Şimdi Ara

Vistada Realtek Hd Audio'nun Neden Eq Ayarı Yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • önayarlı eq ayarlarını kullanmak cok sıkıcı bısey , istediğim sesi bu ayarlar sağlamıyor manuel eq ayarı yapmak ıstıyorum

realtek bu konuda resmen berbat bi yapmıs sanki bizim ses kartlarımızı kullanmayın gıdın kendınıze harıcı ses alın der gıbı

• dogru soluyorsun.ses sistemi alıyoruz.ayar yapamadım.1 ay sonrada ses kartı alıcam.
  • bırakın ses kartı drıverdakı equ ayarını
    wındows vısta medıa player(11) da balance ayarı yok
    yanı left-rıght (sol-sag) ayarı yok..
  • Xp gibisi varmı yahu , her konuda desteği var
  • quote:

Orjinalden alıntı: FRAPS

Xp gibisi varmı yahu , her konuda desteği var

ama creativenin DTS connect desteği yokk

• quote:

ses acısıdan bahsedersek hacım vısta ıle xp kıyalanamaz vıstadan cıkan ses kalıtesı xp ye gore ruya gıbı dıyebılırm

sırf bu yuzden xp ye veda ettım , bıde xp ıle olmek ıstemıyorum hayatmıza bıraz değişik bıseler sokalım bıktım artık xp kullanmaktan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BSPlayer'da ses var görüntü yok
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • vista ya da xpnin daha güzel olmasından dolayı değil realtekten dolayı. İsteseler yaparlar. AMA NE KAA EKMEK O KAA KÖFTE...
  • quote:

Orjinalden alıntı: FRED BAKER

quote:

ses acısıdan bahsedersek hacım vısta ıle xp kıyalanamaz vıstadan cıkan ses kalıtesı xp ye gore ruya gıbı dıyebılırm

sırf bu yuzden xp ye veda ettım , bıde xp ıle olmek ıstemıyorum hayatmıza bıraz değişik bıseler sokalım bıktım artık xp kullanmaktan

Vistada bildiğim kadarıyla donanımsal ses işleme desteği yok.Yani audigy2 zs bile taksan onboard çip ses kalitesi alabilirsin.

• geçen gün yeni bir bilgisayar aldım ,

windows 7 var , daha önce realtek hd asusum vardı , manuel eq ayarı vardı ve tam istediğim sesleri alabiliyordum. ama şimdiki programında sadece kendi ayarları mevcut , ses rezalet oldu. bunun bir çözümü olmalı, realtek arayüzüne bir manuel eq plug in eklemeli , bu halde çok kötü.

çözüm bulabilen arkadaşlar var mı aramızda
  • bende de var nalet ya ses kartı lazım
  • http://www.chip.com.tr/forum/windows-7-hd-audio-eualizer-ayarlamanin-yolu_t102145.html

şurada bir arkadaş bulmuş ve koymuş ama link çalışmıyor , resimden bakabilirsiniz. bunu kullanan var ise ve paylaşırsa harika olur. sorunun çözümü bu gib duruyor.
  • Ben EQ ayarlarını windows 7 işletim sistemimde alc889A yongalı ses kartımdan kullanabiliyorum. Burdan bakabilirsiniz.
    kırmızı işaretli butondan hazır EQ ve kendi istediginiz ayarlar arasında geçiş yapabilirsiniz.

• Hustla ,
    öncelikle cevap için teşekkürler. çok ilginç gerçekten , ben n61 vm asus marka notebook kullanıyorum. realtejk marka ama model veya yongasını bilmediğim HD ses kartı mevcut. Fabrika ayarları ile gelen HD yöneticisinde senin göstermiş olduğun buton benim arayüzde mevcut değil maalesef.

Sistemin kendi ayarlarının haricinde herhangi bir ayar yapılamıyor. benim derdim manuel ekolayzer ayarı yapmak.

senden rica etsem kullandığın driver ile ilgili bir link veya adını versiyonunu söyleyebilirsen , indirip deneyeyim.

şimdiden teşekkürler
  • tamam buldum , aynı senin gönderdiğin resimdeki gibi oldu , realtek internet sitesinden audio hd driverini indirip kurduğumda çıktı .

çok teşekkürler
  • ne demek bulduğuna sevindim. EQ baya etkili ben sadece tiz opsiyonunu kullanıyorum.diğerlerini player dan.geçte olsa yazıyım alc889a yongası ve R2.45 sürücü. aldıgım sesten memnunum xp den win7 sürücülerine geçince çok fark ediyor. onboard kullanan arkadaşlara win7 sürücülerini tavsiye ederim.iyi forumlar.
  • işyerindeyim eve gidince bende üstüne çalışıcam msj ım bulunsun..
  • Arkadaşlar bende win 7 kullanıyorum ama bir türlü realtek EQ ı yükleyemedim yani realtek arayüzünde EQ ye geçiş yok bunu nasıl halledebiliriz?
  • Aynı sorun bendede var sinir oldum.
  • Arkadaşlar sorunu hallettim artık EQ ayarları yapabiliyorum.

Faydası olur diye burayada yazıyorum

Aşağıda resimde görülen sarı butona tıklayın

İşte karşınızda manuel equalizer ayarları

Diyelimki öyle bir buton arayüzünde yok realtek in o zaman realtek in sitesinden ==> HD Audio Codec Driver (sağ tarafta yazıyor) tıklayın sonrada yönergeyi kabul edip sonraki sayfada kendi driver ina uygun olanı seçip yükleyin. Ben "Vista, Windows7 Driver (32/64bits) Driver only (Executable file)" tılayıp indirdim ve yükledim sonuç yukarıdaki gibi şimdi istediğim gibi equalizer ayarları yapabiliyorum..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.