Şimdi Ara

Vize Hakkında..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
7.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, şu sıralar schengen vizesi almam gerekebilir, daha önce İspanyaya gitmek için almıştım, 3 aylıktı ve süresi çoktan doldu. Aynı şekilde pasaportun da süresi doldu. Seyahat acentasındaki yetkililer, eğer pasaportun boş değilse, önceden vize aldıysan, şimdi de kesin alırsın kısa sürede dediler. Ancak şöyle bir durum var ki, ben yeni pasaport aldığımda boş olacak. Yine de benim önceden vize almış olduğumu sistemden görüp ona göre değerlendirirler mi?

• Pasaport uzatmalarinda sure uzatimi ayni pasaportun ilk sayfalarinda bolum var oradan yapiliyor diye biliyorum. Eger eskisi lacivert yeni alcagin yeni kirmizi psaportlardansa ya da iki farkli pasaportun olmasi durumunda diyelim vize almaya iki pasaportunla gitmelisin.
    Hatta onlara verdigin belgeler arasina mutlaka eski pasaportundaki vizenin renkli fotokopisini basip ekle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fobix

Pasaport uzatmalarinda sure uzatimi ayni pasaportun ilk sayfalarinda bolum var oradan yapiliyor diye biliyorum. Eger eskisi lacivert yeni alcagin yeni kirmizi psaportlardansa ya da iki farkli pasaportun olmasi durumunda diyelim vize almaya iki pasaportunla gitmelisin.
    Hatta onlara verdigin belgeler arasina mutlaka eski pasaportundaki vizenin renkli fotokopisini basip ekle.

Eskisi de kırmızı hocam. Bunlarda süre uzatma yok artık, direk yenisini alıyosun. Bu yüzden, vize başvurusunda eskiden vize almış olduğumu belgelemem için, o sayfayı da götürmem lazım anlaşılan. Yalnız ben eski pasaportu kaybettim, ne olacak şimdi? Yani evde biryerlerde olsa gerek ama bulamıyorum birtürlü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thriller89 -- 22 Şubat 2014; 3:25:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thriller89

Arkadaşlar, şu sıralar schengen vizesi almam gerekebilir, daha önce İspanyaya gitmek için almıştım, 3 aylıktı ve süresi çoktan doldu. Aynı şekilde pasaportun da süresi doldu. Seyahat acentasındaki yetkililer, eğer pasaportun boş değilse, önceden vize aldıysan, şimdi de kesin alırsın kısa sürede dediler. Ancak şöyle bir durum var ki, ben yeni pasaport aldığımda boş olacak. Yine de benim önceden vize almış olduğumu sistemden görüp ona göre değerlendirirler mi?

Pasaport uzatma diye bir şey kalmadı. Yeni pasaport alıyorsunuz.

Vizeye başvururken eski pasaportunuzdaki eski vizelerin fotokopisini ve eski pasaportunuzun aslını konsolosluğa vermeniz yeterlidir. Ayrıca başvuru formunda da eski Schengen vizelerinin tarihleri kısmı var onu da yazılı beyan edersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: kkk77

quote:

Arkadaşlar, şu sıralar schengen vizesi almam gerekebilir, daha önce İspanyaya gitmek için almıştım, 3 aylıktı ve süresi çoktan doldu. Aynı şekilde pasaportun da süresi doldu. Seyahat acentasındaki yetkililer, eğer pasaportun boş değilse, önceden vize aldıysan, şimdi de kesin alırsın kısa sürede dediler. Ancak şöyle bir durum var ki, ben yeni pasaport aldığımda boş olacak. Yine de benim önceden vize almış olduğumu sistemden görüp ona göre değerlendirirler mi?

Vizeye başvururken eski pasaportunuzdaki eski vizelerin fotokopisini ve eski pasaportunuzun aslını konsolosluğa vermeniz yeterlidir. Ayrıca başvuru formunda da eski Schengen vizelerinin tarihleri kısmı var onu da yazılı beyan edersiniz.

Eski pasaportum kayıp hocam yalnız. Bu durumda eskiden vize almış olmamın, bana yeni vize başvurusunda bir faydası olmayacak mı?

• quote:

quote:

quote:

Eski pasaportum kayıp hocam yalnız. Bu durumda eskiden vize almış olmamın, bana yeni vize başvurusunda bir faydası olmayacak mı?

hmm. bu sıkıntılı bir durum. Tarihlerini hatırlıyorsanız form da beyan edin katkısı olursa olur. Olmuyorsa da üzmeyin kendinizi daha önce zaten vize almışsınız, şimdi de alırsınız.

• kkk77 kullanıcısına yanıt
    O zamanlar, öğrenciydim almak biraz daha kolay olmuştu. Şimdi işim resmi olarak part time, banka hesabında yüklü miktarda para beyan edebilirim başvuruda ama maaş düşük görünecektir. Verirler mi vize acaba?
  • quote:

O zamanlar, öğrenciydim almak biraz daha kolay olmuştu. Şimdi işim resmi olarak part time, banka hesabında yüklü miktarda para beyan edebilirim başvuruda ama maaş düşük görünecektir. Verirler mi vize acaba?

benim düşüncelerim ve bildiklerimi paylaşayım.

eski pasaportunuz lacivertti. o iptal hiçbir şekilde uzama soz konusu değil.
    ayrıca eski pasaporttaki vizede devir olmuyor.

amcak pasaport süredi devir olabiliyor.
    örneğin eski pasaport 5 yıllık ve alalı 3 yıl oldu
    kalan 2 yılı yeni kırmızı pasaporta aktarılıyor.

normal olan
    yeni kırmızı pasaport almak için eski pasaportu istiyorlar.
    onu delik deşik edip size geri veriyorlar.
    yeni kırmızı pasaportu alıyorsunuz.

Vize almaya gidince o delik deşik lacivert pasaportu gösterip
    kolay vize alabiliyorsunuz.

ancak sizin eski lacivert pasaport kayıp ise iş değişir..
    keşke bulsanız ama bilmiyorum.

Alıntı;
    Pasaportum kayboldu, ne yapabilirim?

Pasaportunu kaybeden kişi birkaç basit işlemden sonra kendisine
    yeni bir pasaport çıkarabilir. Ancak pasaportunu kaybeden kişilerin
    yapması gereken işlemlerle ilgili yanlış bilinen birkaç ayrıntı vardır.

Unutmayın, pasaport kaybolması durumunda kişi bununla ilgili gazeteye
    ilan vermek zorunda değildir. Pasaportunuz kaybolduğunda, eğer yenisini
    almak istemiyorsanız en yakın karakola başvurup bunu bildirebilirsiniz.
    Ayrıca isterseniz en yakınınızdaki il emniyet müdürlüğünün pasaport büro
    amirliğine giderek de bu işlemi yapabilirsiniz. Unutmamanız gereken önemli
    bir bilgi de şu: Kayıp pasaport bildirimi için kimliğiniz mutlaka yanınızda olmalıdır.

Pasaportunu kaybeden ve bu nedenle yeni pasaport çıkarmak isteyen kişi
    en yakınınızdaki il emniyet müdürlüğünün pasaport büro amirliğine müracaat
    etmelidir. Eğer İstanbul'da yaşıyorsanız il emniyet müdürlüğüne gitmeden,
    40 ayrı noktadaki farklı pasaport büro müdürlüğünden en yakınınızda olana
    başvurabilirsiniz. Bu arada bu birimlerde sadece yeni tip, yani bordo pasaportunu
    kaybedenlerin işlemleri yapılır. Eğer kaybedilen pasaport eski tip ise yenilemek
    için Fatih Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şube Müdürlüğü'ne
    başvurulması gerekir.

Önceki yıllarda 2 ya da üç kez den fazla pasaportunu kaybedenlere yeni pasaport
    verilmiyordu. Ancak artık böyle bir uygulama yok. Pasaportunuz kaç kere kaybolursa
    olsun gidip yenisini çıkarmanız mümkün.

• Mihmander kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler ama bunların ben sorduğum soru ile pek alakası yok hocam. Pasaportun uzatılmadığını yenisinin çıkarıldığını biliyorum zaten. Ayrıca lacivert pasaportum da yok. Eskisi de bordoydu. Çipli olanlardan. Vize aktarımı gibi bir derdim de yok, zaten vizenin süresi dolmuştu. Ayrıca kaybolan pasaportun da süresi dolmuştu. Kaybolmasa da yenisini çıkaracaktım.

Benim sorum şuydu;
    Yeni vize başvurularında, eğer kişi daha önce schengen vizesi almış ise, daha kolay ve kısa sürede vize veriyorlar. Ancak ben eski vizenin bulunduğu pasaportu kaybettiğim için, bunu belge olarak beyan edemeyeceğim. Buna rağmen, eskiden vize almış olduğumu sistemde görüp, ona göre değerlendirme yaparlar mı, yoksa başvuru belgeleri arasında sunamadığım için, bana bir faydası olmaz mı?
  • Çok zor durumda kaldım valla, tatile çıkacağım, şu olayı netleştirmeden, otel ve uçak rezervasyonu yapamıyorum. Tur şirketlerinde de benim tatile çıkacağım zamanın kontenjanları doluyor yavaş yavaş.
  • Sistemlerinde kayıtlarınızı görmeleri gerekiyor.Fakat siz işinizi sağlama alın ve konsolosluğa daha önce shengen alınmış eski pasaportunuzun kayıp olduğuna dair bir dilekçe verin.
  • quote:

Bu noktada ne yazık ki net bir bilgi verilemez. Bu ülkenin en büyük ayıplarından biri olarak yüksek geliri olmasına rağmen maaşı asgari ücretten gösterilen bir arkadaşımız İLK KEZ Schengen'e başvurdu, bankada da 6400 TL gösterdi (Büyük kısmı o gün yatırılmış) 2 ay multi verildi.

Bir şekilde devamlı bir işinizin olduğunun ve şirketinizin dönüşte sizinle yola devam edeceğinin görülmesi önemli. Part durumuna bir şey diyemem ama devamlı ise sıkıntı olmaz. Bankadaki meblağı da yüksek tutabildiğiniz kadar tutun.

• quote:

quote:

Bu noktada ne yazık ki net bir bilgi verilemez. Bu ülkenin en büyük ayıplarından biri olarak yüksek geliri olmasına rağmen maaşı asgari ücretten gösterilen bir arkadaşımız İLK KEZ Schengen'e başvurdu, bankada da 6400 TL gösterdi (Büyük kısmı o gün yatırılmış) 2 ay multi verildi.

Bir şekilde devamlı bir işinizin olduğunun ve şirketinizin dönüşte sizinle yola devam edeceğinin görülmesi önemli. Part durumuna bir şey diyemem ama devamlı ise sıkıntı olmaz. Bankadaki meblağı da yüksek tutabildiğiniz kadar tutun.

türkiyede 5.5 milyon asgari ücretli var, bunların hepsi evraklarını eksiksiz sunsa 5-6 bin lira da banka hesabı koysa bunların 5 milyonu vize alabilirmi :)

merakımdan soruyorum

• Seyahat acentasi Ile konusacagim tekrar , son kararimi verecegim artik. Olmazsa vizesiz Rusya tatili yaparim. Asıl hedefim baltık ülkeleri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hella

quote:

quote:

türkiyede 5.5 milyon asgari ücretli var, bunların hepsi evraklarını eksiksiz sunsa 5-6 bin lira da banka hesabı koysa bunların 5 milyonu vize alabilirmi :)

merakımdan soruyorum

Tabii ki... Teknik ve teorik olarak soruyorsanız diğer şartlarla birlikte tabii ki. Mantıken soruyorsanız zaten o kadar kişinin başvurmayacağı fikrinden yol çıkar vize işlemi ve cevap aynı yere gelir: Tabii ki.

• Arkadaşlar 20 Ocakta İtalya Konsoloslugundan 6 aylık vize aldım 22 sinde giriş 28 inde çıkış yaptım..
    Şimdi 27 subattada almanaya giricem Yeniden Seyahat Sigortası yaptırmam gerekiyormu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derin1907

Arkadaşlar 20 Ocakta İtalya Konsoloslugundan 6 aylık vize aldım 22 sinde giriş 28 inde çıkış yaptım..
    Şimdi 27 subattada almanaya giricem Yeniden Seyahat Sigortası yaptırmam gerekiyormu ?

Hayır gerekmiyor. :)
  • merhaba arkadaşlar bir sorum olacaktı.

Ben 20.02.2014 Perşembe Günü İdata Ankara'ya İtalya Turistik vize için başvuru yaptım ve 24.02.2014 Pazartesi gününe İtalya Ankara Büyükelçiliğine mülakata gittim.Tüm evraklarım tamamdı. İçeride mülakat yapan bayan Bana iş yerinizin tüm belgeleri Antalya da gözüküyor Ankara da gözükmüyor dedi. Bende inşaat firması olduğumuz için Ofisimiz Antalya da ama Ankara da iş yapıyoruz Bende Burada Muhasebe işlerini yürütüyorum dedim. Hesap cüzdanıma baktı şube olarak Akay/Ankara olarak gördü ve Ankarada nerde oturuyorsun dedi Çankaya dedim. Hesabımda da 24.000 tl gözüküyor. Sizce vizeyi alabilir miyim? Ayrıca Mülakattaki bayan yarın alırsın dedi pasaportunu ama hala konsoloslukta gözüküyor sizde dururum nedir teşekkürler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgaciftci07

merhaba arkadaşlar bir sorum olacaktı.

Ben 20.02.2014 Perşembe Günü İdata Ankara'ya İtalya Turistik vize için başvuru yaptım ve 24.02.2014 Pazartesi gününe İtalya Ankara Büyükelçiliğine mülakata gittim.Tüm evraklarım tamamdı. İçeride mülakat yapan bayan Bana iş yerinizin tüm belgeleri Antalya da gözüküyor Ankara da gözükmüyor dedi. Bende inşaat firması olduğumuz için Ofisimiz Antalya da ama Ankara da iş yapıyoruz Bende Burada Muhasebe işlerini yürütüyorum dedim. Hesap cüzdanıma baktı şube olarak Akay/Ankara olarak gördü ve Ankarada nerde oturuyorsun dedi Çankaya dedim. Hesabımda da 24.000 tl gözüküyor. Sizce vizeyi alabilir miyim? Ayrıca Mülakattaki bayan yarın alırsın dedi pasaportunu ama hala konsoloslukta gözüküyor sizde dururum nedir teşekkürler?

bence aldın vizeni güle güle kullan

• kardeşim nerden bu kanıya vardın? yani olumlu ne gördün sen ne zaman vize aldın? teşekkürler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.