Şimdi Ara

Voice Control Komutları Nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
11.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Play, Call gibi komutları denedim. Biraz beni anlaması zor olsa da bir şekilde anlaştık. Merak ettiğim Voice Control'ü kullanarak başka neler yaptırabilirim Iphone'a? Kullanabileceğim diğer komutların bir listesi var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 18 Aralık 2011; 19:05:59 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Voice control, sesli komutlarla cihazları ve uygulamaları kontrol etmeyi sağlayan bir teknolojidir. Günümüzde birçok cihaz, akıllı telefonlardan akıllı ev aletlerine kadar voice control özelliğine sahiptir.

Voice control komutları, cihazları ve uygulamaları kontrol etmene, bilgi aramana ve hatta alışveriş yapmana olanak tanır. Örneğin, aşağıdakiler gibi komutlar verebilirsin:

• "Işığı aç."
    • "Bugünün hava durumunu söyle."
    • "Google'da 'en yakın restoranlar' diye ara."
    • "Amazon'dan iki litre süt sipariş et."

Voice control komutları genellikle "uyan sözcükleriyle" başlar, örneğin "Alexa", "Hey Google" veya "Siri". Bu uyan sözcükleri, cihazın sesli komutları dinlemeye başlamasını sağlar.

Voice control komutları, hayatını kolaylaştırabilir ve günlük görevleri gerçekleştirmeyi hızlandırabilir. Akıllı ev aletlerini, müzik çalarları, navigasyon sistemlerini ve çok daha fazlasını kontrol etmen için kullanılabilirler.

Ancak, voice control komutlarının da bazı sınırlamaları vardır. Örneğin, gürültülü ortamlarda komutların anlaşılmaması veya yanlış yorumlanması mümkündür. Ayrıca, voice control, cihazın internete bağlı olmasını gerektirir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 2 hafta önce aynı konu açıldı. araştırın..

edit: voice over değil voice control

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RDHM -- 18 Aralık 2011; 19:03:07 >
  • Düzeltme için teşekkürler.

Araştırdım araştırmasına ama "voice control" yerine "voice over komutları" diye hem google'da hem forumun kendi arama bölümünde aradığım için doğru sonuçlara ulaşamadım.

Fakat gel gelelim ben yıllardır bu forumun farklı yerlerinde yazıyorum, bildiklerim konusunda insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum daha kimseye "araştırda gel" mealinde cümleler kurmadım. Onu yazana kadar cevabı veya cevabın olduğu linki yazabiliyorsun zira. Tevazu kişiyi yükseltir. Kibir alçaltır...
  • Belki birisinin işine yarar...

Alıntıdır:

Sesle Denetim’i kullanma: Sesle Denetim ekranı gözükene ve bir bip sesi duyulana dek Ana Ekran düğmesine basıp parmağınızı basılı tutun. iPhone kulaklığının ortasındaki düğmeyi de basılı tutabilirsiniz .
    Müzik parçalarını çalmak veya arama yapmak için aşağıdaki komutları kullanın.
    1) Kişilerdeki birisini aramak için
    İngilizce “call” veya “dial” ifadesini söyleyip daha sonra kişinin adını söyleyin. Kişinin birden fazla telefon numarası varsa, “home” veya “mobile” gibi ifadeler de ekleyebilirsiniz.
    2) Kişilerdeki birisini FaceTime ile aramak için (yalnızca iPhone 4 için)
    İngilizce “FaceTime” ifadesini söyleyip daha sonra kişinin adını söyleyin. Kişinin birden fazla telefon numarası varsa, “home” veya “mobile” gibi ifadeler de ekleyebilirsiniz.
    3) Telefon numarası çevirmek için
    İngilizce “call” veya “dial” ifadesini söyleyip daha sonra numarayı söyleyin.
    4) Müzik dinlemeyi denetlemek için
    İngilizce “play” veya “play music” ifadelerini söyleyin. Duraklatmak için, İngilizce “pause” veya “pause music” ifadelerini söyleyin. İngilizce “next song” veya “previous song” gibi ifadeler de söyleyebilirsiniz.
    5) Bir albümü, sanatçıyı veya listeyi çalmak için
    İngilizce “play” ifadesini ve daha sonra “album”, “artist” veya “playlist” ifadesini söyleyip albüm, sanatçı veya liste adını söyleyin.
    6) O anki listeyi karıştırmak için
    İngilizce “shuffle” ifadesini söyleyin.
    7) O anda çalan parça hakkında daha fazla bilgi edinmek için
    İngilizce “what’s playing”, “what song is this”, “who sings this song” veya “who is this song by” ifadelerini söyleyin.
    Benzer parçaları çalmak amacıyla Genius’u kullanmak için
    İngilizce “Genius”, “play more like this” veya “play more songs like this” ifadelerini söyleyin.
    9) O anki saati öğrenmek için
    İngilizce “what time is it?” veya “what is the time?” ifadesini söyleyin.
    10) Sesle Denetim’den vazgeçmek için
    İngilizce “cancel” veya “stop” ifadelerini söyleyin.

• http://www.youtube.com/watch?v=fMWCSv-343Y&feature=related
    Voice Activator'ı yükle Cydia'dan istediğin komutu ekleyebilirsin
  • merhaba, hazır konusu açılmışken ben de sorumu sorayım. 4s dışında diğer cihazlar için sağlıklı bir siri portu çıktı mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayyaayya

merhaba, hazır konusu açılmışken ben de sorumu sorayım. 4s dışında diğer cihazlar için sağlıklı bir siri portu çıktı mı acaba?

Hayır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Belki birisinin işine yarar...

Alıntıdır:

Sesle Denetim’i kullanma: Sesle Denetim ekranı gözükene ve bir bip sesi duyulana dek Ana Ekran düğmesine basıp parmağınızı basılı tutun. iPhone kulaklığının ortasındaki düğmeyi de basılı tutabilirsiniz .
    Müzik parçalarını çalmak veya arama yapmak için aşağıdaki komutları kullanın.
    1) Kişilerdeki birisini aramak için
    İngilizce “call” veya “dial” ifadesini söyleyip daha sonra kişinin adını söyleyin. Kişinin birden fazla telefon numarası varsa, “home” veya “mobile” gibi ifadeler de ekleyebilirsiniz.
    2) Kişilerdeki birisini FaceTime ile aramak için (yalnızca iPhone 4 için)
    İngilizce “FaceTime” ifadesini söyleyip daha sonra kişinin adını söyleyin. Kişinin birden fazla telefon numarası varsa, “home” veya “mobile” gibi ifadeler de ekleyebilirsiniz.
    3) Telefon numarası çevirmek için
    İngilizce “call” veya “dial” ifadesini söyleyip daha sonra numarayı söyleyin.
    4) Müzik dinlemeyi denetlemek için
    İngilizce “play” veya “play music” ifadelerini söyleyin. Duraklatmak için, İngilizce “pause” veya “pause music” ifadelerini söyleyin. İngilizce “next song” veya “previous song” gibi ifadeler de söyleyebilirsiniz.
    5) Bir albümü, sanatçıyı veya listeyi çalmak için
    İngilizce “play” ifadesini ve daha sonra “album”, “artist” veya “playlist” ifadesini söyleyip albüm, sanatçı veya liste adını söyleyin.
    6) O anki listeyi karıştırmak için
    İngilizce “shuffle” ifadesini söyleyin.
    7) O anda çalan parça hakkında daha fazla bilgi edinmek için
    İngilizce “what’s playing”, “what song is this”, “who sings this song” veya “who is this song by” ifadelerini söyleyin.
    Benzer parçaları çalmak amacıyla Genius’u kullanmak için
    İngilizce “Genius”, “play more like this” veya “play more songs like this” ifadelerini söyleyin.
    9) O anki saati öğrenmek için
    İngilizce “what time is it?” veya “what is the time?” ifadesini söyleyin.
    10) Sesle Denetim’den vazgeçmek için
    İngilizce “cancel” veya “stop” ifadelerini söyleyin.

Teşekkürler

• Mesaj bulunsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir bakayım.
  • arama yapılmadan önce dial denilceğini bilmiyordum
    direk isim söylüyordum alakasız seyler cıkıyordu
    şimdi denedim cat diye buluyor
  • İpucu komutlar arkada akıyor aslında oralardan örnek alabilirsiniz ben öyle yapıyordum şahsen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samtual -- 20 Aralık 2011; 0:29:03 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.