Şimdi Ara

CPU Voltaj Ayarlarında ''Auto'' Seçeneği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Örnegin işlemciye ekstra voltaj isteyecek kadar oc yaptık. Ama CPU Voltaj kısmnı BİOS'da Auto yaptık. Ekstra voltaj isteyecek kadar oc yaptıktan sonra Auto yaptıgımız için anakart işlemciye istediği kadar voltaj verir mi?

Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 29 Ekim 2009; 16:55:04 >

• Hayır vermez , normal şartlarda çalışması gereken voltaj ne kadar ise o kadar verir diye biliyorum ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wacd -- 29 Ekim 2009; 21:07:24 >
  • ben o.c. yaparken auto denedim gerekli voltajı vermiyor. ama anakarttan anakarta değişebilir belki.
  • otomatiği hiç kimse önermiyor manuel yep
  • Ben kendi sistemimde yaptığım testlerde Auto voltage'ın işlemciye hız aşırtma yaptığınız takdirde ek voltaj verdiğini gördüm. Örneğin 3200Mhze ayarlayıp, voltajı otomatiğe alınca işlemciye 1.4v'a kadar voltaj geliyodu. Auto voltage ek voltaj veriyor ama ne yazık ki işin ölçüsünü biraz kaçırıyor. O yüzden mümkünse kendiniz deneyip en iyi, en stabil voltajı bulun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert AYAN

Merhaba

Örnegin işlemciye ekstra voltaj isteyecek kadar oc yaptık. Ama CPU Voltaj kısmnı BİOS'da Auto yaptık. Ekstra voltaj isteyecek kadar oc yaptıktan sonra Auto yaptıgımız için anakart işlemciye istediği kadar voltaj verir mi?

Teşekkürler...

Auto da olunca genelde fazladan volt veriyor anakart.Manuele aldığımızda aynı hızda stabilite sağlamak için daha düşük volt verilebiliyor.
    Yani anakart biraz bonkör davranıyor volt konusunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

quote:

Orijinalden alıntı: Mert AYAN

Merhaba

Teşekkürler...

Auto da olunca genelde fazladan volt veriyor anakart.Manuele aldığımızda aynı hızda stabilite sağlamak için daha düşük volt verilebiliyor.
    Yani anakart biraz bonkör davranıyor volt konusunda.

+1 Voltajı sürekli değişik değerlerde de verebiliyor, bu nedenle sistem dengesiz (kararsız) olabiliyor. En güzeli elle vermek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Peki ya ne kadar voltaj vereceğimizi bilmiyorsak?
    O zaman auto'da bıraksak tehlikelimi.Mesela ben şimdi i5 750 işlemcimi 20x160(3.2ghz) yaptım ama ne kadar voltaj vereceğimi bilmediğim için bütün voltaj ayarlarını auto'da bıraktım.
  • valla anakartına bağlı ben asus p5q kullanıyorum otomatik voltaj modu gayet güzel elle verilse bu kadar isabetli olur diyorum başka bişey demiyorum.
    2.8 den 4 ghz ye cıkarttım herşey stabil çalışır durumda voltaj 1.30
  • Ya arkadaşlar biosta görünen ayarlarla cpu-z programında görülenler aynı değil.Mesela işlemci çarpanı biosta 20 ama programda veya bilgisayar açılırken yazan bilgilerde 21 görünüyor.Birde voltajda biostaki gibi değil.Neden acaba
  • windows ile bios arasında ufak tefek farklar oluşur bu normal dir
    ama çarpanın 21 e çıkması ilginç acaba sizin işlemcinizin turbo boost özelliği varmı varsa odan olabilir
  • Turbo boost açık.Eskiden olmuyordu bu.Eski oc sorunsuzdu ve profili var.Biraz uğraştım ama sonra o eski profili yükledim.Şimdi böyle bir sorun çıktı.Hem voltajda istediğim gibi değil.
  • Intelin teknolojisi sisteme göre çarpanı düşürüyor veya yükseltiyor.Turbo boost kapalı OC yap yapıcaksan.
  • Peki voltaj ayarlarınıda değiştirebiliyor mu?
  • evet otomatiğe alırsan boşta ve yük altında voltaj da değişme olur az da olsa bi enerji tasarrufu sağlar
  • Voltaj otomatikte değil.1.25 verdim voltajı ama hiç 1.25 olduğunu görmedim.
  • Ben önermiyorum auto voltajı oc için.Kendi sistemimden örnek vereyim.İmzamda görüyorsunuz işlemcimi günlük 3.25 ghz de(def. 2.6ghz) 1.312v ile kullanıyorum.Voltaj ayarını manuel yaptım.Bir de auto yapayım dedim ki baktım anakart 1.38 mi 1.4v mu ne vermiş
  • değerler windows altında yanlış ölçülüyodur 1.25 i veriyodur o sen kafana takma sistem stabil kalıyosa sorun yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.