Şimdi Ara

Vites Problemi !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 99 model bir xsara arabam var. Araba çalışmıyorken vitesi 1'e ve iki ye geçirirken hiç bir sorunum yok kolayca geciyor. Fakat yolda giderken vitesi 1'e gecirirken biraz zorlaniyorum. 3'e, 4'e ve 5'e gectigi gibi rahat gecmiyor.

1 den 2 ye gecerkende zaman zaman sanki aşağıda dönen dişliye değiyor gibi oluyor.

arabayi bir hafta once bakima goturup herseyini kontrol ettirdim debriyajından şanzuman yağına kadar baktılar. Sorun ne olabilir ?

bu arabanin 10 ile 30 kilometre arasindaki degisen hiza ve sanzuman araliginla baglantili olan bisey

arabanda sorun yok.
  • KIŞ ŞARTLARINDAN DA OLABİLİR.ÖZELLİKLE ŞANZIMAN SOĞUK İKEN 1 DEN 2 YE VE 2 DEN 1 E ATARKEN SERTLİK OLABİLİR.ŞANZIMAN ISINDIKTAN SONRA OLMAMASI LAZIM.ARABANIN ORİJİNAL ŞANZIMAN YAĞINI DEĞİŞTİRDİKTEN SONRA DA BU SIKINTI OLABİLİYOR.
  • araba hareket halindeyken, 1. vitese takmak her arabada zordur. şanzımanın yapısıyla ilgili teknik bi konu ama ayrıntılara girmeye gerek yok. arabada sorun yok yani, rahat ol. belli bi hızın altına düşmeden 1. vitese geçiremezsin arabayı. ya da zorlanırsın... asıl bunun tersi oluyorsa o zaman problem vardır... ayrıca bu durum yaz ya da kış olması farketmez her zaman için böyledir...
  • Bende diğer arkadaşların dediği gibi sorun olduğunu sanmıyorum. Genelde önden çekişli arabalar 2 den 1. vitese geçmiyor. Geçirmeye çalıştığında dişlilerden ses geliyor. Böyle bir durumda da 2. vitesle devam etmek en mantıklısı. Bende de Fiat Tipo 1.6 i.e slx var. Dikkat ettim yolda 20 30 km hızla giderken 2 den bire geçmiyor. Birde özellikle kış aylarında şanzuman soğukken 1 den 2 ye geçerken sert olması da doğal. Çünkü şanzuman soğuk ve şanzuman yağıda soğuk hava nedeniyle yağın akışkanlığı çok azalmış ve katılaşmış durumdadır. Şanzuman ve yağ ısındığında yağ gibi geçer. Ben bunların hepsini servise sordum. Tüm bunlar normal dediler

Belli bir hızda vitesin 1'e gecmemesini de bugun tesaduf eseri buldum. Hatta buldugum bir baska tesaduf te araba çalışmıyorken vitesi 5'e atıyorum sonra geriye atmaya çalışıyorum geçmiyor. Ama vitesi besten boşa alıp Geriye takarsam geçiyor :)

Yardimlariniz icin cok tesekkur ederim su anda kafam rahatladi.
    2022 Hyundai Bayon 1.4 MPİ 100 PS Elite A/T - Atlas Beyaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fren problemi ???
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Genelde araçları temel fıkralarında ki gibi 5. vitesten sonra -R-oket vitesine atmamaları için geliştirilmiş birşey bu.

20 30 dayken 1 e atmak için yarım debriyaj gaz kombinasyonuyla anca yapabilirsin bunu, Ama biraz daha yavaşlayıp 1e atmak daha mantıklı tabii illa gerekiyorsa. Genelde araçlar 20 25 ci,varı 2. viteste kavrar yani.

1994 model tipo s 1.6 3.500 tl ye aldım toparlicam viteste sorun var motor s aglam lütfen yardım cı olun
  • Konu hortlatmaya hasta bazılarımız bende hortlamış konuyu baştan aşağı okumaya

Yıldız Teknik Üniversitesi
    İnşaat Mühendisi
    2013 Girişliler

Lenovo Y500 SLI
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.