Şimdi Ara

Volte hala operator icimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Turk telekom faturaliya gecis talebi birakdim gecicegim gecdigimde volte ve vilte aranalari hala operator icimi turkcell volte kullanan arkadasi arayamazmiyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu volte işi yaş çıktı tüm numaraları volte ile arayabilmeliyiz.
  • Yaş olacağı belliydi ama o kadar reklam, haber vs. olunca işe yarar bir şeyler yapmışlardır diye umuyordum.

Çok denemedim ama şu anki durum nasıl acaba? Hangi telefonlardan telefonlara çalışıyor vs.?

Turkcell'e VoLTE için mesaj gönderdim telefonunuz (Galaxy S5) desteklemiyor dedi. Bir daha da bir keresinde Galaxy A5'i olan birini aradım, çağrıyı kapattığımda 4.5G yazıyordu. Ancak o kadar hızlı 3G şebekesinden anca çeken 4G'ye geçiş mi yaptı, yoksa gerçekten 4G üzerinden miydi anlamadım.
  • Operatörler niye her cihaza tek tek destek veriyor ? Her cihazın ses kodlaması mı farklı ?
  • Bilmiyorum ben de. Ses ile ilgili bir şey değildir bence. Muhtemelen telefon yazılımına operatörün VoLTE için kullanacağı özel IP adreslerinin vs. tanımlanması gerekiyordur diye düşündüm. Ancak sadece bu kadar olsa normal güncellemelere üreticiler bunları ekleyerek de cihazlarını uyumlu hale getirebilirlerdi.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Benim telefon gm 5plus guncellemelerle turkcell ve vodafone volte ve vilte acilfi telekom sebekesi icin daha destek gelmedi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Bilmiyorum ben de. Ses ile ilgili bir şey değildir bence. Muhtemelen telefon yazılımına operatörün VoLTE için kullanacağı özel IP adreslerinin vs. tanımlanması gerekiyordur diye düşündüm. Ancak sadece bu kadar olsa normal güncellemelere üreticiler bunları ekleyerek de cihazlarını uyumlu hale getirebilirlerdi.

son çıkan modellerde volteyi veriyorlar hocam zor değil bence pazarlama var bu işin ucunda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iPhone son modelde dahi VoLTE yok. Beni bu 4G muhabbetinde hayal kırıklığına uğratan bir konu varsa, o da bu VoLTE dir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çoktan kullanıldığı yerlerde tam olarak oturmamış bir teknoloji. Türkiye'de de bir sıkıntılarının çıkması normaldi. Aslında bu LTE biraz daha yüksek hız sağlamak dışında çok eksik bir teknoloji. SMS göndermeyi desteklemişler mesela, ancak kalan kullanım bilgisi için şebekenin 3G'ye düşmesi gerekiyor. IP tabanlı şebekede olmanın sıkıntıları bunlar. Belli şeylerde eski devre anahtarlamalı sisteme gerek oluyor tüm özellikler IP tabanlı sisteme adapte edilmediği için. Sonradan da LTE-A, LTE-M, LTE-U, VoLTE, ViLTE her tür şeye dallandırmaya başladılar teknolojiyi ama düzgün bir bütünlük halinde olamadı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.