Şimdi Ara

Vodafone Herşey Dahil Pasaport Rezaleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
10.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar. Aşağıda anlatacağım durum gibi bir mağduriyet yaşayan oldu ise bana yardımcı olmanızı rica edeceğim.

    Red XS tarifesindeyim ve her ay 50,6 TL fatura ödüyorum. 2016 Ağustosta yurtdışındayken Herşey Dahil Pasaportu kullanabileceğim bir ülkede internet lazım oldu ve Herşey Dahil Pasaportu aktif hale getirdim. Kullandığım gün sayısı kadar günlük 12,90 tl ödeyeceğim yazmasına rağmen kullanmadığım günler için de gelmişti. Neyse şu anki konu o değil.

    Şubat ayında yine Vodafone olan bir ülkeye gittim ve telefonumda (Iphone 7) data roaming özelliğini kapattım. Data kullanımı sadece wireless ile sınırlanıyor. Buna rağmen 90,60 TL fatura geldi. Müşteri hizmetlerini arayıp detay sorduğumda 2 gün Herşey dahil pasaport kullandığımı söyledi görevli hanımefendi. Ben de telefonumda data roaming özelliğinin kapalı olduğunu ve böyle bir şeyin mümkün olamayacağını, herhangi bir arama yapmadığım sms atmadığım halde ve internet kullanmadığım halde nasıl böyle bir ücret kesildiğini ve 2 günlük kullanım ücretinin 25-26 lira olacağını, faturamda 40 tl fazlalık olduğunu kalan 14-15 lirayı açıklamasını istedim. "kullanım ücretiniz işte yani öyle yazıyor burada" gibi saçma sapan bir yanıtla karşılaştım. Müşteri hizmetleri kalitesizliği ve ukalalıkları ile insanı çileden çıkarıyorlar.
    Fatura detayları self serviste ulaşılabilir duruma geldiğinde detayları inceledim ve yurtdışındayken "
    Vodafone Espana S.A.U. - Yurtdışında" şeklinde 0,9 KB 1,27 KB ... gibi kullanımlar görünüyor. Böyle bir durum yaşayan oldu mu acaba?







  • Bizim bir tanıdık var. Kızı İngiltere'de çalışıyor. Kızının yanına gitmişti. Vodafone hat kullanıyor. İnternete girmese de konuşmasa da ücret kesilmiş. Parasını geri alamadı. Başka operatöre geçti. Çok kızdı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzer tecrübelerim :



    https://forum.donanimhaber.com/vodafone-rezaleti--125215006#125215006



    Sizde bir şekilde data kullanımı olduğunu düşüyorum, sorun hem günlük paket kullanımı hem yurtdışı kullanımı size faturalandırılmış olabilir, Vodafone'un sistematik yaptığı bir hatalı faturalama numarasıdır...



    Btk'ya ve Bimer'e başvurunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de benzer bir durum yaşadım Nisan ayında. Yurtdışında her gün 1 2 kB kullanım göstererek günlük ücreti yansıtmışlar. Üstelik hem mobil veri hem de roaming kapalıyken. Şu anda müşteri hizmetleri ile uğraşıyorum. Size çözüm sağlayan oldu mu?
  • Vodafone'da gayet normal böyle şeylerin olması :) Sonuçta vodafone.
  • Almanya, Fransa ve diğer ülkelerde yaşayıp Türkiye'ye gelenler benzer durumu yaşamamak için akıllı oLMaYan telefon kullanıyorlar..

    Yurtdışına çıkacağınız zamanın 1 ay öncesinde başlayıp Türkiye'ye dönüşünüzün 1 ay sonrasında yani toplamda 3 ay boyunca akıllı oLMaYan telefon kullanırsanız siz de sorun yaşamazsınız..

    iLLa internet kullanacaksanız gittiğiniz ülkede bir data hattı alırsınız tablet bilgisayarınıza takarsanız sorun çözülür..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarski -- 3 Haziran 2017; 13:55:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bu durumdan mağdurum.

    Mobil verim kapalı idi, SMS göndermedim, sesli görüşme yapmadım ama günlük 1.2KB, 0.3KB gibi mobil veri kullanımı gözüküyor Vodafone hattımda. Kullanım gözüktüğü için de faturalandırıldım. Aynı durumu geçen sene de yaşamıştım. Geçen sene bir sonraki ayki faturama ultra az kullanımdan kaynaklı tutarları iade etmişlerdi. Ama, ne olduysa, bu sene iade yapmayacaklarını söylediler. Onlara göre bal gibi de interneti kullanmışım. Hatta telefonum bozukmuş da veri kullanmaya devam etmiş. Geçen sene de müşteri memnuniyeti çerçevesinde yapmışlar iadeyi sözde. Bunu da yeni söylüyorlar.

    6 aylık taahhüdüm kaldı. Taahhüt bitsin, ilk iş, hattımı başka operatöre taşımak.
  • Benim hatırladığım kadarıyla ben Vodafone Red kullanırken bu sorun olmasın diye Vodafone tarifeye 100 kb ücretsiz yurtdışı internet tanımlamıştı bu tür küçük kullanımların önüne geçmek için.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yurtdışına çıktığınızda hiçbir operatörün sözüne güvenmeyin

    Faturaya,mutlaka extra bir şey ekliyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce de yazdık...Faturalı hatt pişmanlık'dır..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faturalı hat için güzel fırsatlar sunup, sonra parayı extra ile alıyolar. Genel taktik.
  • Açmadığım telefonu fatıralanadırmışlardı bana. Müşteri hizmetleri okala bi şekilde kullanmışsınız bişi yapılamaz buna demişti. Telefondaki ekran görüntülerini alıp müşteri hizmetleri formu doldurdum. Sonra iade yapmışlardı. Form doldurun. Telefonunuzun internet kullanmadığına dair bir log varsa onuda ekleyip gönderin. Belki sonuç çıkar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben daha büyük bir rezalete şahit oldum. Red Business 10 faturalı tarifesinde 55 lira verip 120 dakika Yurtdışı Ek Paket almamıza ve Herşey Dahil Pasaport hizmetini açtırMAMAmıza rağmen Avrupa'ya ayak basar basmaz günlük 29 lirayı geçirdi kansızlar. Ben talep etmediğim halde ve ek paketim olduğu halde Yurtdışı Herşey Dahil Pasaport özelliği nasıl kendi kendine aktive oluyor?

    Bildiğiniz soygun, rezalet!...

    Not: Veri Dolaşımı (data roaming) kapalı idi, sadece mobil veri kısa süre için açıktı, ama veri dolaşımı dediğim gibi kapalıydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 26 Ağustos 2019; 2:22:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha önce başka başlıklarda da paylaştım, lte/4g cihazınızda açıksa kb mertebesinde mobil veriniz kapalı olsada kullanım olur, bu duruma düşmemek için cihazınızı tr den ayrılmadan 2g/3g, 2g yada 3g modlarından birine alıp hiç bir şekilde 4g şebekelerine bağlanmamasını sağlayınız.
  • İptal edemedim bir türlü bu paketi. Yurtdışına çıktığımda illa 39,90 tl kesecekler yani??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ~Lion King~ kullanıcısına yanıt

    bir üst mesajı uygula ve mobil verini asla açma, bir kuruş yazmıyor, 3 operatörde de... mesaj almak ücretsiz ve paketleri aktif etmez, diğer herşey paketi aktif eder, sms atma, internet, arama, aranma...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maaart -- 19 Ekim 2020; 22:32:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maaart

    bir üst mesajı uygula ve mobil verini asla açma, bir kuruş yazmıyor, 3 operatörde de... mesaj almak ücretsiz ve paketleri aktif etmez, diğer herşey paketi aktif eder, sms atma, internet, arama, aranma...

    Evet mantıken öyle yapılması gerek ancak komple iptal yolu yok mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ~Lion King~ kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum varsada Vodafone bu iptal ettim der ama iptal etmez, ayrıca paketi iptal edersen dikkatli olmadığında binlerce lira fatura gelir...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konuyu hortlatmış olacağım ama bir soru sormam lazım.


    Vodafone yurt dışı tarifesini açtırmayı düşünüyorum ama yurt dışında olduğum her gün bana lazım olmayacak. Ben de lazım olan günler dışında uçak modunda telefonu kullanmayı düşünüyorum. Bununla ilgili iki sorum var.


    1- Uçak modunda olursam faturama her gün 50 lira eklerler mi? Yoksa sadece uçak modunu kapattığım günler mi aktif olur?


    2- Telefon uçak modundayken konum ya da wifi kullanırsam yine faturama hat kullanmışım gibi bir yansıtma yaparlar mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vangoghsarısı -- 7 Eylül 2021; 16:43:24 >
  • Öncelikle Vodafone da başınıza muhakkak saçma bir şey gelir ama normalde roaming den sayılması için, arama yapma yada alma, mobil veriyi açma, yada sms atma yapmanız gerekir, sms alma roaming e dahil olmaz, uçak modunda yada mobil veri kapalı konum kullanımı da roaminge girmez, cihazı mobil veri kapalıda olsa 2g veya 3G de tutun, 4g de bayt mertebesinde cihaz mobil veri kapalıda olsa kullanım yapabiliyor 49 tl yazar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.