Şimdi Ara

Vistada oyunlara %100 çözüm

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Artık her oyunu vistada oynayabileceksiniz. Ben çok çektim bu derdi siz de çekmeyin. Yabancı bir forumu gezerken gördüm. Hemen size aktarıyorum

Öncelikle directx 9 u kurmalısınız o olmadan olmaz sanırım. Sonra;

Başlattan arama kısmına cmd yazın, çıkan cmd programını sağ tuşla tıklayarak yönetici olarak çalıştırın.

Sonra şunları yazın

bcdedit.exe /set {current} nx AlwaysOff

Enter a basın bilgisayarınızı yeniden başlatın ve bütün oyunların keyfini çıkarın. Ben çıkarıyorum...

Ek bilgi: Bilgisayarım vista'nın bütün güncellemelerini kapsamaktadır...

• Bide sistemini yazsaydın keşke..
  • dostum bu bılınen bısey zaten vista dep ayarlarını kapatmak denıyo buna ama %100 cozum deıl bu
  • Bazı oyunlar yinede çalışmıyor bu durumda ben de denedim, ama yinede görmüşüm paylaşmışın sağol.

MGS1'i vista'da oynadım, fakat MGS2 açılmıyordu. Nvidia kartların fixleri varmış fakat ATI'a yok. Size tavsiyem şimdilik XP'den ayrılmayın, sömürün oyunları. Vista zaten oyun için gerekli bir işletim sistemi değil şu anlık. Fakat gelecek olan yeni teknolojiler ve DX 11 ile Vista'nın tadını çıkarabilirsiniz. Tabi bu şu anlık oyun için geçerli.

NOT: Sakın düşünmeyin Vista oyunlarda performans düşüşü yapıyor diye, SP1 ve güncellemelerinizi kökleyin, XP'yi solluyor, bilginize.
  • İlk defa duyuyorum,sağol.
  • Vistada oyunlarda sorun yaşıyorum diyenleri hiç anlamıyorum? Ben hiç sorun yaşadım 50 tane oyun oynamışımdır şimdiye kadar. Belki ben güncel oyunları oynuyorum ondandır. Oynadığım en eski oyun 5-6 senelikti. Siz baya eski oyunları oynamaya çalışıyorsunuz galiba ondan sorun çıkarıyordur.
  • Sağol dostum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar eve gidince deneyeceğim. ama bu komut satırı tam olarak ne görev yapıyor?

birde tek oynayamadığım oyun gears of war. sinir oldum :D
  • benimde oynayamadıgm oyunlar oldu mesela bioshock vista da oynayamadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: guitarist cebeci

benimde oynayamadıgm oyunlar oldu mesela bioshock vista da oynayamadım

İşte buna gülerim

Bioshock ilk çıkan dx10 destekli oyunlardan biri vista'da çalışmayacak da nerde çalışacak!
  • internetten biraz arastırırsanız gorursunz vista da hata veriyor bu oyun dx10 destekleyen bir oyun oldugunu bende bılıyorum ama çalısmıyor işte
  • %100 çözüm değil bu arkadaşa yaptık ama hala bazı oyunları yüklerken problem yaşıyoruz
  • MS-Dos oyunlarını bile rahatça oynamamızı sağlayan dosbox benzeri bir program kurup denemiştim, MS-Dos oyunlarını yavaş açmıştı, ilk çıkan ingilizce 64bit vistada denemiştim yaklaşık 2 sene önce, dosbox tarzı programlar kesin çözüm olabilir, yeni sürümleri gelmiş olabilir.
  • Bunlara ek olarak, açıcağınız oyunun kısayoluna sağ tıklayın , uyumluluktan üstte xp sp 2 yi tikleyin bir de alttan yönetici olarak çalıştır seçeneğini tikleyin....
  • Sadece bi Scarface de sorun yasiyorum deniyelim artik
  • bioshock visatada nasıl çalışmaz ya.bende sorunsuz çalışı(gerçi oyun irençti ilk bölümde bıraktım o ayrı keşke çalışmasaydı çünkü çok şey bekliyodum)
  • red alert 2 oynatır mı ki
  • Eski oyunlardan oynayacaksanız hiç Vista'ya geçmeyin ancak yeni oyunları oynuyor ve bekliyorsanız hiçbir sakıncası yok..
  • ben worms world party oynayamıyorum...
    eski bir oyun ama vista da çalıştıramadım...

bu arada yukardaki yapılan işlem tam olarak nedir... nasıl geri alınır bir sorun çıkarsa...
  • sağol ama %100 değil bu çözüm istersen bide oyunun uyumluluğun değiştir iş btisin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.