Şimdi Ara

VODAFONE SÖYLEDİĞİ SÖZÜN ARKASINDA DURMUYOR!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Vodafone söylediği sözün arkasında durmuyor!!!
    Ben vodafone'den kontratlı HTC Desire S cep telefonu aldım. Ocak ayı başında telefon anlaşmamı sonlandırmak istedim ve bunun için bana nekadar cezayi bedel yansıyacağını sormak için müşteri hizmetlerini aradım. Benimle muhatap olan arkadaş cihaz anlaşmamı iptal etmem halinde bana toplam 663 TL fatura çıkacağını söyledi ve bunu defalarca teyit ettim...
    DAha sonra Vodafone'nin sözüne güvenerek (sözüm ona büyük bir kuruluş ya) elimdeki cep telefonunu 700 TL'ye sattım. Hemen akabinde yeniden müşteri temsilcisini aradım iptal işlemi için. Bu sefer bana cezayi bedelin 823 TL olacağını söylediler. Ben de şaşırmakla birlikte böyle birşeyin nasıl olacağını sordum ve daha yetkili biriyle görüşmek istedim.
    Benimle görüşen kişi şikayet kaydı oluşturdu sonrasında bana gelen msj şaka gibi: bana o rakamı veren arkadaşa gerekli işlem yapılacakmış!!!
    Ben madur olduğum için ve sadece vodafone'nin sözüne güvendiğim için bana ilk söylenen 663 TL cihaz cayma bedelini ödemek istiyorum.
    Eğer o arkadaş beni yanlış yönlendirmese ben cihazımı 3 ay daha kullanır sonra aynı paraya satardım kimse akılsız değil ya!!!
    Bu arada Vodafone benim tüm ses kayıtlarımı dinleyip ve o arkadaşın bana 663 TL dediğini saptayıp hala gereksiz işler yapıyor ya ben buna kızıyorum ve derhal bu meselenin son bulmasını istiyorum.
    Ben uzun süredir Vodafone kullanıcısıyım ve Vodafone şirketinin sadık bir abonesiyim..
    Bu sorunun derhal çözümlenmesini istiyorum. ayrıca bana dün gece en geç 23:00'da döneceklerini söylediler ve dönmediler... Ben 23:15 gibi kendilerini aradım...
    ARkadaşlar ellerinde ses kayıtları var ve dinlemişler, olayın aktardığım gibi olduğuna kanaat getirmişler ama yine de bana söyledikleri 663 TL'yi öde demiyorlar da o kişi hakkında gerekli işleyiş sağlanacaktır diyorlar. Gerçi dün gece bir şikayet kaudı daha oluşturdum cevap bekliyorum..
    Onu da kabul etmezlerse hukuki olarak ne yapmam gerekir? Tamamen haklı birisi olarak ne yapmam gerekir?? Aramızdaki hukukçu arkadaşların yardımcı olmasını bekliyorum..
    Uzun oldu ama yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim...







  • HİÇ DURMA btk nın sayfasına durumu yaz.Arkadaşımın başına aynısı geldi.bir yıl kullandığ b.berry kampanyası için 660 tl çıkacağı söylenen cihaz bedeli 2.010 çıktı.inanırmısın aynısını bizede söylediler arkadaşla ilgili gerekli işlem yapılacak diye.hemen yazdım btk ya.bekliyorum.
  • çok teşekkür ederim.. BTK'ya şikayet dilekçesi yazdım.. Şikayetvar adreine yazdım.. Foruma yazdım... Bakalım ne olacak? başka ne yapmam gerekir??? Ayrıca bana daha fatura çıkmadı ben dedikleri şeye göre telefonumu sattım ama taahhüdü bozduracağım zaman aradığımda 663 yerine 823 dedikleri için taahhüdü daha bozmadım yasal hakkımı arıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: twofaceofmirror

    HİÇ DURMA btk nın sayfasına durumu yaz.Arkadaşımın başına aynısı geldi.bir yıl kullandığ b.berry kampanyası için 660 tl çıkacağı söylenen cihaz bedeli 2.010 çıktı.inanırmısın aynısını bizede söylediler arkadaşla ilgili gerekli işlem yapılacak diye.hemen yazdım btk ya.bekliyorum.

    Merak ettiğim birşey var vodafonedaki eleman buna sistem üzerinden bakmıyor mu neden farklı tutarlar çıkıyor ki ortaya ? Oturup kendi hesap ediyorsa bunlar mühendis değil ya mutlaka hata yapacaktır :)


    Konuya gelince geçen biri daha ufak rakamlar içerisinde bu durumu yaşamıştı ama mevzu şu 2. dedikleri tutar doğruysa ben senin lehine birşey çıkacağını sanmıyorum sadece ilk söylenen tutar yanlışmış denilecek.

    Siz hangi ay almıştınız desire s i hani yaklaşık olarak hesap edelim biz sitesindeki bilgilere göre bakalım kaç tl çıkacak.Birde fatura kesim tarihinizi söylerseiz hani ocak ayı faturası kesilip kesilmediğini anlamak için.




  • bu ay 7. taksidini ödedim, altıncı ayda aldım ve fatura kesim tarihim her ayın 6 sı...

    Ben de buna kızıyorum hepsinin önündeki ekran aynı ama söyledikleri farklı... Bu kadar büyük bir şirketin yanlış yapma ihtimali yok bence sonuçta müşteriler bu temsilcileri arayıp bilgi alarak adımlarını atıyorlar...

    Ben bir daha vodafone kullanmak istemiyorum hatta eşime ve aileme de başka operatör desteği alacağım.. Turkcell'de böyle birşey olsa emin olun ki en azından muhatap bulabilirdim en azından bu bile beni tatmin ederdi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dupont81

    bu ay 7. taksidini ödedim, altıncı ayda aldım ve fatura kesim tarihim her ayın 6 sı...

    Ben de buna kızıyorum hepsinin önündeki ekran aynı ama söyledikleri farklı... Bu kadar büyük bir şirketin yanlış yapma ihtimali yok bence sonuçta müşteriler bu temsilcileri arayıp bilgi alarak adımlarını atıyorlar...

    Ben bir daha vodafone kullanmak istemiyorum hatta eşime ve aileme de başka operatör desteği alacağım.. Turkcell'de böyle birşey olsa emin olun ki en azından muhatap bulabilirdim en azından bu bile beni tatmin ederdi.

    Siz ilk denilen yanlış olduğu için kızmakta haklısınız çünkü kendinize göre bi hesap yapıp telefonu satmışsınız ama tutar olarak 2. denilen doğru gibi geliyor çünkü yaklaşık bir hesapla bile ilki değilde 2. sine yakın bi tutar çıkıyor.


    Misal aramadan önce kendiniz şu hesabı yapsanız müşteri temsilcisi 663 dediğinde eminmisiniz diye sorardın yada 2. kez arardınız.


    Buarada hangi paketi aldığını söylememişsin yada ben atladım, genelde alanların çoğu 24*49 tl şeklinde aldı ben gibi :) ama siz hangi paketi aldınız.Misal cepnetli aldıysan aylık ödediğin 49 tl nin 8 tl si cepnet ücreti 41 tl si cihaz taksiti olarak yansıyor.Siz 7 kez ödeme yaptığınızı söylemiştiniz tahminimce bulunduğunuz döneminde ücreti peşinen yansıdığından o da fatura içerisinde olacak yani 8 ödeme yansımış oluyor 8*41=328 tl ödeme yapmış olacaksınız cihaz için, bu cihazın kampanya başladığında belirtilen fiyatı 1155 tl idi ve taahhüt bozulduğu durumda bu tutar baz alınacak denir tüm kampanyalarda da bu şekildedir.1155 - 328 = 827 tl ediyor bu hesaba göre cayma bedeli.

    Atladığım birşey yoksa çıkardığım tutar 2. olana yakın olacak.İlk denilen tutarla çıkartsalar sizi taahhütün esprisi kalmaz,yaklaşık 24 ay taahhütlü birinin elde edeceği avantajı siz 7-8 ay ödeme yapıp çıkarak elde etmiş olacaksınız çünkü.


    Bu tip hatalar her operatörde oluyor hocam, biraz forumu gezin hergün birileri turkcellden başka yere yada aveadan başka yere geçmekle alakalı konular açıyor haliylede vf içinde aynısı geçerli, yani oraya geçtiğinizde de başınıza birşeyler gelebilir hatta çok daha ağırıda olabilir bunun garantisi ne yazık ki yok.Siz yanlış hesap yüzüne zor durumda kalmışsınız haklısınız ama sizden fazla alınan birşey yok gibi görünüyor, sonuçta bir sözleşme var ve ona bağlı olarak bi tutar çıkıp o cihaz bedeli olarak alınacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeSiN -- 14 Ocak 2012; 16:29:35 >




  • Cesin arkadaşın söylediği doğru. Nereye şikayet edersen et bi sonuca ulaşamazsın. Sonuçta imzaladığın bi sözleşme var. Hiçbir şekilde haklı çıkarmazlar seni. Ve malesefki tüm operatörlerde oluyor bu durum.
  • ben arkadasın soyledığı tutarı 5 kez teyıt ettırmısım ses kayıtlarında da bu sabıt ve aynı arkadas da emın bır sekılde aynı kararlılıkla 663 tl demıs, ben daha ne yapabılırım kı? taahhudu bozmak ıcın arayınca 200 tl fark cıkıyor o yuzden ıptal ettırmıyorum... ben haksız cıkacaksam artık tel kullanmayacagım kardesım =)))))))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dupont81

    ben arkadasın soyledığı tutarı 5 kez teyıt ettırmısım ses kayıtlarında da bu sabıt ve aynı arkadas da emın bır sekılde aynı kararlılıkla 663 tl demıs, ben daha ne yapabılırım kı? taahhudu bozmak ıcın arayınca 200 tl fark cıkıyor o yuzden ıptal ettırmıyorum... ben haksız cıkacaksam artık tel kullanmayacagım kardesım =)))))))

    Hocam sen kızmakta sonuna kadar haklısın önceki mesajda da söyledim ama dediğim şey şu vf bu konuda sözleşme kurallarına bakar, hani size kalkıp şu konumdayken 1000 tl çıkartsalardı derdim ki sonuç sizin lehinize çıkacak peşini bırakmayın tutarın daha az olması gerekirdi diye ama 2. söylenen tutar doğru olan.


    Siz yinede zorlayın tabi belli olmaz belki müşteri memnuniyeti altında bi kıyak geçerler :)
  • mahkemeye ver en az 2 sene sürer sonrada zaman aşımından o parayı vermek durumunda degılsın.
    Olay mahkemede oldugu ıcın
    cübürlü oluyor ve o süreçte para talep edemez.
  • ?artık 12 ayda mahkemeler sonuclanacak dıye bır yasa cıktı sanıyorum ama yanlıs mı bılıyorum?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dupont81

    ?artık 12 ayda mahkemeler sonuclanacak dıye bır yasa cıktı sanıyorum ama yanlıs mı bılıyorum?

    o dedigin daha faliyete gecmedi
  • vallaha inşallah geçer... sımdı tam olarak ne yapmam gerekır arkadaslar_? btk ya msj attım, sikayetvar'a yazdım, tüketici haklarına yazdım... mahkemeye de mı vermelıyım??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dupont81

    vallaha inşallah geçer... sımdı tam olarak ne yapmam gerekır arkadaslar_? btk ya msj attım, sikayetvar'a yazdım, tüketici haklarına yazdım... mahkemeye de mı vermelıyım??

    mahkemeye ver.
  • pekı mahkeme surecı nasıl olacak? ben en fazla ne gıbı sorunlarla karsılasabılırım? mahkeme suresınce vf bu parayı benden ısteyebılır mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dupont81

    pekı mahkeme surecı nasıl olacak? ben en fazla ne gıbı sorunlarla karsılasabılırım? mahkeme suresınce vf bu parayı benden ısteyebılır mı?

    mahkeme suresince para talep edemez.

    İyi bir avukat bul, ve davayı aç, o parayıda odeme mahkeme bıtene kadar
    zaten mahkemeden sonra para talep edemıycek magdursun cunku hakım ın kararı nı tahmın edebıl4yorum
    merak etme sen ver mahkemeye
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dupont81

    pekı mahkeme surecı nasıl olacak? ben en fazla ne gıbı sorunlarla karsılasabılırım? mahkeme suresınce vf bu parayı benden ısteyebılır mı?

    Sadece tüketici derneği mi ne varya onun üzerinden bu durumu ilerlet derim, mahkeme olayı çok farklı orda sözleşme konuşur ve yine size kalır üstüne birde mahkeme masrafları falan gelir ki siz 160 tl için sıkıntı olduğunu söylüyorsunuz bence hiç girmeyin o işe, ama tüketici hakları derneği işin içinde müşteri memnuniyeti olduğundan sizin lehinize birşey çıkarabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CeSiN

    quote:

    Orijinalden alıntı: dupont81

    pekı mahkeme surecı nasıl olacak? ben en fazla ne gıbı sorunlarla karsılasabılırım? mahkeme suresınce vf bu parayı benden ısteyebılır mı?

    Sadece tüketici derneği mi ne varya onun üzerinden bu durumu ilerlet derim, mahkeme olayı çok farklı orda sözleşme konuşur ve yine size kalır üstüne birde mahkeme masrafları falan gelir ki siz 160 tl için sıkıntı olduğunu söylüyorsunuz bence hiç girmeyin o işe, ama tüketici hakları derneği işin içinde müşteri memnuniyeti olduğundan sizin lehinize birşey çıkarabilir.







    vodafone firmasının sözüne inanarak telefonu satıyor ve sonra farklı fiyat soluyolar
    kim haklı sence ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GiresunluBurak


    quote:

    Orijinalden alıntı: CeSiN

    quote:

    Orijinalden alıntı: dupont81

    pekı mahkeme surecı nasıl olacak? ben en fazla ne gıbı sorunlarla karsılasabılırım? mahkeme suresınce vf bu parayı benden ısteyebılır mı?

    Sadece tüketici derneği mi ne varya onun üzerinden bu durumu ilerlet derim, mahkeme olayı çok farklı orda sözleşme konuşur ve yine size kalır üstüne birde mahkeme masrafları falan gelir ki siz 160 tl için sıkıntı olduğunu söylüyorsunuz bence hiç girmeyin o işe, ama tüketici hakları derneği işin içinde müşteri memnuniyeti olduğundan sizin lehinize birşey çıkarabilir.







    vodafone firmasının sözüne inanarak telefonu satıyor ve sonra farklı fiyat soluyolar
    kim haklı sence ?

    Burdan bakınca arkadaş haklı, diğer taraftan da dicekler ki çalışan hatalı bilgi vermiş , sözleşmemiz bu müşterimiz bunu bilerek imzalıyor, 7-8 ay içinde söylenen tutara kampanyadan çıkması 24 ay taahhütlü kullanıcıya haksızlık derse kim haklı olacak :)


    Demeye çalıştığım şey şu arkadaşın bikere kağıt üstünde mağduriyeti yok.Sonuçta adam dicek ben tamamen prosedürü uyguladım 1 kuruş fazla almadım, hee sen diyorsun ki işte onlara güvenerek telefonu satmış.Ben bunun çok büyük bir değişiklik yaratacağını sanmıyorum, birde bunları kanıtlaması lazım telefonu sattığı adama kadar uzar iş.Bukadar strese işkenceye değer mi 160 tl için ? Ki tersi yönde sonuçlanma ihtimali de yüksek.Ben arkadaşa bu yüzden tüketici hakları derneğini öneriyorum enazından orda stres falan yok masraflar çok düşük ve genelde tüketici lehine oluyor.

    Seninki paralı adamın keyif için uğraşacağı şey, arkadaş zaten çok rahat durumda olsa 160 tl yi sallamazdı.Ben arkadaşın da durumunu düşünüyorum, hee sen dersen ki eğer mahkeme olumsuz sonuçlanırsa ben arkadaşın tüm masraflarını karşılarım o zaman lafım yok tabi aranızda halledersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeSiN -- 15 Ocak 2012; 20:44:13 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CeSiN

    quote:

    Orijinalden alıntı: twofaceofmirror

    HİÇ DURMA btk nın sayfasına durumu yaz.Arkadaşımın başına aynısı geldi.bir yıl kullandığ b.berry kampanyası için 660 tl çıkacağı söylenen cihaz bedeli 2.010 çıktı.inanırmısın aynısını bizede söylediler arkadaşla ilgili gerekli işlem yapılacak diye.hemen yazdım btk ya.bekliyorum.

    Merak ettiğim birşey var vodafonedaki eleman buna sistem üzerinden bakmıyor mu neden farklı tutarlar çıkıyor ki ortaya ? Oturup kendi hesap ediyorsa bunlar mühendis değil ya mutlaka hata yapacaktır :)


    Konuya gelince geçen biri daha ufak rakamlar içerisinde bu durumu yaşamıştı ama mevzu şu 2. dedikleri tutar doğruysa ben senin lehine birşey çıkacağını sanmıyorum sadece ilk söylenen tutar yanlışmış denilecek.

    Siz hangi ay almıştınız desire s i hani yaklaşık olarak hesap edelim biz sitesindeki bilgilere göre bakalım kaç tl çıkacak.Birde fatura kesim tarihinizi söylerseiz hani ocak ayı faturası kesilip kesilmediğini anlamak için.

    Cesin hesap makinesi ile hesapliyorlar

    Cunku ben ip4 kampanyasindan cikarsam ne kadar oderim dedigimde 3 kez farkli bilgi alinca mail atmistim en dogrusunu o mail ustune arayinca vermislerdi

    Hatta ara deneme amacli sor, 5 ay odemissin telefonun degeri bu, dusunce yaklasik su kadar odemeniz gerekir gibi seyle soyluyorlar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.