merhaba, bu konu bu hastalığa yakalananlara tavsiye için açtığım bir konudur. ben hastayken redditteki bir hemşirenin dediklerini ve bununla alakalı birkaç protokolü uygulayarak kısa sürede iyileştim konuyu hastalığa yakalanan ve türkçe kaynak arayanlar yararlansın diye açıyorum o hemşirenin sayesinde rahat atlattım ben de birilerine faydalı olayım amacıyla yani. DOKTOR DEĞİLİM AMA CORONA ZAMANI HASTANEYE GİTMEK İSTEMEYENLER VE İLLA EVDE ATLATACAKLAR BARİ DÜZGÜN ATLATSINLAR DİYE ÖNERİLERİMDİR(BU BELİRTİLER AYNI ZAMANDA CORONA BELİRTİLERİ OLABİLİR EĞER YAKALANACAK BİR ORTAMDA BULUNMADIYSANIZ büyük ihtimalle viral gastroenteritsiniz. hastalık viral gastroenterit, mide virüsü, mide gribi denebilir. sulu ishal baş ağrısı hafif ateş kusma hastalığın belirtileri. hastalığa yakalandıysanız her yediğiniz içtiğiniz su dahi 15 dkda bir çıkıcak bundan endişe duymayın. Amacınız dehidrasyonu engellemek olmalı bunun için içebildiğiniz kadar su için(biliyorum çok zor ama dehidrasyonu önlemenin tek yolu bu) içebildiğiniz kadardan kastım en az 6-10 litre(60 100 kilo gibi düşünün). Tuz kaybı da çok olduğu için ayran hazırlayın ve tuzu basın içebildiğiniz kadar ayran için eczaneden viral gastroenterit için probiyotik isteyin(bu probiyotik şans işi belki şansınıza bakteriler uyuşur) ve bu probiyotiği de ayranınıza karıştırın. ana yemeğiniz pirinç lapası olacak pirinç lapas, haşlanmış patates ve imkanınız varsa muz yiyin sürekli. 6 7 öğün yemek yemeniz daha iyi az öğünler yerine. HER İSHALDEN HEMEN SONRA 1 LİTRE SIVI ALMAYA ÇALIŞIN. bu çok önemli. hastalık bulaşıcı olduğu için evdekilerle aynı tuvaleti kullanmamaya kullanmak zorundaysanız da hijyene dikkat edin ailenizi uyarın siz de elinizi çok iyi yıkayıp kolonya ile dezenfekte edin. ve en son yediğiniz ürünleri gözden geçirin çiğ ne yediyseniz atın direkt çöpe çiğ ürünlerden bulaşıyor. Eğer dehidrasyonu güzel yönetirseniz erkenden iyileşirsiniz. geçmiş olsun. DİPNOT: ANTİBİYOTİK ASLA KULLANMAYIN!!! anahtar kelimeler: midem ağrıyor, ishal, baş ağrısı, ateş, midemi üşüttüm, kusma, kustum |
Bildirim