullandım. Demek istediğini anlıyorum, ama bizdeki olay şu drag yarışlarındaki içinde sağlam motor bulunan doğanların kalkışı olayının tam tersi. Kasa aerodinamik, bi o kadar karizmatik. Fakat yürüyen (geçen konularda bahsettiğim yüksek donanımların yoksunluğundan) standart.

50.000 bakımdan çıktım, mazeretim kalmadı . ist. buluşmalarına dahil edebilirsiniz beni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Folie a deux -- 2 Aralık 2012; 13:23:08 >

• Selamlar. Konuyla ilgili degil, belki izmirden bir arkadas yardimci olabilir diye dusundum. C70'imin sol on hoparloru patlak sanirim. Izmirde duzgun olarak gerekli tamiri yapabilecek audio-sound isleri yapan kimi tavsiye edersiniz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    ve aynen dediğin gibi dışardan görüldüünde yarış aracı gibi duran bu 1,5 tonluk demir yığını c30 aslında hantallıkta bir numara

Orijinalden alıntı: transglobal

Selamlar. Konuyla ilgili degil, belki izmirden bir arkadas yardimci olabilir diye dusundum. C70'imin sol on hoparloru patlak sanirim. Izmirde duzgun olarak gerekli tamiri yapabilecek audio-sound isleri yapan kimi tavsiye edersiniz?

dostum ben izmirdeyim ama hiç öyle birşeye ihtiyaç duymadım benimde ön hoparlör patlak
    ses kademesine son 3 çizgi kala seste bozulmalar oluyor

Selamlar. Konuyla ilgili degil, belki izmirden bir arkadas yardimci olabilir diye dusundum. C70'imin sol on hoparloru patlak sanirim. Izmirde duzgun olarak gerekli tamiri yapabilecek audio-sound isleri yapan kimi tavsiye edersiniz?

Sorunun bende ki gibiyse hoparlörün patlak değildir dostum boşuna hop tamirir yapan yerleri aramana gerek yok sadece Eq ayarlarından 60hz Bass seviyesini kısman veya harici iphone gibi kaynak kullanıyorsan Eq ayarlarından ayarlama yaparsan sorunun hallolacagına ınanıyorum.
  • Montana,

Sen diyince merak ettim, benim standard muzik sistemini sonuna kadar actim.Hatta bass ve tizide sonuna kadar getirdim ses temiz. Adamlar ozellikle dikkat etmisler yani bu ise, cunku bazi arabalarda ne yaparsan yap ses sona yaklastiginda hoparlorlerin tasima kapasitesi asilir. Senin sorunun, dedigin gibi harici ses kaynaginin inputu fazlaca bassla yollamasindan.
  • hmmm demekki benim ses sistemide öyle olabilir yada gerçekten patlak
    bass 60hz onu bi aşağı indiriyim ozaman
    onu bunu geçtimde bizim şu tartışmaya dönersek volvonun şuanki teknolojiye ayak uyduran tek aracı v40 bence diğerleri cırt

hmmm demekki benim ses sistemide öyle olabilir yada gerçekten patlak
    bass 60hz onu bi aşağı indiriyim ozaman
    onu bunu geçtimde bizim şu tartışmaya dönersek volvonun şuanki teknolojiye ayak uyduran tek aracı v40 bence diğerleri cırt

S60 ve XC60 ı es geçmeyelim bence. sınıflarında gayet kaliteli ve çağı yakaladıklarını düşündüğüm araçlar bunlar.
    ayrıca ses olayına gelirsek arkadaşlar bende radyo ve cd açıkken (312 kbps kalitesinde) bass ve tizi son bara getirdikten sonra sesi sonuna kadar açsam dahi çok çok nadiren cızırtı yapıyor bilginize.

quote:

dostum ben izmirdeyim ama hiç öyle birşeye ihtiyaç duymadım benimde ön hoparlör patlak

Hoparlorumun patlak oldugunu dusunmemin nedeni, sadece surucu tarafindakinden patlak sesinin gelmesi. Her iki tarafta da sorun olsa dediginiz olabilirdi diye dusunuyorum. Yine de basslari azaltarak deneyecegim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • volvo s60 ın rakiplerinin mercedes c ve bmw 3 olduğunu düşünürsek, bmw yeni kasaya geçmeden önce bence her ikisinin de önündeydi. şu an c'nin önünde bence. tabi volvo marka değeri olarak mercedesin önünde olmadığı için c çok daha fazla satılıyor o ayrı.

Orijinalden alıntı: g_cakirhan

volvo s60 ın rakiplerinin mercedes c ve bmw 3 olduğunu düşünürsek, bmw yeni kasaya geçmeden önce bence her ikisinin de önündeydi. şu an c'nin önünde bence. tabi volvo marka değeri olarak mercedesin önünde olmadığı için c çok daha fazla satılıyor o ayrı.

eskimiş kasasıyla a4 ün de önünde olduğunu düşünüyorum

quote:

quote:

Hoparlorumun patlak oldugunu dusunmemin nedeni, sadece surucu tarafindakinden patlak sesinin gelmesi. Her iki tarafta da sorun olsa dediginiz olabilirdi diye dusunuyorum. Yine de basslari azaltarak deneyecegim.

diyelimki bizim ses kademe çizgisi 20 tane olsun benimkinde sesi 17. çizgiye kadar açıyorum son 3 kademe kala bırakıyorum eğer o sınırı aşarsam sağ ve sol ön hoparlörlerden özellikle müziğin bass vurgulu yerlerinde seste ciddi bozulmalar oluyor

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.