Şimdi Ara

Vites mi Kırıldı ? +Yeni Sıkıntı - Araba çalışmıyor :) )(Videolu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bugün arabaya sanayiye götürmek için otoparka gittim ve ikinci şanssızlığı yaşadım, şimdi de araba çalışmıyor :) hiç marş almıyor, akü kabloları biraz yağlanmıştı hepsini peçeteyle temizledim ama yine çalışmadı.

akü mü bitmiş ya da başka bir sorunmu vardır sizce ?

ayrıca hayatımda hiç birşeyle bu kadar uğraşmamıştım anasını satim, 2 ayda bir sorun çıkarır mı araba ya.

herkese merhaba beyler.

sıkıntı videoda ki gibi, yolda 2ye atarken vites kolunu en sola çekip 2ye atacakken birden bir ses geldi ve böyle oldu.

şimdi 1-2-R'ye geçmiyor. 3-4'e atınca da sağa sola oynuyor.

araba ist. kartal real otparkına bıraktım, kartal sanayiye yakın bir yerde yani.

sıkıntı nedir/nasıl çözebilirim/ne kadar tutar tahminen ? usta götürsem halledebilir mi ya da mtlaka çekiciyl sanayiye mi gitmesi gerekiyor ?

araba 2002 mk1 1.2 palio.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r0x -- 12 Ağustos 2014; 23:09:12 >

• 2.vites kutusu gitmiş olabilir. Benzeri başıma gelmişti 5.vitese atarken. Sonrasında 5.vites kutusu değişti sorun düzelmişti. Ama sadece tahmin.
  • Şanzımanda değilde sanki vites kolu mekanizmasında sorun var gibi görünüyor.
  • Halatlardan olabilir.
  • Bana da olmustu. Kol gitmis. 3e tak sanayiye gotur. 40-50 kagita cikarsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yine bir fransız,italyan aracı yine bir şanzıman problemi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atrix1212 -- 9 Ağustos 2014; 23:47:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: atrix1212

yine bir fransız,italyan aracı yine bir şanzıman problemi.

dsg olsa 2006-2007 palio parasıyla çıkarsın servisten
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

quote:

tok kapı sesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: rbatasoy

Bana da olmustu. Kol gitmis. 3e tak sanayiye gotur. 40-50 kagita cikarsin.

içime su serptin :) 1000-2000 gider diyordum bende.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

quote:

tok kapı sesi

anlayamayız
  • quote:

Orijinalden alıntı: r0x

quote:

Orijinalden alıntı: rbatasoy

Bana da olmustu. Kol gitmis. 3e tak sanayiye gotur. 40-50 kagita cikarsin.

içime su serptin :) 1000-2000 gider diyordum bende.

ne 1000 lirası
    ya halatta sıkıntı var ya altında beyaz plastik var onun yayları koptu
  • aracınızın baskısı volandan ayrılmıyordur. ve siz de vites altmaya kalktınız. yalnız vites ve dişilierde, yuva yataklarında sorun yok gibi görunuyor. sanki vites kolunun şanzumana bağlantısı kırılmış ! komple kutuyu değişşen 200 anca. belki kırık değil çıkıktır yerine oturur
  • Çanak kırılmış. 150 liraya tamir ediyorlar. Daha ucuza da tamir ettirebilirsin. Birkaç yer dolaş. Lazım olur, yardımım dokunur dersen numaramı gönderebilirim. Kartal sanayiye 250 metre mesafede oturuyorum, Geçmiş olsun.
  • Mrb.Ben de 1999 polo vardı aynı sorun ben de de olmuştu.Vites kolunu cevreleyen bez alt taraftan el ile çıkartılabiliyor, oradan cıkartırsan vites kolunun baglı oldugu vidanın kırıldıgını görebilirsin(benimkisi bu şekilde idi).Arkadaşın dediği gibi 3 vites ile sanayiye kadar gittim ve bir tornacıda dediği fiyata(50tl) civarına yaptırabilirsin.Tabiiki öncelikle orası kırıldıysa resim eklemeye çalışayım.İnşallah fazla masraf cıkartmaz .geçmiş olsun.

resimdeki görüntünün vites kolunun baglı oldugu beyaz plastik parçanın baglı oldugu vida kırılıyor genelde .Tekrar gecmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monk_06 -- 10 Ağustos 2014; 10:32:58 >

• 2007 Ford Focus aynı sıkıntıyı çıkarmıştı, sorun halatttandı tabi başka birşey de olabilir.
  • Bazi aracta halat bazisinda kolla vutes seçimi yapilir.. ya halat kopar gevser ya da kollarin ayari bozulur yerinden cikar..
    Sol kisimdaki viteslerin degismemesi sorunu kutudan degil de iletimden sanki..yani topuzu sola cektiginiz zaman calisan kol veya halatta sorun var gibi..
    2 sene once halat ayarlariyla oynadigimda sol kisimdaki viteslere duzgun gecmiyordu, tekrardan ayarladim duzeldi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

passatın vites kolu dayımın elinde kalmıştı
  • renault erektecus hastalığına yakalanmış olabilir
  • Vites spirallerini kırmışsın ucuca bağlatırsan 10 tl max değişirse 100 max
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.