Şimdi Ara

vista mı yoksa windows7 mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben bişi sormak istiyorum örneğin ben bilgisayarıma vista kurdum daha sonra xpde çalışan bir oyunu yüklemek istedeğimde sorun çıkarırmı veya bunun çözümü olabilirmi örenğin xpde uyumlulık modunu 98 filan yapıp bazı prog ları çalıştırıyoruz vistadaki bir oyunuda xp moduna alsak çalışımı ??

• Vista'da böyle birşey yapmanıza gerek yok.

XP'de kurup oynayabildiğiniz tüm oyunları Vista'da sorunsuz oynarsınız. (Donanım gereksinimi dışında)
  • peki vistanın hangi sürümünü indirip kurayım
  • Windows 7 indirip kullan, rahat et :)
  • ben vistayı kimseye tavsie etmem..şahsen hala xp kullanıcısıyım illada başka işletim sistemi istiyosan 7 kur derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: clique

Vista'da böyle birşey yapmanıza gerek yok.

XP'de kurup oynayabildiğiniz tüm oyunları Vista'da sorunsuz oynarsınız. (Donanım gereksinimi dışında)

ezbere konuşuyorsunuz her oyun çalışır demek oldukça iddalı olur sadece benim karşılaştığım 2 tane oyun var xpde çalışıp vistada çalışmayan uyumluluk moduda fayda etmiyor.

şuan vista sp2 oldukça stabil çalışmakta bulabilirseniz ult. sürümünü yükleyin ancak home versiyonuda her ihtiyacınızı karşılar.

eğer win 7 de ısrarlıysanız ki hiç gerek yok 6 ağustosu bekleyin win7 rtm o gün MSDN ve TechNet üyelerinin indirimine açılacak akabindede torrente düşecek.
  • Ezbere konuşmuyorum çünkü iki işletim sisteminin kernel bilgisi hakkında geniş bilgim var.

Sizin karşılaştığınız şey ise oynadığınız korsan oyunun kilidini kıran dostumuzun bu işi yaparken farklı kodlar kullanması.
    Kısaca olay işletim sisteminden değil her zaman oyunu kıran grubun yazdığı kodlarla ilgilidir.
    Eğer orjinal oyun kullanıyor olsaydınız, böyle birşey yazmak zorunda kalmazdınız. :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Vista kullanmada ne kullanırsan kullan.
  • Vista kullanmak için iyi bir sistem ve sabır gerekir.Komut algılaması XP'ye göre daha yavaş.Sadece görsel olarak önde.

Normal ev kullanıcılarına vista tavsiye ederim.

Win7 halen beta sürümünde olduğu için tavsiye etmiyorum.Tam sürüm çıksın, yaygınlaşsın o zaman iyi mi kötü mü anlaşılır.Şimdi 1 şey söylemek için erken...
  • win 7 ultimate kullanan bi kaç arkadaşım yeni aldıkları sistemin güncel anakart driverlarını bulamayınca çok şaşırdılar gigabyte anakart amd işlemcili üst model kartlardan yani daha driver bile olmayan bi sistem gerçi kendi görüyo ama tam randıman vermiyo örnegğin ses driveri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumur -- 22 Temmuz 2009; 11:57:03 >
  • ben windows 7 kullanıyorum 4 senelik pcm işlemci p4 3.0 ekran kartım ati x1650 512 mb nakartım asus P800-X ve bütün driverları kendi buldu sıkıntıda yaşamıyorum
  • kendi görüyo zaten orda bi sıkıntı yok ama randımanı iyi değil örneğin 8+1 dolby digital bi ses özelliği var kartta hd audio kendi tanıdığıyla driveri kurulupta alınan ses arasında dağlarkadar fark var bide yeni bi anakart
    quote:

Orijinalden alıntı: aristocrat53

ben windows 7 kullanıyorum 4 senelik pcm işlemci p4 3.0 ekran kartım ati x1650 512 mb nakartım asus P800-X ve bütün driverları kendi buldu sıkıntıda yaşamıyorum
  • windows 7 driverları kendi buluyor
  • Xp-vista yada 7 olsun mevcut sürücü veritabanından yada update üzerinden sürücü desteği verir ANCAK BU SÜRÜCÜLER GENERİC SÜRÜCÜLERDİR zaten microsoft donanıma sürücü desteği vermek zorundada değildir bu iş üreticiye düşer.

GENERİC sürücüler donanımı tam anlamıyla kullanamaz ne gibi mesela creative audigy serisi kartları gibi bluetooth aparatları ,wifi stick yada ekran kartları dahi bu konuda örnek teşkil edebilir.
    Generic sürücülerle çalışan sistemlerimizde donanım üretici kaynaklı sürücüler ile açılan seçenekler menüler açılmaz.

Hala bunların farkında olmadan papağan gibi sürekli kendi tanıyor abi modunda olan kişiler varki insan ister istemez kızıyor.

MEVCUT DONANIMINIZDAN ''TAM PERFORMANS'' ALMAK İSTİYORSAN ÜRETİCİNİN SAĞLADIĞI GÜNCEL SÜRÜCÜLERİ KULLANACAKSIN NOKTA.

Genelde büyük harf kullanarak yazmam ancak belki birilerinin birşeyleri fark etmesini sağlar.

• aynen katılıyorum ama anlatamadım heralde teşekkür ederim
    quote:

Orijinalden alıntı: activ

Xp-vista yada 7 olsun mevcut sürücü veritabanından yada update üzerinden sürücü desteği verir ANCAK BU SÜRÜCÜLER GENERİC SÜRÜCÜLERDİR zaten microsoft donanıma sürücü desteği vermek zorundada değildir bu iş üreticiye düşer.

GENERİC sürücüler donanımı tam anlamıyla kullanamaz ne gibi mesela creative audigy serisi kartları gibi bluetooth aparatları ,wifi stick yada ekran kartları dahi bu konuda örnek teşkil edebilir.
    Generic sürücülerle çalışan sistemlerimizde donanım üretici kaynaklı sürücüler ile açılan seçenekler menüler açılmaz.

Hala bunların farkında olmadan papağan gibi sürekli kendi tanıyor abi modunda olan kişiler varki insan ister istemez kızıyor.

MEVCUT DONANIMINIZDAN ''TAM PERFORMANS'' ALMAK İSTİYORSAN ÜRETİCİNİN SAĞLADIĞI GÜNCEL SÜRÜCÜLERİ KULLANACAKSIN NOKTA.

Genelde büyük harf kullanarak yazmam ancak belki birilerinin birşeyleri fark etmesini sağlar.

• XP ---> 7

Vista'yi unut.
  • quote:

kesssinlikle yanlış bilgi.

vistanın çıkış tarihi 30 Ocak 2007 ' dir yani 30 Ocak 2007 tarihinden önce çıkan oyunları vista çalıştırmaz .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leidenschaft

quote:

vistanın çıkış tarihi 30 Ocak 2007 ' dir yani 30 Ocak 2007 tarihinden önce çıkan oyunları vista çalıştırmaz .

yani need for speed vs çalıştırmaz öylemi diyorsun
  • quote:

hayır bu mesaja katılmıyorum.
    örnk:need for speed carbonu vistada çalıştırmak için 1000 takla atmak gerekir
    ama generals xple beraber çıkmıstı vistada çalısıyor

hepsi için aynı şey geçerli değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leidenschaft

:) Xp ve Vista kernel'ı hakkında bilginiz var mı? Hayatınızda kod yazdınız mı?
    Oyun güvenlik sistemleri nelerdir, nasıl bypass etmek gerekir biliyor musunuz?
    Bir Coder sizin 5TL'e sağdan soldan aldığınız oyunu nasıl çalışır hale getiriyor farkında mısınız?

Eğer yukarıdaki sorulara cevabınız hayırsa;

Vista 30 Ocak 2007'den önce çıkan oyunları çalıştırmaz

gibi absürd bir cümleyi (!!!) başına bir de "kesssinlikle yanlış bilgi" ifadesini ekleyerek yazarsınız.

Yoksa arkadaş gönlüne göre ister XP kullanır ister Vista ister Windows 7.
    Bu başlık altındaki mesajları okuyup takip edenlere tavsiyem şu olacaktır.

XP ALTINDA ÇALIŞAN HER OYUN GEREKLİ ŞARTLAR SAĞLANDIĞINDA VİSTA'DA ÇALIŞTIRILABİLİR.

Çalışmazsa neden çalışmaz?

1- Kullanılan vista sürümü kopyadır, korsandır.
    2- Kullanılan oyun kopyadır, korsandır. (Crack grubu nasıl kırmışsa öyle idare edersiniz)
    3- Oyunun donanım gereksinimlerini sistem karşılamaz, yeterli değildir.
    4- Oyuna gerekli resmi patch'ler yüklenmemiştir.
    5- XP uyumluluğu modu kullanılması gerektiği halde kullanılmamıştır.
    6- Sistemin kendisinde kararlılık sorunu vardır.
    7- Registry'de sorunlar vardır.

vs vs.. liste uzar gider.

O yüzden doğrudan "Ben şunu yükleyemedim olmadı" vs. gibi ifadeler subjektif ve kişiye özgüdür.

Saygılar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clique -- 22 Temmuz 2009; 19:24:49 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.