Şimdi Ara

Oracle Virtualbox sanal makine hız problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba oracle virtualbox kullanıyorum daha önce 3400G işlemcim varken kullanırken 2/4 çekirdek verip linux yada win10 çalıştırıyordum uçuyordu. daha sonra 3-4 ay ara verip işlemcimi 5700G ile değiştirdim bu 8/16 4,7Ghz bir işlemci ancak yeni işlemciden sonra tekrar virtualbox kurdum hem kali linux, hem windows 10 kurulu 1 çekirdek verince işkence usulü çalışıyor ama 2-3-4-5-6 çekirdek verince kitleniyor tek çekirdeğin 10 da bir hızında çalışıyor anakart msi b450 tomahawk max II sanallaştırma açık hem açıktı 2 yıldır, virtualbox dan Hyper-V de açık AMD-V yi de etkin yaptım her ayarı ile oynadım virtualbox un ama daha önce eski işlemcide 4/4 lük çalışırken şuanda 1 çekirdek sadece aşırı zor kullanıyorum işlemciden kaynaklı olup olmadığına eminde değilim görev yöneticisinden ve aida64 den de baktım Hyper-V açık görünüyor ram miktarım 16GB 3600Mhz 4-6-8 GB ram de versem fark etmiyor çünki işlemci %100 kullanılıyor sanal makinede ram değil. lütfen yardımcı olur

musunuz.

bu arada kendi bilgisayarımdaki işlemci kullanımı sanal makine açıkken %5-10

Oracle Virtualbox sanal makine hız problemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K3L3B0SS -- 6 Ağustos 2022; 3:26:49 >

• sanal makinelerin içinde çalışan process e göre gercek işlemciden ceker bosta dururken aynı normla pc gibidir sanal makinelerde sanal makinelerde processlere bakabilirmisiniz ne çalışıyor orda tek cekirdek önermem en az 2 core verin her bir sanal makineye aslında esxi de bu hesap core değil frekansa göredir ama kafa karıştırmiyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DJ ICEMAN -- 6 Ağustos 2022; 19:47:23 >
  • Birden fazla sanallaştırma yazılımı kullanınca böyle saçmalıklar olabiliyor. Hyper-V ya da Virtual Box'dan birisini kaldırarak deneyebilirsiniz. Ek olarak Virtual Box'da da vmware'in vmtools gibi bir paketi vardı. Onu kurduğunuzdan da emin olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flying Nimbus -- 6 Ağustos 2022; 23:29:17 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.