Şimdi Ara

Vodafone 4.5G frekans sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
1
Favori
4.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anlamadığım bir soruna denk geldim YouTube video yüklerken hızlı bir şekilde yüklemekteydi birden farklı bir frekansa geçip aniden yavaşladı ve devamlı değişip duruyor.
    Telefon Apple iPhone 6 bu frekansı sabitleyemezmiyiz?
    800 MHz hız testi:
    900 MHz hız testi:

900 MHz , 800 Mhz'den daha hızlı olması gerekmezmidir?
    900 Mhz'den verme amaçları nedir?
    900 MHz 4 diş çekerken , 800 MHz 2 diş çekmekte ama frekans geçişleri oluyor.İphone 6'da frekans birleştirme olayı varmıdır?
    Türkcell 800,1800,2100 MHz gibi frekanstan verirken 900 MHz'den verme amacı nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 4G ihalesinde Vodafone frekans konusunda zayıf kaldı; bundan dolayı da kendine ek frekans açabilmek için 900MHz bandındaki 2G frekansından da kullanmaya başladı. Ancak henüz 900MHz 2G frekansında eski telefonlar, pos makineleri, m2m vs. pek çok şey olduğu için 900 bandının hepsini kullanamıyor. Bunun oranı ne kadar bilmiyorum ama 800MHz bandında bant genişliği 10MHz iken 900 MHz bandında daha az bir bant genişliği vermiş olmalı 4G için. Bu durumda da 900 MHz 4G hızı 800'den biraz daha düşük olabilir. Ancak cihaz birleştirme destekliyorsa ikisini de birleştirip hızı yükseltebilir. Tabi kullanılan frekansın boş olması da hızda etkili. Her telefon 900MHz 4G desteklemeyebildiği için 800MHz yükü daha fazladır.
    Samsung'larda frekans sabitleme falan vardı bazı modellerde ama iPhone için bir şey diyemem.

Nüfus yoğunluğu cok az olan yerlerde 900 (5 MHz)

Biraz daha fazla yerlerde 800 (10mhz)

Daha yogun yerlerde 1800 (10mhz)

Frekanslarından yayın yapıyor ama kesinlikle birleştirme yapmıyor bu frekansları. Taksim meydanı, Mecidiyeköy , veya sehirlerin çarşı merkezlerinde yapıyor sadece bant birleştirmeyi. Bu tarz yerlerde de genelde 100-150 mbps hızlara çıkabiliyor.

Vodafone'un 4 bucak G açıklamasının ardına sığınarak yaptığı şey sadece su: az yatırımla cok kapsama. Gerçekten gözümden duştu Vodafone bazı konularda. İstese hızı da verebilir ama yatırımdan kaçıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.R.E.S. -- 19 Temmuz 2016; 8:20:49 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Garibime giden olay 900 mhz'nin daha iyi çekmesi fakat hızlarının düşük olması ve sabit durmamasıdır.800 mhz'nin Upload değerinin düşük oluşu yüklenmeden kaynaklandığını düşünüyorum fakat gece 3'de kim yükleme yapacak anlamıyorum
  • 5 MHz fazla bir hız vermez,bu frekansı sadece üst düzey cihazlar destekliyor. 800 MHz dünyanın bir çok bölgesinde bir standart ama 900 Mhz değil. 900 MHz nin avantajı eski GSM istasyonlarının çok kolay upgrade edilebilmesi. hatta aynı antenden hem LTE hemde GSM çıkmak mümkün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 20 Temmuz 2016; 17:10:08 >
    4.5G ve 3G Veri Şebekeleri
    5 yıl önce açıldı
    Türk Telekom 4.5G sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sadece Samsung telefonlarda var frekans sabitleme.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Kocaeli/Darıca/Bayramoğlu

Orijinalden alıntı: sis651

4G ihalesinde Vodafone frekans konusunda zayıf kaldı; bundan dolayı da kendine ek frekans açabilmek için 900MHz bandındaki 2G frekansından da kullanmaya başladı. Ancak henüz 900MHz 2G frekansında eski telefonlar, pos makineleri, m2m vs. pek çok şey olduğu için 900 bandının hepsini kullanamıyor. Bunun oranı ne kadar bilmiyorum ama 800MHz bandında bant genişliği 10MHz iken 900 MHz bandında daha az bir bant genişliği vermiş olmalı 4G için. Bu durumda da 900 MHz 4G hızı 800'den biraz daha düşük olabilir. Ancak cihaz birleştirme destekliyorsa ikisini de birleştirip hızı yükseltebilir. Tabi kullanılan frekansın boş olması da hızda etkili. Her telefon 900MHz 4G desteklemeyebildiği için 800MHz yükü daha fazladır.
    Samsung'larda frekans sabitleme falan vardı bazı modellerde ama iPhone için bir şey diyemem.

yapılması gereken GSM bandgenişliğini 5 MHz ye indirip geri kalanının LTE ye ayrılmasıdır. 15 MHz 900 LTE + 10 MHz 800 LTE = geniş bir kapsama ve band birleştirme ile yüksek bandgenişliği sunar.

• Vodafone LTE kullanmadığından dolayı pek sorun yaşamıyor hız konularında sabit 20-30 mb/sn görebiliyoruz.
    800 mhz'den 10 mhz geliyor 900'den 5 mhz bundan dolayı Vodafone çoğu baz istasyonundan 4G bu şekilde vermektedir.

Köylünün biri Türk Telekom'a gittim son model telefon aldım 2G çekiyor haline acıdım 2 yıl hiç çekilmez .
    Doğu'yu geçtim Karadeniz'e yatırım yapmayan bir operatör varsa oda Türk Telekom'dur.
  • 4.5g bütün operatör rezilliğe oynuyor merkezi yerlerde maşallah süper ama eve gelince birden o hız uçup gidiyor hız yerlerde sürünüyor hele vodafone 4.5g yazıyor her yerde 4.5g çekiyor ama hızına bakınca resmen hüsrana uğruyorsun...
    bu arada bugun butun operatörler toplanmış fiberi daha güçlü yapmak icin ortak şirket kurmuşlar.....
    http://www.teknoblog.com/fiber-optik-ortak-altyapi-sirketi-129625/

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: sis651

Avea yıllardır doğuda 2 MHz ile 900 MHz frekans kullandı. Çoğu yerde 5MHz gerekmez bile 2G için.

şehirlerde hala 2G kullananlar var,o yüzden 5 MHz ancak yetecektir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • benım oncekı tel cat 4 dü ve 800 1800 frekanslarını desteklıyordu bircok noktada cekmıyordu heleki 2.cevvreyolunda bitiyordu resmen tabii şimdi cat7 ve bol frekans desteklı bir cihaz aldım telekom hattandan benım kardesımdede cat 4lü gm 4g var ondada baz ıyerlerde devlet hastanesi vs civarında 4g yok bende var :)
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.