< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|

1 Mobil
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
Herkese selamlar, Geçen sene bir ara XC40 P6 lara niyetlenmiştik sonra başka nedenlerle araç değişiminden vazgeçtik. Şimdi eşim yine XC40 P6 ile ilgileniyor. Ben güncel olduğu için ikinci el EX40 düşünüyorum ancak aradaki fiyat farkı da az değil hani. Sizler ne dersiniz aradaki farka değer mi? Şu zamanda hangisini tercih etmeli? Gördüğüm kadarıyla EX40'lara güncellemeler geliyor, bu güncellemeler XC40 P6'lara da geliyor mu? Son olarak her ne kadar eşim beğenmese de Ioniq 5 Advance veya Tesla MY için ne dersiniz? Daha önce MY ile sürüş filan da yaptım, o zaman XC40 P6 sürüşü daha "araba gibi" ve daha kaliteli hissettirmişti. Ancak Ioniq 5 hiç bakmadım. Donanım, kalite ve bağlantı özellikleri ile XC40 P6 sanki daha iyi hissettirir gibi geliyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pyros -- 14 Mayıs 2026; 12:59:45 > |
|
Arkadaşlar merhaba. Telefon uygulaması 7.0.0 güncellemesinden sonra ortalama tüketimimi mayıs ayı için 16kwh/100 km gösteriyor. İzmir’de yaşıyorum ve klimam hep açık. Haziranın ilk 15 günlük ortalaması da aynı. Tabi bu değerler şehir içi. Hatta son şarjımda bataryayı %82 yaptım ve bugün%67. Bu süre de de toplam 92 km yapmışım Yani %15 batarya(ki bu 12kwh yapar) ile 92 km yapmışım. Bu da 13 kwh/100 km yapar. Ancak uygulama 16.7 kwh/100 km gösteriyor. Nedenini bilen var mı? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tigger3545 -- 15 Haziran 2026; 22:45:22 > |
|
|
|
Anladım teşekkür ederim, batarya ile ilgili koruma paketi falan deniyor elektrikli araç kaskosu için, buna benzer detaylar ekli mi 23.000₺’lik primde < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nstbdmn -- 25 Haziran 2026; 17:27:59 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Koruma paketi yok sanırım böyle bir şey olduğunu da bilmiyorum bilsem yaptırırken sorardım. Kaza harici batarya tamiri/değişimi araç sahibine ait. Kaza halinde karşılıyor zaten. |
|
anladım cevaplarınız için teşekkür ederim. |
|
genelde liste fiyatından %10 indirim yapıyorlar , 3900 falan olması lazım şu anda liste fiyatından %10 inmiş hali. |
|
Nisan ayinda 3.550 TL idi.. 3.900 TL oldugunu dusunmuyorum.. Liste fiyati da degismedi sanirim pek.. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Uzun zamandır satın almak istediğim elektrikli Volvo EC40 aracımı geçen ayın sonunda alabildim. Yaklaşık bir aylık bir kullanım tecrübemle birlikte, bu süreci paylaşmak istedim. Biraz da hikaye gibi yazacağım bahaneyle konuya da hareket katarız.. Araçlar kardeş araçlar olduğu için de buraya yazacağım.. Aslında konu başlığına EC40 adını da dahil etsek hiç fena olmaz.. 2024 sonunda ben elektrik araç alma fikrine iyice alıştırdım kendimi.. Hem sürüş stilim hem de aracı kullanacağım güzergah ve üzerine de mantığım bu fikre çok uygun olunca.. O dönem aracımı sattım ve hızlıca girdim konuya.. Aslında benim için çok da uzun sürecek bir şey olmayacaktı çünkü alacağım araç belliydi. İlk gördüğüm andan beri aşık olduğum Volvo EC40.. Ama ne yazık ki süreç öyle devam etmedi. Önce bayiden aldığım bilgiler sonrasında Volvo Türkiye ile de olan konuşmalarım sonrasında ki bu 2025 ocak ayı gibi gerçekleşiyor; yakın planlarında bu aracı getirmek gibi bir durum olmadığını öğrendim. Tabi artık süreç başladığı için geri dönüş yoktu, önce IX1 kovaladım ama Xline yok denecek kadar azdı, Sportline fikrine de hiç sıcak bakmadım ve elendi. Counrtyman'in ilk meşhur olduğu zamanlardı, biz de gittik yazıldık ama o araca da ısınamadık eşimle.. Sonrasında ise 2025 ilk çeyreğinde o meşhur 230e operasyonuna denk geldik, bize de fırsat oldu ve aldık aracı.. O kadar hızlı oldu ki aslında düşünmek için zaman bile olmadı. 0 km bir BMW fikri çok güzeldi, fiyatı uygundu ( 2.100 TL) ee daha ne olsun ? Ama benim için pek öyle olmadı ! Bir kere aracın phev olması benim gibi elektrikli bir araca geçmek için her şeyini hazırlamış biri için yorucu oldu. Ben elektrikli kullanmaya çalışırken o da ben benzinli bir aracım dedi ve üç günde bir şarj etmek beni bir hayli yordu. Üzerine aracın tasarımına da zaten ısınamadığım için normal şartlarda aslında bir senede araç değiştirmeyecek kendim için süreci tekrar başlattı. Biraz da kar ederek aracı satalım ve Volvo EX40 alalım dedik. BMW'yi satmam 1,5 ay sürdü.. Bu sürede piyasayı güzelce taradım, satıcılarla görüştüm.. 2025 şubat ayında aslında EX40 alabilirdim ama o dönem tercih etmemiştim. Gelinen süreçte ikinci el düşük km görece uygun fiyatlarda da ilanlar olunca, BMW'nin üzerine aslında çok cuzi bir miktar ekleyerek bu alışverişi tamamlayabiliyordum ve gayet mantıklıydı. Tabi benim aracı satmam biraz uzun sürdü o dönem bayram ve tatil arifesi fiyatlar biraz arttı derken yine de yaptık bu alışverişi.. Ama biraz farklı olarak :) Neden ikinci el EX40 da EC40 değildi ? O kadar kötü bir dönemde bu araç alım satım işini yaptım ki piyasada EC40 için gerçek dışı satış rakamları girilmişti. EX40'dan normalde 70.000 TL fiyat farkı olan EC40 ikinci el piyasasında bir anda en az 400.000 TL daha pahalıya satılmaya çalışıyordu. Sürekli gözüm sarı sitede olduğu için olanı biteni canlı canlı izleyebildim. Her şey 3.550 TL ilan girilmesi ile başladı.. Sonra bir başkası 3.450 sonra bir başkası 3.375.. Tabi hiç biri satamıyorlardı araçları.. Hepsine de yazdım; bu aracın değerlemesini yanlış yapıyorsunuz, EX40'lar bu fiyatken sizin girdiğiniz fiyatlar doğru fiyatlar değil, ben bu fiyatlara bu aracı almıyorsam kimse almaz diyerekten çok kişi ile mesajlaştım. Sonradan elbette hepsi fiyatlarını çok düşürdüler, satamadılar da mı ilanı kaldırdılar sattılar da mı bilmiyorum ama 3.550 TL isteyen ilan en son 3.200'e düşmüştü.. Ben tabi EX40 alacağım için gözüm sürekli olarak orada.. Yıllık izindeyim iskelede araba kovalıyorum. Bir iki tane EX40 için görüşüyorum, izin dönüşü de bir tanesinde karar kılıp alacağız. Sonra yine bir EC40 ilanı gördüm ve tabi ki fiyatı yine yüksek ve tabi ki ben yine bir mesaj attım.. Ancak mesaja satıcı gayet ılımlı bir dönüş yaptı.. Ben de hemen aradım biraz pazarlık biraz sohbet o da iş uzamadan bitsin isteyen biriydi ve 3.050 TL'ye anlaştık. 6.100 km'de pırıl pırıl bir araçtı.. Aslında gözüm hep EC40'daydı ve sonunda bir anda sürpriz bir şekilde satın aldık aracı.. Fiyat bence hala bir tık pahalı ama ben de doğru ısrarım ile ancak bu rakama getirebildim. Aracı alalı tam bir ay oldu.. Bu sürede sanırım 3 kez şarj yaptım. Şehir içi de şehir dışı da tecrübelerim oldu. Aslında her ne kadar PHEV de olsa temel de bir IX1 olan 230e tecrübem sayesinde en azından donanım ve kullanım gibi alanlarda BMW ile kıyas da yapabiliyorum. Bir kere ne beklediysem o oldu.. Yani bir sürpriz ile karşılaşmadım Volvo'da.. Hatta karşılaştıysam da olumlu anlamda oldu çünkü ben bu kadar memnun olacağımı pek düşünmemiştim :) Olumlu ve çok az da olsa olumsuz yönler olarak devam edeceğim... Araya başka bilgiler de serpiştiririz belki.. Olumlular ile başlarsak; Tasarım; ben abartıyorum orası kesin de :) Bana göre tarihin en iyi premium compact crossover tasarımı.. Geçenlerde Volvo Türkiye'nin EC40 paylaşımına yazdım bunu.. Araca sahip olduktan sonra fikirlerim biraz daha sakinledi ama özellikle nadir de olsa trafikte bir C40 gördüğümde gerçekten arabaya bakmaktan boynum kilitleniyordu. Zaten özgün bir sınıf olan Coupe Crossover sınıfında benim gibi bu tasarım dilini seven otomobil kullanıcıları için muazzam bir tasarım bence.. Aslında bu aracı bir kere gördükten sonra bir daha gözünüz başka bir aracı görmüyor. Donanım; bence ikinci büyük etken bu.. Araba gerçekten dolu.. Fazla dolu.. Neden fazla dedim; çünkü rakipleri hiç bu kadar bonkör değilken Volvo da olmayabilirdi.. IX1 Xline ya da EQB'ye göre aracın donanımı gayet güzel. 360 kamera, harman kardon ses sistemi, adaptif hız sabitleyiciye paralel yarı otonom sürüş bunlar güzel donanımlar.. Diğer donanımlardan bahsetmiyorum bile.. Extended Range; çok güzel bir menzilimiz var. Hele yaz aylarında bu neredeyse tam şarjda 600 km lere kadar yaklaşıyor eğer benim gibi dikkatli ve optimum sürüş yapıyorsanız. Kahvedeki dayıların bile yeğenim ne kadar menzili var otomobilin dedikleri günlerde kesinlikle tercih sebebi diyebilirim. Multimedya; çok kullanışlı bir mutimedya sistemi var aracın.. Özellikle android kullanıcıları için entegre bir sistemin olması sanki telefonunuzu kullanıyorsunuz izlenimi veriyor. Haritaların güncel trafik verisinden tutun, youtube music uygulamasından, hatta direkt youtube uygulamasına kadar çok başarılı.. Bir de ücretsiz internet entegrasyonunu katarsak gerçekten keyif veriyor. IOS cular belki bu kadar memnun olmayabilirler ama ben kullanıcı dostu olduğunu düşünüyorum. Kablosuz bağlantısı yok aracın bu bir eksi olabilir ama dediğim gibi benim gibi android kullanıcıları bu durumdan etkilenmiyorlar. Vergilendirme ve Bakım; sanırım 2025'in ikinci yarısından sonra aracın beygir gücünde bir sınırlama yapılmış ve bu sayede daha düşük bir vergi ile karşı karşıyayız.. Ben memnunum bu durumdan.. 12.000 küsür TL vergisi çıkıyor. Bu menzil için bu vergi güzel.. Aynı zamanda ücretsiz bakım konusu da hoşuma gitti. Sanırım ilk üç bakım hediye.. Bu da bir avantaj yaratıyor. Ne BMW ne Mercedes te böyle bir hizmet yok. Bmw'nin bakım ücretleri son zamanlarda daha uygun rakamlara geliyor ama Mercedes'in bu konuda hiç acıması yok. Şimdi bir kaç eksi konudan da bahsedeyim ki fanboy demesinler ; - Araç bir C segmenti crossover ama özellikle arka hacim pek de öyle hissettirmiyor. Arka koltukların yerleştiriliş şekli ile birlikte şaft tünelinin de etkisi ile bence daha büyük olabilirdi. - Ses sisteminde bir süre cızırtı geldi.. Sonradan bu cızırtı geçti ya da azaldı gibi oldu anlamadım. Chat gpt ye sorduğumda dünya genelinde başka kullanıcıların da böyle geri dönüşler yaptığını öğrendim. Dediğim gibi şu anda bir sorunum yok ama ilk başıma geldiğinde neden böyle oldu ki demiştim. Tekrarlayabilir.. - Maps uygulaması çalışırken ilk aldığımda sesli yönlendirme gelmemişti.. Sonradan uygulamayı tekrar kurdum ve geri geldi. Buna da chat gpt başka dünya genelinde kullanıcılarının hata olarak geri bildirim yaptığını yazdı. Şu anda düzgün çalışıyor.
Şimdilik bu kadar.. Biraz uzun yazdım :) Umarım düşünenler için güzel fikirler vermişimdir.. Bu konuyu azcık canlı tutalım.. Herkese iyi forumlar.. |
|
Aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın. Ses sistemindeki cızırtı hoparlörden kaynaklı değil muhtemelen aynısını yaşadım. Hoparlörün olduğu kısmı kapatan kapak kısmının bir yerinde boşluk oluşmuşsa eğer titreşimle birlikte birbirine vurmaktan cızırtı yapıyor. Özellikle merkez hoparlörden geliyordu bende. Merkez hoparlörün üzerinde kenarlardan hafifçe baskı uyguladığınızda eğer kenar kısımlarda içeri çöken bir yer varsa ses ordan geliyordur. Normalde yapışık olması gerek ama nasıl olduysa bazı yerlerinde boşluk oluşmuş. Bunun için servise gittim o kapağın etrafına izolasyon yaparak sorunu çözeceklerini söylediler. O ara zamanım yoktu sonra giderim diyerek o aradaki boşluğa ufak bir siyah bant koyarak çözdüm cızırtıyı sonrada götürmedim bir daha. |
|
Teşekkür ederim.. İlk aldığımda yoktu, sonra başladı bir kaç gün sürdü şimdi kesildi.. Devam ederse dediğinizi yapmaya çalışacağım. Bana da önce merkezden geliyor gibi geldi ama sonra tüm hoparlörlerden aldığımı hissettim. Bugünlerde ne kadar menzil alıyorsunuz ortalama şehir içinde ? Ben 14 kw lardayım genelde.. Yoğun trafikte kullanıyorum bana fena gelmedi... Özellikle sürtünme katsayısı pek de iyi olmayan araçlarımız için bundan daha iyi olamazdı herhalde.. Son zamanlarda popüler oldu EX40.. İkinci el piyasasında rağbet gördüğünü düşünüyorum. Bu arada forumda EC40 kullanan arkadaşlar var mı merak ediyorum. İstanbul'da bile çok az var galiba.. Kim aldı bu EC40 ları :) |
|
Benim ortalamam 20 kw, gün içinde 15-16 kw ya düştüğüm oluyor ama akşam eve geldiğimde ortalama 20 kw oluyor. Kışın soğuklarda 28-30 a çıktığı oluyor. Sanırım sizin yaşadığınız yer düzlük bir şehir Ankara her yer dağ tepe olduğundan 20 altı görmedim hiç. |
|