Şimdi Ara

Volvo 850 t5 s70(teşekkür mesajı içerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam forum donanım ailesi bu ilk konum ve ilk olarak şunu belirtmek istiyorum bu foruma kayıt olmadan bile bize verdiğiniz sayısiz bilgi için teşekkürler bunu canı gönülden söylüyorum.
    -Bilgisayar oyun açmıyormu yaz google ilk sırada forum donanım gir düzelt hemen
    -Arabamı alcaksın gir google yaz hangi arabayı alıcaksan direk forum donanım cıkıyor hemen güvenle gir hangi arabaysa konuları gez öğren
    Adeta sanal bir ansiklobedi gibisiniz,resmen yaşamadan yaşam deneyimi kazandırıyorsunuz!

Lafı fazla uzatmadan ben tüm sorularımı sorayım size güveniyorum eger konu yanlış yerdeysede taşınırsa sevinirim.
    (el kitabını bulamadılar arabanın bu kadar soru sordugum için özür dilerim)

Sizin yorumlarınıza güvenerek Volvo 850 t5 aldım

Şimdi mesela bunu satıcam bu araç s70 olarak mi geçiyor yoksa aracın arkasında yazdıgı gibi direk 850 mi?

Araçta su eksiltme sorunu oluyor bu sorun neden olabilir(motor falan kuru aracı durdugum yerde kuru)?

Araca herhangi bir şekilde led,neon gibi aydınlatma sistemleri zarar verir mi?

Xenon far,cam filmi,abort egzoz gibi modifiye eşyalarının ne gibileri yasak ve muayneden geçirtmez?

Aracın arka fren lambalarının dısındaki koruma kısmı kırık bunu nerden temin edebilirim cok kötü bir görüntü sergiliyor ve bunu komple set olarak mı yoksa tekli alabilirmiyim?

Volvo yedek parçası cok zor bulunur ve pahalıdır diyorlar,bu forumu okudugumda yedek parçadan yana sorun olmaz biz temin ederiz yazılarıyla karşılaştım kimler yardımcı olabilir?

Volvo t5in bir support dügmesi var vitesin yanında bu düğme sanırım turbo dügmesi benzini sömüren cinsten bunu nerde ve ne şekilde kullanabilirim mesela 200le giderken mi acıcam yoksa 150 ile giderken açabilirmiyim yoksa kalkışta bile açılır mı?
    Araba 150.000 motoruna güzel bir bakım yaptırmıs triger kayışı değiştirmiş acaba benim hangi bakımları yaptırmam lazım şanzuman yağnı değiştirmelimiyim
    not:Kastamonuda volvo servisi yok anlayan ustada fazla var mı bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evil_ -- 22 Nisan 2014; 20:30:49 >

• Benim soru hakkında bilgim yok ama tek tavsiyem burada yazan her şeye güvenmeyin

Ne yazacağım derseniz satarken aracın ruhsatında ne yazıyorsa onu yazın.

Turbo düğmeye basınca hemen devreye girdiğini sanmıyorum araba yarışı oyunu değildir bence o hızlara çıkmadan motoru biraz ısıtıp sonra açmak lazım sonra hız yapmak ondan sonra da biraz bekleyip motoru soğutup turboyu kapatmak lazımdır bence

Muayeneden geçip geçmemeye şartlara bakarak görebilirsiniz bazıları hafif kusur bazıları ağır kusura giriyor mesela cam film hafif xenon (xenon sensörü yoksa araçta) ağır kusur bildiğim kadarıyla.

Parçayı ya çıkmacılardan bulursunuz ya internetten ya da volvo servisi şayet getiriyorsa oradan getirtebilirsiniz ama tahminim volvo servisinde baya bir pahalı olur

Motoru ile ilgili sorunu işini bilen aracı tanıyan bir ustaya götürün o size anlatır

• Hocam, sonuna kadar okudum.
    Sadece otomatik şanzıman konusunda bildiğimi paylaşayım.

"Şanzıman yağı değişmez, eksilirse ilave edin" diyenlere manuel şanzıman da olsa, otomatik de olsa itibar etmeyin, hemen oradan ayrılın.
    Şanzıman yağını takribi 60.000 km'de değiştirmelisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BmCpRo827 -- 22 Nisan 2014; 1:29:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BmCpRo827

Hocam, sonuna kadar okudum.

"Şanzıman yağı de" dğişmez, eksilirse ilave ediniyenlere manuel şanzıman da olsa, otomatik de olsa itibar etmeyin, hemen oradan ayrılın.

hocam sanırım bu arabanın sanzıman yagı ne değimiş nede eklettirilmiş ona bi baktırmamda fayda var burda bi konu okumustum otomatik samzuman bozulma sebebi diye sansuzman yagı böyle pütür pütür bi hale geliyormus onu değiştirmeniz lazım yazıyordu dogrusu böyleyse böyle yapalım fazla bi bilgim yok benim cevap için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: evil_

quote:

"Şanzıman yağı de" dğişmez, eksilirse ilave ediniyenlere manuel şanzıman da olsa, otomatik de olsa itibar etmeyin, hemen oradan ayrılın.

hocam sanırım bu arabanın sanzıman yagı ne değimiş nede eklettirilmiş ona bi baktırmamda fayda var burda bi konu okumustum otomatik samzuman bozulma sebebi diye sansuzman yagı böyle pütür pütür bi hale geliyormus onu değiştirmeniz lazım yazıyordu dogrusu böyleyse böyle yapalım fazla bi bilgim yok benim cevap için teşekkürler

Değiştirin hocam, o yağ ne kadar uzun ömürlü olsa da belli bir süre sonra özelliğini kaybediyor.

Çok büyük bir maliyeti yok, sanayi ortamında şanzıman yağı değişimi 100,00 TL'yi bulmaz bile.

• quote:

Selam forum donanım ailesi bu ilk konum ve ilk olarak şunu belirtmek istiyorum bu foruma kayıt olmadan bile bize verdiğiniz sayısiz bilgi için teşekkürler bunu canı gönülden söylüyorum.
    -Arabamı alcaksın gir google yaz hangi arabayı alıcaksan direk forum donanım cıkıyor hemen güvenle gir hangi arabaysa konuları gez öğren

Adeta sanal bir ansiklobedi gibisiniz,resmen yaşamadan yaşam deneyimi kazandırıyorsunuz!

Lafı fazla uzatmadan ben tüm sorularımı sorayım size güveniyorum eger konu yanlış yerdeysede taşınırsa sevinirim.

Şimdi mesela bunu satıcam bu araç s70 olarak mi geçiyor yoksa aracın arkasında yazdıgı gibi direk 850 mi?
    Araçta su eksiltme sorunu oluyor bu sorun neden olabilir(motor falan kuru aracı durdugum yerde kuru)?
    Xenon far,cam filmi,abort egzoz gibi modifiye eşyalarının ne gibileri yasak ve muayneden geçirtmez?
    Aracın arka fren lambalarının dısındaki koruma kısmı kırık bunu nerden temin edebilirim cok kötü bir görüntü sergiliyor ve bunu komple set olarak mı yoksa tekli alabilirmiyim?
    Volvo yedek parçası cok zor bulunur ve pahalıdır diyorlar,bu forumu okudugumda yedek parçadan yana sorun olmaz biz temin ederiz yazılarıyla karşılaştım kimler yardımcı olabilir?
    Volvo t5in bir support dügmesi var vitesin yanında bu düğme sanırım turbo dügmesi benzini sömüren cinsten bunu nerde ve ne şekilde kullanabilirim mesela 200le giderken mi acıcam yoksa 150 ile giderken açabilirmiyim yoksa kalkışta bile açılır mı?
    Araba 150.000 motoruna güzel bir bakım yaptırmıs triger kayışı değiştirmiş acaba benim hangi bakımları yaptırmam lazım şanzuman yağnı değiştirmelimiyim

şimdilik sorularım bu kadar cevaplarınız için teşekkürler şimdiden

Hocam şimdi basitçe irdeleyelim.

850 T5 S70'ten ayrı bir araba. Yalnız çok zevkli ve güzel bir performansı vardır.
    850 bu:
    S70 bu:

Su eksiltmeyi anlamak için motorun çalışması ve devirdaimin başlaması lazım. Ya da genleşme kabının tepesinden hava basılarak olası bir kaçak tespit edilebilir. Hatta renkli antifiriz koyarsanız su aktığı yeri boyar. Eğer bir yerlerden kaçırıyorsa bu iyi. Silindirin içine vermesin de, önemli olan o.
    Muhtemelen devirdaim pompasından ya da borulardan kaçırıyor olabilir. Ancak motor dururken kendi kendine anlaşılmaz.
    Su eksiltme miktarı ne kadar?
    Açıkçası Volvo gibi bir araca Xenon, Led gibi ışıklandırma yakışmayacaktır. Yine de tercih sizin. İyi bir markanın iyi bir usta tarafından yapılan montajı mutlaka tercih edilmelidir. Aksi takdirde elektrik sıkıntıları baş gösterebilir.
    Xenon far eğer mercekli, far yıkamalı ve otomatik yükseklik ayarlı değilse muayeneden zaten geçmez. Orijinal olmayan Xenon tavsiye edilmez.
    Cam filmi hafif kusur olarak geçiyor ancak polis görürse sıkıntı çıkartabilir. Ceza kesip arabayı bağlamaya kadar götürebilir.
    Abart egzoz yasak. Zaten T5 gibi bir motorunuz var, bırakın egzoz değil motor bağırsın.
    Dış kapak sadece bulunabilir. Çıkma da bulabilirsiniz sanırım. Yedek parçası aslında çok zor bulunmaz, çok pahalı değildir. Sadece anlayan ustası meseledir.
    Fiyat pahalılığı olarak, emsali bir BMW kadar diyebilirim ancak T5 biraz daha pahalı olabilir. Ancak parça bulunmuyor diye bir şey yaşamazsınız. En kötü yurt dışından getirtirsiniz, yine getirtirsiniz. Biraz da hangi ilde yaşadığınıza bağlı.
    Aracınız otomatik vitesli ise, sanıyorum ki spor moduna alıyor aracı. Benim aracım manuel ve atmosferik olduğu için çok yardımcı olamayacağım maalesef. Yine de S40'ın kitabında buna benzer bir şey olabilir. Malum T4 var onda da. Yarın aracın yanına inince bakar, yazarım unutmazsam. Aslında deneyebilirsiniz. Kendiniz kurcalayarak çözün diyebilirim.
    Şanzıman yağı eğer otomatikse ömürlük diye geçer. Yine de dilerseniz değiştirin. Eğer motoru bakımlıysa, kilometreye bakılmaz Volvo'da.
    Kastamonu'da oturuyormuşsunuz, büyük onarımlarda Ankara'ya götürebilirsiniz aracı (Rektefiye gibi) onun dışında parça teminini Ankara'dan getirtebilirsiniz. Ankara'daki Volvo servisi size parça gönderecektir diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

Selam forum donanım ailesi bu ilk konum ve ilk olarak şunu belirtmek istiyorum bu foruma kayıt olmadan bile bize verdiğiniz sayısiz bilgi için teşekkürler bunu canı gönülden söylüyorum.

şimdilik sorularım bu kadar cevaplarınız için teşekkürler şimdiden

850 T5 S70'ten ayrı bir araba. Yalnız çok zevkli ve güzel bir performansı vardır.
    850 bu:

S70 bu:

Su eksiltmeyi anlamak için motorun çalışması ve devirdaimin başlaması lazım. Ya da genleşme kabının tepesinden hava basılarak olası bir kaçak tespit edilebilir. Hatta renkli antifiriz koyarsanız su aktığı yeri boyar. Eğer bir yerlerden kaçırıyorsa bu iyi. Silindirin içine vermesin de, önemli olan o.
    Muhtemelen devirdaim pompasından ya da borulardan kaçırıyor olabilir. Ancak motor dururken kendi kendine anlaşılmaz.
    Açıkçası Volvo gibi bir araca Xenon, Led gibi ışıklandırma yakışmayacaktır. Yine de tercih sizin. İyi bir markanın iyi bir usta tarafından yapılan montajı mutlaka tercih edilmelidir. Aksi takdirde elektrik sıkıntıları baş gösterebilir.
    Xenon far eğer mercekli, far yıkamalı ve otomatik yükseklik ayarlı değilse muayeneden zaten geçmez. Orijinal olmayan Xenon tavsiye edilmez.
    Cam filmi hafif kusur olarak geçiyor ancak polis görürse sıkıntı çıkartabilir. Ceza kesip arabayı bağlamaya kadar götürebilir.
    Abart egzoz yasak. Zaten T5 gibi bir motorunuz var, bırakın egzoz değil motor bağırsın.
    Dış kapak sadece bulunabilir. Çıkma da bulabilirsiniz sanırım. Yedek parçası aslında çok zor bulunmaz, çok pahalı değildir. Sadece anlayan ustası meseledir.
    Fiyat pahalılığı olarak, emsali bir BMW kadar diyebilirim ancak T5 biraz daha pahalı olabilir. Ancak parça bulunmuyor diye bir şey yaşamazsınız. En kötü yurt dışından getirtirsiniz, yine getirtirsiniz. Biraz da hangi ilde yaşadığınıza bağlı.
    Aracınız otomatik vitesli ise, sanıyorum ki spor moduna alıyor aracı. Benim aracım manuel ve atmosferik olduğu için çok yardımcı olamayacağım maalesef. Yine de S40'ın kitabında buna benzer bir şey olabilir. Malum T4 var onda da. Yarın aracın yanına inince bakar, yazarım unutmazsam. Aslında deneyebilirsiniz. Kendiniz kurcalayarak çözün diyebilirim.
    Şanzıman yağı eğer otomatikse ömürlük diye geçer. Yine de dilerseniz değiştirin. Eğer motoru bakımlıysa, kilometreye bakılmaz Volvo'da.
    Kastamonu'da oturuyormuşsunuz, büyük onarımlarda Ankara'ya götürebilirsiniz aracı (Rektefiye gibi) onun dışında parça teminini Ankara'dan getirtebilirsiniz. Ankara'daki Volvo servisi size parça gönderecektir diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster

850 bu:
    S70 bu:

cevaplarınız için çok çok teşekkür ederim
    su eksiltme yaklasık 1-2 litre eksikti su eksik ısıgı yanıp durdu arabada (o tusu çözene kadar öldük zaten)
    bugün 40-50 km gittim aracı durdurunca bi kaputu açtıgımda su bayagı sıcaktı kapagı actım fazla bi eksitlme yoktu kafasına göre mi eksiltiyor yoksa hic mi su eklenmemiş bilmiyorum(babamda biraz ilgilendide)

led derken ben böyle bişi istiyorum şimdilik belki ileride böyle

belki çok ileride böyle neon sadeliği fazla bozmadan

zaten abort egzoz sevmeyen hatta şahinci tayfası yüzünden nefret eden bi tipim sadece bilgi amaçlı sordum

kendim kurcalarsam bi yerini bozarım falan diye korkuyorum yada açık kalır gece aküyü falan bitirir bi ışıgına falan dokunurum
    (acaba kontagı kapatıp kapıyı kilitleyince otomobilin herşeyi kapanıyormu onuda bilmiyorum)
    benim vites otomatik suan deyim yerindeyse yağ gibi geçişleri ömürlük diyorlarsa gerçekten bir sorun cıkacak gibi degil ama ben biraz titizim sanırım.
    motor bakımlımı bilmiyorum ama son bakım faturasını gösterdi galeriden almıştım 4000 tl masraf etmiş ama üstten görünüşü çok güzel
    zaten kastamonu ankara arası 3-4 saat dümdüz yol su eksiltme arızası için bile oraya gitmek istiyorum neredeyse buradaki ustalar bizim arabada cıkartmasılar acemiliklerini.
    (yorumların için çok çok teşekkürler gerçekten)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evil_ -- 22 Nisan 2014; 1:55:13 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam hayırlı olsun, yarın tekrar bakarım konuya. :)
  • arabaya sonradan eklenecek elektriksel uygulamalarda uygulanan şeyin kalitesi çok önemli. dandik kablo kullanmayın. bu yüzden yanan 2 tane araba biliyorum etrafımda. ince kalitesiz kablo kullanıp yalıtımı da iyi yapılmayınca yangına davetiye çıkarılıyor. ne kadar az oynanırsa arabanın elektrik tesisatıyla o kadar güvenli bir araç olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hypnotica

arabaya sonradan eklenecek elektriksel uygulamalarda uygulanan şeyin kalitesi çok önemli. dandik kablo kullanmayın. bu yüzden yanan 2 tane araba biliyorum etrafımda. ince kalitesiz kablo kullanıp yalıtımı da iyi yapılmayınca yangına davetiye çıkarılıyor. ne kadar az oynanırsa arabanın elektrik tesisatıyla o kadar güvenli bir araç olur.

demek araçlar durdurk yere bunun yüzünden yanıyor cevabın için teşekkürler hocam en iyisi taktırmamak yada cok kaliteli işçilikle çalışan bi yer bulmak
  • Her renk yazmışsin pembe mavi , gözümü yordu yarıda bıraktım, neden böyle tüm mesajı gökkuşağı gibi yazdın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANIL-D

Her renk yazmışsin pembe mavi , gözümü yordu yarıda bıraktım, neden böyle tüm mesajı gökkuşağı gibi yazdın

hemen hepsini siyah yaparım hocam renk rnek dikkat çeksin diye yapmıstım
  • Elektrik tesisatini park lambalarindan çektim bilirsiniz. Veya ayrı bir düğme koydurup kendiniz açıp kapatabilirsiniz. Burada önemli olan şeyler sağlam kablo cektiginiz kablodaki aynı volt ile çalışan ampuller ve en önemlisi sağlam bir devre ve SİGORTA

• evil_ kullanıcısına yanıt
    support düğmesinin fotosunu atabilirmisinz?
  • quote:

quote:

quote:

Değiştirin hocam, o yağ ne kadar uzun ömürlü olsa da belli bir süre sonra özelliğini kaybediyor.

Çok büyük bir maliyeti yok, sanayi ortamında şanzıman yağı değişimi 100,00 TL'yi bulmaz bile.

Alıntıları Göster
    Bana borç verir misin hoca?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falken34 -- 23 Nisan 2014; 0:51:13 >

• Hocam benim kitapçıkta E - S - W var. Ekonomi - Spor - Kış (Winter) diyor.
    Eğer Sport ya da Support olarak aynı şeyden bahsediyorsak, araç hareket halinde geçiş yapılabiliyor, kontak kapatılsa bile sistem seçili modu hafızada tutabiliyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: falken34

Bana borç verir misin hoca?

"Niye ? Tırcılar zengin mi oluyor ?"
  • Allah aşkına güzelim volvo.yu şu uyuz allı morlu ışıklarla heba etmeyin.Volvo.nın asil duruşuna,kalitesine asla yakışmayan gereksiz işler bunlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.