Şimdi Ara

Vista'dan XP'ye sert dönüş MICROSOFT'UN BAŞI DERDE GİRDİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni bilgisayar alanların %56'sının Vista'yı kaldırıp XP işletim sistemine döndüğü açıklandı. XP satışına son veren Microsoft'a ise mahkeme yolu göründü.
     Vista'dan XP'ye sert dönüş MICROSOFT'UN BAŞI DERDE GİRDİ

Dünyanın en büyük yazılım şirketi Microsoft'un başı Tayvan yasalarıyla derde girdi. Ülkenin en büyük tüketici hakları koruma derneği olan Tüketiciler Vakfı (CF), Microsoft'u Serbet Ticaret Kurulu'na (FTC) şikayet etti. CF Microsoft'un Windows XP işletim sistemini satmayı durdurmasına karşı çıkıyor.

FTC şikayet başvurusunun kabul edildiğini ve şirket hakkında soruştuma başlatıldığını açıkladı. Yaklaşık 6 ay sürmesi beklenen soruşturma sonunda Microsoft suçlu bulunursa 25 Milyon NT'ye (940 bin YTL) kadar para cezasına çarptırılabilecek. Microsoft, Haziran'dan beri Tayvan'da işletim sistemi olarak sadece Vista'yı satıyor. CF, şikayet başvurusunda Microsoft'un, Windows XP'nin satışını durdurarak tüketicileri Vista satIn almaya zorlamasının yasal olmadığını belirtti. Vakıf ayrıca, araştırmalara göre temmuz ayı içerisinde yeni bilgisayar alan tüketicilerin %56'sının Vista'yı silerek yerine XP yüklediğini de söyledi. Tayvanlı tüketicilerin %67'si Vista'nın yeni bilgisayarlarda tek seçenek olmasına karşı çıkıyor.

2007 yılının Ocak ayında piyasaya sürülen Vista, birçok ülkede beklenen ilgiyi görmedi.

CİHAN

19.Ağustos.2008 09:50:15

• Ohh be , Nihayet birileri çıkıp şu işe bi dur dedi, bu kadar ahlaksızlık olurmu yahu...Bir vista dayatmasıdır gidiyor, DX10 desteğini sadece Vista ile desteklemeside başlı başına bir dava konusu ...
  • bence dava bir saçmalık
    vistayı kafanıza silah dayayarak satmıyorlar, neymiş tayvanda xp satışı durdurulmuş sanane kardeşim, ister satar ister satmaz
    alacaksan al almayacaksan da konuşamazsın, burda xp satmaya zorlayanlar suçludur bence
    sonuçta herşey ortada, pahalı olduğu kesin ama hiç bir kimse buna firmalar da dahil, yasal da olsa birşeyi yapmaya zorlanamaz, tayvanda ki saçma sapan yasalar işte
  • quote:

Orjinalden alıntı: achfighter

bence dava bir saçmalık
    vistayı kafanıza silah dayayarak satmıyorlar, neymiş tayvanda xp satışı durdurulmuş sanane kardeşim, ister satar ister satmaz
    alacaksan al almayacaksan da konuşamazsın, burda xp satmaya zorlayanlar suçludur bence
    sonuçta herşey ortada, pahalı olduğu kesin ama hiç bir kimse buna firmalar da dahil, yasal da olsa birşeyi yapmaya zorlanamaz, tayvanda ki saçma sapan yasalar işte

Olur mu öyle şey. Hizmet sunan adamın hizmeti kesmesi saçmalıktır, firma batmamış etmemiş, yeni çıkan ürünü satacak diye eskisini kesip atarsa kusura bakmasın yaptığı tam bir Ş.refsizliktir, Bu microsoft bunun aynını xbox 360 çıktığında xbox u silerek yapmıştı. Millet bırak xp yi hala msdos üzerinde çalışan muhasebe programı kullanıyor. Öyle kolay değil bu işler, ben bunu bitirdim hade hepiniz bunu kullanacaksınız. Oldu

• quote:

Orjinalden alıntı: achfighter

bence dava bir saçmalık

katılıyorum sana adam xp satışını kaldırdı bundaki acayiplik ne o zamn diğer firmalarda yeni ürün çıkardığında eskileri satmaya devam etsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: takeru

Olur mu öyle şey. Hizmet sunan adamın hizmeti kesmesi saçmalıktır, firma batmamış etmemiş, yeni çıkan ürünü satacak diye eskisini kesip atarsa kusura bakmasın yaptığı tam bir Ş.refsizliktir, Bu microsoft bunun aynını xbox 360 çıktığında xbox u silerek yapmıştı. Millet bırak xp yi hala msdos üzerinde çalışan muhasebe programı kullanıyor. Öyle kolay değil bu işler, ben bunu bitirdim hade hepiniz bunu kullanacaksınız. Oldu

xpde teknik desteğin kesildiğini kim söyledi, heberde de öyle birşey yoktu nerden çıkardınız bunu konumuzla da alakası yok, ayrıca xp desteği 5 yıl daha uzatıldı
    konumuz xp satışının tayvanda durdurulması

bir daha dile getiriyorum, bir firmanın bir ürünü satıp satmayacağına kim karar verebilir, müşterileri mi firmanın kendisi mi?
    xp satılırken teknik destek verilecek süre sözleşmede 5 yıl olarak geçiyordu ama microsoft bunu 5 yıl daha ekleyerek 10 yıla çıkarttı
    isteyen xpyi internet üzerinden de çok kolay bir şekilde edinebilir ya da elinizde yasal kopya varsa bir key satın alarak kullanabilirsiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.