Şimdi Ara

VODAFONE 4.5G HIZI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Bunlar tamamen operatörün bildiği şeyler. Bu SingleRAN olayı standart tek bir teknoloji değil. Farklı üreticilerin farklı çözümleri var ve operatörün ödediği paraya yani aldığı donanıma göre değişir. Mesela tekli bir RRU almış ise birden fazla anten için yeni RRU kurması gerekecek, ama multi RRU kurdurmuş ise buna birden fazla anten bağlayabilir vs. Ve istediğinin gücünü ve kapasitesini ihtiyacına göre ayarlayabilir. Operatör tarafından bilinecek şeyler bunlar.
    2600 için 2600 destekleyen bir RRU ve anten takarlar. eNodeB vs. donanımlar frekanslarla pek işleri olmadığına zaten desteklerler herhalde. Çoğu RRU zaten çoğu frekansı destekliyor.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Vodafone altyapısında sadece Huawei singleRAN çözümünü kullanıyor. Genelde ortaklıkları global ölçekte olduğundan Türkiyede de Huawei firmasıyla anlaşıyorlar.

    SingleRAN teknolojisinin en önemli özelliği Software Defined Radio (Yazılımsal Tabanlı Radyo) 'yu desteklemesidir. Bu özellik özetle şu işe yarıyor: Bu özelliğe sahip cihazlar radyo sinyalini modüle etme veya demodüle etme işlemi için gerekli olan birçok radyo bileşeni yerine üzerindeki mevcut DSP işlemcisi veya pc'ye bağlıysa CPU üzerinden yeniden yazılımla kodlayarak; yeni modülasyon teknikleri için farklı donanıma-bileşene ihtiyaç duymadan yapabiliyor. (En özet hali bu kadar oldu :) )

    Yani SingleRAN baz istasyonu (Huawei üretimi için) aynı radyo üniteleri yazılım desteğiyle 2G, 3G, 4G yeteneğini kazanabiliyor. Tabi donanım güncellemesi hiç olmuyor diyemeyiz fakat eski sistemlere göre çok az olduğu kesin. 2600 anteni yoksa 2600 anteni takması gerektiği gibi.

    Vikipediden konuyla ilgili bir çeviri:

    Huawei SingleRAN , mobil telekomünikasyon operatörlerinin çoklu mobil iletişim standartlarını ve kablosuz telefon hizmetlerini tek bir ağda desteklemesini sağlayan Huawei tarafından sunulan bir radyo erişim ağı (RAN) teknolojisidir. Teknoloji, yazılım tanımlı bir radyo aleti içeriyor ve operatörlerin birden çok mobil iletişim standardını desteklerken, operatörlerin tek bir telekomünikasyon ağı ve ekipman seti satın almasını, işletmesini ve muhafaza etmesini sağlayan konsolide bir donanım bileşenleri setiyle tasarlandı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 18 Mart 2017; 13:41:17 >




  • 900 MHz yayını genelde 800 MHz yayınından daha güçlü. 900 Mhz'in sadece üst düzey telefonlar tarafından desteklenmesi kötü yanı.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.