Şimdi Ara

Virusu kaptigimizda bu septom kesin mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tat ve koku kaybi kesinlikle oluyor mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yok hiçbir semptom kesin değil kişiden kişiye değişiyor. Hiç semptom göstermeyen de var

• quote:

Orijinalden alıntı: crazywinner3

Yok hiçbir semptom kesin değil kişiden kişiye değişiyor. Hiç semptom göstermeyen de var
    Peki 2 haftada mi atlatiyoruz ?

• hiç semptom yok dışarı çıksam virüs yayarım ama covidim
  • Hocam şöyle bir şey anlatayım. Ocak ayında annem ve ben ağır bir grip geçirdik. O zaman kovid-19'un adı henüz yoktu. Sağlık ocağının verdiği grip, öksürük ve vitamin ilaçlarıyla annem 10 günde iyileşti ben 5 günde iyileştim. Şu andaki kovid-19 için söylenen belirtiler(öksürük, ateş, akciğerde hırıltı vs.) o zaman annem ve bende de vardı. Ancak annem tat ve koku alamıyor ve ayrıca eklem ağrısı çekiyordu. Ama bunların ikisi bende yoktu. İşin garip yanı kardeşim ve babama bulaşmadı. Annem hasta olduğu için ne yemek ne de tv izlerken bir araya gelebildik. Yani farkı olmadan kendimizi odalara kapatıp karantinaya aldık. Belki de onlar da oldu ama belirtileri yoktu. Yani herkeste aynı seyretmiyor. Garip bir virüs.
  • Covid çıkmadan 1 hafta önce ablamla beraber şiddetli baş ağrısı ve ateşli bir dönem geçerdik. Ben ilk gün hemen hastanede tedaviye başladığım için kısa sürede toparladım ama etkisi 10 gün kadar sürmüştü. Yani kesinlikle yaşadığımız normal bir grip değildi hatta domuz gribi testi yapmışlardı negatif çıkmıştı ama hayatımda ilk defa kendi isteğimle hastaneye gittim öyle söyliyeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProsesMuhendisi

Hocam şöyle bir şey anlatayım. Ocak ayında annem ve ben ağır bir grip geçirdik. O zaman kovid-19'un adı henüz yoktu. Sağlık ocağının verdiği grip, öksürük ve vitamin ilaçlarıyla annem 10 günde iyileşti ben 5 günde iyileştim. Şu andaki kovid-19 için söylenen belirtiler(öksürük, ateş, akciğerde hırıltı vs.) o zaman annem ve bende de vardı. Ancak annem tat ve koku alamıyor ve ayrıca eklem ağrısı çekiyordu. Ama bunların ikisi bende yoktu. İşin garip yanı kardeşim ve babama bulaşmadı. Annem hasta olduğu için ne yemek ne de tv izlerken bir araya gelebildik. Yani farkı olmadan kendimizi odalara kapatıp karantinaya aldık. Belki de onlar da oldu ama belirtileri yoktu. Yani herkeste aynı seyretmiyor. Garip bir virüs.
    Evet aynı şekilde biz de Ocak ortasında geçirdik böyle bir hastalık. İkiz kızlarımın tam 15 gün sürdü. Sonrasında eşim ikizler hastalandıktan 5 gün sonra hasta oldu. O hiç bir influzanzada yatakta olmadığını biliyorum. İlk defa böyle bir durumla karşılaştık. 3 gün yattı. Sonrasında yavaş yavaş toparlandı. Çocuklar zaten 15 gün ateş ve hastalık devam etti. Sonrasında kurtulduk çok şükür. Ama garip olan şu ki ben hiç hasta olmadım. Hep ayaktaydım. Normalde influanza eve bir girerse komple sıradan hasta olurduk. Ama bu sene ki grip sandığımız bu virüs beni hasta etmedi. Çok gariptir ki, çocuğu doktora götürdüğümüzde Influanza A ve B testleri negatif çıkmıştı. Hatta şu an covid 19 da sık görülen derideki döküntüler olmuştu ikizimizin birinde. Doktor baktı baktı... bir daha baktı. Sonuçlar da negatif çıkınca ben doktora "Peki bu nedir doktor bey? Ben kesin h1n1 dir diye düşünmüştüm ama?" demiştim. Doktor da "Evet çok garip bu sene böyle bu influanza lar negatif geliyor. Ama tüm çocuklar böyle. Viral bir durum var ortada. Biraz daha dişinizi sıkın. Yapacak birşey yok" demişti.

Ben antikor testlerini araştırdım. Sanırım antikor testleri de şuan için çözüm değil. Üzerinden uzun zaman geçtiğinde bunun anlaşılması mümkün değil diyen doktorlar var. Özellikle bir hematoloğun yazısını okumuştum. Bunun için bir testten bahsediyordu ama bu testin saatler sürdüğünü ve herkese bunun yapılmasının münkün olmadığını söylemişti. Bu süreçte ne yapabiliriz bilmiyorum. Ancak korunmak, hasta olmamışız gibi hayatımıza devam etmek tek seçeneğimiz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hiç bir semptoma güvenmeyin. 10 gün boyunca covid taşıdım, vücudum deli gibi savaştı virüsle. Ne ateş, ne ishal, ne tat-koku kaybı. Anlık olarak birşeyler hissettim ama hep, ateşim hiç 36 nin üzerine çıkmadı. Herşeyin tadını kokusunu aldım, iştahım hiç kapanmadı. Arada hafif yorgunluk hissettim ama belirtiler olmadığı için covid değildir dedim.
    Sonra bir akşam dondurma, soğuk su vs derken soğuk algınlığı başladı. O an vücudun direnci düştü ve covid galip geldi. Sonuç; tüm ciğerlerime yayılmış bir virüs ve 12 gün şehir hastanesinde geçen bir tedavi dönemi.
    En ufak belirtiyi ciddiye alın. Kimsenin lafına güvenip "kendi geçer" demeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SouL InvictuS -- 14 Eylül 2020; 12:54:7 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.