Şimdi Ara

VirtualBox mı, VMWare mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
11.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Bilgisayarımda denemek istediğim programlar oluyor ve bildiğini üzere bunlar sistemi kirletiyor, yeri geldiğinde çökmelere bile neden olabiliyor. İşte bu yüzden, arşivimde bulunan fakat hiç kullanmadığım bu programlardan hangisini tavsiye edersiniz ? Bu programların çalışma mantığı nedir ?

    Bir de sormak istediğim bir nokta : Bir sanal işletim sistemi kurarken, AHCI ayarlarını nasıl yapacağız ? Mesela Win7 yüklü bir bilgisayar AHCI driverlarını kensini tanıyor. Ama XP yüklemek istediğim zaman ise AHCI modunu kapatmak gerekiyordu veya CD içerisine bu sürücüyü entegre etmek gerekiyordu. Bu programlarda ne yapmak gerecek ?



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    VirtualBox vs VMware: Sanallaştırma Yazılımı İncelemesi

    Sanallaştırma, fiziksel bir bilgisayarda birden fazla işletim sistemini veya uygulamayı aynı anda çalıştırmanıza olanak tanıyan bir teknolojidir. VirtualBox ve VMware, bu sanallaştırma görevini gerçekleştirmek için kullanılan popüler iki yazılımdır.

    VirtualBox

    VirtualBox, açık kaynaklı ve ücretsiz bir sanallaştırma yazılımıdır. Kullanımı kolaydır ve çeşitli işletim sistemlerini destekler. VirtualBox ile sanal makineler oluşturabilir, yapılandırabilir ve yönetebilirsiniz. Ayrıca sanal makineleri klonlayabilir, anlık görüntüler alabilir ve sanal ağlar oluşturabilirsiniz.

    VMware

    VMware, ücretli ancak daha güçlü özelliklere sahip bir sanallaştırma yazılımıdır. Şirketler ve kuruluşlar tarafından karmaşık sanallaştırma ortamlarını yönetmek için kullanılır. VMware, sanal makineleri yönetmeyi, sanal ağlar oluşturmayı ve depolama alanını yönetmeyi kolaylaştıran gelişmiş özellikler sunar.

    VirtualBox vs VMware: Hangisi Daha İyi?

    VirtualBox ve VMware'in her ikisi de güçlü sanallaştırma yazılımlarıdır, ancak farklı ihtiyaçlara uygundur:

    • Ev kullanıcıları ve öğrenciler: VirtualBox ücretsizdir ve yeni başlayanlar için uygundur.
    • Geliştiriciler ve test uzmanları: VMware, gelişmiş ağ oluşturma ve kaynak yönetimi özellikleri ile geliştiriciler ve test uzmanları için daha iyi bir seçimdir.
    • İşletmeler: VMware, kurumsal ortamlar için ölçeklenebilirlik, güvenlik ve destek gibi daha fazla özellik sunar.

    Sonuç

    VirtualBox ve VMware, sanal makineler oluşturmak ve yönetmek için kullanılan iki popüler sanallaştırma yazılımıdır. VirtualBox ücretsizdir ve yeni başlayanlar için uygundur, VMware ise gelişmiş özellikler ve kurumsal destek arayanlar için daha iyi bir seçimdir. İhtiyaçlarınıza en uygun sanallaştırma yazılımını seçmeden önce her ikisinin de özelliklerini göz önünde bulundurmalısınız.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Zaman zaman VmWare kullanıyorum en iyisi bence diğerini hiç kullanmadım ama. Tam aradığın iş için bu programlar bende ara ara senin gibi işletim sistemini çökertmemek yada kirletmemek için kuruyorum. Hem işletim sistemini test etmek içinde çok işe yarıyor.

    Ahci yi neden sordun anlayamadım, eğer hdd içinse sıkıntı olmadan o kendi otomatik hallediyor senin yapman gereken bi durum yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ByAdmin

    Zaman zaman VmWare kullanıyorum en iyisi bence diğerini hiç kullanmadım ama. Tam aradığın iş için bu programlar bende ara ara senin gibi işletim sistemini çökertmemek yada kirletmemek için kuruyorum. Hem işletim sistemini test etmek içinde çok işe yarıyor.

    Ahci yi neden sordun anlayamadım, eğer hdd içinse sıkıntı olmadan o kendi otomatik hallediyor senin yapman gereken bi durum yok.


    Vista'dan XP'ye geçerken, HDD görünmemesi gibi bir durum oluyordu, bilirsiniz. Başlığı yazarken aklıma gelmişti.

    VMWare yüklediğimizde, illa ki bir işletim sistemi kurmak zorunda mıyız peki ? Diskte ayrı bir partisyon mu oluştuyor, mantığı nedir ?




  • Vmware bildiğin bi program.

    Kurduktan sonra istersen işletim sistemi kuruyorsun istemezsen kenarda program olarak kalıyor. İşletim sistemi kurarsan eğer kurarken sadece işletim sistemi için istediğin yerden (c-d-e) yer belirleyip (tamamını değil tabi istedin kısım ve boyut kadar) boyutunu, işlemcinin kaç çekirdeğini kullanmasını istiyorsan , ne kadar ram kullanması gerektiğini ayarlardan düzenliyorsun işletim sistemini kuruncada o ayarladıklarına göre kullanıyor.
  • her ikisi de sanal işletim sistemleri kurmaya yarayan programlardır.
    vmware virtual box'a oranla çok daha gelişmiş bir programdır.

    mesela senin pc de win7 var.
    vmware kurdun, onun içine de xp veya vista kurdun.
    iki işletim sistemi arasında dosya sürüklebırak yapabiliyorsun.
    virtual box da bu yok. network oluşturman gerekiyor.

    Ya ba sanaldaki windowsda bir yazı kopyaladın, ana windowsa geçip yapıştırabiliyorsun.
    virtual box da bu da yok.

    Yalnız boyut olarak virtual box 100 mb gibi bir boyut, vmware 700 mb.
    ama kaliteleri de bu kadar farklı.
  • Vmware düşündüğünüz gibi kullanmaz donanımları. Tamamen sanallaştırılmış veriyolları üzerinden sanal aygıtlar oluşturur ve kullanır. Herhangi bir driver vs.. tanıtmanıza gerek yok. Ama kurulum bitince Vmware Tools install ederseniz biraz daha kullanışlı hale gelir.
  • Herkese teşekkürler.

    Şimdi VMWare daha gelişmiş olduğunu, ve VMWare kullanırken bir driver yüklenmemesi gerektiğini öğrendim. Harika birşey. Peki, bu VMWare içinde kurduğum işletim sistemi, sabit diskimi bölecek mi, yoksa C: sürücüsüne kurduğum VMWare kılasörü içerisinde sanallaştırılmış bir klasörü disk gibi mi kullanacak ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Linux te driver nasıl yüklenir
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Belgeleriniz klasöründe bir dosya oluşacak, ve herşey bu dosyada sanal olarak barındırılacak. Disk bölme işi falan yok, HERŞEY SANAL !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kumandan

    Belgeleriniz klasöründe bir dosya oluşacak, ve herşey bu dosyada sanal olarak barındırılacak. Disk bölme işi falan yok, HERŞEY SANAL !



    Teşekkürler Kumandan.

    Bilgi paylaştıkça artar, evet.
  • Belgelerim şart değil istediğin yerde istediğin boyutta kullanabilirsin

     VirtualBox mı, VMWare mı ?
  • Sadece basit işlemler, yani sadece program denemek için VirtualBox yeterli midir sizce ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sertacaygun

    Sadece basit işlemler, yani sadece program denemek için VirtualBox yeterli midir sizce ?



    Evet, VMWare biraz daha gelişmiş ve örneğin backtrack sadece VMWare için kalıp yapmış hatta bir çok işletim sistemi VMWare için yapıyor.
    Ama dediğin gibi basit işlemler için virtualbox iyidir ve Sun virtualbox'ı aldığından beri daha bir gelişti
    Bende şuan Virtualbox kullanıyorum çünkü dosya transferi için ağ bağlantısı kurmayı başaramadım çok fazlada uğraşmadım ama virtualbox ta bunu yaptım
    http://redkaya.blogspot.com/2010/02/virtualbox-ile-ana-bilgisayar-arasnda.html




  • Sadece basit işlemler yapacaksan virtual box sana yeter.
    Ancak vmware de çok fazla alternatifin olacak.
    kurduğun işletim sistemini tek dosya olarak tutuyor. bu dosyayı yedekleme ve başka bir vmware programına ekleme şansın var.
    ya da format sonrası vmware tekrar kurup sadece bu dosyanın yerini gösterirsen direk kullanabilirsin.

    Bir artı olarak da sanal olarak kurduğun işletim sistemini açmadan içindeki bir dosyayı alabiliyorsun.
    o dosyaya sağ tıklayıp "map" dediğin zaman Z sürücüsü olarak getiriyor.

    çok fazla özelliği var. bir eksiklik hissetmiyorsun
  • WmWare en iyi bence zaten alanında bir numara Microsoftdundu galiba bir sanal makina programı baştan paralıydı WmWare hepsini geçince ücretsize çevirdiler ben bi ara denedim VirtualBox kullanımı biraz zor gibi yani WmWare derim ben
  • Kullanim amacina ve kullanicaginiz bilgisayara gore degisir.

    Benim 1GB bellekli Win7 dizustun de virtualbox olducka performasnli calisiyorken vmware surunuyor resmen. Bunun sebebi vmware'in daha gelismis olmasi.

    Eger sadece sanal makina kurup test, ayar yada ogrenme amacli kullanicaksaniz virtualbox tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.