Şimdi Ara

Voltaj Yükseltme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben 3.7 voltu 5 volta yükseltmek istiyorum. Bunun için ne kullanabilirim. Ayrıca mümkün olduğunca küçük bir devre lazım. Voltaj regülatörü olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multicaglar -- 24 Mayıs 2015; 6:32:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Regülatör sabitlemek için kullanılır. Zaten genelde kablosuz projeler yapanlar 3.7V Li-On batarya kullanır bunu 5V yapmak için size gereken Step-Up devresidir.320Volt gibi sitelerde bulabilirsin. Tek yapman gereken 3.7V-5V Step-Up diye aratmak.

• İstersen hazir devreler de var. Ya da 20liraya powerbank alirsin icindeki devreyi ayirirsin. Pilini de kullanirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana küçük bir devre lazım. Mesela 15x7mm gibi bir de 3.7 volt pil kullanacağım ama pili kullandıkça voltaj düşer sanırım. Çıkış voltajının 5v sabit olması lazım 1 amper verecek.

• İnternette hazır devre buldum(step up devresi). Fakat raspberry pi ve arduino için diyor. Bunun çalışması içi mikrodenetleyiciden veri mi alması gerekiyor yoksa raspberry ve arduino için çok kullanıldığı için mi öyle denilmiş?

• quote:

Orijinalden alıntı: multicaglar

İnternette hazır devre buldum(step up devresi). Fakat raspberry pi ve arduino için diyor. Bunun çalışması içi mikrodenetleyiciden veri mi alması gerekiyor yoksa raspberry ve arduino için çok kullanıldığı için mi öyle denilmiş?

Hayır veri ile alakası yok.Arduino ve RasPi kablosuz projelerde çok fazla kullanıldığı için öyle yazmışlardır.Step-Up devresi voltaj yükseltme görevi yapıyor data ile alakası yok +- girer +- çıkarsın

• quote:

İyi günler...

Ben 3.7 voltu 5 volta yükseltmek istiyorum. Bunun için ne kullanabilirim. Ayrıca mümkün olduğunca küçük bir devre lazım. Voltaj regülatörü olur mu?

MC34063 entegresi ile step-up converter devresi uygun olur.
    MC34063 entegresinin min.voltajı 3V ve kurtarır gibi.Tabi amperajı da(max.1,5A) yeterli olur.Eklediğim devredeki bobin özelliği 10-15uH olabilir.
     Voltaj Yükseltme

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Direnç watt yükseltme
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • malisert32 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler fakat bana küçük bir devre lazım. Ayrıca çok sayıda yapma ihtimalim de var.

• quote:

Teşekkürler fakat bana küçük bir devre lazım. Ayrıca çok sayıda yapma ihtimalim de var.

Bundan daha küçük bir devre ben bilmiyorum.
  • malisert32 kullanıcısına yanıt
    Boyutu tahmini ne kadardır?

• Ben de merak ettim doğrusu bir çizeyim bakalım boyut ne çıkacak?Galiba 3x4cm'yi geçmez.Belki de 3x3cm.
  • Bu gün biraz yoğunum,çizim yapmadım,arşivimdeki önceden çizdiğim 10-35V in,,,5V out bir devrenin boyutunu örnek göstermekle yetineceğim.
    Eklediğim resimde görüleceği gibi ayarlı dirençli,giriş ve çıkış konnektörlü olduğu halde ebat=6,5cmx3cm
    Bu durumda konnektör ve ayarlı pot olmadığını düşünürsek sizin devre boyutu da en fazla 3cmx4cm gibi.
     Voltaj Yükseltme

• iki adet bataryayı seri bağlayıp 7805 ile 5 v ye sabitleyebiliriz işini görürse tabii
  • @malisert32
    Güzel fakat bana daha da küçük lazım 2x2 gibi hatta mümkünse daha küçük

@tr-ex
    Maalesef 2 pil koyma imkanım yok mümkün oldukça az hacimli olması gerekiyor.

Şöyle bir şey buldum işimi görür mü?

Voltaj Yükseltme Voltaj Yükseltme Voltaj Yükseltme

Input voltage: 2.5V-6V
    Output voltage: 4V-12V (adjustable)
    Output Current: 1000mA (Max)
    Conversion efficiency: 92% (the highest)
    Switching frequency: 1MHz
    Output ripple: 20mV (max)
    Load Regulation: ± 0.5%
    Voltage Regulation: ± 2.5%
    Operating Temperature: -40 ℃ to +85 ℃

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multicaglar -- 25 Mayıs 2015; 15:26:32 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.