Şimdi Ara

Volkswagen Polo 2001 6n2 aracımda 10W-40 yağdan 5W-40 yağa geçmeli miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2001 model VW Polo 6n2 1.4 16V AHW motor (75 HP) sahibiyim.
    Aracım 103.000 km'de ve şu anda Mobil Super 2000 10W-40 yağ kullanıyorum. Son yağ değişimini daha 600 km önce yaptırdım, 3 hafta oldu.
    Aracımda yağ yakma olayı yok, şükür.

İnternette araştırmalarıma göre, özellikle kış aylarında bu motor için 5W-40 tam sentetik yağ öneriyorlar. İzmir'de yaşıyorum, kışın sabahları maksimum -5 derece soğuk görüyoruzdur.

Aracımın sonraki yağ değişiminde "Motul 8100 X-Cess 5W-40" adlı yağa geçiş yapmayı düşünüyorum.
    Yani 10W-40 yarı sentetik yağdan, 5W-40 tam sentetik bi yağa geçmiş olacağım.

Sizce bu mantıklı bir düşünce midir? 5W-40'a geçmeli miyim?
    Bu değişimin aracıma bi zararı olur mu ve 5W-40 yağı siz önerir misiniz?
    Yağı değiştirirken araca "engine flush" adlı bi katkı falan koymam gerekir mi yoksa direk yağı değiştirip marşa mı basayım?

Tecrübelerinizden yola çıkacağınız yorumlarınız benim için önemli.
    Bilgileriniz için şimdiden teşekkürler.

• 5w40 tam sentetik yağ 103.000 kmde ki araç için daha sağlıklı olur. Seneye yaza girerken değiştirirsin olur biter.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gecmemeniz bata . ben 2006 clio ila 10 40 yagdan 0 30 a gectim . 15bin kmde gram eksilmedi.bile

• Peki motorun genel calismasina ve sagligina bu kadar etki ediyo mu bu yag?

Ve yag degisiminde herhangi bi motor temizleme urunu falan kullanmam gerekiyor mu yoksa direk normal yag ve filtre degistirip devam mi edeyim?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nahege270

Peki motorun genel calismasina ve sagligina bu kadar etki ediyo mu bu yag?

Ve yag degisiminde herhangi bi motor temizleme urunu falan kullanmam gerekiyor mu yoksa direk normal yag ve filtre degistirip devam mi edeyim?
    motorun çalışmasında en önemli malzeme yağ tabiki . dağı ve filtreyi değişseniz yeter . yağ katkısı sakın atmayın
  • Ben de 3 sene önce 10-40'dan 5-40'a geçiş yaptım. Temizleyici vs. kullanmayın, çok riskli. Zaten tam sentetik yağ iyi bir temizleyicidir. Arabayı kullandıkça kurumları vs. kendi kendine temizleyecektir. O yüzden kaliteli yağ filtresi şart.
    10-40 ile 5-40 arasındaki tek fark, soğuk havalarda birisi daha ince öbürü daha kalın. Soğuk çalıştırmalarda 5w40 bu yüzden daha avantajlı. Motor ısındıktan sonra ise ikisi de aynı kalınlıktadır. Hatta 5w-40 tam sentetik olduğundan daha yüksek performans gösterir, parlama noktası gibi değerleri daha yüksek olacağından yük altında daha iyi koruma sağlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: realitych

motorun çalışmasında en önemli malzeme yağ tabiki . dağı ve filtreyi değişseniz yeter . yağ katkısı sakın atmayın

Alıntıları Göster
    Volkswagen Polo 2001 6n2 aracımda 10W-40 yağdan 5W-40 yağa geçmeli miyim?
    katkısız asla

• 5w40 motul Xcess 8100 ya da 0w40 x-Max Çok rahat geçebilirsiniz.

Motul valvoline veya LiquiMoly engineflush kullanarak talimatlara göre motorunuzun kalın yağ ile oluşturduğu lak oluşumunu azaltabilirsiniz.

Bu yağların yaninda sizin kullandığınız yağ birkaç sinif altta kalir.

Uzun süre yari sentetik kullanimdan sonra su linki izlemenizi tavsiye ederim

İlk SAE degisiminden sonra 0.5-1L araligi bir eksiltme olabilir.

https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&fromZero=yes&m=135270482

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 7 Ekim 2018; 14:7:26 >
  • 5-40 da lpg varsa yağ eksiltebilir
  • Acikcasi aracimda LPG var. 15.000km once takilmis daha. E bu durumda yine gecmeyeyim mi ki?
    Aracimin yag yakmasini istemiyorum acikcasi. Cunku su an cok memnunum o konudan

• Gecin.

• nacker kullanıcısına yanıt
    İnternette bi yerde okumustum;
    “Yari sentetikten tam sentetige gecince, motor icindeki yararli kurumlar da temizleniyor ve motor yag yakmaya baslayabiliyor” diyordu.
    Bu konu eger dogruysa buna yapilabilecek bir sey yok galiba di mi?

Bu arada 5W-40 tam sentetik yag gectigimde yag filtrem de kaliteli olmali sanirim. Bu konu icin ne yapmam gerekir Volkswagen Polo icin ne marka filtre alayim?

Bosch / Mahle / Mann ?

• nahege270 kullanıcısına yanıt
    Valla ben geçmeden önce de iki bakım arası bir litre eksiltiyordu, hala bir litre eksiltiyor. Değişen bir şey olmadı.

Ucuz yan sanayi olmadıktan sonra hepsi iyidir. O üçü arasından mahle veya mann'i seçerdim.
  • O kmdeki araca 10w40 yazık günah aynı araçtan bende var 168.000 de motul 5w40 kullanıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: nahege270

İnternette bi yerde okumustum;
    “Yari sentetikten tam sentetige gecince, motor icindeki yararli kurumlar da temizleniyor ve motor yag yakmaya baslayabiliyor” diyordu.
    Bu konu eger dogruysa buna yapilabilecek bir sey yok galiba di mi?

Bu arada 5W-40 tam sentetik yag gectigimde yag filtrem de kaliteli olmali sanirim. Bu konu icin ne yapmam gerekir Volkswagen Polo icin ne marka filtre alayim?

Bosch / Mahle / Mann ?
    hocam bilgi çok sallamasyon gibi . yararlı kurum diye bir şey saçma geldi bana .

ben 130binkmdeki aracımda 100binden sonra 0-40 kullandım . sonra 5-30 kullandım . belkide 100gr eksilmemiştir
  • Literaryy L kullanıcısına yanıt
    Valla bu kadar yararli yorumdan sonra ben de kesinlikle bi an once 5W-40’a gececegim belli ki..

Yagi degistireli 700km oldu daha ama bi 6000km olunca erkenden degistireyim yagimi tekrar.

Bu arada hocam filtre setinizi ne marka kullaniyorsunuz siz? (yag filtresi ve hava filtresi?)

Ayrica umarim ben de memnun kalirim Motul 5W-40’tan

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.