Şimdi Ara

Volvo'nun yakışıklı delikanlısı; C30 / C30 R Design... (141. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.518
Cevap
24
Favori
229.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş
  • İkinci c30 dan sonra bana da aynı soruyu soruyolar. Ne zaman 4 kapıya geçiş yapacaksın diye. Evin diğer aracı da tek kapı olunca açıkçası değişik bi durum oluyor.

Benim kafamda ise c70 almak var 2012 c70 çok farklı bir tat. v40 lara pek ısınamadım, c70 ve xc60 (aynı klasman olmasa da ) c30 dan sonra kafamdaki volvo ailesi üyeleri.

Henüz evli değilim, fakat olur da sizler gibi çoluk çocuğa karışırım maddiyatım el verdiği müddetçe c30 u evladiyelik saklamayı düşünüyorum. Ömründe bir sandık motor hikayesi elbette geçecek. Hatta ileride hükümetin politikası gereği swap işlemlerine de giricez. Yeter ki güzel oktanda iyi fiyatta akaryakıtımız olsun. Passız korozyonsuz bir klasik haline getirmek istiyorum ileriki nesiller için. Ondan ötürü önceki orta seviye aracımı satıp fabrikasyon dolulukta bir araca geçiş yaptım.

c30 ve çocukların arası gerçekten çok iyi. Yeğenimi ara sıra okuldan aldığımda tüm çocukların sevgilisi olup çıkıyoruz. c30 u çocuklarınızdan esirgemeyiniz,ulaşabilecekleri yerlerde saklayınız

S40 ve s60 lardan hatırladığım koltuk taban desteği çocuklar için çok güzel bi özellikti. Maalesef c30 larda mevcut değil. Yolculuğu 7+ çocuklar için keyifli hale getiriyordu.

• 2011-2012 c30 satmak isteyene bir mesaj kadar uzağım :)
  • sir thomas S kullanıcısına yanıt
    sayın Tahas'ın aracını öneririm size.

ford servisine mi gitsem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Motor Kafa -- 14 Temmuz 2014; 14:57:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

I just Want my Life To be an Adventure
  • arkadaşlar bir güncelleme yapayım 180bin bakımı ile ilgili. gerek fiyatlar konusunda yorum yapmak isteyenler. gerekte 180bin bakımı hakkında fikir sahibi olmak isteyenler ile ilgili.

benim 180 bin bakımında rutin kontrol dışında değişen bir çok parça var. aracı sabah topkapı volvo servise bıraktım gülhan ustaya akşam hazır oldu. değişmesi gerekenlerin listesini çıkardı. uzun yola çıkacağım için hepsini yaptırdım. değiştirdiği parçaların hepsini orjinal parçalar ile yeniledi.

triger seti 220
    şarj kayışı 35
    şarj gergi bilyası 30
    yağ filtresi 20
    motor yağı 100
    hava filtresi 25
    mazot filtresi 110
    polen filtresi 35
    sağ motor kulağı 330
    2 adet ön amortisör 330
    2 adet amortisör bilyaları 400
    rot ayarı 40
    grank kasnak 190
    işçilik 400

toplamda 2000'e hallettim. ciddi bir masraf fakat değişen parçaları birebir incelediğimde hepsinin elzem değişimler olduğunu anladım.

• Erhan guzel bakim yaptirmissin. Sen bu arabayla 250 bini goruceksin sanirim :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: erhan850

arkadaşlar bir güncelleme yapayım 180bin bakımı ile ilgili. gerek fiyatlar konusunda yorum yapmak isteyenler. gerekte 180bin bakımı hakkında fikir sahibi olmak isteyenler ile ilgili.

benim 180 bin bakımında rutin kontrol dışında değişen bir çok parça var. aracı sabah topkapı volvo servise bıraktım gülhan ustaya akşam hazır oldu. değişmesi gerekenlerin listesini çıkardı. uzun yola çıkacağım için hepsini yaptırdım. değiştirdiği parçaların hepsini orjinal parçalar ile yeniledi.

triger seti 220
    şarj kayışı 35
    şarj gergi bilyası 30
    yağ filtresi 20
    motor yağı 100
    hava filtresi 25
    mazot filtresi 110
    polen filtresi 35
    sağ motor kulağı 330
    2 adet ön amortisör 330
    2 adet amortisör bilyaları 400
    rot ayarı 40
    grank kasnak 190
    işçilik 400

toplamda 2000'e hallettim. ciddi bir masraf fakat değişen parçaları birebir incelediğimde hepsinin elzem değişimler olduğunu anladım.

tebrikler ve de geçmiş olsun siz halletmişiniz :)

benim de yakında 120.000 km bakımına girmem gerekiyor, son bakımda bu bakımın yaklaşık 3500-5000' tl'yi bulabileceğini samsun otokoç (buradaki yetkili volvo servisi) söylemişti
    o günden beri bakım zamanı aklıma geldikçe keyfim kaçıyordu, kaça kaça beklenen gün geldi
    triger kayışı değişimi yanında, karter korumasının altında yağ dolaşımının olduğu bağlantılarda terleme varmış, buna da bakmamız lazım demişlerdi, ayrıyetetn klimam sapıtıyor arada 17/17 derecelere ayarlıyorum diyelim
    sol taraf 17 de soğutmaya çalışırken (otomatik AC modunda), sağ taraf sanki 26-27 derecelere getirmişim gibi sıcak hava üflüyor.

17'yi daha aşağılara çekersem eğer bu sefer anca senkron olup iki taraf da soğutmaya geçebiliyor nihayet. anlamıyorum bu gariplik neden, bi kez söylemiştim ustaya hemen klima kompresörünü değiştirelim dedi, ustalar da en masraflı değşimden ağzını açıveriyor hemen kolay kolay, o kadar kolay söyleyiveriyorlar ki !!

iyi usta en masraflı bakımı yaptıran sanki !

erhan bey uzun yazdım biraz ama sizinkinden daha fazla bir masraf beni bekliyor onun acısı biraz da :)

• Arkadaslar park sensörü taktiricam arabayı aldığım sahibi almış cihazı ama görüntüyü bozar diye vazgeçmiş taktirmamis bana vermişti. Simdi izmirde fiyat aldım bayraklida emir otomotiv var 80 tl gibi bir fiyat verdi uyumlu ise takarız dediler. Ne gibi bir uyumsuzluk olabilir ki bir de sizce fiyat uygun mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bebott -- 18 Temmuz 2014; 12:49:10 >

Kabatay
  • NevNiyaz N kullanıcısına yanıt
    estağfurullah sayın nevniyaz. klima ile ilgili ben de kendi problemimi anlatayım. benimki sizin ki gibi değil hiç soğutmuyordu. klima kompresörünün ağzındaki silindir bozulmuştu. yeni kompresör 600 700 civarı özel servislerde sanırım. ben topkapı sanayide tamir ile 300 liraya hallettim. 200 tl tamir 80 yeni gaz kalanı da işçilik gibi hallettik. şu anda klimadan gayet memnunum. ama sanki sizinki kompresörden ziyade(çünkü soğutmasında bir sıkıntı yok gibi) beyinde sensörlerde falan sıkıntı olabilir.(aracın iç sıcaklığını algılayan) aslında bilgisayara bağlayıp klima ile ilgili bir arıza vermiş mi? verdiyse arıza kodu nedir gibi şeyleri incelemek lazım tamirden önce.

bu arada 120bin bakımı gibi 180bin bakımıda maliyeti fazla olan parçaların değişmesini gerektiriyor.(aracın kullanımına bağlı olarak yıpranmış parçaların değişimi artar ya da azalır) benden önceki 2 sahibinin nasıl kullandığını pek bilmiyorum ama çok aşırı masraf çıkarmaması ve bugüne kadar bir kere bile yolda bırakmaması(50bin km kullandım) bu km de bir araç için güzel bir olay diye düşünüyorum. e tabi ben de masraflarından hiç kaçınmadım onunda bir etkisi olabilir diye düşünüyorum.

• Iyi günler benim aracın ön konsolundan bir cızırtı geliyor havalandırmadanmı anlamadım acaba hiç karşılaşanınız oldumu ?

www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-ilk-sahibinden-titizlikle-kullanilmis-essiz-c30-104849208/detay/

• İki periyodik bakımdır Volmar Serdar ve Kemal ustaya gidiyorum ilk açtıkları zamandan beri kendilerini tanırım O zamanlar XC90 ım vardı.. Daha sonra farklı araçlar kullandığım için sürekli onlara gidemedim.

wwwEngin'in dediği gibi iyi ustalardır, hele bir sözüne fazlasıyla katılıyorum: ''Hile hurda olmadan dürüst bir esanaf olarak yaparlar. Bazen ben istediğim halde parçaları değiştirmezler. Daha ömrü var diyerek.'' kesinlikle doğru bir cümle , araçda inanılmaz vibrasyon sarsıntı var normal bir durum değil motor kulaklarına bakalım dememe rağmen parça pahalı ve bu km de bitecek bir parça değil diye değişim yapmadılar :)

Aynı hafta 3.siteye Bmw tamircisi arkadaşıma uğramıştım laflarken aklıma geldi şu arabaya binip çalıştırırmısın normalmi dedim? Motor kulağı gitmiş dedi kaputu açtı sağ kulak kasaya kadar inmiş dedi hemen 3.site içindeki Emre Volvo yedek parçasıdan motor kulağını aldım, 20 dk da aracı lifte alıp değiştirdiler aracı liften çıkartırken başka bir arabaya binmiş gibi oldum :)

Rahat durmadık tabi daha da iyi olur diye alt takozuda ertesi gün değiştirdik bir faydası olmadı ama eminim iyi bir şey yapmışımdır, sonuçta takım olarak değişti .. Araç 85bin civarında ve 1.6Drive 2 senedir de bende son zamanlar göğüslükden belli devir aralıklarında ve kalkışta motor uğultusundan ses geliyordu şuan hepsi kesildi..

Yukarıda bir arkadaş daha sormuş menfezlerin orda vızıltı şeklinde ses var diye, bu ara bende de böyle bir ses var elektırıksel bir sistem sesi gibi, araç çalışmadan kontağı açınca başlıyor elimle anahtar deliğinin o bölgeye kuvvet uygularsam ses duruyor, son zaman da İstanbuldayım servise gidip bende sorucam bu sesi ..

• Aracıma bir tanıdığım daha doğrusu işten bir müşterimiz talip oldu. Talibi çıkınca da benim aracım gözümde birden kıymetlendi açıkçası:) niyetimde yine 2.el olarak Peugeot 508 sw dizel otomatik almak var ama sizce pişman olurmuyum? Sonradan aracımı mumla aramayayım, birde 2 güne cevap vermem gerek.

Uzun zamandır da satmak istiyorsunuz aracınızı tabi karar ihtiyaçlar doğrultusunda sizin
  • quote:

Orijinalden alıntı: montana_35

Peugeot a arkadaşlarımın yıllardır yaşadığı sorunlardan dolayı asla almam desem de 508 Sw güzel araç hocam ;)

Uzun zamandır da satmak istiyorsunuz aracınızı tabi karar ihtiyaçlar doğrultusunda sizin

Peugeot yu benim de test etmişliğim var. Konforu gayet yerinde bir arabaydı. Yalnız çevremde herkes volvo dan inip peugeot a mı bineceksin diyor.

Bunun dışında kendi aracımı da 6 aylık çek karşılığı 55.000 anlaştım ki bana göre iyi bir meblağ. Evrağı alacağım yerde çok sağlam olunca çok mantıklı geldi.
  • Arkadaşlar merhaba,
    2010 makyajsız kasa 1.6d drive premium aracım var. High Performance Sound ses sistmemim mevcut. Sesin tiz-mid-bass ayarından oldukça memnunum; ancak bass' ı biraz daha arttırsam nasıl olur diye de düşünmeden edemiyorum.
    Yurtdışı forumları araştırdım, özellikle c30crew ve swedespeed' te güzel başlıklar var; ancak sonradan amfi ekleyerek sistemi kurmuşlar. Bilindiği üzere bizimaraçlar üzerinde am-fi var, amfi ekstra bass için çıkış verebilecek midir, bilen duyan var mıdır? Var ise koltuk altına veya bagaga slim bass eklemek istiyorum.

Focal veya Alpine'ın slim aktif modelleri var ancak biraz pahalı
  • tahas T kullanıcısına yanıt
    O zaman hayırlısı olsun hocam güzel fiyat karsı taraf sağlamsa düşünmeyin ..
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.