Arkadaşlar herkese iyi geceler. yaklaşık 1 saat önce yokuşta bir yerde ışıkta beklerken yarım debriyajla kalkmaya başladım. öndeki araçlar duraklayınca durakla yine dur yine kalk. ve hızlanmaya başladığımda katır kutur sesler geldi vitesten. vites adeta boşta gibiydi. arabayı durdurup. reflektör koyarak kenara çektim. yarın servise götüreceğim, ama mesela arabayı 1. vitese takabiliyorum fakat hareket etmeye çalıştığımda çıkan sesler korkunç. bunun sebebi nedir. pejo 206 arabam.şanzıman dağılmış mıdır? eğer öyleyse kaça patlar sizce? yoksa sadece tel vesaire ayarlarıyla kurtulur muyum. bu sorunu yaşamış olanınız var mıdır?
Geçmiş olsun.Sanırım sizin yaşadığınız problem debriyaj balatasının yaylarını dağıtmaktan başka birşeye benzemiyor.Şanzıman dağılması böyle olmaz şanzıman dağılsa idi ya hiç kalkamazdın yada bir yerlerden patlatırdı yağ kaçağı vs herhangi bir belirti varmı?
Tahminimce % 90 balata üzerindeki yayları dağıtı aracın.
Veya baskı dan bir parça (tırnak olabilir)kopup içinde dönüyordur. Ben böyle bir volant görmüştüm. Kopan parça içinde dönmüş ve volant ın dış kısmını parçalayarak içine girmiş.. Dehşet bir manzaraydı. Metal erimiş adeta.. O vaziyette bile servise gelmeyi başardı dedi usta. Ama çıkan sesler korkunçtu..
bence aracı hiç kıpırtdatma olduğu gibi çekiciyle servise götür sonra debriyaj balatasıyla kurtaramazsın volan + bilye + rulmanlar hatta debriyaj mili anlıcaan 2-3 milyara varan pahalı masraflarla uğraşabilirsin