Şimdi Ara

Volvo'nun 700 km menzilli elektrikli otomobili ES90 üretime girdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Volvo'nun 700 km menzilli elektrikli otomobili ES90 üretime girdi

Volvo'nun tamamen elektrikli yeni modeli ES90 resmi olarak üretime girdi. İsveçli markanın yeni amiral gemisi, tek şarjla 700 kilometreye kadar yol alabiliyor. Yapılan basın açıklamasına göre aracın üretimi Çin'in Chengdu şehrindeki fabrikada başladı.

Ayrıca Bkz.Yeni elektrikli BMW iX3 tanıtıldı: Geleceğe ilk adım!

Yakın zamanda Avrupa pazarında satışa sunulacak olan Volvo ES90, 71.990 euro'dan başlayan fiyatlarla alıcılarını bekleyecek. Beş metrelik uzunluğa sahip liftback gövdesiyle E-segmentine giren araç, aerodinamik silüeti ve zarif çizgileriyle dikkat çekiyor.

Kokpitte sade ve teknolojik bir yaklaşım benimsenmiş. Bu kısımda ince dijital gösterge paneli ve devasa 14.5 inçlik dikey dokunmatik ekran öne çıkıyor. Bagaj hacmi ise 424 litreden, arka koltuklar yatırıldığında 733 litreye kadar ulaşıyor. Volvo'nun "en güvenli aracı" olarak lanse edilen ES90, en yeni elektronik sistemlerle donatılmış.

Menzil ve şarj hızı

Araç performans konusunda da oldukça iddialı. 245 beygir gücündeki arkadan itişli temel versiyonun yanı sıra, 442 ve 680 beygir gücünde dört tekerlekten çekişli seçenekler sunuluyor. En güçlü seçeneğin 0'dan 100 km/s hıza sadece 3.9 saniyede ulaşabildiğini belirtelim.

Yeni Volvo ES90, 92 kWh ve 106 kWh kapasiteli iki batarya seçeneğiyle geliyor. Buna göre menzil 640 ile 700 kilometre arasında değişiyor. Üstelik 350 kW'lık hızlı şarj desteği sayesinde, bataryanın yüzde 80'ini sadece 20 dakikada doldurmak mümkün.

Kaynak:https://www.media.volvocars.com/global/en-gb/media/pressreleases/353016/volvo-cars-starts-production-of-the-new-fully-electric-volvo-es90

• Araç güzel ama bagaj hacminden dolayı kaybetti.

• RichesMen kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle.. 5 mt aracın bagajı elektrikli bile olsa 600 lt olmalıydı.. Üstelik liftback yapıda

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu klasmanda benim gibi 3 çocuklu aile modu ile 500-700 litre bagaj aramazlar. Diye düşünüyorum. Tiggo 8 pro max kullanıyorum aldıktan 3 gün sonra arabanın içine arkadaşımın yeni aldığı çamaşır ve bulaşık makinasını koyup yola devam ettik. Es90 alan kişi ihtimal iş insanı olacak ve arka sağ koltukta oturacak bagajda iki kabin boy valiz olacak .şoförün arkasında italyan takım elbise yada abiye kıyafet için askı olacak. 3 sene sonra bizim gibi biri alıp az lüks olsun niyetiyle arabayı almaya niyet edecek ve arabayı incelerken bagaja bakacak bu ne arkadaş egea da bile 550 litre bagaj var benim çocuk arabasını koysam valiz sığmaz scooteri nere koyacam filan deyip vaz gececek.

Arabalarda güzellik göreceli, işlevsellik göreceli, üste yazan arkadaşları eleştirmek için yazmadım kendimce fikrimi söyledim. Saygılar...

• Güç tasarruf moduyla 1200 km menzile çıkar galiba :D :D :D :D :D :D

• Harika görünüyor 😍

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Araçlarda tv, video vs izlemek sakıncalı derler, trafiği tehlikeye sokabilir derler, kocaman tablet yapmışlar. Hiç bir şey ezberinde değil. Oraya bas, bunu aç, diğerine geç, oradan çık şunu aç vs.

Pragmatist fırsat kovalar, idealist kural…
    Ama hayat ikisinin de kitabına uymaz.
    Ben gerçekleri seçtim: realistim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Üreticinin verdiği menzili 0,6 ile çarpacaksın.

Arabada güzel bu arada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O değil de o gün bir habere yazdığım yoruma bir üyenin yazdığı şey; içten yanmalı motor devri geçti, Volvo'yu alıp da ne yapacaktık, zamanımı israf etmemek için cevap bile yazmadım; lafın tamamı aptala anlatılır !

Tanım yapalım, bagaj hacmi hariç klasik Volvo çizgisi...

• Elektrikli araçlara otomobil kadranı takmaları lazım. Genelde kadranlar aşırı yapay ve çirkin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.