Windowstan hızlı mıdır? Yani daha az ram ve işlemciyle daha fazla performans verir mi?
konuyu o işletim sistemlerinin olduğu bölümde açsaydın daha faydalı cevaplar alabilirdin.. ama hız herşey demek değildir... mesela ben mac os x tiger işletim sistemini kurmuştum.. herşey mükemmeldi çokta hızlı idi ama bir şey yapamadıktan sonra ne yapayım kuru işletim sisteminin hızını.. xp daha yavaş olsada milyon çeşit programla her işini yapmak mümkün.. hem xpnin yavaş olduğunu kim söyledi???? doğru ayar ve kullanımla bütün işletim sistemleri ile yarışır...
mac os x tiger da dahil pardus işletim sisteminde de birçok işlemini gerçekleştirebilirsin. Standart kullanıcılar için eksiksiz uyumluluğu vardır. Driver kurulumları bitince ztn gerisi kendiliğinden geliyor. ilk aylar acemilik atılır sonrasında etkin olarak kullanmaya başlarsın. Hız derken bu yeni nesil bileşenlerle pek anlaşılacağını sanmıyorum. Ancak 2-3 yıllık bileşenlere vista kurarsanız sürekli donar yada yavaş işlem yapar. Bunun sebebi vistada yapılan işlemler ve çalışması daha karmaşıktır. Bunu vista>xp>pardus olarak sıralarsak pardus o bilgisayarda daha hızlı çalışır. Çünkü sistem gereksinimi daha azdır ve işlemci yorulmadan çalışır. Bu yüzdendirki düşük güçlü pclere ya xp lite kurun yada linux sürümlerinden size uygun olanını.