arkadaşlar ben basic 10 da wmp yapmak istiyorum ancak eklentisinden özellikleri kaldırdım kendi tuşlarımı eklemek istiyorum,,, şimdi benim sorum ses için ScrollBar koydum sesi ayarladım ve ScrollBar içinde sayısal değerini göstermesi için label koydum ve bağladım ancak ses ekranda sırıtmaya başladı, 1.)önce bu labelin medya oynamasında BackColor kısmını şeffaf yapmak 2.)labelin sayısal değeri Sesi açarken yada kapatırken göstermesi herhangi bir ScrollBar olayı yani ses ayarı yapmıyorken kaybolması(hide olması) şu ana kadar kullandığım kodlar şu şekilde ************************************************** ***** Public Class Form1 Private Sub Form1_Load(sender As System.Object, e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load HScrollBar1.Value = 50 'Label1.Parent = AxWindowsMediaPlayer1 'Label1.BackColor = Color.Transparent '(bu kısım wmp oynatma yaparken malesef hiçbirşey görünmüyor burayı demeyin) End Sub
Private Sub Button1_Click(sender As System.Object, e As System.EventArgs) Handles Button1.Click AxWindowsMediaPlayer1.URL = TextBox1.Text End Sub Private Sub HScrollBar1_Scroll(sender As System.Object, e As System.Windows.Forms.ScrollEventArgs) Handles HScrollBar1.Scroll ToolTip1.SetToolTip(HScrollBar1, HScrollBar1.Value.ToString()) AxWindowsMediaPlayer1.settings.volume = HScrollBar1.Value Label1.Text = HScrollBar1.Value * 1 End Sub
Private Sub Button2_Click(sender As System.Object, e As System.EventArgs) Handles Button2.Click AxWindowsMediaPlayer1.Ctlcontrols.play() End Sub Private Sub Button3_Click(sender As System.Object, e As System.EventArgs) Handles Button3.Click AxWindowsMediaPlayer1.Ctlcontrols.stop() End Sub End Class ************************************************** ** arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum....!!!!
hocam ben süleyman karşı lojmandan :D ikinci sorunuzun cevabı bende :D
Private Sub TrackBar1_MouseLeave(sender As Object, e As System.EventArgs) Handles TrackBar1.MouseLeave Label2.Visible = False End Sub Private Sub TrackBar1_MouseMove(sender As Object, e As System.Windows.Forms.MouseEventArgs) Handles TrackBar1.MouseMove Label2.Visible = True End Sub
bu kodu yazarsanız sadece trackbara mause geldiğinde sayı görülür