Şimdi Ara

Vitiligo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
17.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 ay önce alnımda belirgin bir şekilde ve yanaklarımda küçük belirsiz bir şekilde vitiligo oluştu.Sonra doktora gittiğimde 2 ilaç yazdı.Birinin ismi ''VİTİSKİN'' birinin de ''Elidel %1 krem''
    bunları birini sabah(Vitiskini) diğeri ise akşam(Elidel %1 krem) vitiligo olan bölgelere 6 ay boyunca sürmemi istedi.Eğer geçmezse ise bir adres verdi ve orda lazer tedavisi olursan %100 geçer dedi.(Ben ise internetten araştırdığım kadarıyla %100 tedavisi yok.) Birde çok havuç ve turp gibi sebze türleri yememi söyledi.1 aydır sürüyorum ve geçme etkisi gösteriyor diyebilirim.Ama hala beyazlıklar duruyor gibi sadece orası pembeleşti.Şuanda rahatsız edecek kadar görüntü olarak kötü durmuyor ama başka yerlere sıçramasından veya geçmemesinden korkuyorum.

Forumda vitiligo hastalığı olan var mı ? Ya da bu hastalığı geçirmekte yarar sağlayacak tedavi yöntemlerini bilen varsa ve paylaşırsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Espâda -- 4 Temmuz 2011; 14:44:03 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Vitiligo: Kapsamlı Bir Kılavuz

Vitiligo, melanin üreten hücrelerin kaybolması sonucu ortaya çıkan ciltte beyaz lekelerle karakterize bir cilt hastalığıdır. Bu lekeler herhangi bir vücut bölgesinde gelişebilir ve zamanla büyüyebilir veya küçülebilir.

Belirtiler

Vitiligo'nun en belirgin belirtisi, ciltte süt beyazı, soluk veya pembe renkte yamalar veya lekelerdir. Bu lekeler genellikle eller, yüz, kollar ve bacaklarda görülür. Diğer belirtiler arasında şunlar yer alabilir:

• Saçtaki, kaşlardaki veya kirpiklerdeki beyazlama
    • Dudakların veya ağız içi mukozanın beyazlaması
    • Göz çevresindeki deride beyazlama
    • Beyaz tırnaklar veya tırnaklarda beyaz çizgiler

Nedenleri

Vitiligo'nun kesin nedeni bilinmemektedir, ancak otoimmün bir hastalık olduğu düşünülmektedir. Bu, vücudun kendi bağışıklık sisteminin sağlıklı hücrelere saldırdığı anlamına gelir. Vitiligo'ya kalıtım, çevresel faktörler ve duygusal stres gibi çeşitli faktörler katkıda bulunabilir.

Tedavi

Vitiligo'nun tedavisi yoktur, ancak semptomları yönetmek ve beyaz lekelerin görünümünü iyileştirmek için çeşitli tedaviler mevcuttur. Bu tedaviler şunları içerebilir:

• Topikal ilaçlar: Kortikosteroid kremler veya takrolimus gibi topikal ilaçlar iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Fototerapi: Ultraviyole ışık tedavisi, pigment üretimini uyarmaya ve beyaz lekelerin görünümünü iyileştirmeye yardımcı olabilir.
    • Lazer tedavisi: Excimer lazer tedavisi, beyaz lekelerin çevresindeki pigmentli ciltten sağlıklı hücreleri almak için kullanılır.
    • Cerrahi: Küçük beyaz lekeler, sağlıklı ciltten alınan greftler kullanılarak cerrahi olarak çıkarılabilir ve beyaz lekenin yerine konabilir.

Eumovate Krem Yorumları

Eumovate krem, vitiligonun tedavisinde kullanılan topikal bir ilaçtır. Klobetazol propionat adlı bir kortikosteroid içerir ve iltihabı azaltmaya yardımcı olur. Bazı kullanıcılar Eumovate kremin vitiligo lekelerinin görünümünü iyileştirmede etkili olduğunu bildirirken, diğerleri sınırlı fayda veya yan etkiler yaşadıklarını bildirmiştir.

Vitiligonuz varsa ve Eumovate krem kullanmayı düşünüyorsanız, her zaman önce bir sağlık uzmanına danışmalısınız. Herhangi bir ilacı kullanmadan önce faydaları ve riskleri tartmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tam olarak vitiligo değildir belki. Bak Maykıla süt beyazı.
  • Benim ki kesinlikle vitiligo.Tanımlara tam uyuyor hem bu işin uzmanı olan doktor da onayladı.M.J'in ki farklı olay.
  • bende vitiligo hastasıyım galiba.doktora gidicem yakında ve bende ilaç kullanmaya başlıcam.bitkisel tedavi yöntemleride var.nasıl yapsam bilmiyorum
  • bende de bu hastalık var fakat sürekli azalıyor. Askeri liseye girmeme engel olur mu ?
  • Tedavisinde ilerleme olan arkadaşlar var mı acaba ? Varsa ilaçları ve ya kullandığı şeyleri yazabilir mi ?

Bir de kabin tedavisi gören var mı ? Varsa sonucu nedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Narrator

Tedavisinde ilerleme olan arkadaşlar var mı acaba ? Varsa ilaçları ve ya kullandığı şeyleri yazabilir mi ?

Bir de kabin tedavisi gören var mı ? Varsa sonucu nedir.

%90 tedavisini buldum yani ben değilde adamlar öyle diyor.http://www.antivitiligooil.com/ bu siteden sağ köşede Türkiye sipariş hattı var. Stoklarda kalmadığı için 1 hafta için gelir dediler ve hastalık adına her şeyi sordum. Tabi daha ürünü denemedim ama bana %100 geçirecek gibi geliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ALERJİK RİNİT BELASI
    5 yıl önce açıldı
    Alerjik rinit, sinüzit
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fiyatı biraz pahalı gibi. Tabi işe yararsa o paraları vermeye değer. Umarım işe yarar.
  • doktorun dediği şeylere uy durum ilaçlar fayda göstermiyosa emin ol en kısa yolu lazerdir yanılmıyosam lazer kaynağına kadar gidiyo ve uzun yıllar bir daha nüksetmemesine sebep oluyo şansın varsada hiç nüksetmiyo.
  • Ben bir süre elidel krem kullandım, alın bölgesinde vardı, kremi sürüp güneşte kalmak gerekiyor, yaklaşık 2 aylık kullanım sonrası lekeler oldukça belirsiz hale geldi, ama tamamen geçmedi,
  • umut hastanesine yeni bir cihaz gelmiş geçiriyor diyorlar...
  • up
  • Geçmiş olsun arkadaşlar.İnşallah şu hastalığa da kesin bir sonuç bunulur.Benim anneannemde var.Zamanında avrupada seyahat sırasında bile ordaki doktora danışmış.Doktorun dediği;
    Bu hastalık sadece o bölgede renk kaybı.Herhangi bir döküntüsü yok,kaşıntısı yok,bulaşıcı değil.Sadece görüntü.Bu yüzdende tıp bunun üzerinde fazla durmuyor demiş.Çok daha önemli konular varken.

İşte böyle arkadaşlar.Umarım çözüm bulunabilir yakın zamanda.Çeşitli çözümler tabiki var ama herkes aynı oranda fayda göremiyor diye biliyorum.%100 bu olayı bitiren birşey bulunsa süper olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Narrator

umut hastanesine yeni bir cihaz gelmiş geçiriyor diyorlar...

Ne gibi yeni bir cihaz?
  • iyigünler vtiligo hastasıyım vve 1,5 adır krem ve vitanem kullanıyorum ve bugune kadar neler kullanmadım ki onca para boşuna 25 tl gibi bi maliyeti var eczaneden alınıyor bilgi almak isteyen arkadaşlar ulaşsın bana extra-dolum@hotmail.com
  • Benım sağ elimın 1 parmağında sol elımın 2 parmağında gozumun cevresınde olusmustu gıttım krem falan verdıler gecmedı baska yerlere de sıcradı ne yapabılırım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Espâda

2 ay önce alnımda belirgin bir şekilde ve yanaklarımda küçük belirsiz bir şekilde vitiligo oluştu.Sonra doktora gittiğimde 2 ilaç yazdı.Birinin ismi ''VİTİSKİN'' birinin de ''Elidel %1 krem''
    bunları birini sabah(Vitiskini) diğeri ise akşam(Elidel %1 krem) vitiligo olan bölgelere 6 ay boyunca sürmemi istedi.Eğer geçmezse ise bir adres verdi ve orda lazer tedavisi olursan %100 geçer dedi.(Ben ise internetten araştırdığım kadarıyla %100 tedavisi yok.) Birde çok havuç ve turp gibi sebze türleri yememi söyledi.1 aydır sürüyorum ve geçme etkisi gösteriyor diyebilirim.Ama hala beyazlıklar duruyor gibi sadece orası pembeleşti.Şuanda rahatsız edecek kadar görüntü olarak kötü durmuyor ama başka yerlere sıçramasından veya geçmemesinden korkuyorum.

Forumda vitiligo hastalığı olan var mı ? Ya da bu hastalığı geçirmekte yarar sağlayacak tedavi yöntemlerini bilen varsa ve paylaşırsa sevinirim.

Nasıl durum? Vitiligo ve Edildel'in faydası oldu mu?

• bende 3-4 senedir vitiligo hastasıyım ve bu sıralar kafa yapan lyrıca haplarını kullanmaya başladım lyrıca ilaçlar ne sinir nede stres bırakıyor kendimi mutlu hissediyorum 1 aydır sürekli olarak kullandım ve en sonunda vitiligolarımda gün geçtikçe iyileşme gördüm hepinize önenirim
  • benim bi arkadaşımda vardı vitiligo. konuyu araştırırken küba'da bununla ilgili başarılı işler yapıldığını görünce istanbulda firmayla anlaşarak orda tedavi oldu. şu an geçti gayet memnun
  • dini tıpta çörekotu nun vitiligoya iyi geldiği yazılıydı bir kitapta gördüm sanırım isterseniz araştırın dini tıptaki bu hastalığın adıda alaca bildiğim kadarıyla. geçmiş olsun.

not: bu metnin tıbbi bir geçerliliği yoktur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.