Şimdi Ara

Volvo'nun yakışıklı delikanlısı; C30 / C30 R Design... (58. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.518
Cevap
24
Favori
229.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: g_cakirhan

bu tip donanımlarda en sinir olduğum şey arayüzün tek bir modele odaklanmış olması. direksiyondan kontrol neden sadece iphonelar için?

yap bir usb girişi, isteyen iphone bağlasın isteyen android, isteyen usb takıp dinlesin. bilgisayarda usbye bağlayınca 5V'dan şarj olabilen bütün cihazlar da şarj olabilir bu durumda.

Şimdi şöyle bi durum var. Volvo nun ipod ve usb arayüzü var aslında. Usb arayüzünü kullanmadım ama var olduğunu biliyorum. Usb kısmına flashdisk dahi takıldığında ipod kullanırcasına müzik dinlenebiliyor diye var aklımda. Ha bir blackberry ya da android cihazlarıyla o usb senkron olabiliyormu bunu bilmiyorum. En fazla şarj ediyodur diye düşünüyorum. Bu kitin türkiye fiyatı sanırım 1000 -1.500 gibi birşeydi.

Orijinal kit böyle birşey
    http://www.c30world.com/forums/showthread.php?t=1614

@ohbenezor

c30 lu fotodaki ipodunuz sanırım orijinal kit e bağlı. Kablo küçük konsoldan geliyo gibi gözüktü. O kit bağlı iken ipod u o bölmeye koyup tak unut cihaz gibi kullanmıyomusunuz? Yani benim aklımdaki olay ipod arayüz ile bağlanır, o bölmede saklanır. Geri kalanı ön konsoldan halledilir şekilde. İlla cihaz görünürde mi olmalı orasını anlamadım. Birde çakmak tipi olayları pek sevmiyorum. İstiyorum ki ipod aracın bi parçası olsun,ben ona şarkı atmak dışında hiç ellemiyim. Görünmesin,tüm olayım orta konsolda olsun.

Araçta müzik dinleme adına size bi tavsiye vereyim.
    -Android cihaz.
    -Uygun fiyata güzel internet paketi
    -Araç şarj cihazı
    -Last.fm account u ve aylık ücretle dinleme bedeli
    -Türkiyede last.fm paralı hali dinlemeye sağlayan ilgili last.fm apk si.

Dinlemek istediğiniz tarzı yazın,last.fm kusursuz berraklıkta dilediğiniz tarzı dilediğiniz yerde uydu radyo misali sunsun. Reklamsız,djsiz güzel bi müzik keyfi yaşatıyor. Tanıdıklarım cd taktığımı zannediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: YEY

quote:

BLIS hakkında ufak bir düzeltme yapayım: blis siz sinyal verseniz de vermeseniz de her zaman çalışır.

kendi şeridinizde dümdüz ilerliyor olsanız (sinyal vermeseniz) bile, eğer bir araba sizin sağ ya da sol arkanızdan gelip geçmeye başladıysa (kör noktaya girdiyse) o taraftaki uyarı ışığı yanar.

Blis li volvo kullanmadim fakat porscheda sinyal verirken aktif hale geliyor. Cunku diger turlu otobanda falan zirt pirt yanacak kor noktalara araba girdikce.. Buda surucuyu rahatsiz eder. Muhtemelen ayari mevcuttur. Porsche gibi vag grubu araclarda aracin kapisini acinca koltuk geri, direksiyon yukari kalkma olayini dahi menuden ayarlayabiliyorsun. Detayda son noktalar..

direksiyonun yukarı ve koltugun geri gitmesi mükemmel bişey şahsen ben araçtan çıkarken sorun yaşıyorum bacagım direksiyona çarpmasin diye

• quote:

Orijinalden alıntı: crashmania

Blis hakkında bir bilgi de benden.
    Aracın çamurlu,karlı olduğu zamanlar blis,ön arka park sensörlerinin azizliğine benzer bir azizlik yaşamakta. Kirlilikten ötürü uyarılarda eksiklikler meydana geliyor. Bu arada türkiyede birçok blisli volvo gördüm, c30 larda göremedim. Yurtdışı forumlarında bilhassa c30world de de c30 larda çok nadir. İlan sitelerinde "tam fuulll süperr eksiksiz" c30 ilanı açmanız için lütfen blis sipariş ediniz :D (birde en zor bulunan park ısıtıcısı tabi)

Bazı firmalarda bu blis'in olduğu yerde park yardımcı kamera bulunuyor. İsmi aklıma gelmiyo ama gayet kullanışlı bi olgu sıfır yanaşmak ,kaldırım hesaplamak için.
    Yine aynı şekilde bazı firmalarda yan aynaların sağ dış tarafında ayna içinde uyarıcı mevcut. Trafikte xc serilerinin bir çoğunda blisleri görebilir,araç filmli değilse siz yanından geçitğinizde şayet sistem açıksa yanıp sönüşünü izleyebilirsiniz.

Bu arada olası bir istanbul buluşmasında hanginizin aracında varsa ipod-iphone arayüzünü muhakkak denemek istiyorum. Elimde 160gb ipod classic var, acayip ekipman seçiyo diyolar yurtdışı forumlarında. Eğer c30larda tanımamazlık olursa taktırmıycam. Aracımdaki hali hazırda aux ile idare ediyorum şimdilik. Bu arayüz benim için çok önemli,malum hep şarjda ufak bölmede gizli kalması varken,hele de ana menüden kontrol etmek varken aux biraz zorlaştırıyo işi.

biz daha c30u zor buluyoruz onları nerden bulucaz
    bide iphonedur ipoddur bunları takınca ses net gelmiyor

• quote:

bu tip donanımlarda en sinir olduğum şey arayüzün tek bir modele odaklanmış olması. direksiyondan kontrol neden sadece iphonelar için?

yap bir usb girişi, isteyen iphone bağlasın isteyen android, isteyen usb takıp dinlesin. bilgisayarda usbye bağlayınca 5V'dan şarj olabilen bütün cihazlar da şarj olabilir bu durumda.

sadece iphone için yapılmış olması bana göre dış ülkelerde insanların en çok iphone kullanıyor olmasıdır

g_cakirhan bu ipod olayını yotube sitesinde c30 vidyosunu izlerken görmüştüm adam ipod takıyor ve o linkte verdiğin gibi albüm şarkı sanatçı hepsini seçebiliyor güzel birşey olsa gerek ama c30 T5'te görmüştüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furion90 -- 6 Aralık 2012; 16:58:34 >

quote:

Şimdi şöyle bi durum var. Volvo nun ipod ve usb arayüzü var aslında. Usb arayüzünü kullanmadım ama var olduğunu biliyorum. Usb kısmına flashdisk dahi takıldığında ipod kullanırcasına müzik dinlenebiliyor diye var aklımda. Ha bir blackberry ya da android cihazlarıyla o usb senkron olabiliyormu bunu bilmiyorum. En fazla şarj ediyodur diye düşünüyorum. Bu kitin türkiye fiyatı sanırım 1000 -1.500 gibi birşeydi.

Orijinal kit böyle birşey
    http://www.c30world.com/forums/showthread.php?t=1614

@ohbenezor

c30 lu fotodaki ipodunuz sanırım orijinal kit e bağlı. Kablo küçük konsoldan geliyo gibi gözüktü. O kit bağlı iken ipod u o bölmeye koyup tak unut cihaz gibi kullanmıyomusunuz? Yani benim aklımdaki olay ipod arayüz ile bağlanır, o bölmede saklanır. Geri kalanı ön konsoldan halledilir şekilde. İlla cihaz görünürde mi olmalı orasını anlamadım. Birde çakmak tipi olayları pek sevmiyorum. İstiyorum ki ipod aracın bi parçası olsun,ben ona şarkı atmak dışında hiç ellemiyim. Görünmesin,tüm olayım orta konsolda olsun.

Araçta müzik dinleme adına size bi tavsiye vereyim.
    -Android cihaz.
    -Uygun fiyata güzel internet paketi
    -Araç şarj cihazı
    -Last.fm account u ve aylık ücretle dinleme bedeli
    -Türkiyede last.fm paralı hali dinlemeye sağlayan ilgili last.fm apk si.

Dinlemek istediğiniz tarzı yazın,last.fm kusursuz berraklıkta dilediğiniz tarzı dilediğiniz yerde uydu radyo misali sunsun. Reklamsız,djsiz güzel bi müzik keyfi yaşatıyor. Tanıdıklarım cd taktığımı zannediyor.

Dediğim gibi ipodum griffin araç kitine bağlı. Kablo koldayamanın altından geçip içerideki aux girişine ve arkadaki çakmak girişine bağlanıyor. İpodun ortada durmasının sebebi sadece başka yerden kontrol edilememesi.

Ipodu unutmak ayrı bir rahatlık, önceden bahsettiğim gibi xc60 ipod koldayamanın içinde gözlük kılıfların altında kaybolmuş durumda. Arada sync etmek için çıkarıyorum onun dışında pek görüşmüyoruz.

Geniş bir müzik arşiviniz yoksa last.fm, pandora gibi alternatifler iyi olabilir ancak mp3 stream kalitesinden öteye gidemezsiniz. Ben Itunes'un genius mix özelliğini kullanıyorum, arşivinizdeki parçaları tarayarak sunucu üzerinden uyumlu olanları bulup playlistler oluşturuyor.

Son olarak dijital olarak bağlanması durumunda teknik olarak IPod (24bit/48KHz) CD(16bit/44.1KHz)'den daha iyi ses verir.

• 160 classic almamın yegane nedeni genius mixes olayı üstadım :) Gerçekten apayrı bi zevk. Müzik arşivimin bazı dönemler hdd göçmelerinden ötürü yara almasından ötürü eskisi kadar güçlü bir müzik arşivim yok. Keşfetmeyi seven biri olduğumdan online streaming radyoları seviyorum.40' 50' lerin plak kayıtları streamingde çok bi belirti farkettirmiyor mesela. Pandora da dediğiniz gibi güzel bi alternatif olabilir.

Özetle yolculuk yapmanın ayrı bir zevki olan bu konu c30 için de geçerli bi durum. Benim araçta müzik dinlemeyi olumlu kılma adına yaptırdığım tek şey iki kapıya da ses izolasyonu malzemesi yaptırtmak oldu. Tüm aracı kaplatmayı,titreşim yaratabilecek parçaları yalıtmayı konuştum ses sistemcisi ile. Var olan ses sistemi için fazla bi olay olur dedi. Gerek görmedi, kullanılan izolasyon fena değil dedi. Araçta alpine firmasının ekipmanları kullanıldığını,talep edersem koltuk altı için ya da bagaj için ufak bi sub koyabileceğini söyledi. Şuan için yaptırmadım.

• quote:

160 classic almamın yegane nedeni genius mixes olayı üstadım :) Gerçekten apayrı bi zevk. Müzik arşivimin bazı dönemler hdd göçmelerinden ötürü yara almasından ötürü eskisi kadar güçlü bir müzik arşivim yok. Keşfetmeyi seven biri olduğumdan online streaming radyoları seviyorum.40' 50' lerin plak kayıtları streamingde çok bi belirti farkettirmiyor mesela. Pandora da dediğiniz gibi güzel bi alternatif olabilir.

Özetle yolculuk yapmanın ayrı bir zevki olan bu konu c30 için de geçerli bi durum. Benim araçta müzik dinlemeyi olumlu kılma adına yaptırdığım tek şey iki kapıya da ses izolasyonu malzemesi yaptırtmak oldu. Tüm aracı kaplatmayı,titreşim yaratabilecek parçaları yalıtmayı konuştum ses sistemcisi ile. Var olan ses sistemi için fazla bi olay olur dedi. Gerek görmedi, kullanılan izolasyon fena değil dedi. Araçta alpine firmasının ekipmanları kullanıldığını,talep edersem koltuk altı için ya da bagaj için ufak bi sub koyabileceğini söyledi. Şuan için yaptırmadım.

bende de 160 classic var üstad. c30 u almadan önce (2010) ipod classic 80 gb kullanıyordum 2007'den beri, ancak arabayı aldıktan birkaç ay sonra trabzon forum avm nin açık otoparkında camları kapatmadan kilitlemişim döndüğümde ipodun yerinde yeller esiyordu :( nasıl utanmadan uzanıp çalabildiler hala anlam veremiyorum gerçi ne suçlar işleniyor bu ne ki düşününce.

tabi elimin altında arabamda 7400 küsür mp3 olması muazzam bişey hemen gittim 160 clık claassic aldım bu sefer siyah seçtim 1,5 yıldır benimle beraber şükür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NevNiyaz -- 6 Aralık 2012; 22:00:41 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: NevNiyaz

quote:

160 classic almamın yegane nedeni genius mixes olayı üstadım :) Gerçekten apayrı bi zevk. Müzik arşivimin bazı dönemler hdd göçmelerinden ötürü yara almasından ötürü eskisi kadar güçlü bir müzik arşivim yok. Keşfetmeyi seven biri olduğumdan online streaming radyoları seviyorum.40' 50' lerin plak kayıtları streamingde çok bi belirti farkettirmiyor mesela. Pandora da dediğiniz gibi güzel bi alternatif olabilir.

bende de 160 classic var üstad. c30 u almadan önce (2010) ipod classic 80 gb kullanıyordum 2007'den beri, ancak arabayı aldıktan birkaç ay sonra trabzon forum avm nin açık otoparkında camları kapatmadan kilitlemişim döndüğümde ipodun yerinde yeller esiyordu :( nasıl utanmadan uzanıp çalabildiler hala anlam veremiyorum gerçi ne suçlar işleniyor bu ne ki düşününce.

tabi elimin altında arabamda 7400 küsür mp3 olması muazzam bişey hemen gittim 160 clık claassic aldım bu sefer siyah seçtim 1,5 yıldır benimle beraber şükür.

Yani diyorsun ki 160 lık ipod u her türlü tanıyor,bi sıkıntı yaşanmıyor.
    trabzon forum avm yi çok iyi bilirim,aracı bilhassa deniz tarafı otoparklara parkettiyseniz oralarda güvenlik yerlerde resmen. Araçlar ücra kaldığından bu tip mevzularda hırsızların işine yarıyor. İnan başıma gelmiş kadar üzüldüm, kırılan cama mı yanayım giden ipoda,arşive mi. Yoksa bu olayın trabzonda yaşanmasına mı.

Bende de siyah (füme diyebilirim) 160 lık var. Şuan apple serisinin en yüksek kapasiteli taşınabiliri diye biliyorum. Çok iyi anlaşıyoruz kendisiyle. Bir arabaya harddisk aranıyorsa bence kesinlikle bu alette olay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Folie a deux -- 7 Aralık 2012; 23:21:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Furion90

beyler ben aracımı satıp c30 almayı düşünüyorum ve aracımı bu renge boyatmayı düşünüyorum
    eğer yaptırabilirsemde egzosları yanlardan çıkarttırmak düşüncesindeyim sizce nasıl olur güzel olurmu ve maliyeti nekaradırdır bi tahmin yürütebilirmisiniz
    sadece boya ve egzosları yanlara koymak

crashmania şu ipod işi benim aklımada yatıyor o günkü video'dan beri bide sizin konusmalarınızda buna ek olunca alasım gelmeye başladı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furion90 -- 8 Aralık 2012; 12:12:14 >

• Furion ?

Sende zaten C30 yok muydu?
    ama aracı sıfır alıp kendim kulansaydım sadece ozaman 6-7 yıl kulanırdım belki
    Sana tavsiyem şayet aracın 1. rev c30 değil ise elinden çıkarma. (ilk revizyon oluşunu en rahat anlayabileceğin yöntem el freni ve çevresindeki sürgüsüz bölme, orta konsolda radyo klima ayarlarının kenarları ve klima ızgaralarının şeklidir.
    Kaba tabirle el freni yanındaki bardaklıkların saklanmamış haliyle olan c30lardan kullanıyorsan değiştirmen yararlı olabilir. Sadece görüntü de değil motorda da bir takım değişiklikler var.

Ben mesela dış görünüm olarak attığın sarı evolve tasarımı c30 kasasını seviyorum. Facelift olan yeni kasalar ne kadar güzel olsa da benim karakterimi bu kasa yansıtıyor.
  • benim 2008 ile 2010 arasinda malzeme farki var. Ornegin konsoldaki acik gri malzeme birinde plastik birinda daha kaliteli aluminyum hissi veren bisiy. Kapi icleri kollarida ayni sekilde.. Gecen arkadasin 2007 sini gordum. Cidden biraz eski duruyordu arabasi cok temiz olmasina ragmen :) Elfreni dizayni biraz garip, ic malzemeler farkli,radyo klima yuvarlaklari metal degil plastik siyah. Dosemesi degisik vsvs. Facelift sonrasi ic mekanda degisim goren varmi yalniz ?
  • quote:

@ furion
    Sana tavsiyem şayet aracın 1. rev c30 değil ise elinden çıkarma. (ilk revizyon oluşunu en rahat anlayabileceğin yöntem el freni ve çevresindeki sürgüsüz bölme, orta konsolda radyo klima ayarlarının kenarları ve klima ızgaralarının şeklidir.
    Kaba tabirle el freni yanındaki bardaklıkların saklanmamış haliyle olan c30lardan kullanıyorsan değiştirmen yararlı olabilir. Sadece görüntü de değil motorda da bir takım değişiklikler var.

Ben mesela dış görünüm olarak attığın sarı evolve tasarımı c30 kasasını seviyorum. Facelift olan yeni kasalar ne kadar güzel olsa da benim karakterimi bu kasa yansıtıyor.

sayın Crashmania bende ki c30 2007 model ve o bahsettiğiniz modeldir. motorda ne gibi değişikler olduğunu daha detaylı anlatabilir misiniz?

• Bahsettiğiniz kapı kolları, orta konsol ve varsa sürgülü konsoldaki kaplama paket seçeneği ile gelen bi olgu. Aracı ikinci el aldım, benden önceki sahibi bir çok farklı donanımı ekletmiş araca ama o kaplamayı baz donanım bırakmış. Genelde o malzeme kişinin hoşuna gitmediği zaman kapmala merkezlerinde yaratıcı çözümlerle güzel bir görüntü - kaliteye ulaşabiliyolar. Mesela hiçbir c30 fabrika çıkışı olarak piano black iç dizayn ile gelmiyor. Bu sizin yaratıcılığınız ve kaplama yapan merkezin çalışanının elleriyle güzel bir sonuç getirtebiliyor.

Mesela buna verebileceğim en büyük örnek c30 black design dır. Öyle bir c30 yaptılar ki sanırsın karbon kaplama severler topluca volvo c30 birimine mail atmış, aracı ona göre şekillendirmişler. Tavan ve cam altlarına kadar karbon kaplama,aynalar aynı şekilde. Ve iç dizaynda karbon kaplama. Bahsettiğiniz yerleri senelerdir c30 kullanıcıların bir kısmı karbon kaplamaktaydı, artık 3m firmasının katkısıyla fabrika çıkışı kaplı gelebiliyor.(gerçi Türkiye'ye sipariş üzerine getiriliyor, görmek imkansız.)

@ erhan
    Üstadım bunun için size resmi bir kaynak sunamıycam. Bu konudaki bilgim teknikerler doğrultusunda. Özel servis ve yetkili servislere aracı almadan önce kronik sorunlar varmı - yokmu, hangi yıldan sonra almamı tavsiye edersiniz gibi sorulardan öğrendiğim bilgiler. 2009 ve sonrasında vites aralıklarında motor tepkilerinde çok az da olsa farklılıklar olduğunu belirttiler. D2 olaylarını da aynı şekil. Ama benim esas derdim olan 1.vitesteki gaz tepki süresi senelerdir aynı. Ancak sprintbooster ile çözülüyormuş en basit olarak,ona da ben yanaşmıyorum.(s60 larda kendiliğinden olan bi sistem geyiği de dönüyor) İlk zamanlar bilhassa iş çıkışı istanbul trafiğinde yokuşlarda zorlanıyodum,hele ki 4 kişi doluyken. yolcularla birlikte 1.5 tonluk aracın geldiği durum o ufak kutucuğu alsam mıı almasam mı ikileminde çok bıraktı beni.

• quote:

@ furion

en kısa sürede iç donanımın fotosunu çekip yayınlıycam

Bahsettiğiniz kapı kolları, orta konsol ve varsa sürgülü konsoldaki kaplama paket seçeneği ile gelen bi olgu. Aracı ikinci el aldım, benden önceki sahibi bir çok farklı donanımı ekletmiş araca ama o kaplamayı baz donanım bırakmış. Genelde o malzeme kişinin hoşuna gitmediği zaman kapmala merkezlerinde yaratıcı çözümlerle güzel bir görüntü - kaliteye ulaşabiliyolar. Mesela hiçbir c30 fabrika çıkışı olarak piano black iç dizayn ile gelmiyor. Bu sizin yaratıcılığınız ve kaplama yapan merkezin çalışanının elleriyle güzel bir sonuç getirtebiliyor.

Mesela buna verebileceğim en büyük örnek c30 black design dır. Öyle bir c30 yaptılar ki sanırsın karbon kaplama severler topluca volvo c30 birimine mail atmış, aracı ona göre şekillendirmişler. Tavan ve cam altlarına kadar karbon kaplama,aynalar aynı şekilde. Ve iç dizaynda karbon kaplama. Bahsettiğiniz yerleri senelerdir c30 kullanıcıların bir kısmı karbon kaplamaktaydı, artık 3m firmasının katkısıyla fabrika çıkışı kaplı gelebiliyor.(gerçi Türkiye'ye sipariş üzerine getiriliyor, görmek imkansız.)

@ erhan
    Üstadım bunun için size resmi bir kaynak sunamıycam. Bu konudaki bilgim teknikerler doğrultusunda. Özel servis ve yetkili servislere aracı almadan önce kronik sorunlar varmı - yokmu, hangi yıldan sonra almamı tavsiye edersiniz gibi sorulardan öğrendiğim bilgiler. 2009 ve sonrasında vites aralıklarında motor tepkilerinde çok az da olsa farklılıklar olduğunu belirttiler. D2 olaylarını da aynı şekil. Ama benim esas derdim olan 1.vitesteki gaz tepki süresi senelerdir aynı. Ancak sprintbooster ile çözülüyormuş en basit olarak,ona da ben yanaşmıyorum.(s60 larda kendiliğinden olan bi sistem geyiği de dönüyor) İlk zamanlar bilhassa iş çıkışı istanbul trafiğinde yokuşlarda zorlanıyodum,hele ki 4 kişi doluyken. yolcularla birlikte 1.5 tonluk aracın geldiği durum o ufak kutucuğu alsam mıı almasam mı ikileminde çok bıraktı beni.

benim anladığım kadarıyla yakıt tüketimi ile ilgilide bayağı bir iyileştirmeler yapılmış 2007den sonra. zira durum ve önceki sayfalardaki konuşmalar bunu gösteriyor. neyse yakıt tüketimi hakkında çok konuştuk zaten. tekrar girmeyelim.

benim en çok merak ettiğim konulardan birisi de. c30larımızda en beğendiğimiz kısım olan alüminyum konsolumuzun piano black olması durumunda nasıl gözükeceğidir. biraz araştırdım ama öyle birşey yaptıran yok sanırım.

• ya benim o resimdeki sordugum soruya hala cvp gelmedi
    Evolve tasarımını benimsediysen çok yanlış ülkedesin. Kabataslak düşüncem taillightların yanından egzoz çıkarman için en az 5 cm ofsetli bodykit yaptırman, yakıt alım borusunu evolve benzeri arka tampona entegre etmen. (ki bu bi çeşit prototip, arkadan oluşan kazada o girişin alacağı hali tahmin edersin) Yan spoilerden egzoz verdirmek bile apayrı bi bela. Diğer c30lardan farklı bi yapıda olmak istiyosan (ki bence dizel için abartı görünümlü bi egzoz tamamen süs) custom egzoz yaptıracaksın güzel bi proje çizimiyle. 1.6d ye değermi kesinlikle değmez. Dizellerden d5 c30 lara bile değmez. Ses alma derdinde değilsen ve r-design body kit + çift çıkışın varsa en fazla kafalarıyla oynayabilirsin. klasik tamponların varsa sanayi eli değdirerek istediğin yere istediğin çıkışı sağlayabilirsin. Senin önceki yorumlarından da anladığım kadarıyla hızı ve gösterişi seven birisin. Bence c30 u satacaksan başka firmalara,özellikle modifiye altyapısı geniş olan firmalara yönel.

@erhan
    Yakıt muhabbetine bende hiç girmek istemiyorum, geçtiğimiz günlerde istanbuldan sakaryaya gittim. Gidişim 100-120 arasıydı tek çubuk düşürerek gittim full depoydu. Dönüşüm ise 160-180 lerleydi ortaya inmişti. 2009 kasa kullanıyoum, genel olarak sakin kullanımlarda ist. içi 850-900 görüyorum. 2007 ve 2012 kasa da kullandım. Yakıtta aynı fiyat-performans ikilemini tutturamadım.

Piano konusuna gelecek olursak yaptırmayı düşünüyorum :) Öncedende dediğim gibi baz donanım kullanıyorum orta konsol ve kapı tutma yerlerinde. Acelem yok ama bi ara yaptırmayı düşünüyorum.c30 için yaptıran tanıdığım yok fakat başka araçlarda uygulanmış halini gördüm,dokundum kalitesi şahane. Tek sıkıntısı olduda oto yıkamacıya verdiniz ve herif bodoslama silmeye başladı. Burda olaya kılcal çizikler merhaba diyor. Bununda önüne geçmek için ya toz tutmayan solüsyon uygulanmalı, ya iç temizliği kendiniz yapmalısnız yaparken de ilk olarak tozları alıp sonra silmelisiniz. Laftan anlayan bir oto yıkamacınız var ise iç kısıma kompresör tutup tozları uçurduktan sonra silinmesi de uygun olabilir. Özetle piano black yaptırmak kolay, korumak zor. Ama çok belli olmayan bi kılcallık bu bahsettiğim,mesela eski kasa ps3 lerdeki gibi kabak gibi bir piano uygulaması değil. Aynı şekilde ondaki çizikler gibi de değil.

Özetle durum bundan ibaret,sahibinden de bi kere ilan bilgilerinde iç kısmı piano yapıldı yazanı görmüştüm ama görsel paylaşmamıştı.

• Madem niyet edildi piano black uzerine saydam sticker kaplanabilir pekala. Ama piano black kaplamada sticker folyo seklinde ise zaten fabrikasyon dayaniminda olmayacaktir asla..
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.