Şimdi Ara

VODAFONE 4.5G HIZI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar birkaç gün sonra vodafone kullanmaya başlayacağım 3g hızınin 4.5g hızından fazla olduğunu gördüm bazı video ve yorumlarda bu gerçekmi yoksa bir şehir efsanesimi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bazi yerlerde oyle mersinde evimde 13mbps hizi var ama 2cekiyor 3g hizi full cekerken 20mbps carsidayim suan 55mbps hizi var 3g 17mbps yani degisiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu bulunduğun konuma göre değişir, özellikle gelişmemiş illerde ya da ilçelerde 4.5g çeksede cihaz alt yapının 3g olması sebebiyle 15mbps ancak görüyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30 Mbps 4.5G 15 Mbps 3G Gördüm. Gelişmişlik ile de alakası yok çoğu yerde bu şekilde .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrtcncsr2481 M kullanıcısına yanıt
    Istanbul'da dolastığım yerlerde -Sarıyer-Merkez haricinde yüksek hız almadım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet hızı düşük ama hızlı olsa ne olacak kotalı olduktan sonra. 10-15 megabit mobil internet için yeterli şuan.
  • 4.5 g şarjı çokmu yiyor ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu gün vodafone 4g hız testi yaptım iphone 5s telefonumla 4g 9mbps 3g 13mbps hız yakaladım şehir merkezinde telefon 4nokta çekiyordu. Telefonum genelde 3g de durur internete girmeyeceksem 2g ye bile alırım whatsapp için birebir 4g nin fazla şarj yediğini düşünüyorum zaten çabuk bitiyor daha çabuk bitmesin enerjimiz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonun bağlandığı frekansa göre değişir. Mesela benim tel band 8 veya band 20 ile bağlıyken 15-25 mbit arası, band 3 ile 30-40 arası ve band 7 ile de 70-80 arası hızları görüyor. 3g'de ise 10-25 mbit arasında değişiyor. Bence 10 mit ile 100 mbit arasında hiçbir fark yok. Çünkü sınırsız internet kulllanmıyoruz. Telefonda yaptığımız işlemler için 10 mbit yeter de artar.
    Ben telefonu her zaman 4g modunda kullanıyorum, 3g'ye göre şarj daha uzun gidiyor hem de daha yeni teknoloji olduğundan telefon 3g'deki gibi ısınmıyor. Ping değerleri de 3g'den daha iyi.
  • mrtcncsr2481 M kullanıcısına yanıt
    aslında 4,5 g şarjı daha az harcar ama 4,5 g ile 3g arasında devamlı kapsama alanından dolayı git gel olduğu zaman şarj daha hızlı bitiyor.volte olmadığı zamanlarda da arama yapıldığında 4,5g den 3g ye geçiyor telefon.Buda şarjı olumsuz etkiliyor.
  • Telefonunuz 800 mhz bandını destekliyorsa internet hızının iyi olması gerekiyor vodafone 800 mhz bandını almıştı sanırım haberde okumuştum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrtcncsr2481 M kullanıcısına yanıt
    Sen okuduklarını bi gözden geçir en yavaş hızı o frekansta veriyor o yüzden 4.5g hızları düşük çıkıyor

    Ama kapsaması iyi 4.5g çekip 2.g 3g çekmeyince ulaşılamama durumu çok oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    O frekansta 10 MHz bant genişliği var, bant 8 ile 900 MHz'den verince 5 MHz bant genişliği kullanıyor bildiğim kadarıyla, daha da yavaş. :D
  • Açıkçası kendim yıllar önce Avea'dan geçmiştim 1 ya da 2 ay dayanabildiğimden geri dönmüştüm.
    Yıllar sonra tekrardan o kadar reklam vs gördüğümden Türk Telekom'dan geçiş yaptım ama yine pişmanım yıllar önce devam eden berbat hizmet devam ediyordu.
    Mecbur 3 ay bekleyeceğim anlaşılan heyecan aramaya gerek yok sonra TT'ye geri döneceğim.
  • 4.5g geldiğinden beri ara ara 3g ve 4.5g modlarıyla hız testleri yaptım. iş yerimdede evimdede 3g hız testi daha yüksek çıkıyor. tabi bu bahsettiğim download hızı. 4.5g teknolojiden farkından dolayı her türlü upload kat kat fazla oluyor.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    VODAFONE 4.5G HIZI



    Aynen bursa merkez sonra gelde hız al

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vodafone dan anlaşılan o ki; 5G standartı tamamlanana kadar 4.5G'ye yatırımı minimumda tutacaklar. Mevcut singleRAN baz istasyonlarıyla yola devam edecekler gibi görünüyor.

    Hem 4.5G'ye hemde gelecekteki 5G altyapılarına finans kaynağı ayırmak istemiyorlar anlaşılan. Mevzut baz istasyonlarını güncellememek için 900MHz'den 4.5G sinyali veriyorlar. Bu baz istasyonlarından 800,900,1800 MHz'den sinyal verip 4.5G 'yi aktif ettiler. Benim gördüğüm çok sınırlı bölgelerde 2600 bandını kullanıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 17 Mart 2017; 19:3:18 >
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Öyle bir niyetleri olabilir. Bu altyapıyla LTE-A verilmeyeceğinden eminler demek ki.

    900'den eski dandik antenlerle 5 MHz 4G verdiler diyelim. Bunun için yine istasyona yeni RRU takılması lazım. 800, 1800 ve 2600 frekansları için yine yeni donanımlar radyo ve antenler takılması lazım. Tek 900'den 5 MHz 4G vermek çok da ucuz bir şey değil hani, her türlü yatırım gerektiriyor. Gerçi daha şehir merkezleri dışında da 1800 ve 2600 kullandıkları yer yok pek fazla herhalde de...

    2600 tüm operatörlerde sınırlı kullanılıyor zaten. Turkcell'de İstanbul ve Tekirdağ gibi şehirlerin çok az baz istasyonunda gördüm mesela. Ama diğer multibant antenler de 2600 uyumlu sanırım, sadece kabloları çekilip RRU takılıp sinyal vermeye hazır hani.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Yeni rru'ya gerek yok gibi gönüyor şu an verdikleri 4G için. 2010'dan beri singleRAN Huawei baz istasyonlarına yatırım yapıyorlar. Bu singleRAN'lar küçük yenilemelerle 4G 'de destekliyormuş dediklerine göre. Fakat bu ilk kurduklarında 2600 band desteği olduğunu sanmıyorum. En azından anten desteği olmadığı kesin gibi. Benim yakından gördüğüm bazı vodafone baz istasyonlarının kabinleri üstünde 4G için 1800MHz izin belgesi mevcuttu. Genelde 2G ve 3G için kurduklarından sadece 2G ve 3G 'nin çalıştığı bandları destekliyordur antenleri ve cihazları.

    Zaten ülkedeki ekonomik duruma güvenmediklerinden vede Vodafone'un çokda iyi kar oranları göstermediğinden altyapı iyileştirmede iyice geriye düştüler son zamanlarda. Diğer 2 operatör hem sabitte hem mobilde rekabet ederken Vodafone mobilde minimum yatırımla şebekeyi ayakta tutmaya çalışıyor görüntüsünde.


    **23.12.2015 tarihli haberden:

    4.5G teknolojisini neredeyse ‘4.5 gözle’ bekler olduk. Hem Vodafone neler yapıyor bu teknoloji için, hem de hazır mısınız?

    Türkiye’de şu anda altyapımız en son teknolojiye sahip ve 4.5G’ye hazırız. Son 3 yılda 17 bin baz istasyonumuzu SingleRAN teknolojisiyle yeniledik. SingleRAN, 4G ve üstü teknolojilerle uyumlu bir teknoloji. Dolayısıyla, bu yatırımla yeni nesil genişbant teknolojilerine geçişi, yeni baz istasyonları kurmaksızın, yazılım güncellemesi ve basit donanım kapasite artırımlarıyla tamamlayabiliyoruz.
    https://goo.gl/CMXVPy

    **30.07.2014 tarihli haberden:

    Vodafone Türkiye, en ileri 4G teknolojisi için de çalışmalarına devam ediyor. Mayıs ayında tamamlanan proje ile İstanbul, Ankara ve İzmir'de tüm baz istasyonları SingleRAN teknolojisini içerecek şekilde yenilendi. SingleRAN teknolojisine sahip baz istasyonları, küçük yenileme operasyonları ile 4G için de kullanılabilme özelliği taşıyor.
    http://medyamerkezi.vodafone.com.tr/basin-bultenleri/dijital-baglantili-turkiye-icin-son-5-yilda-5-milyar-tl

    **30.03.2016 tarihli haberden:

    En geniş kapsama için 6 yılda 2 milyar TL'lik yatırım yaptı

    Türkiye'de en geniş kapsamaya sahip operatör olacaklarını taahhüt eden Öğüt, şöyle devam etti:

    "Bunu 800 MHz bandının yanı sıra 900 MHz bandında da sahip olduğumuz kapsama avantajıyla sağlamayı hedefliyoruz. 900 MHz bandında SingleRAN teknolojisini 2010'dan beri kullanan tek operatörüz.Bu bantta 4.5G hizmeti de verebileceğiz ve bu durumun sektörümüzde fark yaratacağını düşünüyoruz. SingleRAN, 4G ve üstü teknolojilerle uyumlu bir teknoloji. SingleRAN teknolojisi için 6 yılda 2 milyar TL'lik yatırım yaptık. Bu yatırımı yaptık; çünkü, SingleRAN'in 4G ve üstü teknolojiler, yeni nesil genişbant için ne kadar önemli ve gerekli olduğunu 6 yıl önce öngördük. Diğer yandan, Türkiye genelinde çekim noktalarımızı da iki katına çıkardık. Güçlü altyapımızla 4.5G teknolojisinin Türkiye'de her yerde herkese götürülmesini mümkün kılacağız."
    http://medyamerkezi.vodafone.com.tr/basin-bultenleri/gokhan-ogut-4.5g-dijital-donusum-hareketi-nin-yeni-bir-evresi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 17 Mart 2017; 21:10:34 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.