Şimdi Ara

volvo 1993-2006 modelleri ile ilgili sorularınız yanıtlanır (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
567
Cevap
10
Favori
93.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

iki farklı aracın tüketimlerinin aynı olması mümkün değildir.bence şehiriçi tüketim değerinde bir yazılış hatası var. ama uzun lafın kısası benim için önemli olan performans dersen t5 al. yok çok önemli değil dersen 2.0t al.

ama t5 her zaman daha fazla yakacaktır.çünkü araç 2500 devire geldiği an turbo devrede olacak ve 90 km ve üstü gaz vermelerde tüketim çok artacaktır.bunun önüne geçmek için turbo açılma devri 2500 den 3500e getirilmelidir. bu şekilde araç 3500 devire gelmedikçe turbo açılmayacaktır.
  • Merhaba Meteg Hocam,

Geçen gün servise gittiğimde (triger değişimi- yağlama ve filtrelerin değişimi için) dalgınlığım nedeniyle hava filtresini değiştirtmedim. Usta söküyordu, ben bir an için söktüğünün Polen filtresi olduğunu düşündüm (Halbuki polenin yerini biliyorum) ona "gerek yok usta bir kaç ay önce değiştirmiştik" dedim. Hava ile bir temizledi yerine taktı. Sonradan aklım başıma geldi ama o an için söylemeye de utandım öyle kaldı yani.

Şimdilerde kafama takıldı. Ne dersin mutlaka değiştirtmeli miyim? Yoksa çok önemli bir parça değil midir, diğer bakıma kadar idare eder mi? Ayrıca ben bu filtreyi alsam kendim takamaz mıyım? Bu sayede hobi tarzında birşeylerde öğrenmiş olurdum. Bir de araştırırken çeşitli hava filtrelerinin olduğunu gördüm. Silindir şekilinde olanlar, flat olanlar yok bazısı gücü de arttırıyormuş vs. Bu hava filtresi işine en azından kısaca değinebilirsen sevinirim.

Teşekkürler..

• us85

hayır bu araçlarda devire 2500 e gelmeden turbo etkin değildir.2500 altında araç normal atmosferik araç gibi davranır.
  • highwaymouse aracın neydi? ona göre cevap yazacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: meteg

highwaymouse aracın neydi? ona göre cevap yazacağım

s60 2.0t 2003 model hocam.
  • highwaymıouse,

hava filtresinin her periyodik bakımda 10,000 kmde bir veya 15,000 km de bir değişmesi doğru olandır.zira ülkemiz yol koşulları avrupa ülkelerine nazaran daha 'ağırdır' yani tozlu ve pistir.bu yüzden her 10 veya 15 binde bir değişim gereklidir.yağı da daima filtre ile beraber değişmek aracın motorunun sağlığı açısından şarttır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meteg

highwaymıouse,

hava filtresinin her periyodik bakımda 10,000 kmde bir veya 15,000 km de bir değişmesi doğru olandır.zira ülkemiz yol koşulları avrupa ülkelerine nazaran daha 'ağırdır' yani tozlu ve pistir.bu yüzden her 10 veya 15 binde bir değişim gereklidir.yağı da daima filtre ile beraber değişmek aracın motorunun sağlığı açısından şarttır.

Teşekkürler hocam. Peki bunu ben yapabilir miyim filtreyi bulup alabilirsem. İnce bir noktası veya zorluğu var mıdır? Bir de piyasada bazı filtreler var. Fiyatı da yüksek 100-150 gibi. Bunların farkı nedir? Gerçekten performansa falan faydası var mı?
  • Sn meteg ustam,
    Artık bende volvo sahibi olarak aranızdayım. Bu sabah kaporomu verdim ilk sahibinden orjinal 77.000 de Bir S70 2.0T5 aldım test sürüşündeki performasına inanamadım. Ve açıkçası korktum. Siz birara ebay den parça aldığınızdan bahsetmiştiniz. Gümrük sorun olmuyormu? Ön farları değiştirmek istiyorum aşağıdaki sitedeki farlardan almak istiyorum. Aynısını e-baydan bulabilirmiyim acaba yardımcı olursanız sevinirim.

http://www.ipdusa.com/version.asp?strPageHistory=category&numSearchStartRecord=0&strParents=128,371&P_ID=4861&CAT_ID=371&V_ID=13143

• quote:

Orijinalden alıntı: sazrak

Sn meteg ustam,
    Artık bende volvo sahibi olarak aranızdayım. Bu sabah kaporomu verdim ilk sahibinden orjinal 77.000 de Bir S70 2.0T5 aldım test sürüşündeki performasına inanamadım. Ve açıkçası korktum. Siz birara ebay den parça aldığınızdan bahsetmiştiniz. Gümrük sorun olmuyormu? Ön farları değiştirmek istiyorum aşağıdaki sitedeki farlardan almak istiyorum. Aynısını e-baydan bulabilirmiyim acaba yardımcı olursanız sevinirim.

http://www.ipdusa.com/version.asp?strPageHistory=category&numSearchStartRecord=0&strParents=128,371&P_ID=4861&CAT_ID=371&V_ID=13143

Hayırlı ugurlu olsun. Kazasız belasız yolculuklar dilerim..

• Hayırlı olsun sazrak. Aldığın aracı sanırım biliyorum. Beyaz renkte, Bülent Usta'dan aldın. Araç dört dörtlük, kullanılmamış gibi birşey.

quote:

Orijinalden alıntı: sazrak
    Sn meteg ustam,

• herkese slm yeni katılıyorum ve öncelikle şunu belirteyim forum sitelerinde hatta bu sitede de dahil hiç bi araç kullanıcısı volvo kullanıcıları kadar profesyonelce ve mantıklı düşünmüyor(genel itibariyle)Volvo ya binmek insanı belli bir şekle mi sokuyor yoksa aynı şekilde ki insanlar mı hep volvo ya biniyor bu ayrı bir tartışma konusu belki :)

neyse meteg ustam danışmanlık ücreti alsan yeridir gerçekten işini iyi biliyorsun sormak istediğim 2000 model s 70 t5 almayı düşünüyorum kafamda bazı şeyler var ama sana sormak istedim nelere dikkat etmeliyim
  • s70 kullanıcısı yokmu hiç kullanan biriinden deneyimlerini almak istiyorum
  • Evet aynen öyle Bülent ustadan aldım. Çok düzgün bir insan tanıdığım anda sevdim. Biraz pahallı aldım ama önemli değil araba hakikaten çok toplu keyfe keder az bir masrafı var o kadar. Bir tek farlarını değiştireceğim. Birde 2 tampon boyanıp pasta cila atılacak o kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Violent666

s70 kullanıcısı yokmu hiç kullanan biriinden deneyimlerini almak istiyorum

Merhaba,
    Öncelikle hoş geldiniz.
    Bence benzer düşünenler Volvo da buluşuyor. Volvo değiştirmiyor
    S70 le ilgili ne diyebilirm..
    MÜKEMMEL.
  • Merhaba arkadaşlar,
    2001 model s40 2.0t aracımda klima problemi yaşıyorum.Klima ısıtmıyor, devamlı olarak sanki 18 derece gibi soğuk hava üflüyor.Daha önce de bu problem vardı ama daha değişik bir şekilde, şöyle ki; klima ya devamlı sıcak ya da devamlı soğuk hava üflüyordu, derece ayarını değiştirmekşle fark olmuyordu .Şu an sadece çok soğuk hava üflüyor.Bu sebeple klima gazında problem olmadığını varsayıyorum.Termostat yada başka bir arıza olabilir mi?Havalar iyice soğumadan cevap alabilirsem süper olur.
  • Merhaba,

Şu anda euro civic kullanıyorum. Daha büyük ve daha güvenli bir araca geçme isteğim var 2010'da ve volvo da iki seçeneğe indirdiğim listemin başında yer alıyor. Temiz bir 2006-2007 model xc70 2,4 D D5 AWD bulursam değerlendirmeyi düşünüyorum. Ancak bir kaç bilgiye ihtiyacım var, paylaşırsanız sevinirim.

1. Bu aracın yakıtı çok tükettiği malum ancak bir değer var mıdır ortalama?
    2. Bu model aracın yıllar içinde sabitlenmiş kronik sorunları var mıdır?
    3. Aracı alacağım zaman özellikle dikkat etmem gereken nokta (lar) var mıdır volvo'ya has olan? Genelde biliyorum nelere bakılacağını ancak ben bu araca özel bir durum var mıdır diye soruyorum.
    4. Bir araç denk gelirse Maslak veya Levent Sanayi'de genel olarak aracın alınabilirliğine görüş verecek bildiğiniz usta var mıdır?

İyi günler, teşekkür ederim
  • merhabalar,

bir süredir foruma ve konuya bakma ve yazma imkanım olmadı o yüzden özür dileyerek direkt olarak cevaplara geçiyorum.

sazrak aracın hayırlı uğurlu olsun... Ebayden parça getirmek mümkün ama tek koşulu dolar bazında 150 doları* euro bazında da 150 euroyu* geçmemesi.geçmesi halinde gümrüğe kesin olarak takılıyor ve ödeyeceğin vergiler ile ebayden alışverişin hiçbir avantajı kalmıyor. özellikle stop lambası,far ve büyük ve de ağır parçalarda kesin olarak sorun çıkmakta.

*ürün fiyatı artı nakliye ücreti toplamı fiyat bu değerleri geçmemelidir.

vioalant 666 arkadaşımıza gelir isek...

bu araçlar çok sağlam ve güvenilir araçlardır.ama aynı şeyler parça fiyatları için geçerli değildir.ve herhangi bir yerde bazı parçaları bulmanız kolay değildir.herhangi bir arıza çıkarsa tamiri de öyle basit değildir.ucuz da değildir.o yüzden birazcık araba mekaniğiden anlamanız size yardımcı olabilir.2000 model s70 i alabilirsiniz ama aracın detaylı olarak incelenmesi şarttır. mekanik ve elektriksel olarak sağlamlığı onaylanırsa(rapor ile) ozaman alabilirsiniz. s70 bir önceki kasa olan ve benim de kullandığım 850 modelinin makyajlanmış ve bazı iyileştirmeler yapılmış halidir. bugün param olsa gözüm kapalı olarak alacağım tek araçtır.

tayyar25,

senin klima ısı müşüründe arıza var.bu müşür volvolarda çok sık arızalanır ve bu arıza sonrası bir sıcak bir soğuk üfler.. tek çaresi parçanın yenilenmesidir. 100 tl gibi bir fiyatı vardır.

nikolaihell,

xcserileri doğal olarak standart sedan araçlara göre daha fazla yakacaktır.sebebi ise ağırlığın fazla olmasıdır.ki ortalama bir sedan volvo 1300-1500 kg arasıdır. xc serilerin en az 1600 kg olacaktır. bu kadar yüksek bir kütleyi ilerletmek haliyle zor ve pahalıdır. d5 tercih etmen senin yararınadır.hele awd olacaksa bu araç kesin olarak d5 olmalıdır.

2000-2005 arası üretilen xclerde sorun çoktu ama daha sonra azaldı. tüm volvolar gibi bu araçta da triger kayışı ve gergisi zamanında değişmeli(120,000km) de bir ve otomatik şanzıman yağıda her 70,000km de bir değişmelidir. bu iki madde çok önemlidir. bir üçüncüsü ise motor yağı ile beraber değişecek olan yağ filtresinin volvonun kendi filtresi olmasıdır.aksi halde motorda hasara kadar giden bir sorunlar zinciri görülebilir.

maslakta bildiğim bir yer ne yazık ki yok.

kolay gelsin...

• Bilgi için teşekkür ederim meteg.
  • s70 ler (t5 veya t) ne kadar yakıyor arkadaşlar şehir içi?
  • S70 araçların t modelleri şehiriçinde 10-13 litre t5 olanlar ise 11-15 civarı yakarlar. sebebi ise şehiriçi trafiğin dur-kalk şeklinde oluşudur. aracın vitesinin otomatik veya manuel oluşu, motorun durumu aracın genel durumu bu tür rakamlarda belirleyicidir. ama markası ne olursa olsun eski veya yeni olsun tüm araçlar şehiriçi trafikte normalden %40 daha çok yakarlar.

sebebleri:

1-gidiş geliş toplam katedilen mesafe 15 kmden kısa ise motor nomal çalışma sıcaklığına ulaşamayacağı için normalden 2 kat hatta 3 kat fazla yakacaktır.

2-sabit bir hızla gidilemeyeceği için tüketim gene normalden çok fazla olacaktır.araçların dur-kalkta fazla yakmasının sebebi bir aracın tüketiminin en çok aracı hareket ettirirken gerçekleşmesidir.sürekli durulup kalkıldığı için tüketim katlanır.

3.hava koşulları da tüketimde belirleyicidir.soğuk havada aracın tüketimi normalin 2 katı hatta 3 katı olabilir

4-motor,yakıt sistemi,ön düzen gibi araçla ilgili önemli parçalarda arıza veya ayarsızlık oluşu da tüketimin artmasının sebebidir.

5-Türkiyede birçok kişinin yaptığı en büyük yanlış olan araca normalden büyük yanaklı,tabanlı lastik ve jant takmak aracın tüketimini katlayarak arttıracaktır.

6-lastik basınçlarının eksik veya fazla olması yani yanlış olması da gene tüketimi artırmaktadır.

7-önünüzdeki araçla aranızdaki takip mesafesini korumak, kendinizi yol ve hava koşullarına göre ayarlamak gene tüketimi azaltmakta fayda sağlar.

8-az yakıt tüketimi sağlamak isteyenler gaza doğru basmayı öğrenmek zorundadırlar. ani kalkış ve duruşlardan kaçınmak tüketimi azaltacaktır.

kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meteg -- 10 Kasım 2009; 16:23:27 >

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.