Şimdi Ara

Voltaj ve Isı Hakkında Bazı Sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar. Benim birkaç sorum olacaktı arkadaşlar. Sistem özellikleri imzamda ve profilimde mevcuttur. İlk önce 1nci resimde anakarttaki ısı değerlerini görmektesiniz. I/O Controller Hub(ICH) Temperature'un değeri şimdilik 48derece gözüküyor. Örneğin ben bilgisayarımı açtığımda 48 gözüküyor ve ben bilgisayarımı tamamen kapatıp tekrar açtığımda bu ısı 77ila82 derece arası seyrediyor ancak daha üst seviyelere çıkmıyor. Bunun nedeni nedir? Zararı var mıdır? Standartlara dahil midir bu değerler? Ayrıca diğer gördüğünüz ısı değerleri hakkındaki düşüncelerinizi bekliyorum.

İkinici resimde ise, voltaj değerlerini görmekteyiz. Benim burada ki sorum, bazı bölümlerin işaret çubukları tam ortayı gösteriyor, bazılarının ki yüksek değere ait olan sarıya yakın bazı ise düşük değere ait olan sarıya yakın. Örneğin +1.5 volt olan bölümde gördüğünüz değer 1,258. +12V'ta görülen değer 12,232. Şimdi bu değerler neden böyle? Yani niye birileri sarılarda? Niye tam orta da değil? Niye bazıları normal değerleri örneğin 1.5 iken daha aşağıda? Resimde gördüğünüz değerler standartlar içerisinde midir? Bilgisayarıma bir zarar verir mi?

Herşey için çok teşekkür ederim. Değerli bilgilerinizi benim paylaştığınız için sağolun. Saygılar...

Not: Power Supply 400wattır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuttyselo -- 8 Eylül 2007; 14:09:04 >

• bilgisayar açılırken ve kapanırken belirli bir işlemler yapıyo bildiğin üzere bilgisayar kapandığında fan herşey duruyo ve birmiktar yükselme oluyor. Yani misal araba hararet zaman nasıl stop ettirme derler o hesap. Sensen ol oyun oynadıktan sonra veya işlemciyi yoğun çalıştırdıktan sonra bilgisayarı kapatmadan kendi haline biraz bırak öyle kapat
  • quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

bilgisayar açılırken ve kapanırken belirli bir işlemler yapıyo bildiğin üzere bilgisayar kapandığında fan herşey duruyo ve birmiktar yükselme oluyor. Yani misal araba hararet zaman nasıl stop ettirme derler o hesap. Sensen ol oyun oynadıktan sonra veya işlemciyi yoğun çalıştırdıktan sonra bilgisayarı kapatmadan kendi haline biraz bırak öyle kapat

açıklamaların içimi rahatlattın. bin kere sağol. peki ikinci resim için ne diyorsun abi? ayrıca çok çok çok teşekkürler...
  • voltajların hepsi normal o 77 ila 80 derecelik ısı belirli bir süre sonra düşüyomu yani 39 derece bekleme sıcaklığımı birde cpu fanı orjinal intel fanmı 1082 rpm düşük. sıcaklık artığı zaman hızda eş değer olarak artıyomu. Bide belirli bir sürede bilgisayarı kullanma yoğunluğuna göre fanları tozdan arındar şu hava üfleyen aletlerle

http://www.erzebilgisayar.com/bilgisayar.HTM

resimde var mavi bi alet köşede
  • belli bir süre sonra düşmüyor. eğer bilgisayarı açıp sonra tamamen kapayıp sonra tekrar açarsam bu sıcaklık 80e geliyor aksi halde hep 48 derece oluyor. fanlar dahil herbirşey orjinal. toz da yok hiçbir fanda. devir düşükse ne yapmam gerekli? bu arada site açılmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuttyselo -- 8 Eylül 2007; 18:53:14 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: nuttyselo

belli bir süre sonra düşmüyor. eğer bilgisayarı açıp sonra tamamen kapayıp sonra tekrar açarsam bu sıcaklık 80e geliyor aksi halde hep 48 derece oluyor. fanlar dahil herbirşey orjinal. toz da yok hiçbir fanda. devir düşükse ne yapmam gerekli? bu arada site açılmıyor.

bios ta ayarı var benim akrabamda asus anakart core2 2.66 var cpu sıcaklığı şu değeri aşmasın aşarsa fanı hızını artır gibi veya fan hızını allah ne vertiyse tam sürhat, siz bi bios girip fan hızı ve cpu sıcaklıklarının olduğu yere bir bakın belki vardır akrabamın anakartı agp asus çift çekirdek destekli kartı sezdede muhtemelen vardır
  • sizde fan hızı sıcaklık artıkça artıyomu yoksa sabitmi hep aynı devirdemi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fan hızına hiç dikkat etmedim. işlemciyi maximum 44te gördüm. anakartıda 50-51. bunun üstünde hiç görmedim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.