Şimdi Ara

megane 2 vites kutusu problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
11.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2003 model megane 2 hb 1.6 duz vites aracim var, ancak vites kutum ile ilgili problemim var, bu sene havalar sogumaya basladiginda iki kere vitesim alakasiz zamanlarda inanilmaz sert hale geldi, biraz oynayinca duzeldi, ilk kez oldugunda sogutozu mais e gosterdim, onemli bisi degil dediler, takmadim. ondan sonra iki kere de vites 3 den ikiye alirken tam bosa denk geldigi sirada tamamen kilitlendi, bu sefer sertlesme seklinde degil de tam bos pozisyonunda takili kaldi, dortlulari yakip saga yanastim, 5 - 10 dakika boyunca vitesle ugrastiktan sonra duzeldi, iki seferde de 3 den ikiye atarken oldu(birinde 3.vites normal devirle giderken isiga yetismek icin ikiye atip gazi kokleyecektim, ikincisinde ise yokusta arac hafif boguldu, ikiye atip durumu duzeltecektim), ikisinde de guc bela duzeltebildim vitesi, hicbir vitese gecmiyordu kilitli iken, sonra servise goturdum, sansuman acildi, baski balata azalmis o degistirildi(sorunla alakasiz) sorun ile ilgili olarak da vites kutusundaki bir bilya (rulman) (200 ytl civari fiyati olan) ve senkromec dislisinin yaylari degisti sanirim, yani ugrastilar uzerinde sistemin, bir de tabi acarken yag bosaltildigi icin yenilendi(baska birkac parca daha degismis olabilir cok da dikkat etmedim listeye). ama o kadar mutsuzum ki su an, teslim aldigim aksam bir arkadasin evine giderken biraz performansli kullaniyordum, yine 3 ten ikiye atarken cok kisa sureli de olsa kilitlenme yasadim, ikiye atamadim, noluyo yaw tarzinda bir iki salladim vitesi, hemen gecti ikiye ama sonucta olmamasi gereken birsey oldu, bu problemle daha once karsilasan var mi? bir kez daha goturecegim servise ucretsiz ilgilenirler, ancak ikinci servis ziyaretimden sonra da ayni sorun olursa satmayi dusunuyorum artik. siz ne dersiniz? ha bu arada servisten de 800 ytl ye cikabildim... hic bu sorunla karsilasan olduysa cozumu nedir? yardimci olabileceklere ve yorum yapanlara simdiden cok tesekkur ederim,

saygilarimla

• Benim bir abimin de şanzımanından bir problemi olmuştu. Garanti süresi içerisinde servise gitti baskı balatayı öldürşsün dediler. 6 aylık sıfır arabanın bu ksuruna da kullnıcı hatası deyip masrafı da ona ödettirdiler.
  • zaten pahalı parçalara hep kullanıcı hatası diyolar...sen bi git servise yeniden anlat derdini sanırım dişli yağında problem var yağ değiştirirler ama soğuktan çok çok etkileneceğini sanmıyorum o yağların ama...
  • walla arkadaslar yag yeni degisti zaten acildiginda eskisi dokuldugu icin yeni yag konmustu. sanki bana dislilerde bir sikisma takilma veya vites kolu uzerindeki gevsek bir civatanin falan biryerleere takilmasi gibi geliyor emin de olamiyorum. ve daha da moralimi bozan, 800 ytl vermeme ragmen sorunun devam etmesi, kendimi salak gibi hissediyorum. satip kurtulmak istiyorum gercekten.
  • Sizinde dediğiniz gibi servise gitmek en mantıklı çözüm ki, bu sefer kesinlikle para vermeyin sorun ne olursa olsun. 800 Lira az para değil ve üstüne üstlük sorun hâlâ var. Hatta biraz ağır bir tavır bile alabilirsiniz. Kendinizi kötü hissetmekte çok haklısınız.

Ayrıca anladığım kadarı ile araçtan da soğumuşsunuz. Artık sorun düzelse bile ısınmanız zor. Satmaktada çok haklısınız.

Ek olarak konu vites olunca sormak istedim. Piyasada gördüğüm bir çok Mégane II'nin vites kolu üzerindeki vites numaraları yazan kısım soyulmuş ve kötü bir sarı renk almış. Bunun sebebi acaba kulllanıcı hatası mı yoksa parçadan mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: isnilgiz

Benim bir abimin de şanzımanından bir problemi olmuştu. Garanti süresi içerisinde servise gitti baskı balatayı öldürşsün dediler. 6 aylık sıfır arabanın bu ksuruna da kullnıcı hatası deyip masrafı da ona ödettirdiler.

vaybe duruma bak kullanıcı hatası ha
  • quote:

Orjinalden alıntı: coutoup

walla arkadaslar yag yeni degisti zaten acildiginda eskisi dokuldugu icin yeni yag konmustu. sanki bana dislilerde bir sikisma takilma veya vites kolu uzerindeki gevsek bir civatanin falan biryerleere takilmasi gibi geliyor emin de olamiyorum. ve daha da moralimi bozan, 800 ytl vermeme ragmen sorunun devam etmesi, kendimi salak gibi hissediyorum. satip kurtulmak istiyorum gercekten.

sögütözü maiste bi müdür var genç braz ama baya ilgilenio bnde hallettrdm bır ıkı problemı ona adını bilmiorm onla görüşmeye çalış olmazsa daıt ortalıı 800 ytl çok para ve hala düzelmemesi bnce çok kötü bi durum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane 4 vites sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Megane 2 Direksiyon Sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dostum vites kolunun uzerindeki vites yazilari her megane da soyulmustur, hicbir sekilde kullanici hatasi oldugunu dusunmuyorum tamamen kalitesiz ucuz malzeme kullanimi yuzunden, benim aracimda da soyulmustu, uzerini deri ile kapladim.(oval sekilde deri kesip duzgunce yapistirdim) zaten yeni modellerde o parcayi degistirdiler, artik o parca plastik degil, mat metalden ve vites yezilari da iceri gocuk siyah boyali yapilmis.

quote:

Orjinalden alıntı: .C.O.

Sizinde dediğiniz gibi servise gitmek en mantıklı çözüm ki, bu sefer kesinlikle para vermeyin sorun ne olursa olsun. 800 Lira az para değil ve üstüne üstlük sorun hâlâ var. Hatta biraz ağır bir tavır bile alabilirsiniz. Kendinizi kötü hissetmekte çok haklısınız.

Ayrıca anladığım kadarı ile araçtan da soğumuşsunuz. Artık sorun düzelse bile ısınmanız zor. Satmaktada çok haklısınız.

Ek olarak konu vites olunca sormak istedim. Piyasada gördüğüm bir çok Mégane II'nin vites kolu üzerindeki vites numaraları yazan kısım soyulmuş ve kötü bir sarı renk almış. Bunun sebebi acaba kulllanıcı hatası mı yoksa parçadan mı?

• merhaba,

bilmek istediğim birşey var 2003 yılından beri bu sorun ilk defa mı çıktı? çünkü bu tür problemler karşısında normalde şanzıman değiştirilir firma tarafından.Korkarım sizin aracınızda bu durum ihmal edilmiş bu vites kutusunun değişmesi gerekirdi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: coutoup

merhaba arkadaslar,

2003 model megane 2 hb 1.6 duz vites aracim var, ancak vites kutum ile ilgili problemim var, bu sene havalar sogumaya basladiginda iki kere vitesim alakasiz zamanlarda inanilmaz sert hale geldi, biraz oynayinca duzeldi, ilk kez oldugunda sogutozu mais e gosterdim, onemli bisi degil dediler, takmadim. ondan sonra iki kere de vites 3 den ikiye alirken tam bosa denk geldigi sirada tamamen kilitlendi, bu sefer sertlesme seklinde degil de tam bos pozisyonunda takili kaldi, dortlulari yakip saga yanastim, 5 - 10 dakika boyunca vitesle ugrastiktan sonra duzeldi, iki seferde de 3 den ikiye atarken oldu(birinde 3.vites normal devirle giderken isiga yetismek icin ikiye atip gazi kokleyecektim, ikincisinde ise yokusta arac hafif boguldu, ikiye atip durumu duzeltecektim), ikisinde de guc bela duzeltebildim vitesi, hicbir vitese gecmiyordu kilitli iken, sonra servise goturdum, sansuman acildi, baski balata azalmis o degistirildi(sorunla alakasiz) sorun ile ilgili olarak da vites kutusundaki bir bilya (rulman) (200 ytl civari fiyati olan) ve senkromec dislisinin yaylari degisti sanirim, yani ugrastilar uzerinde sistemin, bir de tabi acarken yag bosaltildigi icin yenilendi(baska birkac parca daha degismis olabilir cok da dikkat etmedim listeye). ama o kadar mutsuzum ki su an, teslim aldigim aksam bir arkadasin evine giderken biraz performansli kullaniyordum, yine 3 ten ikiye atarken cok kisa sureli de olsa kilitlenme yasadim, ikiye atamadim, noluyo yaw tarzinda bir iki salladim vitesi, hemen gecti ikiye ama sonucta olmamasi gereken birsey oldu, bu problemle daha once karsilasan var mi? bir kez daha goturecegim servise ucretsiz ilgilenirler, ancak ikinci servis ziyaretimden sonra da ayni sorun olursa satmayi dusunuyorum artik. siz ne dersiniz? ha bu arada servisten de 800 ytl ye cikabildim... hic bu sorunla karsilasan olduysa cozumu nedir? yardimci olabileceklere ve yorum yapanlara simdiden cok tesekkur ederim,

saygilarimla

renoların kıronik hastalığıdır.bendeki r19 dada var bu sorun. brodway ,magan 1 ,clio bu araçlarda duymuştum ..onun için kafaya fazla takmıyorum. magane 2 lerdede araştırırsan görürsün..... ayrıyeten renaultların plastik aksamıda berbat kışın anlarsın soğuklarda çıtır çıtır ses geliyor....
    ben birdaha renaulta yanaşmayacam japonlar daha iyi...... honda,toyota,subaru,mitsubishi ..

• merhaba kardeş aynı sorun bende 3 kez tekrarladı arabayı baylatasım geldi hatta şuan kapıda 2005 model halatıda ben kopardım bu firmanın yanı kısacası megan 2 lerde hastalık sat kurtul dıyecegım bu konuda ben çok pişmanım bu arabayı aldım dıye motor cok temız konfor var arabada iyi hoş ama bu sorun bende tekrarediyor sakıncalı yaptırırsın yıne yapay motor kulaklarıda bir tuhaf ikidir onları yaptırıyorum 500 gidiyor vıtes kutusu bılyaların sorunu tekrarrlıyor malesef artık ıkıncı vıtese atmaya cekınıyorumkı buda olmuyor satıp kurtulacagım allah yardımcımız olsun sıkıntılı bır konu
  • Arkadaşlar bende de 2009 model megane 2 var ve aracım sadece 42000 km de.
    Aracımın 5.vitesinde ötme sesi gelince servise götürdüm. Araç km si bu kadar düşük olduğu halde böyle bir ses gelince yağının eksik olabileceğini söyledi usta. Ben de kontrol ettirdim ve 2 lt ye yakın yağ eksik çıktı! Sonra şanzımanda kaçak mı var diye etrafını kontrol etti. Temizdi. Yani yağın fabrikada eksik basıldığı ortaya çıktı. Ben de aracı sıfır aldığımdan direkt renault yetkili servisine götürdüm(Ankara Mais). Durumu anlattım tek tek. Benden kaynaklanmayan bir neden dolayı mağdur olduğumdan renaultun mağduriyetimi gidereceğini düşünürken garantimini bittiğini (42bin km de araba*) ve bu problemin çözümü için yüklü bir miktarda para (piyasada aldığımın fiyatın 2 katı) talep etti. Gerçekten kandırıldığımı hissediyorum. Lütfen renault marka aracınız varsa şanzıman yağını kontrol ettiriniz. Ben tüm periyodik bakımları yaptırdığım halde gene de bu geldi başıma.

Arkadaşlar RENAULT markasından uzak durun ben yandım siz yanmayın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.